|
|
| Autor |
Zpráva |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 270 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: po červen 06, 2005 11:43 am Předmět: |
|
|
Adio tak az budes mit vizum tak potom teprve zacni o americe premyslet. Jinak to rovnou hod za hlavu.V prvni rade si zjisti co potrebujes k zajisteni viza.Za druhe nenechej nic nahode a dobre premyslej.Za treti pokud to vizum dostanes tak porad uvazuj a pouzivej mozek jak s nim nalozis.Zalezi to vsechno jen na tobe a na okolnostech kolem toho spojenych.Pokud budes chtit poradit s vizem muzes klidne napsat a nebo se obratit tady,par chytrych hlav tady je.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po červen 06, 2005 7:59 pm Předmět: Trocha nepochopeni |
|
|
Tak me trochu mrzi, ze jsem asi nebyl uplne presne pochopenej. I kdyz asi i moje chyba, protoze jsem byl moc strucnej. Hodne me mrzi, ze tu pri vsech tech vasich PRO a PROTI zaznivaji porad jen penize, penize a zase jen penize. Ja vubec nemel na mysli, jestli se dnes jeste "vyplati" prijet do Statu kvuli penezum!
Ja chtel jen poukazat na to, ze jsou pryc doby, kdy si clovek vyridil bez problemu SSN, DL, ucet v bance, pujcku na auto, telefon atd pouze s B-1 vizem!
A bude opravdu jeste hur! Prijde jeden jediny doklad, federalni, ktery clovek dostane jen po prokazani legitimity sveho pobytu. A ten doklad budeme vsichni potrebovat uplne ke vsemu. bez nej vam neotevrou ucet v bance, nedostanete pujcku na nic, nekoupite auto, neprihlasite auto, nepojistite auto, nepronajmete byt, nevezmou vas do letadlka....
Je toto ten "americky sen"? Je ta zlata klec, ze ktere se clovek nepodiva do Cech, nemuze na svatbu brachovi nebo na pohreb babicky, nemuze cestovat i kdyz na to ma, dela jen prace, ktere muze a ne ty na ktere ma vzdelani, je to opravdu to, co ti kluci chteji? nemuzete jim nekdo rict, ze to neni jen o dolarech, ale o celem zpusobu zivota nelegala?
Mne osobne se uz podarilo rozmluvit ty straslivou blbost nekolika lidem v Cesku a poslat je do Andlie a Irska. V dnesni dobe uz si nevezmu na triko to, ze nekdo zaplati pro nej sileny penize za viza a letenky a pak tu po 6 mesicich zatvrdne, aniz by si dokazal priznat, ze udelal chybu.
Ja vam rikam, najdete si jinou cestu! Legalni! Nebo vydrzte a pockejte. Mozna, ze truhlar dostane za par mesicu normalni pracovni vizum i v Cechach, protoze jich chystaji pro cely svet rocne 400.000!
Uprimne vam kluci reknu jeste neco. V Cesku jsem vydelaval i vic, nez tady. Mam to tu ale rad. Je tu jiny zivot, ktery mne osobne vyhovuje daleko vic. cekam tu od toho daleko vic, nez jen vydelavat vic penez. Ale NIKDY bych tady nebyl ani jediny den nelegalne. Pro me osobne, by to okamzite stratilo jakykoliv smysl! Ja proste potrebuju byt volny. Dobre zvazte, jestli chcete mlaskat v zite (mozna), nebo zit tak, jak chcete a ne tak, jak vam okolnosti dovoli. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
Zaslal: po červen 06, 2005 10:56 pm Předmět: |
|
|
Legenda.
Mas pravdu ze ja nevim jestli na Chicagu-cz jsou nebo nejsou podvodnici a jestli je to nejaka jistota.To je pravda.Jak rikal Albert je to relativni.No a potom v podstate kdo ma co jistyho?Kdykoliv jsem zacinal nejakej novej projekt ve svem zivote nikdy jsem nemel 100% jistotu ze to bude tak a nebo zase takhle.Vzdycky tam byl nejakej risk a nejistota.Souhlasim s tebou ze se neni ceho bat ohledne Irska a Anglie.Jen jsem pochopil z jejich prispevku ze chteji do Statu a o Irsku a Anglii jsem nenasel zadnou zminku.Tudiz jsem predpokladal ze maji vse o techto zemich a moznostech zjisteny,ale presto tam nechteji a rozhodli se pro Staty.
Jak pise scout66 tak urcite stoji za zamysleni o jake visum pozadate a pak na nej priletite(pokud ho teda dostanete)a jake doklady se tu jeste daji nebo spise nedaji vyridit a jak slozita muze vzniknout situace po zprisneni(prijeti) zakonu ohledne dokladu atd...
Byl by to nebo bude to problem nejen treba vas,ale radove hodne milionu nelegalu zijicich ve Statech.Ctu dost niviny,ale nic konkretniho jsem zatim necetl.Jen mnoho ruznych navrhu a dohadu s ruznym casovym rozvrhem,ale mozna ze v jinych novinach uz je neco konkretniho.Mrknu na to.
Ahoj maxipes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po červen 06, 2005 11:23 pm Předmět: |
|
|
Vlade USA jde o to jak z nelegalu dostat chechtaky.
Dobre vedi ze nelegalove jsou vetsinou velice pracoviti a delaji podradne druhy prace. Vedi ze tato skupina lidi je dulezita. Kdyby se nelegalu chteli zbavit udelali by to uz davno. Jde o to aby nelegalove prispeli do pokladny placenim dani a nebo zaplacenim pokuty za prekroceni pobytu. Mylim ze cesta jak se zlegalizovat tu bude porat, ale bude to stat dost chechtaku. Dalsi vec ktera je dnes ve hre je security a ruzne bezpecnostni opatreni proti teroristum. .gif) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simona
Registrace: 04. 05. 2005 Příspěvky: 15
|
Zaslal: út červen 07, 2005 12:16 am Předmět: Re: Trocha nepochopeni |
|
|
Scout66 napsal:
Hodne me mrzi, ze tu pri vsech tech vasich PRO a PROTI zaznivaji porad jen penize, penize a zase jen penize.
Scoute66,
samozrejmne,ze tu museji zaznivat penize a duvod je velmi jednoduchy.
Vetsina Cechu kdyz jela do ameriky,tak mela predstavy o dobrodruzstvi-poznat nepoznane-par let byt v tolik nezname americe-delat nejakou praci-nakoupit si levnou elektroniku-obleceni-nevim co jeste,protoze v Cechach jsou lide neustale presvedceni o tom,jak je v americe levno-naucit se jazyk a pak se za par let vratit s balikem penez,a bude dobre.
Hodne malo a opravdu hodne malo Cechu na tom pocatku zvedlo svoje pozadi a vydalo se do ameriky z jineho duvodu.Hodne malo lidi bylo s necim v te zemi natolik nespokojeno,aby ti rekli,ze se proste uz nikdy nevrati a ze se amerika stane jejich domovem.
Ja osobne jsem se tu za celou dobu setkala pouze jenom s jednema lidma,kteri sem od pocatku prijeli i se synem na porad.Ostatni prubezne setkavani s lidma bylo jako pres kopirak,proste priject,co nejvic si urvat a odjet.
Proto tedy tady stale zaznivaji penize. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: út červen 07, 2005 10:41 am Předmět: |
|
|
Simona>>
100% souhlas..
Neznam nikoho kdo by sem puvodne neprijel z velke miry jen pro to aby vydelal chechtaky. Jen hrstka lidi co chechtaky uz maj sem prijede naucit se jazyk. Drive za komunistu sem lide utikali pred opratkou a vezenim. Bohuzel stale sem minimalni procento lidi odjizdi, protoze by je jinak v Cechach zavreli. Myslim ze trva tak 4-5 let nez si clovek uvedomi ze penize vlastne nemaji takovou vahu aby se pro to clovek musel hnat a drit jak otrok. Znam lidi (milionare) co zijou nestastnym a depresivnim zivotem a jsou to vlastne chudaci a na druhe strane znam lidi bez penez co se porad smejou a clovek ma pocit ze maj nekde zahrabanej poklad. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1035 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út červen 07, 2005 1:20 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Vlade USA jde o to jak z nelegalu dostat chechtaky.
Dobre vedi ze nelegalove jsou vetsinou velice pracoviti a delaji podradne druhy prace. Vedi ze tato skupina lidi je dulezita. Kdyby se nelegalu chteli zbavit udelali by to uz davno. Jde o to aby nelegalove prispeli do pokladny placenim dani a nebo zaplacenim pokuty za prekroceni pobytu. Mylim ze cesta jak se zlegalizovat tu bude porat, ale bude to stat dost chechtaku. Dalsi vec ktera je dnes ve hre je security a ruzne bezpecnostni opatreni proti teroristum. .gif) |
Vcera jsem videla docela dobrou komedii o tom, jak by vypadala Kalifornie bez nelegalu. Jmenuje se to A day without Mexicans. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simona
Registrace: 04. 05. 2005 Příspěvky: 15
|
Zaslal: st červen 08, 2005 12:49 am Předmět: |
|
|
CZOLGOS:
Vcera jsem videla docela dobrou komedii o tom, jak by vypadala Kalifornie bez nelegalu. Jmenuje se to A day without Mexicans.[/quote]
Asi spim na vavrinech a o takovem filmu slysim poprve.(bez komentare prosim)Nemohla by jsi napsat neco podrobnejsiho.Nazev zni zajimave a asi by stalo za to ho shlednout.Diky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 140
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Legenda Anonymní
|
Zaslal: st červen 08, 2005 7:21 am Předmět: |
|
|
Jasne,ze kdyz nekdo chce letet do statu at klidne leti a zkusit svoje stesti.Hlavne dnes uz neni Amerika o penezich.Mozna byla pred 5 lety,kdy byl dolar 40 korun.A kazdy sam si musi polozit otazku,jestli to za ty penize stoji,pracovat a zit nelegalne,daleko od domova.Ta nejistota,nervy,stres,zadna budoucnost,zadne prava.Proto jsem chtel nejak naznacit,ze i v Evrope se daji vydelat penize.A zit tam jako clovek se vsema prava.Myslim si,ze je to lepsi cesta.Kdyz se tam nechytnu,tak pojedu do Cech a pak to muzu zkusit znovu.A ctu hodne,ze je tam hodne Polaku a ze tam neni prace.Prace tam je a jen zalezi na vasich schopnostech jakou najdete.Navic jak naznacil scout66,bude se tady pritvrzovat a myslim,ze amici to tem nelegalum tak zneprijemni,ze budete odjizdet do Cech znechucene.Vsem pekny den  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
|
Zaslal: st červen 08, 2005 8:16 am Předmět: |
|
|
Jasne ze to neneni o penezich pro lidi co se tu rozhodli zit. Jestli nekdo z vas videl tu nadheru, trebas v Coloradu, v Californii, nebo na Aljasce, kde jeste zijou i divoci kone tak chape o cem to je. Nektera mista v Americe jsou proste jedinecna.
Dalsi vec je to, ze po delsim pobytu v americe se opravdu tezko zvyka na zivot v ceske splecnosti. Duvody asi rikat nemusim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1035 Bydliště: Praha
|
Zaslal: st červen 08, 2005 9:49 pm Předmět: |
|
|
| Simona napsal: | CZOLGOS:
Vcera jsem videla docela dobrou komedii o tom, jak by vypadala Kalifornie bez nelegalu. Jmenuje se to A day without Mexicans.
Asi spim na vavrinech a o takovem filmu slysim poprve.(bez komentare prosim)Nemohla by jsi napsat neco podrobnejsiho.Nazev zni zajimave a asi by stalo za to ho shlednout.Diky. |
Kurva fix, ted si to znova po sobe ctu a zjistuju, ze jsem ze sebe udelal zenskou. Samozrejme tam melo byt "videl" a ne "videla". Preklep
BTW ve filmu nezmizi vsichni nelegalove, ale jen Mexicani. Ale to bohate staci. Druhy den nastane totalni kolaps a poldove, kteri na hranicich chytali nelegaly, je naopak vitaji  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 399
|
Zaslal: pá červen 10, 2005 3:15 pm Předmět: |
|
|
| miro napsal: | Simona>>
100% souhlas..
Neznam nikoho kdo by sem puvodne neprijel z velke miry jen pro to aby vydelal chechtaky. Jen hrstka lidi co chechtaky uz maj sem prijede naucit se jazyk. Drive za komunistu sem lide utikali pred opratkou a vezenim. Bohuzel stale sem minimalni procento lidi odjizdi, protoze by je jinak v Cechach zavreli. Myslim ze trva tak 4-5 let nez si clovek uvedomi ze penize vlastne nemaji takovou vahu aby se pro to clovek musel hnat a drit jak otrok. Znam lidi (milionare) co zijou nestastnym a depresivnim zivotem a jsou to vlastne chudaci a na druhe strane znam lidi bez penez co se porad smejou a clovek ma pocit ze maj nekde zahrabanej poklad. |
Miro,nikdy jsme se nevideli,ale sem,na forum "chodim" delsi dobu.
Jsem prave jedna z tech,co sem,do USA prileteli ne pro penize,neutikali pred zakonem a neprifrceli za bohatstvim.Jsem jedna z tech,ktera pri nastupu do letadla na Ruzyni pred x lety vedela,ze se do CR nevrati.Co ted mame(neni to bohatstvi),ale sen je o necem jinem.Tvrda prace,plno probrecenych noci,odrikani,utesovani deti,ktere bohuzel"prisly" o dedecka a babicku...atd.
Nelituji toho,ale je pravda,ze prave po tech x letech mi zacina vadit,ze se decka a i ja nemuzeme podivat do CR.
Vybrali jsme si tuto cestu,tak trpme.Snad se to nekdy otoci v dobre  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: so červen 11, 2005 8:11 am Předmět: |
|
|
Ja jsem jeste nevidela sekretarku tvrde pracovat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: so červen 11, 2005 9:47 am Předmět: |
|
|
Ja taky tvrde pracuji, miro me to muze potvrdit, ale po tvrde drine si dopravam zaslouzeneho odpocinku
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|