|
|
| Autor |
Zpráva |
Luci Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 17, 2007 8:23 am Předmět: prekroceni pobytu |
|
|
Ahoj
chtela bych se zeptat-bla jsem v USA na J1 visa,jeste v USA jsem si zazadala o prodlouzeni a zmenu statusu na turisticke vizum,to mi bylo ale zamitnuto a ja zustala dyl nez jsem mela,prekrocila jsem pobyt o 20 dni. Nyni jsou 2 mesice od meho navratu do Cech a ja bych si chtela zazadat o vizum na sluzebni cestu,jsem zamestanana a spolecnost by me chtela vyslat do USA.Jaka je moje sance pri ziskani viza?Moc dekuju za odpoved |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 865 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá srpen 17, 2007 10:50 am Předmět: |
|
|
Když pokládáš jednu a tu samou otázku, tak stačí to napsat jen jednou. Ve druhém příspěvku jsem ti to smazal.
K otázce: když zažádáš o prodloužení tak můžeš zůstat, do té doby než ti dají vědět. Po zamítnutí musíš opustit státy. Nevím ale do kolika dnů.
Jestli se tě na to na ambasádě zeptají, tak jim to vysvětli, tak jak to bylo. Podle mě ti vízum dají, když tě posílá zaměstnavatel na služební cestu a budeš mít patřičný náležitosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luci Anonymní
|
Zaslal: pá srpen 17, 2007 11:39 am Předmět: prekroceni pobytu v USA |
|
|
| ja jsem bohuzel dostala vyrozumeni o zamitnuti a datum dokdy musim USA opustit a tu dobu jsem prekrocila o 20 dni:-( |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá srpen 17, 2007 12:32 pm Předmět: |
|
|
| Opet je nutne pripomenout, ze kdyz nekomu daji vizum, tak to jeste neznamena, ze se dostane dal nez kontrola na letisti. 20 dnu je pro americky byrokraticky aparat padny duvod, pro zakaz vstupu pri imigracni kontrole. Ja bych se k tomu na Tvem miste asi priznal uz pri zadosti o to vizum. Je porad lepsi byt odmitnuty v Praze nez v NY na letisti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luci Anonymní
|
Zaslal: so srpen 18, 2007 4:18 am Předmět: prekroceni pobytu v USA |
|
|
| Diky za odpoved.Oni na ambasade v Praze nemaji tyto onformace,ze jsem byla v USA nelegalne a jak dlouho?Predpokladala jsem,ze to musim vypnit do formulare pri zadosti o vizum,protoze oni tam tyhle informace maji.To me prekvapilo.Takze kdyz bych tam eventualne napsala,ze jsem nikdy v US nelegalne nebyla,tak na ambasade v Praze to nemusi zjistit ale v us na letisti urcite? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so srpen 18, 2007 8:10 am Předmět: |
|
|
Luci,
Jses si tim tak jista ze nemaji info?
Nikdy nemuzes vedet co za info oni maji.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so srpen 18, 2007 2:24 pm Předmět: |
|
|
| Nemusi to zjistit ani na ambasade ani na letisti. Muzou to zjistit uz na ambasade, nebo az na letisti, kdyz Ti odeberou otisky prstu - napr. treba zrovna k tomuto systemu ambasada nema pristup. Nekdo tady byl deset let ilegalne, vratil se domu, kde ho to hnedle zase omrzelo, zazadal o vizum, dostal ho a pres kontrolu prosel taky bez problemu. Nekomu ze vysmali hned na ambasade, nekomu az na letisti. Byrokraticka jungle americkeho imigracniho systemu neni zrovna "exact science". V konecnem dusledku zalezi jenom na Tobe jestli to risknes, ale je dobre vedet, ze ambasada je jenom prvni krok a ze vsech tech stovk nazoru a zkusenosti na tomhle nebo kteremkoli jinem foru, se zrovna Tebe nemusi tykat ani jeden |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luci Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 19, 2007 12:24 am Předmět: prekroceni pobytu v USA |
|
|
| Diky za odpoved.Je to sazka do loterie.Radeji to hned vyplnim do formulare,ze jsem tam byla nelegalne a nebudu lhat.Pak by to bylo jeste horsi.I kdyzjsem tam byla 20 dni tak mi muzou dat 3 years bar?Cetla jsem,ze je to od 90 dnu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|