|
|
| Autor |
Zpráva |
minik5
Registrace: 27. 07. 2007 Příspěvky: 13
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 1:18 am Předmět: Stavba s Americanem v CR - GC |
|
|
AHoj vsichni. Potrebuju radu. Mam platny turisticky vizum. Byla jsem v USA za pritelem s kym ted planujeme svatbu. On je american. Bohuzel stalo se ze jsem tam prekrocila povolenou dobu k pobytu o mesic a pul. Tak je to jasne ze s nejvetsi pravdepodobnosti mne tam znovu nepusti. Tak jsme se rozhodli s pritelem vzit v CR a pak nasledne budu zadat zelenou kartu take v CR. Pry je to i rychlejsi a jednodussi.
Moje dotazy?
1. Ja jsem obcankou SR ale mam trvaly pobyt v CR, a vizum mi take vydali ceske urady - kde se mame radeji vzit? Na Slovensko nebo v CR?
2.Kde zadat GC?
3. Za jak dlouho dostanu GC?
Dekuji Vam vsem! Prosim piste!Je to nalehave.
Minik5 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 8:33 am Předmět: |
|
|
Minik,
Strucne a rychle.
Od unora 2007 se immigracni viza vyrizuji v USA a ne v Praze. Tvuj status je 3 years bar, po poruseni zakona o pobytu v USA. Jelikoz jak jsi prekrocila, tim padem musis mit Hardship a vyplnit I-601 prihlasku.
Je to docela slozite a cekaci doba byla 6-8 mesicu v Evrope, ale kdyz se to posila do USA tak to bude o par mesicu delsi. Pocitej s 1 rokem.
Hardship Letter musi byt napsan tak aby presvedcil imigracniho urednika. Musis presvedcit o tom ze tvuj manzel nemuze zit v CR a ze ma trvale zavazky v USA.
Nepocita ze emocionalni ci finnancni zalezitosti.
Popis mi jeho situaci, jestli ma deti, nemocne rodice, nebo firmu atd. A pak mozna bych ti nejak mohl pomoci.
Pocitej s tim jestli opravdu zjisti ze jsi prekrocila pobyt tak nebude opravdu lehke se dostat zpet. Ale znam finty jak se da presvedcit INS urednika
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 8:37 am Předmět: |
|
|
Zapomel jsem napsat, ze v CR se GC neda obdrzet pro zadatele imigracniho viza.
Dostanes do pasu imigracni vizum a obalku pro INS a pak v USA po dobu 60 dni obdrzis plastickou GC na dva roky, coz je CR1 (CONDITIONAL RESIDENT)
A 3 mesice pred vyprseni teto CR musis zazadat o odebrani tohoto statusu a zazadat o prideleni trvaleho usedlika USA na 10 let. A pak mas "vyhrano"
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 9:23 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Minik,
Strucne a rychle.
Od unora 2007 se immigracni viza vyrizuji v USA a ne v Praze. Tvuj status je 3 years bar, po poruseni zakona o pobytu v USA. Jelikoz jak jsi prekrocila, tim padem musis mit Hardship a vyplnit I-601 prihlasku.
Je to docela slozite a cekaci doba byla 6-8 mesicu v Evrope, ale kdyz se to posila do USA tak to bude o par mesicu delsi. Pocitej s 1 rokem.
Hardship Letter musi byt napsan tak aby presvedcil imigracniho urednika. Musis presvedcit o tom ze tvuj manzel nemuze zit v CR a ze ma trvale zavazky v USA.
Popis mi jeho situaci, jestli ma deti, nemocne rodice, nebo firmu atd. A pak mozna bych ti nejak mohl pomoci.
Pocitej s tim jestli opravdu zjisti ze jsi prekrocila pobyt tak nebude opravdu lehke se dostat zpet. Ale znam finty jak se da presvedcit INS urednika
Zdar Bucky |
Ahoj Bucky,
dekuji ti za info. Mam ale otazky, ne vsechno rozumim
1. To ze mam 3 years bar znamena ze nesmim 3 roky vstoupit na uzemi USA? Boze...
2. Hardship Letter - co to presne znamena? Co ma obsahovat? Je to formular? Kdy se sepise a kam se to posila?
3. My jsme se s pritelem jeste nevzali, plan byl ze se vezmeme v USA, ale jelikoz do USA ASI mne jiz zpatky nepusti, tak jsme se dozvedeli ze by byl lepsi a snadsi, pokud on prijede zamnou do CR, kde se vezmeme, a pak cca. do mesice dostanu GC. Proto ta uvaha o svatbe v CR.
ANEBO take jsme uvazovali o tom, ze to risknem, skusim prijet zpatky do USA , ackoli vim ze jsem naposled prekrocila povolenou dobu. Volala jsem kvuli tomu v Praze na Konzulat, a oni mi rekli ze je to 50 na 50% jestli me do zeme pusti. Ze pry se to dozvim az na miste, kde prejdu pres Emigraci. Akurat ted jsem prodala svuj byt v Praze za dobre penize, tak si rikame s pritelem, ze pokud urednik na Emigraci uvidi ze mam hodne penez a ze nejedu pracovat do USA, ze by mne mohl eventuelne i pustit. Ale je to dost velike riziko, protoze nemusi to vyjit a pak mne vyhosti. A to by bylo jeste horsi!
Na I-94 jsem mela povolenou dobu k pobytu do 22.kvetna tohoto roku, ale ja jsem opustila zemi az 3.cervence!!!! Na letisti jsem odevzdala bilou karticku, ale ten urednik NIC semnou nesepisoval, absolutne nic mi nerekl. Ty rikas ze znas finty jak se da presvedcit INS urednika, kdybych skusela prijet zpet?. Prosim porad mi! Moc mne to zajima!!
4. Anebo prosim porad mi, jak mame ted postupovat s pritelem. On je USA obcanem, jiz jednou rozvedeny, deti nema. Jeho rodice ziji take v USA - nikdo neni nemocny. Pritel podnika, ma svoji firmu.
Prosim odepis! Vsechno dekuji!!!!
Minik
| BUCKETHEAD napsal: | Minik,
Strucne a rychle.
Zdar Bucky |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 9:35 am Předmět: |
|
|
| Bucky, a co treba snoubenecky vizum? Mam vubec sanci to dostat? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 11:10 am Předmět: |
|
|
Snoubenecka viza bohuzel nedostanes, jelikoz jsi v USA prekrocila pobyt. Znal jsem jednoho kluka kterej se svou pritelkyni zadali o snoubenecka viza a zamitly mu je, jelikoz pretahl pobyt.
Je to smutne ale je to tak, kdyz jsi odevzdala karticku a urednik videl ze jsi uz nemela byt v USA tak urcite napsal datum odletu, a to je spatne.
Uz neni rok 2000 a ted maji vse v pocitaci.
1. Hardship letter- je psany dopis rukou, na srtoji ci pocitaci. Je to dopis ktery napise tvuj manzel, ze se zarucuje za tebe a musi urednika presvedcit( Jak sem psal predtim) ze nemuze zit v CR. V tvem pripade ze ma velkou firmu a ze kdyby jel zit do CR tak by prislo x US zamestnancu o praci a stat o velke dane.
2.Poslu ti odkaz na nektere HSL na americke website.
jsou tam jak Approved tak i Denial HSL.
3. to jak jsem psal 3 years bar- to opravdu znamena ze nesmis podle zakona vstoupit na uzemi US po dobu 4 let. Pouze I-601 te muze zachranit.
4. Kde jsi slysela ze dostanes do mesice GC v Praze. Neni to pravda.
5. Neznam fintu na INS urednika na hranicich ale fintu jak napsat HSL a jake dokumenty mit sebou.
Neplat pravnika. Tady ti dam odkaz na stranku a ta je lepsi jak pravnik. Jsou tam rady ktere by jsi pravnik uctoval v tisicich$$$$$$
je tam kolonka search a do ni napis( Hardship letter nebo overstay- nebo Green card ...atd)
Je to www.immigrate2us.net
Ted jsem ti usetril uz par tisic
Vice info, napis vice
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
minik5
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 3:32 pm Předmět: |
|
|
Bucky, diky za odkaz, podivam se na to. Moc si mi pomohl!
Jakou fintu znas, jak napsat HSL a jake dokumenty mit sebou??
Podle toho co pises, vypada, ze muj navrat do USA bude opravdu tezke Strasne jsem smutna, nevim jak to vyresime s pritelem. To jsem si teda dala, ze jsem prekrocila povolenou dobu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
minik5
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 3:38 pm Předmět: |
|
|
| Co je formular I-601? CO to obsahuje? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 3:48 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
I-601, Application for Waiver of Grounds of Inadmissibility....
Tady je primo odkaz na prihlasku, tak si ji vytiskni a prostuduj.http://www.ilw.com/forms/i-601.pdf
Popaltek za prihlasku je 250 USD.
Ze vsim vsudy imigracni viza atd je neco kolem 800 usd.
Uz jen svatba v CR z US citizenem neni jednoduche. Spousta doklady, apostyl, opravneni z USA musis mit.
Nechci te ztrasit, ale pak si reknes ze ta kyblova hlava( Buckethead) mel pravdu
Je mi to lito ze jsi smutna, ale je to realita. Bud pripravena na vse, nez aby jsi byla zklamana.
Pomohu ti prostrednictvi teto stranky, mozna to pomuze i ostatnim.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 3:51 pm Předmět: |
|
|
Muj HSL byl Approved.
Mam i spousta jinych HSL ktere byly approved.
Kouknu na to a poslu ti odkaz
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
minik5
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 3:53 pm Předmět: |
|
|
Ze odkud vim, ze dostanu do mesice GC v Praze?
Moje kamaradka, ktera ted jiz zije 2 roky v USA a ma zelenou kartu, prave ziskala timto zpusobem. Byla v USA díl nez pul roku, kdyz se vratila do Madarska {ona je z HU}. Chtela zpatky do USA, tak si honem vzala americana v Madarsku a do mesice mela GC. V Madarsku tohle je mozne i do dnes. Ale asi jak to rikas, v CR to tak neni. A ja jsem doufala....
A mi bysme meli opravdovou svatbu....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: pá červenec 27, 2007 4:04 pm Předmět: |
|
|
Bohuzel neni toto mozne, v roce 2007.
Jo a ten odkaz, jsou to approvals z celeho sveta. Ale je to v podstate to same. Maji tabulky na to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
minik5
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 1:54 am Předmět: |
|
|
Muj snoubenec rekl, ze pristi tyden pujde na imigracni urad a zepta se tam na vsechno. Ja akurat nevim, jestli mu dokazou odpovedet na tu otazku, jestli mne pusti zpet pokud jiz mam overstay 50 dni. A jestli se na to ma vubec zeptat?
Take se zepta na moznosti jak mame dal postupovat. CO je lepsi a rychlejsi, I-601 nebo svatba v CR a pak zadost o GC.
Bucky ty rikas, ze tvuj zadost I-601 a vse kolem toho trvalo nekolik mesicu? A az potom jsi mohl zpet do USA? Tento zadost muzeme podat az po svatbe anebo i pred tim? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
minik5
|
Zaslal: ne červenec 29, 2007 2:01 am Předmět: |
|
|
Cetla jsem na webu ze podle zakona overstay pres 180 dni znamena zakaz vstupu do USA na 3 roky. Ja mam ale overstay pouze 50 dni! Tak mi porad vrta hlavou, vratit se do USA a risknout to. Akurat se bojim, ze kdyby mne nedej buh nakonec deportovai, tak se mi situace jeste vic komplikuje a mohu mit jeste vetsi problemy jak se dostat zpet do USA. Takze by ten risk asi nestalo za to. Ale furt nevim, co mam delat? Povoli mi vstup emigracni urednik na hranicich? Mohu mu dokazat, ze nejedu do USA pracovat, mam na konte hodne penez, nemam za potrebi pracovat. Bude ho to vubec zajimat???
Mela bych sebou vypis uctu, treba i hotovost, pojisteni na cestu, zpatecnou letenku, overitelne kontakty v USA. Kdyby se zeptal jak dlouho jsem byla naposledy v USA, bych rekla uprimne ze 7,5 mesicu, ze vim ze jsem prekrocila povolenou dobu, proste se to stalo, nedavala jsem pozor. Myslim si ze je lepsi to rict uprimne tak jak to je, stejne ten urednik vsechno vi.
Jinak v USA nemam zadne prestupky, ani jsem tam nikdy nepracovala, jedine ten overstay
CO mi poradite? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|