Zdravotní pojištění

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Zdravotní pojištění

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 9:29 am    Předmět: Zdravotní pojištění Odpovědět s citátem

Zdravím! Prosím o popis, jak funguje zdravotní péče a pojištění. Něco už vím, ale zajímalo by mě, kolik + - měsíčně se platí, nebo kolik platíte vy za své pojištění, nebo za rodinné pojištění, vím, že se to velice liší tím, kolik pojišťovna proplatí. Plánuju pojištění, ale nevím kde začít hledat. Pomalu ale jistě se připravuju na trvalé přestěhování, a proto bych ráda věděla více, nejlépe z vlastní zkušenosti. Moc děkuji za cenné rady a osobní zkušenosti.
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
Zalezi jake pojisteni. Jestli myslis pojisteni do zahranici v CR. Nebo americke pojisteni v USA.
V CR pojisteni zhruba na jeden rok stoji neco kolem 15-16 tisic KC, v USA je to ruzne.
Zalezi u jake firmy pracujes, co za pojisteni a take zalezi na druhu pojisteni. Jestli je to pojisteni pro rodinu nebo jenom jedince.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky, myslím americké pojištění v USA, nechci české. Můžete mi prosím napsat alespoň + - kolik měsíčně se platí/přispívá? Vím, že je to různé,jen sonduju na co se mám nachystat.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě že záleží na mnoha věcí, ale asi tak:

Jestliže máš zaměstnání, tak pojištění je část Tvého “benefits package”. Buď to platí zaměstanavatel, nebo Ti to odčítá z platu, ale většinou to si to nějak rozdělíte. Mít zdravotní pojištění přes zaměstnavatele je považované za samozřejmnost. Jsou zaměstnání kde Ti pojištění nenabídnou, ale to většinou jde o part time nebo temporary pozice.

Jestliže nejsi zaměstnaná, ale máš manžela který je zaměstnaný, tak to můžeš mít přes něj.

Jestliže stratíš práci, tak zdravotní pojištění Ti trvá dalších 6 měsíců. Pak si musíš platit celé pojišťovné ze svých.

Kolik to stojí: záleží co Ti zaměstnavatel nadíbne, jak se zaměstanavatel dohodne s pojišťovnou, ale většinou to je $0 až tak $500 za měsíc. Přijde mi to normální platit tak sto nebo dvě stovky za měsíc. Kdyby jsis to platila ze svých, tak je to kolem $1000 / měsíc.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc za odpověď. A ještě takový poddotaz... pojedu na k-1 a už ze zvyku se chci pojistit, ale kdybych nutně potřebovala urgent péči/nemocnice - z jakéhokoliv důvodu a měla pojištění přes českou pojišťovnu do začátku, tak mě pošlou zpět do česka jakmile mi to můj zdravotní stav dovolí. K-1 ale platí jen pro jednorázový vstup, takže bych byla nahraná Surprised a musela bych žádat a znovu čekat a to už bych z toho taky mohla dostat infarkt, takže otázka zní - je možno, aby mě můj budocí manžel pojistil u jakékoliv americké pojišťovny na dobu např. měsíc? Já vím, že to bude něco stát, ale holt takový je život... Já vím, stupidní otázka, ale já se dycky sychruju jak můžu Very Happy
Petra
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No - mozna hloupy dotaz - ale ty uz mas pracovni povoleni? Ja jen, ze pokud ne a cestujes na K-1 tak vyrizeni prac. povoleni trva min 3 mesice. takze te manzel bud muze pojistit na 3 mesice nez budes moct pracovat nebo si na tu prechodnou dobu sjednej pojisteni v CR. Pokryje to naklady na akutni peci, ne kazda nemoc znamena transport do Cech - nebud zase tak paranoidni. Po svatbe a podani zadosti o zelenou kartu si hned zazadej o advanced parole - to ti umozni vycestovat a zase se vratit x-krat na dobu jednoho roku. A pokud se ti nez ten papir vyridi neco stane... jestli jsem tomu dobre rozumela lze advanced parole v urgentnich opravnenych pripadech vystavit na pockani - alespon to mi rekli na imigracnim.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: ne srpen 05, 2007 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady je priklad a website z Arizony. Otevri si website,vytukej ten maly formular a uvidis moznosti a ceny zdravotniho pojisteni. Kazdy stat je jiny a maji svoje websites. AzPete. Cool https://www.ehealthinsurance.com/ehi/Alliance?sid=arizona&type=IFP&allid=pou14050&zip=86304
Anonymní

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 1:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky všem, hlavně AzPete, tak nějak jsem to myslela, no zadna hruza to není tech par set měsíčně, teď to proštuduju na co mám a nemám nárok Smile . Prac. povolení nemám, ale chci letět přes JFK, tam na požádání ke K-1 vízu dávají stamp do I-94, tak můžu pracovat hned, normálně se na K-1 pracovat myslím taky může, protože myslím ti 1-2 týden po příletu vydají SSN bez restrictions a mělo by to jít, ale jen po dobu tý platnosti I-94, tedy 3 měsíce a pak už ne. Já paranoidní sem, to vím Very Happy , a ta advance parol je dobrý nápad, pro jistotu. Díky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com