výdělky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

výdělky
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út září 04, 2007 4:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja kdyz byl v Praze tak jsem mel 25 000 hrubeho, a bylo to celkem v pohode, ale zase najem je tam drahej.
Ten kde umi dobre anglicky tak neni problem tam sehnat praci.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 7:27 am    Předmět: Re: kecy prdy atd. Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
asdf napsal:
............ stovku ci člověk v čechách nevydělá za den, ale za hodinu.

Stovku ceho $ anebo korun?

Nedelej ze sebe blbce Rolling Eyes
Psalo se tady o platech v Cechach.

Ale na druhou stranu tady pises: a těch necelých pět dolarů na den v tabulce, to je už úplná blbost

To jsem ale nenapsal ja, to by jiny anonym Wink

Kdyby jste se anonymove zaregistrovali, tak by v tom nebyl takovy bor del.
adsf
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:44 am    Předmět: ach jo Odpovědět s citátem

tak ještě jednou: reagoval jsem na tabulku, která uvádí údajnej výdělek v čechách pod pět dolarů na den, což je stovka v korunách na den. to je naprostej nesmysl, protože i na studentský brigádě člověk dostane pade až osm pětek na hodinu. myslím, že se dá zodpovědně říct, že drtivá většina lidí se s hrubým platem pohybuje mezi patnácti až dvaceti tisíci korun, v praze je to posazený o trochu výš, na venkově zase o trochu níž. najdou se extrémy na obě strany, ale běžnej člověk se pohybuje v uvedenejch rozmezích.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 9:26 am    Předmět: Re: ach jo Odpovědět s citátem

adsf napsal:
tak ještě jednou: reagoval jsem na tabulku, která uvádí údajnej výdělek v čechách pod pět dolarů na den, což je stovka v korunách na den. to je naprostej nesmysl, protože i na studentský brigádě člověk dostane pade až osm pětek na hodinu. myslím, že se dá zodpovědně říct, že drtivá většina lidí se s hrubým platem pohybuje mezi patnácti až dvaceti tisíci korun, v praze je to posazený o trochu výš, na venkově zase o trochu níž. najdou se extrémy na obě strany, ale běžnej člověk se pohybuje v uvedenejch rozmezích.

Problém ale leží v tom že ta tabulka šidí. Musíš si přečíšt co ta tabulka uvádí. Normálně, každý kdo podobné tabulky čte (ať to jso příjmy, nebo ceny domů, nebo známky ve škole), tak je zvyklý že na každém procentu v tabulce je uvedeno kolik člověk v tom procentu vydělává. Ale v této tabulce na každém procentu není kolik člověk v tom procentu vydělává, ale jaký je průměr všech lidí co vydělávají méně než on (<80% ze spodu), a všech lidí co vydělávají víc než on (<10% z vrchu)

Takže jestliže máš studenty A, B, C, D, a F, a dostají ve škole pořadí známky 1, 2, 3, 4, a 5, tak když dáš do tabulky

Průměrná známka spodní 20% (t.j. F): 5.
Průměrná známka spodní 40% (t.j. D+F): 4,5.
Průměrná známka spodní 60% (t.j. C+D+F): 4.
Průměrná známka spodní 80% (t.j. B+C+D+F): 3,4
Průměrná známka spodní 100% (t.j. A+B+C+D+F): 3.

Ale když to postavíš opačně, tak to zní:
Průměrná známka vrchní 20% (t.j. A): 1.
Průměrná známka vrchní 40% (t.j. A+B): 1,5
Průměrná známka vrchní 60% (t.j. A+B+C): 2
Průměrná známka vrchní 80% (t.j. A+B+C+D): 2,5
Průměrná známka vrchní 100% (t.j. A+B+C+D+F): 3

Takže ten trojkař je zahrnutý do skupiny kde průměrná známka je 4 (spodní 60%) nebo 2 (vrchní 60%).

Co ale chceš je tabulka která tvrdí toto:
Známka studenta na 20%-tile: 5.
Známka studenta na 40%-tile: 4.
Známka studenta na 60%-tile: 3.
Známka studenta na 80%-tile: 2.
Známka studenta na 100%-tile: 1.

Podobně, podle tabulky, když je člověk ve spodných 75%, tak to znamená že průměrný příjem nechudších 75% lidí na světě je jen 4,1 USD/den. Ale ten na 75%-tile má samozřejmě daleko vyšší příjem než průměr 75% nejchudších lidí.

Podobně, podle tabulky, když jsi na 90%-tile, neznamená to že vyděláváš 70 USD/den, ale že průměrný dení plat nejbohatších 10% lidí na světě je 70 USD/den.
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 10:56 am    Předmět: Ceska Republika neni jenom Praha. Odpovědět s citátem

Zapomenme na Prahu, protoze se platove VYRAZNE lisi od zbytku republiky, a dejme si to v cislech. Sice trosku starsiho data, tudiz se castky pohly o neco nahoru, nicmene v procentech neocekavam vyrazny posun.

Ve srovnání 4. čtvrtletí 2004 / 4. čtvrtletí 2003 došlo k dalšímu zřetelnému posunu mzdového rozdělení zaměstnanců.

Jejich relativně největší část (12,4 procent) pobírala mzdu v pásmu 14 000–15 999 Kč (o rok dříve bylo ještě nejčetnější pásmo 13 000 až 14 999 Kč)

interval 7 000–12 999 Kč pokrýval 26,9 procent zaměstnanců (ve 4. čtvrtletí 2003 28,5 procent zaměstnanců)

Výdělek nepřekračující 6 000 Kč měly pouze 0,2 procenta zaměstnanců (ovšem
v „oděvním průmyslu, zpracování kožešin“ 2,3 procent zaměstnanců), zatímco před rokem jich bylo 0,3 procent,

a mzdu převyšující 30 000 Kč pobíralo 7,7 procent zaměstnanců (ve stejném období roku 2003 7,9 procent

čtvrtém čtvrtletí roku 2003
činil rozdíl mezi průměrným výdělkem a mediánem 2 518 Kč, o rok později to bylo 2 712 Kč. Vzrostl také podíl zaměstnanců s nižší než průměrnou mzdou. V posledním čtvrtletí roku 2003 byl 64 procent a o rok později 65,2 procenta.

Výsledky statistických šetření ukazují že není vhodné se spokojit s pouhým údajem o průměrné mzdě. Nevypovídá příliš o tom, jaké příjmy skutečně občané mají. Aby měl člověk opravdu představu, jaký je výdělek průměrného zaměstnance, potřebuje znát další údaje. Je to například medián příjmů či rozdělení četností příjmů v jednotlivých pásmech. Přesto je údaj o průměrném platu pro občana jeden z nejsnadněji dostupných a politiky i novináři nejčastěji užívaný. Možná proto, že v případě představy o příjmech zaměstnanců má nejmenší vypovídací hodnotu.

to ASDF: 80 Kc/h brigadne leda tak v Praze. Ostrava, Plzen, Brno... - 50 Kc/h, 55Kc/h
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam to odsud

http://www.literarky.cz/?p=clanek&id=174
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 5:51 pm    Předmět: ztráta času Odpovědět s citátem

Buba: Sorry, ale tři, čtyři roky staré údaje jsou beznadějně zastaralé, od té doby ČR vstoupila do EU, zaznamenala výrazný hospodářský růst, podstatně klesla nezaměstnanost atd. Navíc jsem o kus dál zpátky dal odkaz na aktuální čísla ČSÚ, tak nevím, proč najednou vytahuješ neaktuální data. Tvoji připomínku ohledně brídád ne zcela chápu, v čem si odporujeme?
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 7:30 pm    Předmět: Re: ztráta času Odpovědět s citátem

asdf napsal:
Buba: Sorry, ale tři, čtyři roky staré údaje jsou beznadějně zastaralé, od té doby ČR vstoupila do EU, zaznamenala výrazný hospodářský růst, podstatně klesla nezaměstnanost atd. Navíc jsem o kus dál zpátky dal odkaz na aktuální čísla ČSÚ, tak nevím, proč najednou vytahuješ neaktuální data. Tvoji připomínku ohledně brídád ne zcela chápu, v čem si odporujeme?

Nevim kde zijes, ale vsichni my kamosi v Cechach by ti asi rekli neco jineho. Obvzlaste v malych vesnicich zadna prace neni a nebo je spatne placena.
Vis neco vice, nez kazdy normalni clovek? Jestli jo, tak nam to tady napis. Rolling Eyes
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 1:13 am    Předmět: Většina lidí Odpovědět s citátem

Co třeba se podívat na ten odkaz, co jsem sem vkládal? Drtivá většina lidí V ROCE 2007 vydělává dost přes deset tisíc, a to i mimo Prahu. Co já znám lidi z venkova, tak jezdí za prací do měst a vydělávají srovnatelné prachy jako všichni ostatní. Pokud někdo raději sedí na prdeli na svém dvorku plném rezavých škodovek, tak má, co si zasloužil. A jedno číslo na závěr: minimální mzda v ČR je aktuálně 8000 Kč, což je 48 Kč na hodinu, ale lidi, které znám JÁ, by za takovou almužnu ani nevstali z postele. Times are a-changing, víš?
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 9:39 am    Předmět: Re: Většina lidí Odpovědět s citátem

asdf napsal:
Co třeba se podívat na ten odkaz, co jsem sem vkládal? Drtivá většina lidí V ROCE 2007 vydělává dost přes deset tisíc, a to i mimo Prahu. Co já znám lidi z venkova, tak jezdí za prací do měst a vydělávají srovnatelné prachy jako všichni ostatní. Pokud někdo raději sedí na prdeli na svém dvorku plném rezavých škodovek, tak má, co si zasloužil. A jedno číslo na závěr: minimální mzda v ČR je aktuálně 8000 Kč, což je 48 Kč na hodinu, ale lidi, které znám JÁ, by za takovou almužnu ani nevstali z postele. Times are a-changing, víš?

Asi tak, vetsina lidi tu desitku hrubou dneska skutecne ma.. kord kdyz je minimalka 8tis. Ono pri tom srovnavani to chce take brat do uvahu naklady. Vetsina lidi mimo phy ci brno ma take vlastni bydleni. Proste nejakej starsi baracek ci druztevni byt za par drobnych, ale stoji je to proste pakatel. kdezto clovek ve velkem meste ( mimo regulovciku, ale tem to take brzo skonci ) musi platit komercni najem, coz je x tisic a ti kritici z kraju nevidi, pac tenhle naklad nemaji. Navic obrovske mnozstvi lidi v praze resi zasadni problem jak na bydleni. Pokud pracuji v supermarketech tak na hypoteku nemaji sanci dosahnout a protoze vetsinou jsou pristehovalci nemaji regul a tudiz bydli v komercnich najmech po dvouch, trech ale i tak nic neusetri. Proste pro mnohe zacarovany kruh. To "pepa" na vesnici pokud vyslovene nededi ci nebydli vicegeneracne to ma jednodusi. Bere v delvite stejnych 9tis jako pepa v praze, ale muze si sehnat druzstevni byt treba za 400tis a na to mu uz tu pujcku daji.. Takze neni vzdy pravda, ze lidi v praze jsou na tom lepe. Maji vetsi moznosti to jo, ale musi take vykonat vice prace. Jak kvuli konkurenci tak kvuli cenove narocnosti na kterou musi vystoupat.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mepovicci, toto je ale úplně stejné po celém světě, ať se mluví o Praze, nebo New Yorku, nebo Šanghaií, nebo Nairobi. Většina lidí co v těch městech pracuje si nemůže dovolit tam bydlet, a ti co tam bydlí žijí v docela mizerných podmínkách.
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 12:39 pm    Předmět: všechno se dá Odpovědět s citátem

new york nebo londýn jsou kapitoly samy pro sebe, tam už to dospělo do stádia, kdy na to nemá skoro nikdo. narazil jsem v praze na lidi, kteří si moc pochvalovali, jak se tady dá volně dýchat proti londýnu, kde všichni jedou podle hesla "work hard, play hard", ale v reálu provozujou spíš "work hard, pay hard". prostě město drahé jak sviň pro všechny bez rozdílu věku, postavení, barvy pleti. přeci jenom v praze se dá bez potíží sehnat za čtyři, pět tisíc pokoj někde v podnájmu a to utáhne i ta blbá pokladní v delvitě, která bere dvanáct hrubýho měsíčně. o lidech co vydělávají trochu normálnější peníze (od dvaceti tisíc hrubého a výš) ani nemluvě.
marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 2:27 pm    Předmět: Re: Většina lidí Odpovědět s citátem

meppovic napsal:
asdf napsal:

Asi tak, vetsina lidi tu desitku hrubou dneska skutecne ma.. kord kdyz je minimalka 8tis. Ono pri tom srovnavani to chce take brat do uvahu naklady. Vetsina lidi mimo phy ci brno ma take vlastni bydleni. Proste nejakej starsi baracek ci druztevni byt za par drobnych, ale stoji je to proste pakatel. kdezto clovek ve velkem meste ( mimo regulovciku, ale tem to take brzo skonci ) musi platit komercni najem, coz je x tisic a ti kritici z kraju nevidi, pac tenhle naklad nemaji. Navic obrovske mnozstvi lidi v praze resi zasadni problem jak na bydleni. Pokud pracuji v supermarketech tak na hypoteku nemaji sanci dosahnout a protoze vetsinou jsou pristehovalci nemaji regul a tudiz bydli v komercnich najmech po dvouch, trech ale i tak nic neusetri. Proste pro mnohe zacarovany kruh. To "pepa" na vesnici pokud vyslovene nededi ci nebydli vicegeneracne to ma jednodusi. Bere v delvite stejnych 9tis jako pepa v praze, ale muze si sehnat druzstevni byt treba za 400tis a na to mu uz tu pujcku daji.. Takze neni vzdy pravda, ze lidi v praze jsou na tom lepe. Maji vetsi moznosti to jo, ale musi take vykonat vice prace. Jak kvuli konkurenci tak kvuli cenove narocnosti na kterou musi vystoupat.

Ahoj lidi! Tak trošku vám budu oponovat. Ráda čtu toto fórum a jsem z Moravy. A pracuji jako pekařka za minimum 9000kč i s nočními příplatky, 12hodinove služby a svátky.Bohužel v malem městečku. Dojíždění je nehorázně drahe do velkeho města, a už vůbec bych se neobjevila doma. No nájmy se pohybují za 2+1 asi 6000 kč +inkaso, což je asi 2-3000kč(male město).A byty na prodej i v malem městečku od 800000kč nahoru a kdybych dojížděla ,líp na tom nebudu a hypotku mi nikdo na tenhle plat nedá. Tak proto ty rezave škodovky, bohužel. Surprised))Já myslím, že kdyby bylo v Česku tak fajn, tak nejste v USA. Laughing
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marci prijed za nama do USA
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 6:08 pm    Předmět: Dotaz Odpovědět s citátem

Můžu se zeptat na pár věcí? Jaké je to město? A pokud je dojíždění drahé, proč se nepřestěhujete? Nájmy ve větším městě zase o tolik vyšší nebudou, i v té Praze drahé se dá 2+1 jedna sehnat za desítku plus poplatky...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com