výdělky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

výdělky
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA
Autor Zpráva
Petr Gejdoš

Registrace: 25. 08. 2007

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 12:27 pm    Předmět: Parita Odpovědět s citátem

citace:
Jo, a když si vymyslíš nějaký kurz 1 CZK / 1 USD, tak v ČR lidi vydlávají 20,600 dolarů za měsíc, a kyž si vymyslíš kurz 1000 CZK / 1 USD, tak v ČR lidi vydělávají 20.6 dolarů.

Chápeš vůbec co “parity” znamená?
Já jsem si to nevymyslel, proč ta podivná podrážděnost ? Samozřejmě vím, co znamená přepočet kurzů podle parity.

Anglické slovo "parity" znamená řadu významů, nicméně zde v tomto smyslu já nemluvím o anglickém "parity" ale o českém slově parita. A ta znamená přepočet kurzu měn pode síly měny porovnáním přes tzv. "nákupní koš".

Tedy se tě ptám pro změnu já - víš ty co znamená "parita" ? Respektive - věděl jsi to ? Very Happy

Nu a koukni zde:
http://www.euroekonom.cz/grafy-html/hdp-top10-2004.html

Mimochodem - v roce 2007 bude GDP Číny cca 10 000 miliard USD a GDOP USA cca 12 600 miliard USD. Je pravda, v přepočtu na hlavu to bude pro USA stále strmě cca 1 : 4,5 více, ale absolutně to znamená jedinou věc - již za dva roky GDP Číny bude větší, než GDP USA !! Ovšem pozor - opět podle přepočtu parity obou měn.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 2:16 pm    Předmět: Re: No, statistika je sviňa ! Odpovědět s citátem

[quote="Petr Gejdoš"]Dneska zrovna "jakýsi ouřad" vyhlásil, že průměrná mzda v ČR zaměstnanců od pometačů po generální ředitele (si myslím, že to tak bude) činí 21 600 kč, tedy při zhruba kurzu 20 kč/1 US dolar to činí cca 1080 USD.

To si v cesku zijete dobre,ale ja mam $1080 v usa za 3 dny.a to tady je vse levnejsi nez u vas..
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 2:49 pm    Předmět: Re: Parita Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš napsal:
citace:
Jo, a když si vymyslíš nějaký kurz 1 CZK / 1 USD, tak v ČR lidi vydlávají 20,600 dolarů za měsíc, a kyž si vymyslíš kurz 1000 CZK / 1 USD, tak v ČR lidi vydělávají 20.6 dolarů.

Chápeš vůbec co “parity” znamená?
Já jsem si to nevymyslel, proč ta podivná podrážděnost ? Samozřejmě vím, co znamená přepočet kurzů podle parity.

Anglické slovo "parity" znamená řadu významů, nicméně zde v tomto smyslu já nemluvím o anglickém "parity" ale o českém slově parita. A ta znamená přepočet kurzu měn pode síly měny porovnáním přes tzv. "nákupní koš".

Problém ale je v tom, že ne-existuje žádný objektivní koš. To co je v ČR levné může být v USA drahé, a naopak. S toho nemůžeš posoudit jak se v USA vede lidem oproti ČR.

Např., když někteří Američané jedou do ČR, tak si stěžují že některé věci v ČR co jsou na Americké poměry jsou dražší než v USA, tak jim to připadá draho. Ale to je protože v ČR lidi nežijí podle Amerických představ, ale podle českých představ. Jestliže cizinci chtějí si půjčit velké auto tak to příjde draho, ale jestli si vypůjčí obyčejné, tak to bude levné. Podobně, jestli v USA chceš mít věci na české poměry, tak to bude složité je dostat, a taky to vyjde na velice draho. Proto se nemůžeme divit když nejdražší města na světě jsou Lagos a Moskva, i přes to že jsou v poměrně chudých zemí: normálně lidi tam žijí za babku, ale aby žili na Západní úrovni, tak musí vysolit hodně peněz. Aby eskymák žil podle eskymákového stylu v rovníkové Africe, nebo aby Bantu žil podle jeho stylu v Arktiku, tak to bude dosti drahé.

Co píši je že si tu paritu můžeš zkourit jak chceš. Co dáš do koše? Auto s 1,5 L motorem, nebo s 5 L motorem? Tří pokojový byt v činžáku, nebo 10 pokojový dům? Lyžování nebo potápění?
Henek

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja zrovna cetl ze prumerny plat v CR je 15000 korun!!! ale musis se naucit rozumet statistikam:prakticky to je 20-80 coz znamena ze 20 % si vydela 15000 K. a vice ale 80 % to nevydela to jsou statisticke fakta.
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 12:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To urcite. Je jasne, ze statisticky danej plat dost lidi nema. Uplne stejne to bude v us, kde ted zverejnili , ze prumerny plat je temer 30tis usd rocne. Jiste to bude mit hodne lidi, ale neverim tomu ze je to zcela prumer. A co se tyka nakladu pro kazdeho jsou jine. Nekdo si vystaci s tim platem 15tis protoze bud sdedil byt po rodicich ci bydli v regulovanem najmu nebo proste jinak levne. Ja napr. platim hypoteku atd 14tis/mes takze musim vydelat vice coz znamena ze dle teto teorie muzu mit treba dvojnasobnej plat, ale ve vysledku budu mit stejne volnych penez jako nekdo s platem 15tis. Proste jak rikal Pdmlynek jsou ruzne kose a ruzne parity. Nejde proste rici ten vydelava 100 000 tis tak na tom je kralovsky a ten kdo ma 20 tis nema ani na chleba. Kazdopadne za tim, ze kazdy je svym strujcem stesti a musi na svym stestim, poradne makat tak zatim si stojim
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 6:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
Ja zrovna cetl ze prumerny plat v CR je 15000 korun!!! ale musis se naucit rozumet statistikam:prakticky to je 20-80 coz znamena ze 20 % si vydela 15000 K. a vice ale 80 % to nevydela to jsou statisticke fakta.

Henku mas pravdu. V malych mestech si lide vydelavaji tak maximalne 9000 Kc, zato v praze mezi 20 000-30 000 Kc. Myslim tim v obycejnych oborech. Nemlyvim o zadnych manazerech a reditelich.
Kdyz sectes 25 tisic plus 9 tisic, tak ti vyjde 34 tisic. Kdyz to vydelis 2 tak je to 17 tisic.
To ale nepisu pro tebe, ale pro pana "chytreho" Gejdose. Rolling Eyes
Petr Gejdoš

Registrace: 25. 08. 2007

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 10:54 am    Předmět: Chytrý anomyne ! Odpovědět s citátem

Chytrý anonyme, kdybys četl pořádně a furt neryl, zjistil bys, že jsem to poněkud přesněji popsal, že ta statistika je zavádějící.

Cítím ve tvých reakcích podivnou zášť vůči mé osobě - můžeš to anonyme nějak ozřejmit, o co ti vlastně jde ?

Poradím ti, chytrý anonyme - piš zásadně k věci a nenapsadej toho, kdo skutečně diskutuje.

Mě zajímá, jestli člověk s příjmen 1080 dolarů v USA vyžije, přičemž ale dopředu uznávám, že zajisté je rozdíl bydlet v NY za ty prachy a zase jinak to vypadá kdesi v Alabamě na venkově.
___________________________________________________________________________________________
Anonyme - zatím přátelsky tě žádám - neser se do mě ! Mluv k věci. Patrně tě znám ze Zvědavce a patrně jsi tam patřil k lidem, kterými zřejmě pohrdám, protože nediskutují, nic neví, ale všechny nasírají. Neříkej, že jsem se netrefil ! Přiznej svůj nick na Zvědavci a uvidíme, co jsi zač !
Henek

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.mesec.cz/clanky/kde-se-v-usa-vyplati-pracovat/ precti si tohle je to zajimave
Henek

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozdělení bohatství ve světě Počet lidí Příjem na den (v dolarech) Podíl na světovém příjmu (v %)
Spodních 10% 1,1 us $ na den
Spodních 20% 1,4
Spodních 50% 2,3
Spodních 75% 4,1 -tady prumerny Cech
Spodních 85% 6,0
Horních 10% 69,6
Horních 5% 92,3
Horní 1% 130,1 tady je vetsina z USA

Pramen: The World Bank Development Research Group USA a Central Inteligence Agency – The World Factbook 2004

?
Desetina lidí světa žije za dolar denně
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 6:19 pm    Předmět: Re: Chytrý anomyne ! Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš napsal:
Chytrý anonyme, kdybys četl pořádně a furt neryl, zjistil bys, že jsem to poněkud přesněji popsal, že ta statistika je zavádějící.

Cítím ve tvých reakcích podivnou zášť vůči mé osobě - můžeš to anonyme nějak ozřejmit, o co ti vlastně jde ?

Poradím ti, chytrý anonyme - piš zásadně k věci a nenapsadej toho, kdo skutečně diskutuje.

Mě zajímá, jestli člověk s příjmen 1080 dolarů v USA vyžije, přičemž ale dopředu uznávám, že zajisté je rozdíl bydlet v NY za ty prachy a zase jinak to vypadá kdesi v Alabamě na venkově.
___________________________________________________________________________________________
Anonyme - zatím přátelsky tě žádám - neser se do mě ! Mluv k věci. Patrně tě znám ze Zvědavce a patrně jsi tam patřil k lidem, kterými zřejmě pohrdám, protože nediskutují, nic neví, ale všechny nasírají. Neříkej, že jsem se netrefil ! Přiznej svůj nick na Zvědavci a uvidíme, co jsi zač !
Twisted Evil Wink
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 11:47 am    Předmět: kecy prdy atd. Odpovědět s citátem

tady máte podrobné statistiky, kde najdete nejen průměr, ale i medián (tj. střední hodnotu), který přesněji vypovídá o "běžných" platech v dané kategorii: http://osz.cmkos.cz/CZ/Z_tisku/Bulletin/07_2007/10.html

pokud někdo bere devítku za fachu ve fabrice, tak rozhodně nereprezentuje nějaký průměr, ale naopak těžký podprůměr, a to i v kategorii nekvalifikovaných dělníků. a těch necelých pět dolarů na den v tabulce, to je už úplná blbost. stovku ci člověk v čechách nevydělá za den, ale za hodinu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 4:14 pm    Předmět: Re: kecy prdy atd. Odpovědět s citátem

asdf napsal:
............ stovku ci člověk v čechách nevydělá za den, ale za hodinu.

Stovku ceho $ anebo korun?
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 4:50 pm    Předmět: Re: kecy prdy atd. Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
asdf napsal:

Nedelej ze sebe blbce Rolling Eyes
Psalo se tady o platech v Cechach.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 5:30 pm    Předmět: Re: kecy prdy atd. Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
asdf napsal:

Ale na druhou stranu tady pises: a těch necelých pět dolarů na den v tabulce, to je už úplná blbost
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 9:17 pm    Předmět: Re: kecy prdy atd. Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
Anonymous napsal:
asdf napsal:

Ale na druhou stranu tady pises: a těch necelých pět dolarů na den v tabulce, to je už úplná blbost

To jsem ale nenapsal ja, to by jiny anonym Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Prace - Business v USA Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 2 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com