zajímavý osud v Americe

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

zajímavý osud v Americe
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
z toho co pises te za idiota nikdo pokladat nebude protoze ve skutecnosti jsi CESKY IDIOT.

Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Anonymous"][quote="Anonymous"]
Anonymous napsal:
Henek napsal:

Nejde jenom o to co říkáš a ALE JAK TO RIKAS. Tak se nediv že tě nikdo nechce. Uz radsi jed.

Nepochopil jsi mně! Za poslední dva roky vůbec nemám problém najít si dobrou práci jako barman - zaměstnali mně lehce na několika místech kde jsem bez problémů vydělal dobré peníze.

Teď nemám problém lehce vydělat $800-$1500 týdně. Ale nikdy nezapomenu rasistickým Američanům že jsem byl nucen péct hamburgery za $6 na hodinu.

Tak na takovyhle magory USA jenom ceka. Uz se nemuzu dockat az vypadnes.
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 7:02 pm    Předmět: Re: zajímavý osud v Americe Odpovědět s citátem

PetrNich napsal:
Takže se po pěti letech vracím domů do naší krásné Prahy. Původně jsem přišel jenom tak z legrace, za dobrodružstvím - myslel jsem že po půl roku budu doma.

Pak jsem potkal jednu Američanku co se do mně bláznivě zamilovala. Navrhla mi že si mně vezme a pomůže mi se zelenou kartou. Takovou příležitost jsem přece nemohl promarnit!!! – pomůže mi finančně, dostanu zelenou, a ještě budu mít fajn přítelkyni. Jsem přeci inženýr – v Americe nastartuji novou kariéru.

Pak ale nastala ta opravdová noční můra - jo, moje manželka byla hrozně fajn, pomohla i s penězi, stal jsem se rezidentem. Bohužel přesto že jsem rok usilovně sháněl jakoukoliv práci v mém oboru zjistil jsem že to je nemožné pokud nemám americkou školu. Tak jsem tedy začal studovat na univerzitě a doufal jsem že pak snad začne můj vysněný americký život.

Začal jsem jako číšník, ale bohužel zaměstnali mně jenom v těch nejhorších pajzlech, kde byli hrozné pracovní podmínky a málo peněz. Přesto jsem takto krutě bojoval dva roky – škola, práce, škola, práce, mojí wife jsem viděl akorát jednou za den, večer před spaním.

Pak jsem ale nakonec získal restaurační zkušenosti, a zaměstnali mě na nóbl místech, kde se dalo vydělat hodně peněz s přijatelnými pracovními podmínkami.

Pak jsem se naštval – Američani jsou zkurvení rasisti, dokud nemám americkou školu, nikdo mě nezaměstná – přitom naše univerzity jsou podstatně kvalitnější. Pokud nemám zkušenosti z americké práce, každý manažer jsi myslí že jsem jenom český ňouma co nic neumí, jenom ty nejdebilnější práce.

Po třech letech jsem se tedy rozhodnul vrátit – ale to jsem už měl super barmanskou práci a vydělával jsem brutal prachy. Takže jsem ještě dva roky šetřil, stačili mi dva roky abych našetřil na třípokojový byt a teď jdu konečně domů.

Teď jsem nasraný – vyplýtval jsem pět nejlepších let svého života. Začínám život od znovu- teď mi je třicet, mám vejšku ale téměř žádné zkušenosti v oboru, žádnou přítelkyni, ztratil jsem kontakt téměř se všemi kamarády. Aspoň že budu mít svůj hezký velký byt, a to ostatní snad přijde taky.

No tak takovyhle Cesi me muzou nasrat. Misto toho aby byli radi, ze si v Americe vydelali, tak jeste nadavaj.
Proc jsi sem vubec jezdil, proc jsi jen neprojel Ameriku a pak zpatky do Cech?

A k tvym "zkusenostem" z Cech. Mas nejaky diplom(notarsky overeny), ze jsi byl v Cechach inzenyr?
Nebo se jen vychloubas.
Doufam ze budes v Cechach stastnej. A kdyz uz ty Americany nenavidis, tak uz se sem prosim te nevracej.
Bude to dobre jak pro tebe, tak pro Ameriku. Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 9:09 pm    Předmět: Re: zajímavý osud v Americe Odpovědět s citátem

[quote="Rumburak"]
PetrNich napsal:

No tak takovyhle Cesi me muzou nasrat. Misto toho aby byli radi, ze si v Americe vydelali, tak jeste nadavaj.
Proc jsi sem vubec jezdil, proc jsi jen neprojel Ameriku a pak zpatky do Cech?

A k tvym "zkusenostem" z Cech. Mas nejaky diplom(notarsky overeny), ze jsi byl v Cechach inzenyr?
Nebo se jen vychloubas.
Doufam ze budes v Cechach stastnej. A kdyz uz ty Americany nenavidis, tak uz se sem prosim te nevracej.
Bude to dobre jak pro tebe, tak pro Ameriku. Wink

Mám z české univerzity diplom, který mi v Praze hodně pomůže k dobré práci. Ale ten papír je v Americe akorát dobrý na vytření prdele!

Peníze co jsem tady vydělal je jenom malé odškodnění – kdybych jako moji kamarádi začal kariéru v nějaké dobré Pražské firmě, dnes už bych měl dobrou práci, a ty americké peníze bych nepotřeboval.

Já jsem bohužel všechnu svoji energii vyplýtval na bojování s americkou diskriminací místo toho abych se profesionálně zdokonaloval jako mojí kamarádi. Před pěti lety jsme byli na stejné lodi – zato oni teď mají super fleky, napůl splacenou hypotéku a hezké rodiny.

Můžu jim teď jenom závidět!!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 9:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Teď nemám problém lehce vydělat $800-$1500 týdně. Ale nikdy nezapomenu rasistickým Američanům že jsem byl nucen péct hamburgery za $6 na hodinu.

Gratuluji Ti že jsi tak dobrý. Ano, začátky jsou vždy těžké. Ty jsi to ale zvládl, a jsi dnes úspěšný.

Chápu že Tě těžké začátky štve, ale nevymlouvej se na “rasismus”. Lidi se Ti váží protože máš praxi. Nemá to s rasismem nic společného. Když jsi začal, tak jsi měl mizernou práci, né protože jsi cizinec, ale protože jsi neměl žádnou praxi. Nyní už praxi máš, tak Tě chtějí.

Navíc Tvůj případ ukazuje že Američani rasisti nejsou. Kdyby Američani byli rasisti jak píšeš, tak by jsi dnes nedělal to co děláš, nevydělával jsi tolik jak vyděláváš, ale nechali by Tě dělat jen mizerné práce za $6 / hodinu. Tvůj případ ukazuje že jim nešlo jestli jsi z Evropy, Číny nebo Afriky, ale jen jim šlo o to jestli jsi schopný pro ně dělat dobrou práci.

Sice rasismus v USA není vyhubený, ale takový úspěch jaký Ty máš ve svém oboru se valným cizicům v jiných zemí jen zdá. Ani v ČR. Vážně se domníváš že nějaký Vietnamec, nebo Ukrajinec, se může vyšplahat na vrchol své kariéry tak rychle jak Ty v USA?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Kdybych se tady neplácal pět let a dělal na svoji kariéře , měl bych už zkušenosti a nějakých 50.000Kč měsíčně. I po zaplacení daní a nájmu se dá v Praze žít normálně. A k tomu bych už nejspíš byl ženatý a měl normální rodinu.

Promiň, ale nechápu. Proč by jsi chtěl mít 50.000 Kč? Vždyť teď máš daleko víc. Jestli Ti čtu Tvé příspěvky správně, a jestliže ještě umím počty, tak dnes vyděláváš 125.000 Kč.

Taky nechápu proč si stěžuješ že nemáš ženu. Nepsal si že jsi se oženil?

Co mi chybí?

No, ale přeji Ti štěstí. Je to dobře že jedeš do ČR když se Ti USA tak nelíbí.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="pdmlynek"]
Anonymous napsal:

Promiň, ale nechápu. Proč by jsi chtěl mít 50.000 Kč? Vždyť teď máš daleko víc. Jestli Ti čtu Tvé příspěvky správně, a jestliže ještě umím počty, tak dnes vyděláváš 125.000 Kč.

Taky nechápu proč si stěžuješ že nemáš ženu. Nepsal si že jsi se oženil?

Co mi chybí?

No, ale přeji Ti štěstí. Je to dobře že jedeš do ČR když se Ti USA tak nelíbí.

50.000Kč v Praze umožňuje nesrovnatelně lepší život než 130.000Kč v USA.

V Praze mám práci co mně baví, Pondělí-Pátek, 8:00-4:00, všechny večery a víkendy jsou jenom a jenom pro mně a pro můj osobní život. V americe sice vydělávám, ale můj osobní život prostě nebude nikdy fungovat. Barman je sice legrace, ale mně to nijak nenaplňuje.

Taky je Praha levnější, mám pojištění zdravotní, důchodové, nezaměstnanecké, dovolenou, mimoplatové výhody, perspektivu do budoucnosti. V Praze můžu růst profesně dál. Zato v americe jakékoliv moje dovednosti akorát zakrní.

Moje první práce v Praze asi nebude nic extra, začátky můžou být hrbolaté. Ale mám sebedůvěru že když už se prokoušu přes nějaké ty první začátky, za pět let se mi v Praze bude dařit mnohem mnohem lépe než v USA.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="pdmlynek"]
Anonymous napsal:

Sice rasismus v USA není vyhubený, ale takový úspěch jaký Ty máš ve svém oboru se valným cizicům v jiných zemí jen zdá. Ani v ČR. Vážně se domníváš že nějaký Vietnamec, nebo Ukrajinec, se může vyšplahat na vrchol své kariéry tak rychle jak Ty v USA?

Dík za názor, přesně tohle mně definitivně přesvědčilo že patřím do Prahy, ne do USA. Kdybych všechnu svoji energii investoval radši do nějaké perspektivní české kariéry místo do zápasení v USA, kde už bych byl dneska?!?!.

Amerika mně kromě bytu (a pocuchaných nervůVery Happy) přinesla taky zdravé sebevědomí - ať se děje co se děje, já se vždy nějak protluču. Dokud jsem neskončil školu, nikdy jsem nepracoval, nikdy nic nedokázal, nikdy nic neměl, rodiče mně kompletně financovali přes celou vysokou školu.

Amerika mně ale přesvědčila, že se o sebe umím sám postarat, že mám svoji cenu i jako zaměstnanec, i jako životní partner. Svoji energii bych ale neměl plýtvat jenom honbou za penězi, ale soustředit se na to skutečně důležité v živote – TŘEBA RODINA.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak sem rikal Peto,jses v pohode. Ja jsem take prosral,podle nekterych,i podle me sve nejhezci roky.Dva roky v lagru v Traiskirchenu.Bylo me 17,kdyz jsem "nastoupil" a do Ameriky jsem priletel ve 20. Zadna prdel to nebyla a je to materialu na knihu,ale tady se jedna o tebe.
Jses v pohode a vermi ze 90% lidi na svete by si to s tebou vymenili.Az budu pristi leto v Praze,doufam ze me koupis aspon pivo. Zatim,z Arizony,Pete. Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 1:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Jak sem rikal Peto,jses v pohode. Ja jsem take prosral,podle nekterych,i podle me sve nejhezci roky.Dva roky v lagru v Traiskirchenu.Bylo me 17,kdyz jsem "nastoupil" a do Ameriky jsem priletel ve 20. Zadna prdel to nebyla a je to materialu na knihu,ale tady se jedna o tebe.
Jses v pohode a vermi ze 90% lidi na svete by si to s tebou vymenili.Az budu pristi leto v Praze,doufam ze me koupis aspon pivo. Zatim,z Arizony,Pete. Wink

To víš že ti koupím pivo, a taky si zahulíme něco pořádnýho – ne ten americký sajrajt, ale kvalitní českou marišku. Laughing Laughing Laughing
Tá trocha mozku co nám ještě zbyla potřebuje vyhulit ven
meppovic

Registrace: 21. 05. 2006

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 4:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To PetrNich:

1, Nikde neni dano ze bys v Praze mel uplne vysmatou karieru jak se domnivas..Sice Fa. hodne berou ale nadruhou stranu zrovna ekonomu je tu hromada, takze si Fa. dost vybiraji. Zcela urcite bys mel managerskou funkci, jenze to automaticky neznamena tech 50tis a nejake pravomoce. Velmi velka cast Fa. ma sice hromady manageru, ale beztak vse se rozhoduje v zahranicnich centralach a to mi ver. Denne v praci s managerama ruznych firem jednam. V prenesenem smyslu se v podstate take jedna o diskriminaci kdy na nas zahranicni vlastnici hledi jen jako na nastroj na vydelavani penez s tim, ze oni to samozrejmne vi nejlepe jak to delat a tudiz to bude podle nich.

2, Praxe... Jak psal PdMlynek vyse, je to klicove pokud nechces byt dozivotne poskok byt, treba s titulem Account Manager. Doba kdy se bralo jen diky tomu ze mas cerveny diplom je davno pryc. To v CZ platilo tak kolem roku 2000. Dnes pokud nemas za sebou nejakou praxi s prokazatelnymi vysledky, nemas sanci na lepsi misto. Coz je samozrejmne i spravne. To ze mas papir neznamena, ze firme neco vydelas.

3, Amici nejsou rasisti co se tyce prace. Ano zcela jiste preferuji americany. Ostatne to dela kazdy narod. Nicmene pokud mas za sebou nejake vysledky pokud mozno v mezinarodnich korporacich mas dvere vsude otevrene.

4, Jsi si zcela jist ze jsi vyuzival vsech moznosti?

Krasne v tomto pomahaji ruzne jak se dnes modne rika WEBy 2.0 , treba takovej www.LinkedIn.com . Je portal "kontaktu" na praci. Pokud mas co nabidnout a jsi tak dobry jak jsi presvedcen budes mit hromady connection a urcite prijde i nejaka nabidka pro praci. Konecnekoncu kdyz se to stalo i me a to nemam cerveny diplom a nejsem ve statech a presto odtamtud par nabidek prislo tak to asi o rasismu nebude.

Nebo takove konference. Spousty firem porada ruzne konfery a to i managerske. Vetsinou je to PR masaz o tom jak je ten ci onen zpusob dobry a ze zrovna oni to umeji nejlepe a tudiz jejich produkt ci reseni je dobre koupit. Nejsou to zadne podvody poradaji to velke spol jako IBM, CityBank atd... Co je dulezite je to, ze na takovehle akce chodi lidi z podobne dulezitych instituci a nikdy neni problem se s nima dat do reci a treba i ta prace pak prijde..

Je strasne moc zpusobu jak se realizovat a chozeni po personalkach ci pohovorech je sice dulezite, ale zdaleka to neni jediny zpusob jak hledat praci.[url][/url]
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 7:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:

Pete, tu knihu bys mel napsat. Jen treba proto, aby si ji mohli precist lidi, jako je tento "amerikou poskozeny". Lidi v Cechach nemaj potuchy, co to je zit v emigraci, obvzlaste v tak mladem veku jako jsi byl ty.
Nevim proc tady "roni slzy". Do prdele takovy lidi bych nakopal nekam Sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak uz to chapu ,ta marihuana vysvetlila vse....je to vyhulenej magor.Chudacka tady drzeli 5 let a on po celou tu dobu nemohl odjet....A musel delat v NOBL Red Lobster Shocked (no to je strasne NOBL restaurace),ale jelikoz ma vyhulenej mozek,tak mu to asi tak prislo...
Ja znam spousta uspesnych cechu,polaku atd...to zalezi jenom jak je clovek schopnej a jak umi vystupovat.Tento clovicek ma vystupovani burana,tak dostal h---o.Ale hlavne ,ze ma sebevedomi to se mu bude v cesku urcite hodit,urcite tam na neho cekaji s otevrenou naruci.Magor!Ach jo....
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 10:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

meppovic napsal:
To PetrNich:

1, Nikde není dáno ze bys v Praze mel úplně vysmatou karieru jak se domnivas.. V prenesenem smyslu se v podstate take jedna o diskriminaci kdy na nas zahranicni vlastnici hledi jen jako na nastroj na vydelavani penez s tim, ze oni to samozrejmne vi nejlepe jak to delat a tudiz to bude podle nich.

2, Praxe... Jak psal PdMlynek vyse, je to klicove pokud nechces byt dozivotne poskok byt, treba s titulem Account Manager. Doba kdy se bralo jen diky tomu ze mas cerveny diplom je davno pryc. To v CZ platilo tak kolem roku 2000. Dnes pokud nemas za sebou nejakou praxi s prokazatelnymi vysledky, nemas sanci na lepsi misto. Coz je samozrejmne i spravne. To ze mas papir neznamena, ze firme neco vydelas.

3, Amici nejsou rasisti co se tyce prace. Ano zcela jiste preferuji americany. Ostatne to dela kazdy narod.
[url][/url]

Děkuji za názor.

1, Nemyslel jsem ani tak rasismus jako spíše velké podceňování cizinců v Americe. Rodilý Američan se automaticky bere, že umí, a stačí mu dobré vystupováni na pohovoru, vzdělání, a práci dostane.

Cizinec se automaticky bere, že neumí, a musí velice ostentativně ukázat zkušenostma, sociálníma zručnostma, a vzděláním, že je skutečně schopen. Až pak může tu práci dostat.

Moje čtyřletá hospitality kariéra byla – cook $6/hod, pajzl číšník $10/hod, nóbl číšník $15/hod, cheap bartender $20/hod, fancy bartender $25-40/hod. Já jsem vždy uměl lépe, a moc mě frustrovalo když jsem viděl že šikovní amíci dostanou dobrou práci hned, zatímco já musím začít v těch nejhorších pracích a trvá to dlouho než mi někdo uvěří.

V Čechách se vzděláním a vystupováním vědí personalisti hned, kam asi tak patřím. V Čechách je jasné každému, že s červeným diplomem asi nebudu dělat sekretářku. Zato amíci si myslí že český červený diplom mně dělá kvalifikovaného na pečení hamburgerů.

Samozřejmě že se praxe cení nejvíce a svoji kariéru začnu asi jako čičmunda/manažer. Ale hned jako budu mít dostatečné schopnosti, zkušenosti, a vzdělání pro nějakou práci – tak vím, že v Čechách tu práci určitě dostanu. Zato v Americe i když jsem pro nějakou práci kvalifikován, tak můžu čekat moc moc dlouho než tu práci můžu skutečně dělat.

V Praze dnes i bez extra talentu a zkušeností jde vydělat lehce 30.000Kč – tolik chci žádat ve své prvé práci. A se zkušenostma kdokoliv šikovnější udělá lehce těch 50.000Kč. To umožňuje mnohem lepší život než nějakých $130.000Kč v USA – když k tomu připočtu všechny ty pojištění, dovolenou, perspektivu do budoucnosti, a slušné pracovní podmínky.

Mám obrovskou výhodu oproti všem ostatním že se dokážu učit moc rychle. To co jsem se tady v USA naučil bylo spíše plýtvání času. Zato když budu dělat v dobré pražské firmě, za pár let se naučím hodně dovedností které mi zaručí vysmátou kariéru a normální spořádaný život – jako všichni moji kamarádi a moje rodina.

2. V Americe je nejmenší diskriminace v oborech technických a zdravotnických – v podstatě když cizinec má papír, že je Master of Engineering, Nurse, MD, tak hned po škole dostane dobrý job – od $50.000 ročně výše. Protože v těchto oborech je jedno, že někdo má přízvuk, vědomosti ze školy postačují.

Naopak, v oborech jako business, kde se spíše počítají soft skills, personality, social skills, impression, je cizinec v obrovské nevýhodě oproti Američanům. Ty vědomosti z MBA nejsou na trhu práce tak důležité. Ta diskriminace není jenom vůči cizincům, ale vůči každému kdo je jiný – tlustý, gay, starý, koktavý, atd.

Proto jsem svůj původní plán na MBA změnil na biofyziku, a plánoval jsem vystudovat na Medical Doctor.
Jarret

Registrace: 19. 06. 2007

PříspěvekZaslal: pá červenec 27, 2007 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...je to celkem husty cist vsechny ty prispevky Smile .Se bavim.Chvilku se priklanim na jednu stranu a pak na druhou.Nejsem si jist co napsat abych nenapsal blabol a pak me nekdo oznacil za rudeho silence nebo americkeho fanouska.Kazdopadne by bylo zajimave,kdyby Petr casem napsal kam a do jake firmy se dostal a jestli je tu v CR fakt spokojenej.Je to jeho volba a priznam se...dobry cteni na obou stranach barikady.Jarret
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 3 z 10

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com