|
|
| Autor |
Zpráva |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 483 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 1:28 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | Vite kluci co je nejhorsi?Ze manzel je BOHUZEL zvykly na to,ze ja jsem a stale porad zarizuji vse sama.
|
Piskle tak jsem kouknul do Floridskych novin a byli tam 3.stranky kde hledaji pracovniky..dokonce WELDER'v Jacksonville.
nebo mu najdi neco jineho,kazdy $$ je dobry kdyz musis zplacet.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 400
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 1:30 pm Předmět: |
|
|
Rumburaku....plouzim se po strankach Canady,Australie,Noveho Zelandu a hledam,zda-li se tam da emigrovat.Uz jsem hledala i South Afriku.No uplne jsem zcvokla.
Kdysi davno,nez jsme se rozletli do statu,nase prvni zeme,kam jsme chteli emigrovat byla Australie,pak Kanada a....USA mozna az prave na tom 3tim miste.No a kde jsme zkoncili?
O stavbach mi nemluv.O volani z Yellow pages take ne.Uz jsme to vse zkusili a ne parkrat.Tisic x.Nic.
Porad se ptam,kde je do prdele zakopany pes.
Jo a jeste jsem Vam nenapsala a mozna to neni vuuubec dulezite,ale shop nemame.Manzel ma MOBILNI welding.Na shop nejsou dolarky.Ani na malinky 20'x20' Ani na rent.
Hodne lidi(cechu) mi reklo,abych delala design.Kazdemu se libi,jak jsem vymalovala nas barak(in and out)by myself.
Umim hodne veci,ale asi ne ze bych je neumela prodat,ale jsem straspytel co se tyce ..no vite.Jsem tu na cerno.
Uz vazne uvazuji,ze se musime s FL odstehovat.Jsem uz unavena.Nic k zivotu nepotrebuji,jen mit penize na bily,na jidlo a neco extra pro deti.Krom toho,abychom byli vsichni zdravi.To je na prvnim miste.
Potrebovala bych chlapa,ktery kdyz se nasere,tak jde pres mrtvoly.Jako ja.Ale kdyz to mam delat vsechno sama,tezko je mi radit.
Jen vam neco reknu.Je to dost osobni,ale me je to uz vsechno jedno.Vztah mezi mym muzem a mnou se nam hrouti.Diky teto situaci,kterou uz nemuzu vydrzet.Ne to ze nema praci(nikdy jsem mu to nevycetla,protoze jsem mu ten business otevrela sama a i corporation jsem udelala sama),ale jeho laksni pristup ke vsemu.
Jak jsem uz nekde napsala,resi to alkoholem a lze mi kudy chodi.
Vyrustala jsem v rodine ucitelky a zednika a jako jedinne dite jsem byla vychovavana horsim zpusobem nez jsou v USA boot campy.Proto jsem si dokazala skoro se vsim poradit,ale kdyz jsem na vse sama,uz nemam silu a mozna ani chut.Co dodat.Tezko se da radit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 978 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 1:46 pm Předmět: |
|
|
Ta 2nd mort. byl long shot, ale musel jsem se zeptat. Vypada to blede a vy to mate jeste o to tezsi, ze na rozdil ode vsech tech, kteri tady radi, nemate doklady ... a mam takovy pocit, ze co je jeste horsi, je fakt, ze nejste latinos. Kdyby jste byli Kubanci, bylo by to asi jine kafe.
Neexistuje nejaka brokerage firma pro construction subcontractors, ktera za maly poplatek zprostredkovava zakazky - neco jako load brokers v trucking industry? Anebo nejaka staffing/employment agency, ktera dela nabory subcontractors? Manzela asi jako klasickeho zamestnance na W-2 form nikdo bez SSN nevezme a odkazany jenom sam na sebe asi fakt nema bez znamosti moc sanci. Pres internet se to bude hledat tezko - zkouseli jste treba dat si inzerat na Craigslist nebo Postaroo, oba jsou zadara, obycejne lokalni papirove noviny sice budou chtit za inzerci penize, ale to muze byt efektivnejsi nez internet, je manzel v lokalnich Yellow Pages jako svarec? Taky me opet napada ta Chamber Of Commerce, kde by meli mit spoustu informaci o local businessech, ktere potrebuji welding subcontractors. Louisiana a Mississippi pry maji velky nedostatek kvalifikovanych pracovnich sil v oblastech zasazenych Katrinou a jestli ma nekdo pracovni povoleni nebo svarecske license tam nikoho moc nezajima.
Damn my slow typing!!! Nez jsem to dopsal, tak uz jsme na pate strane prispevku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 4:47 pm Předmět: |
|
|
Bigu...manzel ma prave ss#.Uz na nej delal pred 9ti lety a dela dodnes.Plati dane celych 9 let.Tam neni problem.
V yellow pages mame inzerat..ve 2 countys.V ramecku.
Uz jsem se kdysi ptala tady nekde,co vse obnasi contractor license.Asi musi udelat nejake zkousky,ze? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 4:53 pm Předmět: |
|
|
[quote="Henek"] | Piskle napsal: | Vite kluci co je nejhorsi?Ze manzel je BOHUZEL zvykly na to,ze ja jsem a stale porad zarizuji vse sama.
Piskle tak jsem kouknul do Floridskych novin a byli tam 3.stranky kde hledaji pracovniky..dokonce WELDER'v Jacksonville.
nebo mu najdi neco jineho,kazdy $$ je dobry kdyz musis zplacet.. |
Henku...uz jsem brouzdala po compu a nasla tez dosti inzeratu,kde hledaji svarece.Bylo to prave po cele FL.
U nas na SW FL je houby.
Jenze jak uz jsem psala,myslis si,ze se muze nekam rozejet s propadlym DL???Co si myslis.
Anyway...vis,ze se Vladek stehuje do Oregonu????
Babca,pro kterou delam,odebira denne mistni daily press.Hledam kazdy den.Tu uz neprijimaji ani na construction.Jenom zdravotni sestry.A tu muz nemuze delat,protoze on by podal POSLEDNI pomoc,ne prvni  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 7:28 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | Bigu...manzel ma prave ss#.Uz na nej delal pred 9ti lety a dela dodnes.Plati dane celych 9 let.Tam neni problem.
Uz jsem se kdysi ptala tady nekde,co vse obnasi contractor license.Asi musi udelat nejake zkousky,ze? |
Piskle. Posli manzela na DMV s propadlym ridicakem a jeho "legalnim" S.S. # at pozada o novy ridicak. Ma "Two forms of I.D." a tim to konci. Ty ze mas propadly mezinarodni ridicak a zadne druhe Americke I.D. tak to bude horsi. Je take moznost se zeptat nejakych Kubancu jestli nevedi kde se nejake to S.S. cislo neda koupit za par. V Arizone se kupovalo S.S. za 25$ pred par lety,ale nevim ted.
Je na case zmenit taktiku. Jinak je mozna potreba zkontaktovat nekoho v Chicagu kde je porad vic Cechu a Polaku a jem si jisty ze by se tam naslo nejake volne cislo pro Piskle.AzPete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 8:31 pm Předmět: |
|
|
Pete..poslat manzela na DMV je nebezpecne.Vim,co se stane.Vezmou ridicak,prestrihnou DL pred jeho ocima a smitec.Nebyl by to prvni pripad.
Mozna jsem se blbe vyjadrila,ale ja mam platny intern.ridicak(ten americky),ktery si obnovuji kazdy rok a jeste k tomu mam cesky(klasicky).Mam jen ITIN a decka tez.
Uz koukam na TEXAS.Shani tam hodne svarecu a baraky jsou tam dost levne,takze na rent by se tam mohlo najit neco lacineho.Ale nevim,jak to tam chodi.
Zmenit taktiku.Vim,ze to myslis dobre,ale jak...boha lidi,si pripadam uz jak idiot.
Koukam,ze jsem se zapomnela zaregistrovat.
Pisk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1386 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá srpen 24, 2007 8:36 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: |
Jen vam neco reknu.Je to dost osobni,ale me je to uz vsechno jedno.
|
To je OK, jsi zde anonymní.
| Piskle napsal: |
Vztah mezi mym muzem a mnou se nam hrouti.Diky teto situaci,kterou uz nemuzu vydrzet. |
To je mi úplně jasné. Je to s Tvých příspěvků docela cítit. Sorry, Piskle.
Nedivím se. Ale chápu to. Když je stress, tak lidi zanedbávají a odvěci co jsou vědí že jsou podstatné, ale nemůžou se těmto podstatným věcem věnovat protože mají jiné starosti. Člověk se musí starat o své manželství stejně jako o svůj dům nebo své auto. Stejně jako děláš preventive maintenance na svém autě a na baráku, tak musíš dělat preventive maintenance na svém manželství.
Než začnete řešit problém s kariérou, tak si musíte napřed zajistit svůj vztah mezi sebou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 483 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: so srpen 25, 2007 7:16 am Předmět: |
|
|
Posli manzela na DMV s propadlym ridicakem a jeho "legalnim" S.S. # at pozada o novy ridicak.
Pete uz to neni tak jednoduche zacina se prosazovat program"REAL-ID" a na DMV si snadno zjisti jestli tady nejsi legalne |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so srpen 25, 2007 11:00 am Předmět: |
|
|
Vsechno je mozne Henku,specialne ze si kazdy stat dela svoje vlastni zakony. Pred 2 roky jsem sel ze svym synem udelat ridicak a ten potreboval ukazat jen S.S.# a picture I.D. coz v jeho pripade bylo High school I.D. Mozna ze by Piskle zavolat na sve lokalni DMV a zeptat jestli stary ridicak a S.S.# bude stacit na novy. AZpete 
Naposledy upravil AzPete dne so srpen 25, 2007 6:06 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so srpen 25, 2007 11:44 am Předmět: Re: Montana |
|
|
Prece nekdo nebude delat v Mc Donaldu, kdyz je vyuceny svarec, no ne?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 978 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so srpen 25, 2007 1:37 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | Bigu...manzel ma prave ss#.Uz na nej delal pred 9ti lety a dela dodnes.Plati dane celych 9 let.Tam neni problem.
Manzel ma SSN a nema praci!!!!!!!!!!!!??????? Na Floridske DMV rozhodne nechodte, ale to asi vite sami nejlip, ale jak uz jsem psal nekolikrat v MI, a tusim taky v NC, to s SSN a propadlym DL z jakehokoli statu jde jeste porad v pohode. USDL + platne SSN = muzes hledat praci prakticky kdekoli mimo statni sektory, aerolinky atp. To co radi Pete, koupit falesne SSN je OK, kdyz chces delat pro sebe nebo se hlasit nekde, kde berou ilegaly vedome, ale vetsina normalnich firem si SSN behem peti minut overi. Ma manzel americky welding certificate? Pocitam, ze jo, kdyz uz je tady tak dlouho. Pak je dobre mit reference a employment history, opet pocitam, ze ma. Jak se na to tak koukam, tak nevidim problem v sehnani jobu - tady bud ve West Chester nebo N. Kentucky, ted si nejsem jisty, rozjizdi Totes - Isotoner nejakou novou fabriku a maji u Resolve Staffing "standing order" na 100 svarecu za $20-25/hr. plus overtime, full benefits after 90 days. Resolve pozaduje Mig/Tig certification, 2+ yrs experience a 2 forms of ID (DL+SSN levou zadni). Anglina by mohla byt trochu problem, pokud to dobre ctu, ale svarecu je nedostatek, tak by to HR snad nejak prekouslo. A to je jenom jeden priklad, o kterem vim z prvni ruky (ja jsem u Resolve taky zaregistrovany, pac uz nemuzu jezdit - damn, I wish I knew how to weld ) tady v okoli, takovych jobu jsou tady desitky a to mluvim jenom o nesezonnich pracech mimo construction a short contracting jobs. Na Floride nebo kdekoli jinde jich taky musi byt spousta - no need to flip burgers just yet. Jen tak pro zajimavost - s SSN si manzel muze udelat v MI i CDL, pokud se teda nejak popasuje s tou anglinou a behem tri az peti let muze jako O/O vydelavat sesticiferne castky.
Jak to tak vidim, tak ten ridicak (a manzeluv laxativni pristup ) je vas nejvetsi problem. Tohle bych asi resil nejdriv - yesterday, if possible. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so srpen 25, 2007 6:02 pm Předmět: Re: Montana |
|
|
| Anonymous napsal: |
Prece nekdo nebude delat v Mc Donaldu, kdyz je vyuceny svarec, no ne?  |
Podivej Anonyme,prekladat ti to nebudu. Montana,Wyoming,Iowa ma "booming" economy a prace je ve vsech oborech. Clanek je jen na precteni ale v tvem pripade mozna McDonald muze byt zivotni sance. Ja jsem se take nadrel v pracich ve kterych jsem nebyl vyuceny kdyz bylo treba..nez sedet doma na prdeli a complain. AZPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: so srpen 25, 2007 6:49 pm Předmět: |
|
|
Takze....jednu application manzel odvezl vcera na welding shop,kde hledaji svarece a nejake instalatery na zabradli.Jednani hrozne a jeste k tomu se ho nejakej poskok prisernym tonem zeptal,kde ma poradne hadry a helmu na svareci test!Nikdo mu nic nerekl,jen,ze ma privest vyplnenou aplikaci a podle ni se uvidi.Boss nemel ani zajem s nim promluvit.A to zase neni manzel az takovy blbec na anglinu,aby se rovnal mexikum.No uvidime,zda-li nekdo v pondeli zavola.Nastupni plat $11.00 na hod.,zadny overtime.
Svareci certifikat je z Ceska,ale tu ho uznavaji.
MIG,TIG,(18 let),STICK a 8 let i aluminum.
Ano,pravda je,ze nejvetsi problem je ten DL a laxnost manzela,kteremu tak hrabe,ze se do sebe uzavrel a zije si v tom svem alko svete.Ale ne ze by chlastal jak duha.Neji a pak si da pivo a potaji jednoho frtanka a uz je z nej pomalu troska.Neprehanim.
Bigu...dekuji Ti za rady,hodne mi to pomaha.Alespon nemyslim na kraviny(ty radeji nebudu rozvadet).
Azpete...take jsme zacinali od podlahy.Teda manzel na Kmartech a ja v kuchyni u nadobi.Prace se clovek neboji,jen ji ku*va najit.Tady vazne delaji uz ve vsech sektorech mexici,ze my,co neco umime nemame uz sanci.
Nebojte kluci,ja se pustim do toho tvrde.Pri vasich prispevcich se mi otevira mozek(ne,ze bych ho mela vypnuty ),ale s vasima radama se pohnu kupredu.
Dokonce jsem nasla DRIVING TEST pro stat MI ,tak se muz bude sprtat i kdyby blbec nechtel.
Jeste tu mam mensi problem s dcerou.Ta nema vubec zadnou ID a to ji je uz 21.
Jenze ona nema nic krome Rodneho listu a visa v mem propadlem pasu.Da se s tim neco delat?
Mohla by si alespon najit praci a financne nam trosku pomoci,ale bez ID a DL....nevim.
Kluci,jeste jednou Vam moc dekuji a jestli budete mit chut a cas,piste mi,pokud Vas neco napadne a nebo treba "jedna baba povidala".
Za vse budu vdecna.Ja opravdu nechci ztratit bydleni(barak).
Opravdu se snazim a staram o vse,ale nejak mi to posledni dobou nevychazi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|