|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 3:39 pm Předmět: |
|
|
Vím moc dobře co říkat na pohovoru, teď nebo před čtyřmi lety jsem říkal to samé.
Teď ale nemám problém najít dobře placenou barmanskou práci, za poslední tři roky jsem dělal barmana/číšníka v čtyřech nóbl barech(FINE DINING, STRIPTEASE CLUB, AIRPORT) a všude jsem vydělával od $150 do $600 za den, a přitom to vůbec NEBYLI ŤĚŽKÉ PRÁCE, legrace celý den!!!.
Samozřejmě to je moc nóbl práce pro cizince, MEXIK TAM NEMÁ ŽÁDNOU ŠANCI DOSTAT ZAMĚSTNÁNÍ. V těch dobrých pracích tam číšníka/barmana cizince nenajdeš – kromě těch cizinců co jsou tady dlouho a mají americké univerzity. Já jsem tam byl vždy jediný čerstvý imigrant s výrazným přízvukem, a každý na mně koukal jako „ODKUD JSI TO PŘIŠEL?!?!?“
Jediné co teď říkám na pohovoru jinak než před čtyřmi lety je, že už jsem v USA pracoval a studoval. V těch lepších pracích kde se dá vydělat bez PŘETĚŽOVÁNÍ V POHODĚ od $40.000 do $70.000 ročně prostě cizince nikdy nezaměstnají pokud nejsou přesvědčení že jsi POŘÁDNĚ AMERIKANIZOVÁN!!
Já tomu říkám diskriminace a rasismus. AMERIČANI JSOU TAK NESKUTEČNĚ NAMYŠLENÍ, ŽE JSI MYSLÍ ŽE KAŽDÝ ČERSTVÝ CIZINEC DOKUD NENÍ AMERIKANIZOVÁN MŮŽE DĚLAT JENOM NEKVALIFIKOVANÉ PRÁCE. Všechny kvalifikované práce jsou jenom a jenom pro Američany (a cizince s americkým vzděláním a s americkými pracovníma zkušenostmi). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 4:01 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Vím moc dobře co říkat na pohovoru, teď nebo před čtyřmi lety jsem říkal to samé.
Teď ale nemám problém najít dobře placenou barmanskou práci, za poslední tři roky jsem dělal barmana/číšníka v čtyřech nóbl barech(FINE DINING, STRIPTEASE CLUB, AIRPORT) a všude jsem vydělával od $150 do $600 za den, a přitom to vůbec NEBYLI ŤĚŽKÉ PRÁCE, legrace celý den!!!.
Samozřejmě to je moc nóbl práce pro cizince, MEXIK TAM NEMÁ ŽÁDNOU ŠANCI DOSTAT ZAMĚSTNÁNÍ. V těch dobrých pracích tam číšníka/barmana cizince nenajdeš – kromě těch cizinců co jsou tady dlouho a mají americké univerzity. Já jsem tam byl vždy jediný čerstvý imigrant s výrazným přízvukem, a každý na mně koukal jako „ODKUD JSI TO PŘIŠEL?!?!?“
Jediné co teď říkám na pohovoru jinak než před čtyřmi lety je, že už jsem v USA pracoval a studoval. V těch lepších pracích kde se dá vydělat bez PŘETĚŽOVÁNÍ V POHODĚ od $40.000 do $70.000 ročně prostě cizince nikdy nezaměstnají pokud nejsou přesvědčení že jsi POŘÁDNĚ AMERIKANIZOVÁN!!
Já tomu říkám diskriminace a rasismus. AMERIČANI JSOU TAK NESKUTEČNĚ NAMYŠLENÍ, ŽE JSI MYSLÍ ŽE KAŽDÝ ČERSTVÝ CIZINEC DOKUD NENÍ AMERIKANIZOVÁN MŮŽE DĚLAT JENOM NEKVALIFIKOVANÉ PRÁCE. Všechny kvalifikované práce jsou jenom a jenom pro Američany (a cizince s americkým vzděláním a s americkými pracovníma zkušenostmi). |
Doufam ze to jiz pises z Ceska a tim padem jiz v USA netrpis. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 4:03 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | kdyz jdes k pohovoru na jakoukoliv praci ta jim musis RIKAT CO ONI CHCOU SLYSET kdyz zacnes mluvit nesmysly tak te neprijmou at si cech nebo american!!
kdy jsi na jiho tak budou zvazovat jestli daji praci tobe nebo nejaky MEXIK to bude delat za min penez.
To neni diskriminace to je BYZNYS~~ |
Ještě podotýkám že za poslední rok jsem vydělal $70.000, $15.000 šlo na daně, $10.000 jsem utratil,$45.000 jsem ušetřil.
A znovu opakuji, BEZ PŘETĚŽOVÁNÍ A V POHODĚ. Když jsi představím že první dva roky jsem dřel jako vůl za $1.000 měsíčně, a když jsem vydělal za brutálních podmínek $1.500 tak jsem byl šťastný jako blecha.
Teď neříkám na pohovoru nic jiného než předtím, nejsem o nic šikovnější jako předtím, mám sice trochu zkušeností ale to není ten hlavní rozdíl. HLAVNÍ ROZDÍL JE, ŽE TEĎ MNĚ POKLÁDAJÍ ZA AMERIKANIZOVANÉHO CIZINCE, ZATO PŘEDTÍM MNĚ AMÍCI POKLÁDALI ZA ČESKÉHO IDIOTA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 4:18 pm Předmět: |
|
|
[quote="Anonymous"] | Anonymous napsal: | | Doufam ze to jiz pises z Ceska a tim padem jiz v USA netrpis. |
Akorát se chystám sednout na letadlo a odejít z USA.
Moje pětileté hrůzy a utrpení jsou u konce. Mám už dost na 3+1 byt u Prahy.
Když jsem jenom pro informaci zasílal pražským firmám můj životopis - ekonomický inženýr, Account manažer v Praze, dva roky studia v USA atd. měl jsem tolik pozvánek na pohovory, že ani nebudu schopen na všechny interview jít. V Praze je velká poptávky po kvalifikovaných lidech, práci najdu lehce. A ty platy už jsou taky docela slušné - na pohodový život a založení rodiny to stačí.
Moje pocity jsou smíšené - mám sice balík na účtu, ale to je malé odškodnění za pět let těch všech hrůz. Jsem sám, zestárnul jsem v občance sice jenom o pět let, ale ve skutečnosti asi tak o dvacet let. Odešel jsem jako vysmátý šťastný klučina, a teď jdou na mně deprese, připadám jsi jako smutnej dědek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 4:38 pm Předmět: |
|
|
| z toho co pises te za idiota nikdo pokladat nebude protoze ve skutecnosti jsi CESKY IDIOT. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 4:45 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Henek napsal: | kdyz jdes k pohovoru na jakoukoliv praci ta jim musis RIKAT CO ONI CHCOU SLYSET kdyz zacnes mluvit nesmysly tak te neprijmou at si cech nebo american!!
kdy jsi na jiho tak budou zvazovat jestli daji praci tobe nebo nejaky MEXIK to bude delat za min penez.
To neni diskriminace to je BYZNYS~~ |
Ještě podotýkám že za poslední rok jsem vydělal $70.000, $15.000 šlo na daně, $10.000 jsem utratil,$45.000 jsem ušetřil.
A znovu opakuji, BEZ PŘETĚŽOVÁNÍ A V POHODĚ. Když jsi představím že první dva roky jsem dřel jako vůl za $1.000 měsíčně, a když jsem vydělal za brutálních podmínek $1.500 tak jsem byl šťastný jako blecha.
Teď neříkám na pohovoru nic jiného než předtím, nejsem o nic šikovnější jako předtím, mám sice trochu zkušeností ale to není ten hlavní rozdíl. HLAVNÍ ROZDÍL JE, ŽE TEĎ MNĚ POKLÁDAJÍ ZA AMERIKANIZOVANÉHO CIZINCE, ZATO PŘEDTÍM MNĚ AMÍCI POKLÁDALI ZA ČESKÉHO IDIOTA. |
Nejde jenom o to co rikas a ALE JAK TO RIKAS. tak se nediv ze te nikdo nechce. Uz radsi jed. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 4:56 pm Předmět: |
|
|
A to kdyz jsi v Cesku hned po dokonceni skoly dostal misto reditele, tak pro jsi tam nezustal?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:02 pm Předmět: |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="Anonymous"] | Henek napsal: |
Nejde jenom o to co říkáš a ALE JAK TO RIKAS. Tak se nediv že tě nikdo nechce. Uz radsi jed. |
Nepochopil jsi mně! Za poslední dva roky vůbec nemám problém najít si dobrou práci jako barman - zaměstnali mně lehce na několika místech kde jsem bez problémů vydělal dobré peníze.
Teď nemám problém lehce vydělat $800-$1500 týdně. Ale nikdy nezapomenu rasistickým Američanům že jsem byl nucen péct hamburgery za $6 na hodinu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:02 pm Předmět: |
|
|
[quote="Anonymous"] | Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | Doufam ze to jiz pises z Ceska a tim padem jiz v USA netrpis. |
Akorát se chystám sednout na letadlo a odejít z USA.
Moje pětileté hrůzy a utrpení jsou u konce. Mám už dost na 3+1 byt u Prahy.
Když jsem jenom pro informaci zasílal pražským firmám můj životopis - ekonomický inženýr, Account manažer v Praze, dva roky studia v USA atd. měl jsem tolik pozvánek na pohovory, že ani nebudu schopen na všechny interview jít. V Praze je velká poptávky po kvalifikovaných lidech, práci najdu lehce. A ty platy už jsou taky docela slušné - na pohodový život a založení rodiny to stačí.
Moje pocity jsou smíšené - mám sice balík na účtu, ale to je malé odškodnění za pět let těch všech hrůz. Jsem sám, zestárnul jsem v občance sice jenom o pět let, ale ve skutečnosti asi tak o dvacet let. Odešel jsem jako vysmátý šťastný klučina, a teď jdou na mně deprese, připadám jsi jako smutnej dědek. |
Nejses pribuznej od APOLIA anebo tataz osoba, asi ne protoze ten rikal ze nema penize ale ten jiz je v pohodlicku v Praze.
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-2029.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:13 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | A to kdyz jsi v Cesku hned po dokonceni skoly dostal misto reditele, tak pro jsi tam nezustal?  |
Do Prahy jsem přišel rok po škole, moje práce mi vydělávala 25.000Kč měsíčně. Teď už jsou platy o nějakou třetinu vyšší než před pěti lety.
Kdybych se tady neplácal pět let a dělal na svoji kariéře , měl bych už zkušenosti a nějakých 50.000Kč měsíčně. I po zaplacení daní a nájmu se dá v Praze žít normálně. A k tomu bych už nejspíš byl ženatý a měl normální rodinu.
Do USA jsem nepřišel natrvalo - jenom na výlet... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:16 pm Předmět: |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="Anonymous"] | Anonymous napsal: | | Henek napsal: |
Nejde jenom o to co říkáš a ALE JAK TO RIKAS. Tak se nediv že tě nikdo nechce. Uz radsi jed. |
Nepochopil jsi mně! Za poslední dva roky vůbec nemám problém najít si dobrou práci jako barman - zaměstnali mně lehce na několika místech kde jsem bez problémů vydělal dobré peníze.
Teď nemám problém lehce vydělat $800-$1500 týdně. Ale nikdy nezapomenu rasistickým Američanům že jsem byl nucen péct hamburgery za $6 na hodinu. |
Spise jde o to ze ty nic NECHAPES.
Takze nyni jdi spatky a tam jim to se slzami v ocich vybarvy jaka je Amerika at nam sem vic takovych jako Ty nejezdi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:18 pm Předmět: |
|
|
[quote="Anonymous"] | Anonymous napsal: | A to kdyz jsi v Cesku hned po dokonceni skoly dostal misto reditele, tak pro jsi tam nezustal?  |
Do Prahy jsem přišel rok po škole, moje práce mi vydělávala 25.000Kč měsíčně. Teď už jsou platy o nějakou třetinu vyšší než před pěti lety.
Kdybych se tady neplácal pět let a dělal na svoji kariéře , měl bych už zkušenosti a nějakých 50.000Kč měsíčně. I po zaplacení daní a nájmu se dá v Praze žít normálně. A k tomu bych už nejspíš byl ženatý a měl normální rodinu.
Do USA jsem nepřišel natrvalo - jenom na výlet...
quote]
Kdyz jsi prisel jenom na vylet tak si tu nestezuj ze jsi mel problemy s praci.[/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:39 pm Předmět: |
|
|
[quote="Anonymous"][quote="Anonymous"][quote="Anonymous"][quote="Anonymous"] | Henek napsal: |
Takze nyni jdi spatky a tam jim to se slzami v ocich vybarvy jaka je Amerika at nam sem vic takovych jako Ty nejezdi. |
Jsem velice hrdý na to, že už češi do USA dávno nejezdí za prací.
Před sedmi lety tady chodily davy Čechů dělat všelijaké pakárny na stavbách a uklízení. Němci a francouzy, to byli pánové, ti studovali na univerzitách, zato češi dřeli jako hovada. Teď jsem chodí dřít už jenom Rusáci, češi už můžou dobře fungovat i doma.
A za deset let už budou mít češi tolik peněz, že sem budou jezdit na dovolenou a za studiem, tak jako němci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 464 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 5:44 pm Předmět: |
|
|
| proc se vymlouvat na to ze jini jsou rasisti a podobne.Vse zalezi na tom jak si zivot zaridis SAM je hloupe se vymlouvat na ostatni ze te nechteli prijmout do prace. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 26, 2007 6:22 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | proc se vymlouvat na to ze jini jsou rasisti a podobne.Vse zalezi na tom jak si zivot zaridis SAM je hloupe se vymlouvat na ostatni ze te nechteli prijmout do prace. |
Mnoho Čechů v Americe zaspalo dobu a neuvědomilo si, že časy se změnili – prostě peníze se už dají vydělat i doma. A časem to bude jenom lepší a lepší. ' '' '' '
Radím všem, vyprdněte se na ty Američany, nikdy nebudete s nimi rovnocenní partneři. Ty dobré práce budou jenom pro amíky. Čech bude dělat jenom to ostatní, co Američani s vašima schopnostma dělat nechtějí. To platí rovněž pro barmana,sekretářku, manažera, nebo taxikáře. I s americkou školou budete jenom sbírat ty zbytky co zůstanou po Američanech ' '' '' '
Jakékoliv schopnosti máte, v Čechách je využijete stokrát lépe – už nejsme chudá postkomunistická země. A ty špatné práce co češi v Čechách dělat nechtějí, zbudou pro Ukrajince. ' '' '' ' |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|