Emigrace...

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Emigrace...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Od Rumburaka to byl peknej pribeh, opravdu jo Very Happy
Jsem si jednu chvili myslel ze ctu knihu Wink

No AzPete ty muzes taky neco napsat aspon ve zkratce jako Rumburak.

Zdar Bucky
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 6:21 pm    Předmět: web stranka... Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Premyslel jsem na tim, ale asi to udelam jako website.Jako to ma bouncing Czech. Ma to velice hezky udelane.
Samozrejme to vezme cas. Jeste jsem se ani nedostal k predelani svych tisicu diapozitivu z U.S. na digitalni formu.Loni po pohrbu sve mati jsem privezl take stovky fotek sve rodiny,nektere jsou i sto roku stare.Ty musim take vsechny predelat na digitalni format. To bych pak chtel nejak integrovat do te website.Dalsi problem je ze jsem se nerozhodl jestli to bude cesky anebo anglicky. Musim rict ze anglicky se me dnes pise lepe,ale tady se aspon procvicuji. Take se to da udelat jako blog a tady je dobry priklad: http://homepage.mac.com/milankalus/blogwavestudio/index.html Milan Kalus ma svuj blog v cestine i anglictine.
Rumburaku pis a to co pises tady se da vzdycky pouzit ve website jestli si ji take jednou udelas.
Cest praci,AzPete. Smile

Petre, ja jsem take o nejake te web strance uvazoval. Bohuzel computer mam jen od roku 1999 a moc tomu jeste nerozumim, cili se stale jeste ucim Wink
Ja nejsem zadnej spisovatel. To co pisu urcite neni gramaticky pravopisne. Pisu vlastne, ze se potrebuju "vykecat" a to hlavne cesky.
Jsem zenat s kanadankou a s ni si tak nepokecam Wink

Tim "Cest praci" jsi me rozesmal Very Happy
Pamatuju se, kdyz jsem byl v Nemecku v lagru(o tom bude 3 dil, ktery mam rozepsany), ze tam za nami do lagru chodil jeden slovenskej farar a "verboval" nas abychom v nedeli chodili do kostela.
Jednoho dne zase prisel, prinesl kafe a nejaky zakusky a jak jsme tak sedeli a povidali o vsem moznem, tak se otevreli dvere a vestel jeden kluk a rika: "Cest praci".
Fararovi byl tak prekvapenej, ze mu upadl zakusek z talire na zem Smile
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 6:22 pm    Předmět: Re: web stranka... Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
AzPete napsal:
Premyslel jsem na tim, ale asi to udelam jako website.Jako to ma bouncing Czech. Ma to velice hezky udelane.
Samozrejme to vezme cas. Jeste jsem se ani nedostal k predelani svych tisicu diapozitivu z U.S. na digitalni formu.Loni po pohrbu sve mati jsem privezl take stovky fotek sve rodiny,nektere jsou i sto roku stare.Ty musim take vsechny predelat na digitalni format. To bych pak chtel nejak integrovat do te website.Dalsi problem je ze jsem se nerozhodl jestli to bude cesky anebo anglicky. Musim rict ze anglicky se me dnes pise lepe,ale tady se aspon procvicuji. Take se to da udelat jako blog a tady je dobry priklad: http://homepage.mac.com/milankalus/blogwavestudio/index.html Milan Kalus ma svuj blog v cestine i anglictine.
Rumburaku pis a to co pises tady se da vzdycky pouzit ve website jestli si ji take jednou udelas.
Cest praci,AzPete. Smile

Petre, ja jsem take o nejake te web strance uvazoval. Bohuzel computer mam jen od roku 1999 a moc tomu jeste nerozumim, cili se stale jeste ucim Wink
Ja nejsem zadnej spisovatel. To co pisu urcite neni gramaticky pravopisne. Pisu vlastne, ze se potrebuju "vykecat" a to hlavne cesky.
Jsem zenat s kanadankou a s ni si tak nepokecam Wink

Tim "Cest praci" jsi me rozesmal Very Happy
Pamatuju se, kdyz jsem byl v Nemecku v lagru(o tom bude 3 dil, ktery mam rozepsany), ze tam za nami do lagru chodil jeden slovenskej farar a "verboval" nas abychom v nedeli chodili do kostela.
Jednoho dne zase prisel, prinesl kafe a nejaky zakusky a jak jsme tak sedeli a povidali o vsem moznem, tak se otevreli dvere a vestel jeden kluk a rika: "Cest praci".
Fararovi byl tak prekvapenej, ze mu upadl zakusek z talire na zem Smile

Ne to nebyl anonym, byl to Rumburak. Jen se sklerotik zapomel podepsat. Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 6:43 pm    Předmět: Re: Emigrace... Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:

... Pak pro me prijeli a odvezli me do mistniho vezeni. V zivote jsem ve vezeni nebyl a byl jsem z toho dost "vyvalenej".
...
Potreboval jsem jit na zachod, ale stydel jsem se, nebot tam byla zachodova misa v rohu mistnosti, ale nebyli tam dvere a ani zadna plenta.
...
Pak zhasli svetlo a rikali, ze kazdy musi jit do postele. Vyuzil jsem tmy a sel jsem na zachod.

Vězení do kterého nás Jugoslánci šoupli bylo v Ljublaně. Byli jsme myslím v pátém nebo šestém patře, v tom nejvyšším.

Ale ten záchod byl stejný. Dost mi to připadalo divné, a hodně jsme se tomu chechtali. Very Happy A taky mi to přišlo divné že si nemůžu shasnout sám, ale že to dělá někdo zvenku.

Potom jsme se začali učit počítat v angličtině, na patronách ze samopalů. I když byly vystřelené, do dnes vůbec nechápu jak je nám ve vězení mohli ponechat. Smile
Rumburak

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 8:00 pm    Předmět: Re: Emigrace... Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Rumburak napsal:

... Pak pro me prijeli a odvezli me do mistniho vezeni. V zivote jsem ve vezeni nebyl a byl jsem z toho dost "vyvalenej".
...
Potreboval jsem jit na zachod, ale stydel jsem se, nebot tam byla zachodova misa v rohu mistnosti, ale nebyli tam dvere a ani zadna plenta.
...
Pak zhasli svetlo a rikali, ze kazdy musi jit do postele. Vyuzil jsem tmy a sel jsem na zachod.

Vězení do kterého nás Jugoslánci šoupli bylo v Ljublaně. Byli jsme myslím v pátém nebo šestém patře, v tom nejvyšším.

Ale ten záchod byl stejný. Dost mi to připadalo divné, a hodně jsme se tomu chechtali. Very Happy A taky mi to přišlo divné že si nemůžu shasnout sám, ale že to dělá někdo zvenku.

Potom jsme se začali učit počítat v angličtině, na patronách ze samopalů. I když byly vystřelené, do dnes vůbec nechápu jak je nám ve vězení mohli ponechat. Smile

Mlynku, jeste jsi nam neodpovedel, kolik ti bylo roku, kdyz jsi prisel s rodici do USA.

Nemohli ti byt tri roky, kdyz jsi uz umel pocitat naboje, ze jo? Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po červenec 30, 2007 8:13 pm    Předmět: Re: Emigrace... Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:

Mlynku, jeste jsi nam neodpovedel, kolik ti bylo roku, kdyz jsi prisel s rodici do USA.

14
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: út červenec 31, 2007 12:43 am    Předmět: Re: Emigrace... Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Rumburak napsal:

14

Konecne mlynku.
Jsme to z tebe tahali par tydnu. Za to se neni treba stydet. To je perfektni vek,specialne na uceni jazyku.
Me bylo 13 kdy jsem byl poprve na "zapadni" dovolene v Jugoslavii s rodici. Poprve jsem videl more a obchody ktere mely zvykacky,to bylo asi v roce 1971,nejsem si tak jisty,musim si ty roky zkontrolovat.
No ale nevim kde,rodice jsou mrtvi.

Ta dovolena byla nejhezci v mem detstvi a vim ze muj tata chtel utect,ale mati byla Boss a tak nazpet do CSSR.
Ale ten zazitek byl tak silny,ze jsem zacal planovat a prvni sance kterou jsem mel..po hodne planovani,jsem vzal.Kapitalismus zasadil sve "dabelske" semeno v mem mozku. Wink
Byli jsme tam par tydnu,ale protoze jsem se "flakal" s lokalnima pubertakama tak jsem se docela naucil dobre srbsky,nebo chorvatsky,jiz nevim.
Nemeli jsme moc dinaru a ja jsem si chtel koupit ty Jugoslavske "Comics" magaziny o Tarzanovy a Supermanovy a tak jsem chodil na plaze a do lesa a sbiral flasky po nemcich ,ktere jsem vracel v obchode.
Jugoslavci si me tehda hodne oblibili a ja je taky.O par let pozdeji me hodne pomohli k uteku.
Take nemohu odpustit Clintonovi a Americke vlade za bombardovani Jugoslavie v 1999. Ale to je zase jina story. AZPete. Wink
Rumburak

PříspěvekZaslal: so srpen 04, 2007 9:08 pm    Předmět: Re: Emigrace... Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Rumburak napsal:

...
...

Mlynku, ctou tvoji rodice take toto forum?
Premluv je, at take napsisou neco do te rubriky "Emigrace", co jsem zalozil. Urcite to pro ne musela byt velika odpovednost, kdyz utikali i se synem.
Ruda
Anonymní

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2007 4:13 pm    Předmět: Re: Emigrace... Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
pdmlynek napsal:
Rumburak napsal:

14

Konecne mlynku.
Jsme to z tebe tahali par tydnu. Za to se neni treba stydet. To je perfektni vek,specialne na uceni jazyku.
Me bylo 13 kdy jsem byl poprve na "zapadni" dovolene v Jugoslavii s rodici. Poprve jsem videl more a obchody ktere mely zvykacky,to bylo asi v roce 1971,nejsem si tak jisty,musim si ty roky zkontrolovat.
No ale nevim kde,rodice jsou mrtvi.

Ta dovolena byla nejhezci v mem detstvi a vim ze muj tata chtel utect,ale mati byla Boss a tak nazpet do CSSR.

Pete, pamatuju se kdyz jsem byl s mojima rodicema v roce 1969 na podnikove rekreaci Bulharsku. "Rozkriklo" se tam, ze nejaka rodina se nechala nalodit na Tureckou lod, ktera odplula do Recka. Moje mati rikala mymu tatovi: Mozna ze bychom meli udelat to samy.
Muj tata byl ale take boss Wink a rikal. Nikam se odplouvat nebude, vracime se normalne zpatky do Ceskoslovenska.
Moje mati byla tenkrat hrozne nastvana, ze pry muj tata byl "srab". On ale zrejme nechtel nic ryskovat. Obvzlast, kdyz me bylo jen 14 a my segre 12 let.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://georgenovotny.blog.idnes.cz/c/8633/Americke-tragedie-III.html
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: út srpen 14, 2007 10:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonyme,diky za link.Jirka Novotny a jeho styl psani se me vzdy libil.Je fajn ze jsi pridal jeho link na forum. A proc se neprihlasis?
Nemam rad anonymy.Jsem s nema vyrustal v CSSR.AZPETE. Cool
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 9:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Promin AzPete, jsem se zapomnela podepsat. Je to ted lepsi? :]
Jarda
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburaku,kdy muzeme ocekavat dalsi pokracovani Tveho vynikajici pribehu?Nadherne se to cte.Jden z nejlepsich prispevku zde na foru.
Rumburak

PříspěvekZaslal: st srpen 15, 2007 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarda napsal:
Rumburaku,kdy muzeme ocekavat dalsi pokracovani Tveho vynikajici pribehu?Nadherne se to cte.Jden z nejlepsich prispevku zde na foru.

Jardo, jsem v praci very busy. Mam trochu casu pres vikend, tak sem tam neco pripisu. Jinak me dost zamestnava moje zena(prej abych se nenudil) Wink
Mam toho jeste hodne co napsat, tak to zrejme rozdelim do 2 casti a neco sem muzu pristi mesic napsat.
Doufam, ze to vydrzite Wink Twisted Evil
Rumburak

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2007 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jarda napsal:

Jardo, zapomel jsem podekovat za tvoji pochvalu meho prispevku. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 2 z 8

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com