Americka ekonomie.

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americka ekonomie.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> US ekonomika
Autor Zpráva
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak co, uz se nekdo ozval??? $11/hr. neni nejhorsi jako nastupak ... alespon tady v OH, na Floride je to asi bida s nouzi, co?

Par reseni me napada i pro dceru, ale psat to sem nemuzu. Holt se asi bude muset pronto vdat.

Klidne si stezuj dal, je tu sice spousta dobrych rad a napadu, ale nakonec je tohle forum stejne jenom ta Lavrova vrba - pomoct si budes muset sama, prinejhorsim se vratit i na ty K-Marty.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Rig napsal:
Tak co, uz se nekdo ozval??? $11/hr. neni nejhorsi jako nastupak ... alespon tady v OH, na Floride je to asi bida s nouzi, co?

Par reseni me napada i pro dceru, ale psat to sem nemuzu. Holt se asi bude muset pronto vdat.

Klidne si stezuj dal, je tu sice spousta dobrych rad a napadu, ale nakonec je tohle forum stejne jenom ta Lavrova vrba - pomoct si budes muset sama, prinejhorsim se vratit i na ty K-Marty.

Nikdo se neozval.A jeste ke vsemu manzel delal pro jednoho truck driver,ktereho zna uz par let a ten s nim smlouval na cene,tak mu manzel zlevnil,lital kolem trucku par hodin a nakonec jsme prisli na to,ze sek,kterym mu zaplatil ten blbec kubanskej byl na hovno.Kdyz jsme to zjistili,ze byl sek returned,malem jsem padla do mdlob.Blbych 200 dolaru za 3 hodinovou makacku na slunicku,aby ten mistr mohl druhy den jezdit a vydelat nejakej ten tisic.
Takze mam dalsi starost a uz se strelim do hlavy.
Bigu...vypada to,ze se budeme muset vseho tady vzdat(myslim tim nasi pernikove chaloupky) a jit o dum dal.Do jineho statu.Myslim tim v USA a zacit nanovo.
Ach jo.
P.S. nevite,jak to chodi v TEXASU?Pro lidi,co jsou tu na oranzovo? Laughing
Je tam dost prace pro svarece.Kuva,zase nejsem prihlasena.
Pisk.
Big_Rig

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, jestli se opravdu chcete stehovat, tak bych echt doporucoval ten Michigan - vyridite si ridicak, nebudete muset ani falsovat adresu a jeste si budete moct privydelat nejaky ten dolar bokem, pokud "pomuzete" s MI adresou jinym Twisted Evil. Myslim, ze s MI DL a SSN by manzel nemel mit problem sehnat v okoli Detroitu praci. Plus je tam prece jenom o dost min latinos nez na Floride nebo v Texasu. Akorat je tam v zime desna kosa. Texas se mi zda, jako jit z blata do louze, ale mozna se pletu.

Jestli jeste nekdy v budoucnosti bude manzel neco delat pro truckera, tak by si rozhodne nemel nechat platit normalnim sekem. Doporucoval bych COMCHECK od Comdata, coz je nejbeznejsi zpusob jistene platby v truckung industry, nebo Western Union nebo samozrejme vybrat cash z nejblizsiho bankomatu. Zadny truckstop, odtahovka ani servis nebere personal nebo company checks - dokonce ani od takove mega company jako je SWIFT. No jo, holt kdyz se sere jedna vec, tak uz se to posere vsechno.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Piskle v usa to zacina byt spatne vsude muj znamy ma stvebni firmu a ted mu dela problem IRS ze platil mexiky a oni nezaplatili dane tak to chcou po nem.asi $ 50,000
zkuste ze zeptat lidi z Kanady tam se da zlegalizovat snad snadneji.
Ruda
Anonymní

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
Ahoj Piskle v usa to zacina byt spatne vsude muj znamy ma stvebni firmu a ted mu dela problem IRS ze platil mexiky a oni nezaplatili dane tak to chcou po nem.asi $ 50,000
zkuste ze zeptat lidi z Kanady tam se da zlegalizovat snad snadneji.

Henku do Kanady by se jako svarec dostal bez problemu. Nevim ale jestli by se tam chtel stehovat.
Ruda
Anonymní

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Big_Rig napsal:

Nikdo se neozval.A jeste ke vsemu manzel delal pro jednoho truck driver,ktereho zna uz par let a ten s nim smlouval na cene,tak mu manzel zlevnil,lital kolem trucku par hodin a nakonec jsme prisli na to,ze sek,kterym mu zaplatil ten blbec kubanskej byl na hovno.Kdyz jsme to zjistili,ze byl sek returned,malem jsem padla do mdlob.Blbych 200 dolaru za 3 hodinovou makacku na slunicku,aby ten mistr mohl druhy den jezdit a vydelat nejakej ten tisic.
Takze mam dalsi starost a uz se strelim do hlavy.
Bigu...vypada to,ze se budeme muset vseho tady vzdat(myslim tim nasi pernikove chaloupky) a jit o dum dal.Do jineho statu.Myslim tim v USA a zacit nanovo.
Ach jo.
P.S. nevite,jak to chodi v TEXASU?Pro lidi,co jsou tu na oranzovo? Laughing
Je tam dost prace pro svarece.Kuva,zase nejsem prihlasena.
Pisk.

Piskle, proc si tvuj muz neudela svarecky zkousky z kteryma muze delat kdekoliv po cele USA. Ja jsem byl v Cechach vyucen instalaterem-topenarem. Tady v Kanade me to ale neuzali a tak jsem musel udelat test. Ten jsem ale z duvodu neznalosti anglictiny "nezvladl" a tak jsem potom podepsal s jednou velkou companii ucednika.
Psala jsi ze tvuj muz mluvi anglicky obstojne, proto by nemel mit zadny problem ten test udelat.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vracim se zpet na zacatek toho tematu,coz bylo Americka ekonomie. Ceny baraku jdou dolu a bude to jeste horsi. Jestli ma Piskle na Floride barak ve kterem zije a splaci tak se jen tak nemuze zbalit a odjed si do Kanady. Jedina moznost ze manzel,jestli je schopny,coz z tech prispevku nevypada,tak musi jit za praci kde je.Jak jsem rikal v Montane maji take "maly" oil boom,je hodne mist. Do Kanady? A to ma jako prijed do Kanady s propadlym Ceskym pasem a pozadat o viza a rict ze chce svarovat? Co se tyce prace v Arizone tak je hodne a bude vic.Illegalni Mexicane se vraceji do Mexica anebo do statu jako Californie a Nove Mexico ktere maji jeste sanctuary laws. Arizona ma od noveho roku novy zakon,ze se zamestnanci musi prokazat ze jsou legalni.
http://www.azcentral.com/arizonarepublic/news/articles/0826sanctionsimpact08260.html.
Neni to jednoducha situace.
AzPete.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Vracim se zpet na zacatek toho tematu,coz bylo Americka ekonomie. Ceny baraku jdou dolu a bude to jeste horsi. Jestli ma Piskle na Floride barak ve kterem zije a splaci tak se jen tak nemuze zbalit a odjed si do Kanady. Jedina moznost ze manzel,jestli je schopny,coz z tech prispevku nevypada,tak musi jit za praci kde je.Jak jsem rikal v Montane maji take "maly" oil boom,je hodne mist. Do Kanady? A to ma jako prijed do Kanady s propadlym Ceskym pasem a pozadat o viza a rict ze chce svarovat? Co se tyce prace v Arizone tak je hodne a bude vic.Illegalni Mexicane se vraceji do Mexica anebo do statu jako Californie a Nove Mexico ktere maji jeste sanctuary laws. Arizona ma od noveho roku novy zakon,ze se zamestnanci musi prokazat ze jsou legalni.
http://www.azcentral.com/arizonarepublic/news/articles/0826sanctionsimpact08260.html.
Neni to jednoducha situace.
AzPete.

Ja jsem jen chtel pomoc. Ja vim ze kdyz nemuze najit praci v USA, ze by to mel v Kanade o 100% horsi.
Kdyby ale tu moznost nekdo mel, tak v Kanade je dost mist, kde welders hledaj
http://jobsearch.monster.ca/jobsearch.asp?q=welders&fn=&lid=&re=&cy=CA
Tady je jedna stranka z unionovych companii.
http://www.ua.org/hotjobmarket.asp
AzPete

PříspěvekZaslal: po srpen 27, 2007 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja vim Rumburaku,ma odpoved nemela tak moc spolecneho s Kanadou ale s tou situaci ve ktere je Piskle a jeji rodina. Jsou ve spatne situaci a nerozumim tomu ze kde jsou,na Floride,byvalo hodne Cechu,vim ze si pomahali,i podrazeli,ale aspon tam byla nejaka ceska komunita.To tam po dak dlouhe dobe nikoho neznaji co stoji za to? AzPete. Crying or Very sad
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji vsem za prispevky.Hodne me to pomaha.
Vsechno je tak nejak zamotane,ale verte,ze delam co muzu a nebo spise co je v mych silach.
Denne lezim v compu,hledam,porovnavam.
Dobre.Odstehovat se jinam me opravdu uz napada jako jedina moznost.Vice na sever.Proto hledam,kde je trosku vice prace a levnejsi bydleni.
Ono prozkoumat nekolik statu v USA je na delsi dobu.
Pokud najdu firmu,ktera hleda svarece,zapisi si cislo a zavolam.Clovek musi byt tak trosku jisty,ze se neodstehujeme nekam,kde nekdo shani svarece a pak nebudeme mit ani jeden z nas praci a budeme tam,kde jsme byli.Nebo spise kde jsme ted.
PRO RUDU.Manzel ma statnice z CR.Jsou tu uznavane.
Kanada me napadla jiz pred par mesici,ale delala jsem schvalne znova point test a uz by se nevesel.Pred rokem prosel o 11 bodu,dneska???O 6 mene.
Je pravda,ze se tam nemuzeme odstehovat jen tak.Bez viza.
PRO Azpete....uz jsem zkoukla web Arizony.Neni to spatne.V zivote by me nenapadlo,ze v Arizone budou potrebovat svarece.Akorat nevim,jak je to tam s bydlenim.Za kolik se pronajimaji apartmany.
PRO BIGA..bigu,me je jedno kam pujdeme,jen at mame praci,penize na bily a na jidlo a nemusime zivorit.Cert vem me a muze,ale decka.Je mi jich lito.Ver mi.Jsou to jedina moje milovana stvoreni,ktere tu mam a diky tomu,ze jsme je pritahli sem se maji tak,jak se maji(na ho*no).
Ani nemohu dat synovi 5 dolaru do skoly a takhle ja zit nechci.A to,ze mi volaji z credit bureau uz ani nemluvim.Nekdy me napadaji hrozne veci a to uz je vazne zoufalost.To neni complain to je zoufalstvi.
Manzel ted jezdi a shani praci,kdekoliv,cokoliv.Odpovedi: neprijimame.A penize za benzin jen litaji.Ale co muzu delat
?Dlouho to tak nevydrzime.
Jo kluci.A jeste jeden problem,jak uz tu nekdo napsal.Mame tu barak a ten se neproda.To vim.Co s nim,pokud se budeme chtit odstehovat?
Boha,ja se zblaznim!
JOOOOOOOOOO,to jsem se chtela zeptat.Mam napsat manzelovo resume na comp?Myslim tim,ze je to do 80ti job search pro agenty,kteri nabiraji lidi(jakekoliv profese) pro company.Napr.Job market weekly nebo monster.com ci job.com.
Myslim si,ze se da sehnat prace.Ze nekdo zavola...co myslite?
Ja vazne zkousim vse,nesedim na prdeli a cekam az me nekdo odvede do prace,no spise meho muze.
Nezlobte se,ze otravuji,ale od kazdeho z vas si neco vezmu a dam rady dohromady a pujdu i pres mrtvoly.
Jeste jednou diky.
Ale piste,pokud vas neco napadne,nebo za kazdy link(web)budu vdecna.

Naposledy upravil Piskle dne út srpen 28, 2007 8:49 pm, celkově upraveno 1 krát
Big_Rig

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Belcan ted zrovna ma inzerat v Queen City Jobs, ze hledaji MIG Welders pro BAE Systems. Nic moc pozadavky, velky pocet volnych mist (100+) atd. ... ale BAE Sys. je defense contractor, tudiz by se mohlo stat, ze budou pozadovat US citizenship, i kdyz v tom inzeratu se o tom na rozdil treba od aerolinek nebo police officers a podobnych jobu nezminuji. Telefon tam je 513-874-2222, tudiz cislo do Cinci Office, ale mozna by meli i nebo bliz k vam na Floride - Belcan je v podstate staffing agency - tady tento konretni job asi nevyjde, ale jeden nikdy nevi. Taky se podivej na ameriforce.com (888-269-3381) spousta mist na FL v marine industry, taky tusim hledali svarece. Jobu pro svarece je spousta a ta soucasna "lending market crisis" se na ekonomice neprojevuje zdaleka tak spatne, jak by se z TV a novin mohlo zdat - war is good for business. Na Monster, Careerbuilder atp. jste se meli prihlasit uz davno, nic za to nedas a jeden nikdy nevi, kdo se muze ozvat. Googluj, mrkni se na Craigslist, jestli nekdo v okoli nepotrebuje neco svarit nebo jeste lip dej si tam vlastni inzerat - treba tady v Daytonu mel inzerat nejaky chlapek, ktery dela ve vlastni garazi "na kolene" nejake nastavce na sekacky nebo co a onehdy potreboval nekoho, kdo by mu parkrat do tydne pomohl neco svarit a narezat, pac uz nestiha plnit zakazky - penize hned ten den na ruku, ale potrebujes vlastni equipment. Neco na ten zpusob ...

Kanada je dobry napad, ja to rikal porad, ale o jakekoli viza se muzes prihlasit jenom ze zeme puvodu, tudiz je to pro Tebe asi az posledni reseni - znamenalo by to jet domu a po pravde receno, kdyz uz budete jednou doma (resp. v Cechach, ja mam pocit, ze slovo domov se spis bude vztahovat na Floridu), tak se mi zda treba Irsko jako lepsi volba.

Napada me spousta veci ... dostal jsem tu soukromou zpravu a mam rozepsanou odpoved ... ted uz musim jenom zvazit, jestli si z vas udelam pet project Twisted Evil. Ono je to prece jenom trochu gefehrlich se takhle angazovat. Spousta tech mych reseni je dost drastickych, tudiz musim zvazit, jestli se tu vubec da nekomu verit ... jestli tady nahodou nejste vsichni agenti DHS Shocked, resp. Canadian Mounties.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ted zrovna koukam na TV a v cinci vybrali 200 ilegalu z firmy primy prenos......
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út srpen 28, 2007 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
ted zrovna koukam na TV a v cinci vybrali 200 ilegalu z firmy primy prenos......

Henek...nekdy si rikam,ze by me jakesi udani ci chyceni zachranilo.Sla bych do jailu,ke court a pak dom.Ani bych nepremyslela,co s nami bude.
AzPete

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Piskle,a co si o tom mysli manzel a deti? Kdyz tady ctu tu stratu casu,proc je to tak dulezite zustat v U.S. s tema problemy. CR je lepsi a bude lepsi nez pred deseti roky. Deti cesky umi a anglicky jako profici.
Meli by problem prvni rok a potom by meli moznost studovat a vybrat si profesi ze kterou by se bez problemu mohli vratit do U.S. jestli budou chtit.
Co se tyce nemoci tve dcery,jsem si jisty ze v Evrope maji ty same leky jako tady a levnejsi. Situace v jake jses tady ji rozhodne nepomaha a tobe take ne. Muj nazor.AzPete Confused
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 29, 2007 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="AzPete"]Piskle,a co si o tom mysli manzel a deti? Kdyz tady ctu tu stratu casu,proc je to tak dulezite zustat v U.S. s tema problemy. CR je lepsi a bude lepsi nez pred deseti roky. Deti cesky umi a anglicky jako profici.
Meli by problem prvni rok a potom by meli moznost studovat a vybrat si profesi ze kterou by se bez problemu mohli vratit do U.S. jestli budou chtit.
Co se tyce nemoci tve dcery,jsem si jisty ze v Evrope maji ty same leky jako tady a levnejsi. Situace v jake jses tady ji rozhodne nepomaha a tobe take ne. Muj nazor.AzPete Confused[/quote
Co se tyce nemoci tve dcery.....nejde o leky,ale o uuuplne neco jineho.
Jinak syn neumi ani psat,ani cist a ani pocitat cesky a je mu 15.V CR by se vratil do 1.tridy???Blbost.
Napsala jsem ti soukromou zpravu,tak posud sam.
Vsude jinam,jenom ne do CR.Mam k tomu dost duvodu.
Dum,zvirata,anglina,10let zivota v USA a spoustu jinych veci....nechci to zahodit odchodem do CR.To radeji umru.Vazne.
P.S.vzdyt sem sakra prihlasena...hm.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> US ekonomika Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 6 z 7

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com