|
|
| Autor |
Zpráva |
junlenka Anonymní
|
Zaslal: út červen 07, 2005 12:22 pm Předmět: b2 nebo f1 |
|
|
lidi mate nekdo zkusenost, zadal z vas nekdo LETOS o zmenu statusu????? Jsem tady v CA a konci mi vizum J1, a chci zustat dele, a nevim zda je lepsi zazadat o turisticke nebo studentskem vizum!! U ktereho mam vetsi sanci ho dostat???? DIky diky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 874 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út červen 07, 2005 4:51 pm Předmět: |
|
|
Par kamosek, co tu byly jako au-pair si menilo status - na turistak to nezmenili ani jedne, naprosto bez sance tady ve Statech, na to se museli vratit zpatky do CR a zazadat si na ambasade, ale jedna tu zustala na studentske viza bez problemu az do dneska. Letos dokoncila trilete studium fotografie na San Francisco Comunity College, dostala na rok pracovni povoleni a ted to je bud: v lednu zpatky domu, nebo zustat na cerno ... anebo se vdat.
Mam ale pocit, ze clovek musi prokazat, ze uz s na tu skolu dostal a ze ma prostredky na to, aby se na ni taky udrzel, jeste nez o to vizum vubec bude zadat, ta kamoska si to zacala vyrizovat prakticky hned jak prijela a to bylo pred 9/11. Zvaz dobre jestli to stoji za to.
Martin
Naposledy upravil Big_Rig dne st červen 08, 2005 2:22 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
junlenka
Registrace: 07. 06. 2005 Příspěvky: 13
|
Zaslal: út červen 07, 2005 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Par kamosek, co tu byly jako au-pair si menilo status - na turistak to nezmenili ani jedne, naprosto bez sance tady ve Statech, na to se museli vratit zpatky do CR a zazadat si na ambasade, ale jedna tu zustala na studentske viza bez problemu az do dneska. Letos dokoncila trilete studium foto-grafie na San Francisco Comunity College, dostala na rok pracovni povoleni a ted to je bud: v lednu zpatky domu, nebo zustat na cerno ... anebo se vdat.
Mam ale pocit, ze clovek musi prokazat, ze uz s na tu skolu dostal a ze ma prostredky na to, aby se na ni taky udrzel, jeste nez o to vizum vubec bude zadat, ta kamoska si to zacala vyrizovat prakticky hned jak prijela a to bylo pred 9/11. Zvaz dobre jestli to stoji za to.
Martin | ahoj, diky za radu..ted teda uz vim ze turisticky nedostanu ani nahodou, v tom ted mela ambasada pravdu..ale to studentsky vizum je taky nejaky slozity..zrovna si tady procitam city colleges..nevis nahodou kolik musim dolozit ze mam na ucte penez??? diky moc Lenka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
hsi
Registrace: 23. 01. 2005 Příspěvky: 26
|
Zaslal: út červen 07, 2005 11:36 pm Předmět: |
|
|
To, kolik mas dolozit, zalezi na jednotlivych skolach, kolik je skolne a na kolik odhadnou zivotni naklady. Casto to maji na svych strankach, nebo ti to reknou, kdyz jim napises. Tady je to 18000 skolne a 16000 ziv. naklady rocne plus nejake drobne (povinne pojisteni a tak), celkem 40000. Ale na community college bude skolne o dost min. Zjisti si jak je to s financni pomoci - pokud mas z cech Bc. titul, tak se muzes hlasit na masters nebo rovnou PhD a strasne casto dostanes stipendium, ktere vsechno pokreje (jinak bych tu nebyla). ale zalezi na oboru, nektere jsou min stedre nez jine. (Naopak na undergrad. studiu je, pokud vim, financni pomoc zahranicnim studentum dost miziva.) Kazdopadne je potreba na tom zacit pracovat dost predem.
Ale tohle te mozna nezajima, vychazela jsem z toho, ze fakt chces studovat. Ale mozna si chces jenom zaplatit nejakou levnou skolu, co neda dost prace, abys tady byla legalne, a vetsinu casu pracovat nebo neco? V tom bohuzel neporadim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Simona
Registrace: 04. 05. 2005 Příspěvky: 15
|
Zaslal: st červen 08, 2005 12:28 am Předmět: |
|
|
Julenko,
zajdi si do skoly a tam jim rekni,ze chces u nich studovat v odvetvi,ktere si zvolis.Ukaz jim svuj pas ve kterem mas vizum J1,ktere je urceno pro studenty.Tohle vizum ma daleko lepsi vyhody nez F1,protoze muzes pri studiu pracovat 20h tydne legalne(coz u F1 nemuzes).20h tydne sice neni moc,ale melo by ti to podle predpisu financne vypomoct k tvemu studiu.(praxe je takova,ze kazdy student dela jeste cokoliv mimo na cerno).
Ve skole ti reknou veskere informace,ktere budes potrebovat,vcetne toho,ze ti ke tve prihlasce vypocitaji kolik by te studium melo stat,kolik budou tve zakladni vydaje a nevim uz presne co,ale kazdopadne-dozvis se maximalni a uplne presne informace pro svoji osobu.
Pokud by jsi chtela studovat rovnou nejaky obor,tak potrebujes zvladnout Toefl test na prijeti.Pokud si na nej netroufnes,nic se nedeje,protoze muzes v one skole projit ESL programem,ktery te behem kratke doby na Toefl pripravi.(doslova ti to nahusti do hlavy a neznam nikoho,kdo by ho ve finale nezvladnul)
Papirovou zalezitost-prodlouzeni statusu za tebe vyrizuje skola,takze neni potreba chodit na imigrak vyplnovat formulare a zadat samostatne.
Taky je dobry si projit tech skol vice kvuli cenam.Nekdy byli mezi nima docela znatelny rozdily.
Kazdopadne skola je jedna z cest,jak tu byt legalne a i trochu vyhlidky do budoucnosti.
Ale Julenko,to vsechno zalezi jenom a jenom na tobe.Ty jsi ten clovek,ktery ma zivot ve svych rukou,ty jsi ten clovek,ktery dela rozhodnuti o sve budoucnosti a ty jsi ten clovek,ktery tak jak si to udela,tak tak to bude mit a tak bude zit.
Na rovinu a uprimne:
ze vsech tech prispevku,ktere pises v mnoha rubrikach se cloveku chvilema zatajuje dech.Jednou chces studovat,jindy delat na cerno,priste zase uvazujes o snatku,to je trochu blazinec,nemyslis?
Zeptej se sama sebe-dej si otazku-a pak si na ni uprimne,ale uprimne odpovez.Nic si nenalhavej a odpovez sama sobe od srdicka.Odpovez si na otazku"co vlastne chci"
Az budes znat odpoved,budes znat sama sebe a pak ti jakekoliv vyrizovani pujde samo,protoze budes znat svuj cil.Cil ktery jsi si urcila od srdce.
Kdyz budes vedet,ze chces studovat,podridis a udelas veskere kroky k tomu,aby jsi mohla studovat to cim se chces jednou zabyvat.
Kdyz budes chtit pracovat na cerno a za nejaky patek te amerika nezajima,tak O.K. udelas vsecko tak,aby jsi si tenhle cil splnila.
Jestli se ti amerika libi a chces tu pracovat a zit legalne,fajn tak te tve kroky povedou k zamestnavateli,ktery te prihlasi.
Pokud by jsi chtela podnikat,samozrejmne tvuj cil a postupny plan te dovede i k tomuhle.
Tolik moje rada Julenko a pripojim na zaver jeste jednu:
Jestli se chces prekvalifikovat z J1 na turistarnu(jak jsi psala v nekterem z prispevku) jenom proto,aby jsi mela docasne legalni pobyt a nelegalne pracovala,tak tim stejne nic nevyresis a s prichazejicim datumem propadnuti se octnes ve stejne situaci jako jsi ted.
Jestli mas pocit,ze se chces udrzet legalne a casem se uvidi,protoze treba budes mit vic informaci,tak ver,ze jedinnou dulezitou informaci kterou potrebujes znat je to,co vlastne chces.A tuhle otazku je dobry neodkladat.
Preju ti Julenko uprimne hodne zdraveho rozumu.
Ahoj Simi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
junlenka79 Anonymní
|
Zaslal: st červen 08, 2005 10:07 am Předmět: |
|
|
| Simona napsal: | Julenko,
zajdi si do skoly a tam jim rekni,ze chces u nich studovat v odvetvi,ktere si zvolis.Ukaz jim svuj pas ve kterem mas vizum J1,ktere je urceno pro studenty.Tohle vizum ma daleko lepsi vyhody nez F1,protoze muzes pri studiu pracovat 20h tydne legalne(coz u F1 nemuzes).20h tydne sice neni moc,ale melo by ti to podle predpisu financne vypomoct k tvemu studiu.(praxe je takova,ze kazdy student dela jeste cokoliv mimo na cerno).
Ve skole ti reknou veskere informace,ktere budes potrebovat,vcetne toho,ze ti ke tve prihlasce vypocitaji kolik by te studium melo stat,kolik budou tve zakladni vydaje a nevim uz presne co,ale kazdopadne-dozvis se maximalni a uplne presne informace pro svoji osobu.
Pokud by jsi chtela studovat rovnou nejaky obor,tak potrebujes zvladnout Toefl test na prijeti.Pokud si na nej netroufnes,nic se nedeje,protoze muzes v one skole projit ESL programem,ktery te behem kratke doby na Toefl pripravi.(doslova ti to nahusti do hlavy a neznam nikoho,kdo by ho ve finale nezvladnul)
Papirovou zalezitost-prodlouzeni statusu za tebe vyrizuje skola,takze neni potreba chodit na imigrak vyplnovat formulare a zadat samostatne.
Taky je dobry si projit tech skol vice kvuli cenam.Nekdy byli mezi nima docela znatelny rozdily.
Kazdopadne skola je jedna z cest,jak tu byt legalne a i trochu vyhlidky do budoucnosti.
Ale Julenko,to vsechno zalezi jenom a jenom na tobe.Ty jsi ten clovek,ktery ma zivot ve svych rukou,ty jsi ten clovek,ktery dela rozhodnuti o sve budoucnosti a ty jsi ten clovek,ktery tak jak si to udela,tak tak to bude mit a tak bude zit.
Na rovinu a uprimne:
ze vsech tech prispevku,ktere pises v mnoha rubrikach se cloveku chvilema zatajuje dech.Jednou chces studovat,jindy delat na cerno,priste zase uvazujes o snatku,to je trochu blazinec,nemyslis?
Zeptej se sama sebe-dej si otazku-a pak si na ni uprimne,ale uprimne odpovez.Nic si nenalhavej a odpovez sama sobe od srdicka.Odpovez si na otazku"co vlastne chci"
Az budes znat odpoved,budes znat sama sebe a pak ti jakekoliv vyrizovani pujde samo,protoze budes znat svuj cil.Cil ktery jsi si urcila od srdce.
Kdyz budes vedet,ze chces studovat,podridis a udelas veskere kroky k tomu,aby jsi mohla studovat to cim se chces jednou zabyvat.
Kdyz budes chtit pracovat na cerno a za nejaky patek te amerika nezajima,tak O.K. udelas vsecko tak,aby jsi si tenhle cil splnila.
Jestli se ti amerika libi a chces tu pracovat a zit legalne,fajn tak te tve kroky povedou k zamestnavateli,ktery te prihlasi.
Pokud by jsi chtela podnikat,samozrejmne tvuj cil a postupny plan te dovede i k tomuhle.
Tolik moje rada Julenko a pripojim na zaver jeste jednu:
Jestli se chces prekvalifikovat z J1 na turistarnu(jak jsi psala v nekterem z prispevku) jenom proto,aby jsi mela docasne legalni pobyt a nelegalne pracovala,tak tim stejne nic nevyresis a s prichazejicim datumem propadnuti se octnes ve stejne situaci jako jsi ted.
Jestli mas pocit,ze se chces udrzet legalne a casem se uvidi,protoze treba budes mit vic informaci,tak ver,ze jedinnou dulezitou informaci kterou potrebujes znat je to,co vlastne chces.A tuhle otazku je dobry neodkladat.
Preju ti Julenko uprimne hodne zdraveho rozumu.
Ahoj Simi. | CAU SIMCO, DIK ZA PRANI HODNE ZDRAVEHO ROZUMU...LOL...SICE UVAZUJU JAK SI TO VYLOZIT, ALE O TO VLASTNE TED NEJDE...K TOMU, ZE SE PTAM NA HODNE VECI, CO BY SE STALO KDYBYCH ZUSTALA, KDYBYCH ZMENILA STATUS, KDYBYCH SE VDALA...PRECE JENOM KDYZ SE CLOVEK HODNE PTA, TAK SE HODNE DOZVI, NEBO U TEBE JE TO JINAK?? PTAM SE PROTOZE CHCI VEDET...A VSUDE PISU, ZE "BYCH CHTELA VEDET CO BY SE STALO ATD..." A NE ZE SE CHCI VDAT A ZAZADAT O 5 DRUHU VIZ...A TO JE PRECE ROZDIL...PROSTE ZISKAVAM INFO A PAK SE ROZHODNU...A JESTLI CHCI ZIT V USA NATRVALO?? TAK TO OPRAVDU NEVIM, PROTOZE ME TEDA STATY NEUCHVATILY...DOMU SE MI NECHCE Z TOHO DUVODU ZE JE TU DOCELA SRANDA, ALE JE TO POLICEJNI STAT A TO NENI NIC PRO ME...TAKZE SE PROSTE PTAM LIDI NA JEJICH NAZORY ABYCH VEDELA JAK TO TU CHODI, VIS, JA JSEM TU TEPRVE 10 MESICU, TAKZE NEVIM...ALE DIKY ZA RADY...AHOJ LENKA  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st červen 08, 2005 2:36 pm Předmět: |
|
|
Comunity Colleges jsou opravdu drasticky levnejsi nez State Colleges. Ta moje kamoska za ty 3 roky tusim zaplatila na skolnem jenom 10.000, ale to bylo taky vazane na to, ze uz mela v Californii urcitou delku pobytu tudiz byla vedena jako resident Cali a usetrila minimalne 1/2 oproti non-resident. Kazdopadne to bylo jenom skolne - zivotni naklady, knizky, pojisteni atd. uz je vec jina a je opravdu nejlepsi zajit se informovat na konkretni skoly a Tvuj konkretni pripad jak tady uz HSI radila.
Bc. titul z domu uz ta moje kamoska taky mela a byl ji prd platny - stejne musela delat kurz ESL, TOEFL a znovu bakalare, tedy zacinat od piky, na masters nebo PhD ji z domu neuznali nic. Ale to nejspis zalezi na oboru a skole, protoze kamoska, ktera sem jela studovat chemii na MIT nemela problem s uznanim svych kreditu z Cech.
J-1 ji neprodlouzili, zmenili to na F a pracovni povoleni nemela, tudiz tady stejne delala po skole nacerno. A ted je vlastne ve stejne situaci jenom s tim rozdilem, ze nema ani floka a Bc. titul, ktery je kdekoli mimo Ameriku na prd. Ja jsem byl v podobne situaci a rozhodl jsem se zustat vicemene na cerno, i kdyz s SSN a CDL se neda rict, ze bych byl undocumented. Vazne je to spis osobni volba a tim, ze tu zustanes nacerno, resp. s propadlym vizem, si rozhodne nenicis budoucnost, tak jak se Te tady vetsina lidi snazi presvedcit.
Martin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
junlenka
Registrace: 07. 06. 2005 Příspěvky: 13
|
Zaslal: st červen 08, 2005 3:14 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Comunity Colleges jsou opravdu drasticky levnejsi nez State Colleges. Ta moje kamoska za ty 3 roky tusim zaplatila na skolnem jenom 10.000, ale to bylo taky vazane na to, ze uz mela v Californii urcitou delku pobytu tudiz byla vedena jako resident Cali a usetrila minimalne 1/2 oproti non-resident. Kazdopadne to bylo jenom skolne - zivotni naklady, knizky, pojisteni atd. uz je vec jina a je opravdu nejlepsi zajit se informovat na konkretni skoly a Tvuj konkretni pripad jak tady uz HSI radila.
Bc. titul z domu uz ta moje kamoska taky mela a byl ji prd platny - stejne musela delat kurz ESL, TOEFL a znovu bakalare, tedy zacinat od piky, na masters nebo PhD ji z domu neuznali nic. Ale to nejspis zalezi na oboru a skole, protoze kamoska, ktera sem jela studovat chemii na MIT nemela problem s uznanim svych kreditu z Cech.
J-1 ji neprodlouzili, zmenili to na F a pracovni povoleni nemela, tudiz tady stejne delala po skole nacerno. A ted je vlastne ve stejne situaci jenom s tim rozdilem, ze nema ani floka a Bc. titul, ktery je kdekoli mimo Ameriku na prd. Ja jsem byl v podobne situaci a rozhodl jsem se zustat vicemene na cerno, i kdyz s SSN a CDL se neda rict, ze bych byl undocumented. Vazne je to spis osobni volba a tim, ze tu zustanes nacerno, resp. s propadlym vizem, si rozhodne nenicis budoucnost, tak jak se Te tady vetsina lidi snazi presvedcit.
Martin | cus Martine, diky za vzkaz, jsem rada ze pises co pises, protoze jsem potrebovala slyset neco povzbudiveho Uz jsem se rozhodla, zustavam nacerno, ostatne jako vsichni ostatni ilegalove co se tady pohybujou kolem me (a jsou v pohode, vsichni tu jsou par let, illegalne, ale happy)...Skolu si dovolit nemuzu, na to nemam, takze udelam to co se mi zda nejvice vhodne tak jeste jednou diky za povzbudivou radu P.S. ja si taky myslim ze si budoucnost nezkazim, zatim neplanuju tady zustat navzdy, clovek nikdy nevi, vid, hlavne v mym pripade, LOL, U.K. a Japonsko jsem taky povazovala za zeme kde chci zustat, a vida, po paaaar letech jsem skoncila tady... jo a vlasne cali DL a ssn mam taky... Lenka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: čt červen 09, 2005 4:32 pm Předmět: |
|
|
Holy crap, Ty jsi byla v Japonsku? Jak dlouho? Muj bratranec tam byl nejaky cas pracovne asi jako jeden z mala Cechu, resp. cizincu vubec, a rikal, ze si Japonsko bud okamzite zamilujes nebo Ti z nej bude hned soufl. Jinak gratuluju k Tvemu rozhodnuti, coz asi zni divne, ale i tak je fajn, ze to tady jeste nekdo vidi optimisticky ... "and has the guts". Pokud mas DL (FYI, CDL je commercial drivers license) a hlavne SSN tak jsi prakticky american(ka). Jenom bych doporucoval odstranit ten napis o INS, pokud ho tam mas. Bez obav, i kdyby jsi se tady nahodou rozhodla zustat, vzdycky mas tu moznost se vdat, hezka holka si tady nejakeho chlapa vzdycky nasla a vzdycky najde. Jenom se nesmis nestastne zamilovat jako ja
Jsem rad, ze jsem trochu pomohl (scoutik asi bude jineho nazoru) nebo aspon povzbudil.
Martin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: čt červen 09, 2005 10:35 pm Předmět: Muj nazor stejne nikoho nezajima :) |
|
|
Cau dobrodruzi.
Scoutik teda jineho nazoru je, ale clovek, ktery ted chce zustat v policejnim state, protoze je tu sranda, ho stejne nebude brat vazne
Ostatne temer nikdo (temer! par lidi jsem slysel mluvit i jinak) z tech, kdo cekaji na zazrak, aby mohli jet aspon na par dni domu nebo na nejakou cestu out of USA si nikdy nestezuje a neprizna ani sobe ani ostatnim, ze je ve slepe ulicce, nebo alespon tvrde plati za to, ze se rozhodl zustat "pres". Neverim nikomu, kdo tvrdi, ze je mu to uplne jedno, ze to nepotrebuje, ze po tom netouzi a ze se budoucnosti a stari jako nelegal neboji.
Ale je to porad jen Scoutikuv nazor, takze zadnou paniku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
junlenka79 Anonymní
|
Zaslal: pá červen 10, 2005 12:42 am Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Holy crap, Ty jsi byla v Japonsku? Jak dlouho? Muj bratranec tam byl nejaky cas pracovne asi jako jeden z mala Cechu, resp. cizincu vubec, a rikal, ze si Japonsko bud okamzite zamilujes nebo Ti z nej bude hned soufl. Jinak gratuluju k Tvemu rozhodnuti, coz asi zni divne, ale i tak je fajn, ze to tady jeste nekdo vidi optimisticky ... "and has the guts". Pokud mas DL (FYI, CDL je commercial drivers license) a hlavne SSN tak jsi prakticky american(ka). Jenom bych doporucoval odstranit ten napis o INS, pokud ho tam mas. Bez obav, i kdyby jsi se tady nahodou rozhodla zustat, vzdycky mas tu moznost se vdat, hezka holka si tady nejakeho chlapa vzdycky nasla a vzdycky najde. Jenom se nesmis nestastne zamilovat jako ja
Jsem rad, ze jsem trochu pomohl (scoutik asi bude jineho nazoru) nebo aspon povzbudil.
Martin | zdarek, ty jsi jedinej clovek kterej me tady vzdy dokaze potesit to jsem moc rada Jinak, Japonsko je uzasny, no dobre, cely jsem ho nevidela, byla jsem na okraji Tokya, ale musim rict ze je to to nejlepsi misto kde jsem kdy v zivote byla - vse bylo jednoduchy, mela jsem japonskyho pritele uvazovala jsem ze bych tam chtela zustat, ale moje japonstina - hruza - jo clovek se mluvit nauci,ale psat
Ja jsem se taky zamilovala ale ted uz stastne, musim rict, ze je to docela zvlastni potkat toho "praveho" ve state, ktery me ke srdci neprirostl...ale co nadelam...zkusim to tu, nemam co ztratit,nebo jo?? Rozhodne si neumim predstavit tu zit natrvalo a mit tu deti..nezapomen jsem tu jako aupair a kdyz ty spratky vidim tak bych je utloukla...lol..vychovavat deti tady??? To me desi...tyhle deti tady potrebujou poradnou ceskou vychovu..ale to uz odbocuju...vadi mi tu ze tu nemaj zadnej system at uz ve skolstvi tak ve zdravotnictvi...a prej Freedom??? Kde??? Nikde nic nevidim...jasne, je to muj nazor, ale takhle to tu citim...a vis co me stve nejvic, ze ty magori jezdej automatama, 25 mili v hodine a stejne bouraj...a porad me tu ohrozujou LOL jeste ze ridim velky Durango a nikdo si na me netroufne...ale to jsou vetsinou ty chemicky blondyny po plastice...
Jinak, jasne toho napisu se zbavim, jeste nevim jak, ale znam lidi ktery se toho taky zbavili, LOL, jasne cesi vymyslej i nemozny...
jinak dik za rady a za oporu...protoze zustavam illegalne a bez obav, ja nemam co ztratit...tak zatim Lenka  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá červen 10, 2005 5:47 am Předmět: pro ostatni, kteri si muzou delat nazor |
|
|
Zbavit se "toho napisu" je federalni trestny cin. Neco jako pozmenovani uredni listiny ci dokumentu. Kdyz na vas prijdou, muzou vas pekne ohrozit a nepomuze vam, ani kdyby jste ridili tank, ne tak Durango.
Tak rycjle byt vyporadany s americkym systemem zdravotnictvi a skolstvi muze byt opravdu jenom nekdo, kdo o tom vubec nic nevi. Vsichni ti mezinarodni studenti, kteri sem rocne proudi po statisicich musi byt tedy pekne blbi
Jedine, co spravneho Cecha na tom systemu musi stvat je to, ze je spravedlivy. Nerozhazuje socialni vyhody hromadne a plosne, tedy vsem, ale kazdemu tolik, kolik si za svou praci, vzdelani a vydelky zaslouzi. pritom ovsem nikoho nenecha vykrvacet v cekarne nebo rodit na zachode, i kdyz nema ani vindru.
Sve deti si kazdy muze vychovat jak chce, poslat je do kterekoliv skoly a jeste muze dostat napriklad prispevek na dopravu ditete do specialniho skolniho zarizeni, pokud je to potrebne.
Naopak v Cesku ay se i tvrde pracujici clovek nekdy bal, co s nim budou v nemocnici provadet a i schopny maturant je pod obrovskym tlakem faktu, ze se proste nemusi v systemu "bezplatneho" vysokeho skolstvi na skolu dostat, protoze pocty studentu jsem dany predem a jsou nemenne.
Chapu, ze to mnohe lidi nepotesi, ale ja taky nechci nikoho tesit (nebo utesovat?). Snazim se poctive podavat dulezita fakta tak, aby je mohli lidi, ktere to zajima pouzit.
Zaverem snad jeste to, ze ti "magori" proste jezdit autem musi! Dopravni struktura v USA je proste upne jina, nez v Evrope. Je dana jak tradici ve vyuziti automobilu jako dopravniho prostredku a ekonomickou silou obyvatelstva, ktera jim umoznuje vlastnit automobil, tak predevsim obrovskymi vzdalenostmi temer vsude. To, ze vetsina lidi ridi automat vidim jako obrovskou vyhodu a vyssi bezpecnost silnicniho provozu si uz pomalu nedovedu predstavit. To, co se dela pro bezpecnost treba vasich deti, je naprosto prikladne. Pocit bezpeci dikazi ocenit predevsim starsi lide, nebo ti, co nemuzou nebo nechteji jezdit Durangem.
Nevim, kde se Lenka tim svym obrnakem denne riti, ale ja najezdil v USA za posledni 2 roky 120.000 mil vetsinou v hustem mestskem provozu a ohrozovalo me min lidi, nez v Cechach a chemickymi blondynkami po plastice se to kolem me teda zrovna nehemzilo
takze to je zase jiny nazor, at mate z ceho vybirat |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pepino73 Kritik
Registrace: 31. 01. 2005 Příspěvky: 267 Bydliště: Tennessee
|
Zaslal: pá červen 10, 2005 6:20 am Předmět: |
|
|
scoutt66 ja kdyz otevru forum a vidim ze jsi psal prispevek tak jdu pro pivo Protoze nez to vsechno prectu,tak mam v puse sucho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Boomer Anonymní
|
Zaslal: pá červen 10, 2005 7:23 am Předmět: USA vs. CR |
|
|
Jo...Scout66 je fakt dobrej! Jinak musim s nim souhlasit s bezpecnosti provozu...v US jsem za 5 let videla "x" nehod (najezdila jsem toho dost) a v Cechach po navratu za pouhe 3 mesice min. desetinasobek...lidi jezdi v Cechach jak prasata, takze nechapu, jak muze nekdo rict, ze v US bouraji v automatech pri 25 milove rychlosti vic jak v Cechach....I don't get it...
Taky je fakt, ze v Evrope je ted prace jednodussi, da se vydelat vic nez v US (v prepoctu na Kc), ale dle meho nazoru je v US vyssi zivotni uroven nez v cele Evrope dohromady. A milejsi lidi, o tom neni pochyb. I presto me to tam ale zpatky netahne...zatim... A zaverem pro rejpaly, Bush mi vubec nevadi....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Legenda Anonymní
|
Zaslal: pá červen 10, 2005 7:25 am Předmět: |
|
|
| Ja si myslim,ze tady na americkych silnicich se citim daleko lepe nez v Cechach.Je tady videt tolerance a respekt k druhemu ridici.Co jsem vubec nechapal po priletu do USA je krizovatka o ctyrech stopkach.A dokonce Ti davaji prednost,ikdyz jsem prijel na stopku pozdeji.Dovedete si to predstavit v Cechach?O kvalite povrchu a bezpecnosti silnice nemluvim.Libi se mi travnata plocha mezi dvema trasamy dalnice,minimum svodidel.Nejsou tady bezne 180 stupnove zatacky.Kamos se nedavno vratil do Cech a nechape,jak je mozne,ze se na D1 bezne jezdi 160 km/h.Kdyz jedete 130,tak jste nejpomalejsi.Je to tam masakr.V Cesku plati:dostat se z bodu A do bodu B co nejrychleji bez ohledu na ostatni.Ja mam prece silne auto a ty s tou skoda 120 uhni!Hezky den vsem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|