Znova zivot v Cechach?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Znova zivot v Cechach?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2007 11:12 am    Předmět: Re: kreditni karty Odpovědět s citátem

jarda napsal:
Jsem na floride uz pet let. Cekal jsem na immigracni bill. Ted jsem tak nastvany, ze uz nemuzu dal cekat.
Asi pojedu domu. Mam takove hloupe napady jako utratit kreditky a odjet. Mam ale strach, jestli po me nepujdou v cechah. Ma s timto nekdo zkusenosti?
A co prevoz auta? diky

Jsem v napjatem ocekavani, zda vam na vas dotaz nekdo odpovi a jak.
Nevim, zda jste si toho vedom, ale vas napad s kreditem je velmi amoralni.
Bohuzel, nejste sam, pomerne casto tu prispivajici resi, jak "oblafnout zakony", jak pobyvat v Americe ilegalne, pripadne, jakym podfukem pobyt legalizovat jak nemuset platit to, ci ono.
Docela smutny pohled.
fortune
Anonymní

PříspěvekZaslal: út srpen 21, 2007 11:49 pm    Předmět: pro piskle Odpovědět s citátem

Nevim jestli to jeste jde ale v North caroline neni to tak dlouho se dal udelat ridicak.
Musis mit pas a ITIN a slo to.
Prostuduj si NC DMV .Ja na to nemam cas tam je vse napsano.Pokud tam stale stoji ze tyto doklady staci tak se tam proste vydej.Ja jsem to taky tak udelala rikali mi ze uz to nejde a slo to.Jela jsem tam z dcerkou .
Otevrela jsem si tam pojistku ,podle zlatych stranek jsem si nasla PO box ktery nebyl adresou jako plaza ale normalni adresa tam jsem si otevrela pres Geico pres telefon na tuto adresu a otevreny PO BOX.Ktery jsem samozrejme neuvedla jako PO BOX ale jen cislo jako appartmenu a street(nebo rd.).
Pozor na to pojisteni doklad mi zaslali myslim pres fax nebo e mail a trvalo jim to chvilku a na ten doklad o pojisteni v NC jsem zaroven prokazala adresu pobytu V NC.
Dcera ridicak udelala ten den.Byly jsme stastny jak blechy.Byl to jen ten prozatimni musela na nej jezdit s doprovodem dospele osoby myslim pul roku a pak uz jen udelala zkousky a jizdy a bylo to.
Pojisteni si vyrid dva dny pred odjezdem do NC .Vse ostatni jsem zaridila behem jednoho dne.Myslim ze ani nepotrebujes otevrit PO box ale ta adresa nesmi byt vymyslena.Pokud to jeste jde tak si udelejte vylet.Maximalne na tom budete stejne.JInak si nech poslat NC brozuru na Driver licence at se nasprta dopredu.
Mozna uz to nejde ale treba to jde v jinym state.Mezi nami bydleli jsem na FL a odstehovali jsme se pryc. Prace prevazne jen sezonni.A jsem rada ze jsme to udelali.Jinak mam stejne problemy jako vy.Do Cech nechci ale zit tady jak stvanec se mi uz prestava po 10letech libit.Nastesti ja i manzel mame prace az az a vzajemne si pomahame, coz je strasne dulezite,
Vubec si nedovedu predstavit kdyby to prestalo klapat.Asi bych toho vseho mela taky dost.Mozna manzel potrebuje nejaky sok aby se vzpamatoval a zacal trochu bojovat a nepodaval se tomu.
Rada bych ti pomohla vic ale vim ze to neni v mych silach sami tady bez tech papiru trpime.
Moje dcera zase nemuze studovat bez papiru ,mohla mit bezplatne studium jak se dobre ucila a ted uklizi baraky.Je mi ji silene lito ,taky to tu nemela chudak lehky.
Drzim ti palce a snad to jeste jde s tim ridicakem.
Ja jsem tam pak jela sama a vymenila jsem si DL z jinyho statu se SSN # a bez problemu uplne stejne. Very Happy
Praha
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 23, 2007 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

auto muzes bez problemu prevezt pokud prokazes ze je zaplacene a vlastnil jsi ho min. 6 mesicu.
S tema kreditkama je to podle mne debilni napad. USA ma smlouvy s CR a jsou propojeni jen ten system jeste nevyuzivaji a nejdou po malych rybach. ale jsme v EU a neryskuj ze ti zapovi pobyt treba v Kanada, UK a jinde.
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: čt srpen 23, 2007 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako obvykle, menit ridicak mezi staty zalezi na samotnych statech. Je porad mozne dostat ridicak v par statech, o tom nekdo tady psal, ale problem je, ze, napriklad Californie ma zakon ze kdyz se sem nekdo pristehuje z jineho statu tak si ma obstarat CA ridicak behem 10 dnu. Ale DMV v CA v mnoha pripadech chteji vydet zelenou kartu nebo vizum ktere je platne a bez toho CA ridicak nevydaji. Stalo se to znamemu ktery se sem pristehoval z Nevady, sel na DMV z ridicakem z Nevady a oni mu to nedali , nebo to chteli poslat na immigrak. Californie je myslim trochu prisnejsi nez jine staty.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

petr napsal:
Myslim,ze je to Kundera,co rika,ze aby jsi se mohl vratit ,musel by jsi zahodit,vsecko ,co jsi se za tu dobu naucil.To ty jsi se zmenil(a) ne Cechy,tam je to porad stejne,jen se vratis a bude to"no jo American,ten Nam tady bude radit,sami vime jak na to nejlip".Vzdit jo,sedte si dal v hospode a nadavejte,jak to nejde,nechodte k volbam.Taky jsem uz nekolikrat byl na dne,ale vzdycky jsem se zvednul a sel dal.Kamaradi mi chybej,rodice taky,ale tak na dovolenou a rychle pryc.Myslim,ze by vsichni meli povine vyrazit na zkusenou a vyzkouset si jak se to dela jinde.Amerika je muj domov.

omylem jsem se dostala na tyto stranky,ktere me zaujaly.Pravda je ze cechy se nezmenily,ale zmenili se lide,kteri z cech odesli.Neco poznali a zazili.Maji zkusenosti,velke zkusenosti,ktere jim nikdo nevezme,ba ani exekutor.Zkusenosti jsou bohatstvim cloveka,jsou uvnitr a mi rozhodujeme jen sami,s kym se o nase zkusenosti podelime.S manzelem ziji 3 roky ve spanelsku.Od roku 2005,muj manzel v cechach za tuto dobu nebyl,a kdyz tak by chtel jen na tyden a zpatky.Ja jsem na tom byla trochu jinak,ja jsem musela na nejaky cas do cech,abych dala nase veci dohromady a mohla odejit za manzelem.8 mesicu jsem zazivala doslova hruzy.Nepocitam soudni rizeni,vyslechy na policii ze jsem zase neco provedla,ba dokonce ukradla.Nebylo mi nic prokazano.Nebyly mi prokazany ani pohledavky vuci nekomu,kdo se snazil mi predstrcit nejaky nesmyslny dluh.Byla jsem ze vseho vycerpana,ze jsem pocitala dny kdy budu moci odjet.Meli jsme s manzelem jednu soudni kauzu,nebudu psat o cem.Prisla jsem na jeden podvod ktery byl na nas spachan a bohuzel i na ostatni nase sousedy.Pri jednom vyslechu,mi bylo receno,ze jsem pro spolecnost v cechach nebezpecna,abych okamzite opustila republiku.V tento moment,jsem nevedela jestli je to legrace nebo co to je.Legrace to nebyla,Byla jsem upozornena,ze uz svoji profesi nebudu delat nikde ani ve spanelsku.Zacaly mi urcite veci dochazet,co jsem mela telefonatu,ze bude muj sef seznamen,kdo jsem a ze budu vyhozena.Tech 8 mesicu jsem musela z neceho zit a platit.Skutecne,z niceho nic prisel sef,je mi lito ale.....Nezlobila jsem se,protoze jsem pochopila.Vedela jsem ze jde o moji psychyckou likvidaci.Zhubla jsem o 20 kg.Kdyz se blizil den odjezdu,mela jsem sanci se bavit s lidmi.Nekteri chapali,nekteri si mysleli,ze jdu za honbou penez.Ne ja jsem odesla zit,zit za jakychkoliv podminek,byla jsem smirena i s tim,ze nebudu delat svoji profesi,kterou miluji(fyzioterapie),nesla jsem za honbou penez a vim,ze vy vite,jaky jsou zacatky.Jdes od nuly,musis ukazat co je v tobe,pak pomalu muzes ukazat,kdo jsi.Nesmis zapomenout,kdo jsi.Je to dulezite.Presne,pokud jsem se snazila s nekym povidat,mela jsem pocit,ze jsem asi idiot.Byla jsem normalne i prehlizena takovymto,,co nam tady chces vypravet.jsi tezce za vodou.,,Nemelo ani vyznam nekomu neco vyvracet,jenom ja jsem vedela jak jsme na tom byly.Kdy jsme nemeli penize,protoze jsme tu byli v dobe,kdy papiry byly tabu.Delali jsme na cerno.Kdyz policie delala zatahy,nahaneli lidi do aut,vsichni utikali do poli aby nebyli chyceni.nebo jsme v tomto pripade delali turisty.Nikdo nas neposlal do nejakeho tabora,kde by nam dali najist a mohli jsme prespat.Meli jsme pronajem a museli za nej platit aby nas bytna nevyhodila.Vse jsme si museli vytvorit sami.Vse se nam povedlo,mame spanelske doklady,praci,delame na penzi atd.Kdyz jsme odchazeli do spanelska,dost lidi si tukalo na celo,ze jsme blazni.V 50 letech,ze nas nikdo nebude chtit.Ale mi jsme citili,ze ten krok musime udelat,ze treba uz pak ho neudelame.V cechach jsme prisli o vse,o dum,movite veci atd.,byla na nas vyvolana umela drazba.Nejhorsi je ze nas dum vydrazila sousedka,ktera meho syna vyhodila na ulici.Pozor,ona v te dobe jeste nebyla vlastnikem nemovitosti.Nam vzkazala,ze pokud budeme chtit nejake veci,ze nam da vedet,kdy je bude vyhazovat do popelnice.Ja jsem si nejdrive myslela,ze se zblaznim.Pak jsem si uvedomila,ze to je zase dalsi tah.Pokud jsem prezila prvni fazi,musim prezit druhou fazi a ve treti se to musi otocit.Veril jsem si nepredstavitelne,ze se mi podari zachranit domov pro meho syna,aby se mohl se svoji rodinou vratit domu.22.2. je tomu rok,rok tvrde driny,zakony,tvrda prace tady,od rana do noci.Jsem na hotelu a myji nadobi,nestidim se,ja vim,ze muj cas prijde.Uz brzy,budu moc ukazat,kdo jsem,nebot jsem nezapomela.Vcera jsem mela narozeniny,dostala jsem nejkrasnejsi darek,nas dum a nase veci.Muj syn se bude moci vratit domu,a ja kdyz nahodou prijedu do cech na dovolenou,budu stat rovne a mohu se kazdymu podivat do oci.Vsem drzim palce at se vam dari,zijte takovy zivot,jaky chcete jenom vy.Libi se mi vase prispevky a rada se zase k vam vratim,pokud mne pozvete na internetovou kavu.Mila a Martin spanelsko
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Piskle napsal:
Jeste neco.Platime tu 9 let dane.Ja teda jen 6,protoze jsem byla doma.Kvuli dcerinny nemoci.
Platime property taxy...$4000.00 rocne.Platime vse,co musime.Zadny delikty,nic.Dcera graduovala.Syn je jeste na skole.Proste delame vic,nez jini...amici.Delame vse podle pravidel.
Vim,ze to neni zadna cesta k papirum.Jen chci rici,ze nejsem clovek,ktery rika,ze pokud tu nemam papiry,nebudu platit nic.
Tak to je asi vse.............pro dnesek Wink

Verim,ze jsi vse dokazala,z stojis znova na nohou.Nic nevzdavej drz se,Pokud te manzel nepodporuje,ja si myslim,ze on vse probira uvnitr a snazi se to resit i alkoholem.Kazdy neni tak silny,aby vse zvladl a znova se postavil na nohy.Zivot nas proste zkousi co vydrzime.Nic nemuze trvat vecne.Mila a Martin
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vse nejlepsi k narozeninam a diky za krasny prispevek.Henek
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="MW"]
Piskle napsal:

Piskle mozna ze kdyby babka vedela ze jses tu na cerno, treba bys mohla uz mit GC pres ni.....nevim teda jestli to jeste jde, ale jsou tu i lidi co maji GC prave ze delaji home care.....mozna se mohla o to postarat babcina rodina, ja sama mam znamou, je ji uz dnes pres 70, ale ta GC dostala prave taky ze se starala o jednu takovou babcu...
Ale je to jiz par let zpatky....a bylo to s pomoci pravnika...ale mozna tu vede cesticka jeste.....

Presne,mas pravdu,kdyby rodina babky vedela ze je piskle na cerno a ze ma problemy,a jsou s ni spokojeni,muzou ji papiry zaridit.Babka za tu dobu je na ni zavisla,neprijme nikoho jineho.Piskle zkus to,drzim palce,mila a martin spanelsko
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
petr napsal:
Myslim,ze je to Kundera,co rika,ze aby jsi se mohl vratit ,musel by jsi zahodit,vsecko ,co jsi se za tu dobu naucil.To ty jsi se zmenil(a) ne Cechy,tam je to porad stejne,jen se vratis a bude to"no jo American,ten Nam tady bude radit,sami vime jak na to nejlip".Vzdit jo,sedte si dal v hospode a nadavejte,jak to nejde,nechodte k volbam.Taky jsem uz nekolikrat byl na dne,ale vzdycky jsem se zvednul a sel dal.Kamaradi mi chybej,rodice taky,ale tak na dovolenou a rychle pryc.Myslim,ze by vsichni meli povine vyrazit na zkusenou a vyzkouset si jak se to dela jinde.Amerika je muj domov.

omylem jsem se dostala na tyto stranky,ktere me zaujaly.Pravda je ze cechy se nezmenily,ale zmenili se lide,kteri z cech odesli.Neco poznali a zazili.Maji zkusenosti,velke zkusenosti,ktere jim nikdo nevezme,ba ani exekutor.Zkusenosti jsou bohatstvim cloveka,jsou uvnitr a mi rozhodujeme jen sami,s kym se o nase zkusenosti podelime.S manzelem ziji 3 roky ve spanelsku.Od roku 2005,muj manzel v cechach za tuto dobu nebyl,a kdyz tak by chtel jen na tyden a zpatky.Ja jsem na tom byla trochu jinak,ja jsem musela na nejaky cas do cech,abych dala nase veci dohromady a mohla odejit za manzelem.8 mesicu jsem zazivala doslova hruzy.Nepocitam soudni rizeni,vyslechy na policii ze jsem zase neco provedla,ba dokonce ukradla.Nebylo mi nic prokazano.Nebyly mi prokazany ani pohledavky vuci nekomu,kdo se snazil mi predstrcit nejaky nesmyslny dluh.Byla jsem ze vseho vycerpana,ze jsem pocitala dny kdy budu moci odjet.Meli jsme s manzelem jednu soudni kauzu,nebudu psat o cem.Prisla jsem na jeden podvod ktery byl na nas spachan a bohuzel i na ostatni nase sousedy.Pri jednom vyslechu,mi bylo receno,ze jsem pro spolecnost v cechach nebezpecna,abych okamzite opustila republiku.V tento moment,jsem nevedela jestli je to legrace nebo co to je.Legrace to nebyla,Byla jsem upozornena,ze uz svoji profesi nebudu delat nikde ani ve spanelsku.Zacaly mi urcite veci dochazet,co jsem mela telefonatu,ze bude muj sef seznamen,kdo jsem a ze budu vyhozena.Tech 8 mesicu jsem musela z neceho zit a platit.Skutecne,z niceho nic prisel sef,je mi lito ale.....Nezlobila jsem se,protoze jsem pochopila.Vedela jsem ze jde o moji psychyckou likvidaci.Zhubla jsem o 20 kg.Kdyz se blizil den odjezdu,mela jsem sanci se bavit s lidmi.Nekteri chapali,nekteri si mysleli,ze jdu za honbou penez.Ne ja jsem odesla zit,zit za jakychkoliv podminek,byla jsem smirena i s tim,ze nebudu delat svoji profesi,kterou miluji(fyzioterapie),nesla jsem za honbou penez a vim,ze vy vite,jaky jsou zacatky.Jdes od nuly,musis ukazat co je v tobe,pak pomalu muzes ukazat,kdo jsi.Nesmis zapomenout,kdo jsi.Je to dulezite.Presne,pokud jsem se snazila s nekym povidat,mela jsem pocit,ze jsem asi idiot.Byla jsem normalne i prehlizena takovymto,,co nam tady chces vypravet.jsi tezce za vodou.,,Nemelo ani vyznam nekomu neco vyvracet,jenom ja jsem vedela jak jsme na tom byly.Kdy jsme nemeli penize,protoze jsme tu byli v dobe,kdy papiry byly tabu.Delali jsme na cerno.Kdyz policie delala zatahy,nahaneli lidi do aut,vsichni utikali do poli aby nebyli chyceni.nebo jsme v tomto pripade delali turisty.Nikdo nas neposlal do nejakeho tabora,kde by nam dali najist a mohli jsme prespat.Meli jsme pronajem a museli za nej platit aby nas bytna nevyhodila.Vse jsme si museli vytvorit sami.Vse se nam povedlo,mame spanelske doklady,praci,delame na penzi atd.Kdyz jsme odchazeli do spanelska,dost lidi si tukalo na celo,ze jsme blazni.V 50 letech,ze nas nikdo nebude chtit.Ale mi jsme citili,ze ten krok musime udelat,ze treba uz pak ho neudelame.V cechach jsme prisli o vse,o dum,movite veci atd.,byla na nas vyvolana umela drazba.Nejhorsi je ze nas dum vydrazila sousedka,ktera meho syna vyhodila na ulici.Pozor,ona v te dobe jeste nebyla vlastnikem nemovitosti.Nam vzkazala,ze pokud budeme chtit nejake veci,ze nam da vedet,kdy je bude vyhazovat do popelnice.Ja jsem si nejdrive myslela,ze se zblaznim.Pak jsem si uvedomila,ze to je zase dalsi tah.Pokud jsem prezila prvni fazi,musim prezit druhou fazi a ve treti se to musi otocit.Veril jsem si nepredstavitelne,ze se mi podari zachranit domov pro meho syna,aby se mohl se svoji rodinou vratit domu.22.2. je tomu rok,rok tvrde driny,zakony,tvrda prace tady,od rana do noci.Jsem na hotelu a myji nadobi,nestidim se,ja vim,ze muj cas prijde.Uz brzy,budu moc ukazat,kdo jsem,nebot jsem nezapomela.Vcera jsem mela narozeniny,dostala jsem nejkrasnejsi darek,nas dum a nase veci.Muj syn se bude moci vratit domu,a ja kdyz nahodou prijedu do cech na dovolenou,budu stat rovne a mohu se kazdymu podivat do oci.Vsem drzim palce at se vam dari,zijte takovy zivot,jaky chcete jenom vy.Libi se mi vase prispevky a rada se zase k vam vratim,pokud mne pozvete na internetovou kavu.Mila a Martin spanelsko

Milo a Martine, zkuzte se zaregistrovat.
Vas prispevek je perfektni. Jsem rad, ze jste ho sem pridali Smile
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2008 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Milo a Martine. Prispevek je velice zajimavy ale take dost nesrozumitelny. Mozna ze se to vse trochu uklidni a budeme tomu trochu vice rozumet. Jste ve Spanelsku a v Cechach nechcete zit. A kde se stalo to nahaneni a pronasledovani? AzP. Confused
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com