Obcanstvi

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Obcanstvi
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2007 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MW napsal:
Dezzi_01 napsal:
OMG jasne ze umim anglicky,anglkictina se na skolach uci uz od druhe tridy,ale kdyz se zamyslis tak uznej ze v ČR schcipl pes Confused
A co mylis tim ze "nemas nic"??

Tak to me vysvetli, ze malokdo z Cech co tady zavita, neumi anglicky nic nez par frazi?
Mozna se nestacis divit, kdyz se s tou svou anglictinou nebudes umet vymotat ani z letiste.....

MW. Maybe the reason is that most Czechs,even with a college degree , have no chance in being fluent in English and specially in American English.
I had three years"na gymplu" and when I came tothe U.S. it took me 6 months to be "fluent". New words and phrases show up every day..so it's a never ending story to keep up with any language.
Also this is a Czech forum and I don't see any reason to challenge anybody's knowledge of English. Got it?AzPete.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2007 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
MW napsal:
Dezzi_01 napsal:
OMG jasne ze umim anglicky,anglkictina se na skolach uci uz od druhe tridy,ale kdyz se zamyslis tak uznej ze v ČR schcipl pes Confused
A co mylis tim ze "nemas nic"??

Tak to me vysvetli, ze malokdo z Cech co tady zavita, neumi anglicky nic nez par frazi?
Mozna se nestacis divit, kdyz se s tou svou anglictinou nebudes umet vymotat ani z letiste.....

MW. Maybe the reason is that most Czechs,even with a college degree , have no chance in being fluent in English and specially in American English.
I had three years"na gymplu" and when I came tothe U.S. it took me 6 months to be "fluent". New words and phrases show up every day..so it's a never ending story to keep up with any language.
Also this is a Czech forum and I don't see any reason to challenge anybody's knowledge of English. Got it?AzPete.

Presne tak Pete

Sice trochu od temata, ale musim dodat ze jsem potkala Cechy co zijou ve Statech 6 let (plus minus 1) a umej akorat tak Hello a Goodbye (jojo to jsou ti co zijou v ceskych komunitach - absolutne nechapu),
a znam Cechy co v US v zivote nebyli a jejich anglictina je na spickovy urovni!!!
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2007 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rád bych zareagoval na AzPete - nevím, jaký je Tvůj věk, ale vzhledem k tomu, že píšeš, že jsi v 17 odešel do USA a bylo to ještě za komunismu, tak nechápu, proč píšeš že Ti angličtina v USA zabrala dalších 6 měsíců, bež jsi v ní byl dobrý. Myslel jsem si, že za komunismu se ještě angličtina neučila (možná se pletu a fakt netuším - komunismus si nepamatuji vůbec...). A i tak od konce komunismu se školství hodně změnilo a myslím si, že i výuka cizích jazyků (včetně angličtiny) se velice zlepšila.

No a ještě bych chtěl zareagovat na Dezzi. V České republice asi fakt chcípl pes, ale člověk, kterej se snaží něčeho dosáhnout může. Jen nesmí být línej. Jo, v USA je to i podle mě lepší (taky bych se tam chtěl jednou přestěhovat), ale v ČR se zas tak špatně nemáme. To, že máme nějaký dluh či co je fakt, ale polož si otázku "Omezuje mě to natolik, abych se nemohl mít dobře?". Odpověď je "Ne neomezuje." Jen se to chce trošku snažit... A něco o tom vím. Já se snažím v životě něčeho dosáhnout a myslím, že když fakt chceš a ubráníš se lenosti, tak není vůbec problém se mít skvěle i u nás v krásné České republice (pro mě konkrétně v Praze a na VysočiněSmile).
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2007 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
Myslel jsem si, že za komunismu se ještě angličtina neučila (možná se pletu a fakt netuším - komunismus si nepamatuji vůbec...). A i tak od konce komunismu se školství hodně změnilo a myslím si, že i výuka cizích jazyků (včetně angličtiny) se velice zlepšila.

Angličtina se učila, ale né na Základní. Tam jen ruština. Na gymplu nebo na vysoké nebo ve kroužcích se učila němčina, a pak francouština a angličtina.

Jinak problém není že České školy jsou neschopné učit angličtinu. Problém je, že jakákoliv škola která učí cizý jazyky je neschopná. Jedině jak se člověk naučí cizí řeč je stejně jak se naučil mateřštinu: celý den jí používá. Jak je to možné že každé děcko které neumí v 1. roku svého života ani slovo, mluví úplně plynule, skoro bez chyb, na své 5. narozeniny? Každé děcko se mateřštinu naučí za ty 4 roky skoro perfektně (a to navíc se musí učit skoro vše o životě), a každý student na gymplu se za 4 roky naučí jen tak pár frází.

Navíc bohužel se mi zdá že školy co učí cizý jazyky se často soustřeďují na úplné voloviny. Kolik hektolitrů slz a krvy, kolik milióny hodin, je plýtvané na českých školách ohledně minulého, předminulého, a jiný časů? Vážně je to potřeba pro studenty se učit jaký jsou rozdíly mezi “I wrote”, “I have written”, “I have been writing”, “I was writing”, “I will have written”, “I would have written”, “I had written”, atd.? Já myslím že to daleko víc potřeba aby studenti měli větší slovní zásobu; když student řekne “I writed”, i když to zní hrozně, tak to stejně každý pochopí. I když chápu že učitelé nejsou schopní s tím souhlasit z pedagogických důvodů, já si myslím že je to pro člověka z praktických důvodů daleko lepší se vyjádřit plně, říct vše co chce říct i když to je negramaticky, než omezovat své vyjádření jen na věci které jsou gramaticky správně.
jakudo

PříspěvekZaslal: út červenec 24, 2007 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to každopádně. Souhlasím, že angličtinu (potažmo jakýkoliv jiný jazyk) se dá naučit jen v zemi, kde se anglicky učí. Sám jsem si to na vlastní kůži zkusil (základka, střední a 2 roky na vysoké jsem měl angličtinu a "nic" jsem neuměl, loni jsem byl na několik týdnů na Floridě učit se anglicky na jedné škole a dalo mi to víc jak těch několik let v ČR). Jen si myslím, že v dneš době se už učí lépe než dříve a není to tak velký problém se pak v USA, Anglii či třeba Austrálii domluvit, je to už jednodužší, protože se s angličtinou setkáváme všude a není nám cizí.
Ale ano, skutečně naučit se dá pouze v té dané zemi...
Maxipes

Registrace: 05. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st červenec 25, 2007 3:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Angličtina se učila, ale né na Základní. Tam jen ruština. Na gymplu nebo na vysoké nebo ve kroužcích se učila němčina, a pak francouština a angličtina.

Ahojky pdmlynku.
Pouze pro doplneni informaci a me zkusenosti pisi,ze my jsme v Praze meli (mohli mit) jiz na zakladni skole anglictinu a tu jsme si mohli vybrat (rodice).
Bylo na vyber mezi ctyrma predmety
(libovolne volitelne) a dva z toho byl jazyk.Bylo to nejak kolem roku 1985.Nejsem si jisty,ale take myslim,ze to zacinalo od druheho stupne zakladni skoly.
Zatim se mej a cauky maxipes
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 25, 2007 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maxipes napsal:
pdmlynek napsal:

Ahojky pdmlynku.
Pouze pro doplneni informaci a me zkusenosti pisi,ze my jsme v Praze meli (mohli mit) jiz na zakladni skole anglictinu a tu jsme si mohli vybrat (rodice).
Bylo na vyber mezi ctyrma predmety
(libovolne volitelne) a dva z toho byl jazyk.Bylo to nejak kolem roku 1985.Nejsem si jisty,ale take myslim,ze to zacinalo od druheho stupne zakladni skoly.
Zatim se mej a cauky maxipes

Nojo. Prazaci meli vzdycky neco "nobles" Wink
V roce 1985 jsem jeste v byvalem Ceskoslovensku zil a nikdy jsem neslysel, ze by se na zakladce vyucovalo neco jineho nez nenavidena rustina. Sad
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: st červenec 25, 2007 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nemnosko govorym po Rusku ale podmlynek to za me zhruba vysvetlil.
Priklad: Moje sestra "uci" anglictinu ceske deti v zakladni.
Za me posledni navsteve zjistila ze Anglicky vlastne neumi, a to ma vysku.
Konverzaci v anglictine by mohla mit maximum 2 minuty. Anglictina je krasny jazyk v hodne formach.Ja jsem mozna vyjimka,ale musel jsem nad tim hodne premyslet ze Americani nerozumeli humoru v "Monthy Python" serialech a Evropani(Anglicani) nemeli clue kdyz se divali na Cheech and Chong movies. To jsem se nasmal....AZPete. Laughing
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Ja nemnosko govorym po Rusku ale podmlynek to za me zhruba vysvetlil.
Priklad: Moje sestra "uci" anglictinu ceske deti v zakladni.
Za me posledni navsteve zjistila ze Anglicky vlastne neumi, a to ma vysku.
Konverzaci v anglictine by mohla mit maximum 2 minuty. Anglictina je krasny jazyk v hodne formach.Ja jsem mozna vyjimka,ale musel jsem nad tim hodne premyslet ze Americani nerozumeli humoru v "Monthy Python" serialech a Evropani(Anglicani) nemeli clue kdyz se divali na Cheech and Chong movies. To jsem se nasmal....AZPete. Laughing

Ja k tomu jeste dohodim,
ze plno lidi co v CR "uci" anglictinu, vlastne anglicky vubec neumej. Sice maj vejsku a statnici, ale to je asi vse. V CR ale plati pravidlo - kdyz chces ucit AJ - ze musis mit statnici, to jestli fakt umis nebo ne, uz nikoho nezajima.
Jasne ted si to tu vyslechnu, ze kecam blbosti, ale je to pravda. Kdyz jsem byla naposledy v CR (jeste teda dodam ze ziju v anglicky mlucich zemich deset let), tak holky co ucily, mely anglictinu tragickou, a tim myslim fakt tragickou. Jenze kdyz by skola mela prijmout nekoho jakou jsou ony - s diplomem, anebo jako jsem ja - s dobrou anglictinou, tak zvitezi diplom Smile
Me se libi ze se Statech vetsinou zvitezej znalosti, kdyz prijde k rozhodovani o dvou kandidatech. (ne vsude, jasne, ale vetsinou)
jakudo

PříspěvekZaslal: čt červenec 26, 2007 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jakožto současný student naprosto souhlasím...
měl jsem několik učitelů (od základky přes střední až povysokou) a měl jsem poze jednu výbornou angličtinářku a ta anglicky umí dobře jen proto, že byla ve světě...jinak je to naprostá bída a utrpení.

Naposledy upravil jakudo dne ne srpen 19, 2007 6:22 pm, celkově upraveno 1 krát
Dezzi

Registrace: 27. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2007 6:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hmm... ja to planuji ze to zabalim tak ve 21 a letim zavama do USA Laughing
filip
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 14, 2007 6:17 pm    Předmět: casy a gramatika Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
jakudo napsal:
Myslel jsem si, že za komunismu se ještě angličtina neučila (možná se pletu a fakt netuším - komunismus si nepamatuji vůbec...). A i tak od konce komunismu se školství hodně změnilo a myslím si, že i výuka cizích jazyků (včetně angličtiny) se velice zlepšila.

Jinak problém není že České školy jsou neschopné učit angličtinu. Problém je, že jakákoliv škola která učí cizý jazyky je neschopná. Jedině jak se člověk naučí cizí řeč je stejně jak se naučil mateřštinu: celý den jí používá. Jak je to možné že každé děcko které neumí v 1. roku svého života ani slovo, mluví úplně plynule, skoro bez chyb, na své 5. narozeniny? Každé děcko se mateřštinu naučí za ty 4 roky skoro perfektně (a to navíc se musí učit skoro vše o životě), a každý student na gymplu se za 4 roky naučí jen tak pár frází.

Navíc bohužel se mi zdá že školy co učí cizý jazyky se často soustřeďují na úplné voloviny. Kolik hektolitrů slz a krvy, kolik milióny hodin, je plýtvané na českých školách ohledně minulého, předminulého, a jiný časů? Vážně je to potřeba pro studenty se učit jaký jsou rozdíly mezi “I wrote”, “I have written”, “I have been writing”, “I was writing”, “I will have written”, “I would have written”, “I had written”, atd.? Já myslím že to daleko víc potřeba aby studenti měli větší slovní zásobu; když student řekne “I writed”, i když to zní hrozně, tak to stejně každý pochopí. I když chápu že učitelé nejsou schopní s tím souhlasit z pedagogických důvodů, já si myslím že je to pro člověka z praktických důvodů daleko lepší se vyjádřit plně, říct vše co chce říct i když to je negramaticky, než omezovat své vyjádření jen na věci které jsou gramaticky správně.

Ja od posledni skoly vsechny poucky ohledne gramatiky uspesne zapomnel. Ale kdyz jsem do ameriky dorazil, tak cca treti den jsem uz rozumnel prakticky vsemu co mi kdo rikal.
Co se tyka te gramatiky, mam pocit ze kdyz neco rikam, ze volim vetu tak abych pouzil cas ktery se do ni hodi. Vzdy prosim ty, s nimiz mluvim, aby me opravili, ale malokdy se to stane.

Celkem me prekvapilo jak rychle jsem byl schopnej precist Harryho Pottera v originale Wink
filip
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 14, 2007 6:21 pm    Předmět: fakty Odpovědět s citátem

Dezzi napsal:
hmm... ja to planuji ze to zabalim tak ve 21 a letim zavama do USA Laughing

Kam konkretne se chystas a co tu planujes delat? Ja se k zajmu o USA dostal vlastne mimochodem. Hledal jsem stat, ktery by mi kladl nejmensi prekazky v podnikani - a zjistil jsem ze je to jeden ze statu USA. No a pak bylo potreba zajet a zalozit firmu, ucet a tak.... No a kdyz uz jsem tu byl, zkonstatoval jsem ze se mi tu libi.

Musim uznat, ze obdivuju i vasi trpelivost na tomhle foru. Vazim si toho, jak kazdemu radite a pomuzete.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá leden 11, 2008 9:56 am    Předmět: Re: Obcanstvi Odpovědět s citátem

zákon České republiky č. 357/2003 Sb.

I. JSEM OBČANEM ČR

Cizí občanství jsem získal nezávisle na své vlastní vůli (platí od 1. ledna 1993)

Každý občan České republiky, který nezávisle na své vlastní vůli získal státní občanství jiného státu, české občanství neztrácí a má tak občanství dvojí. Například dítě narozené v USA, jehož matka nebo otec má nebo oba rodiče mají občanství České republiky, nabývá automaticky dvojí občanství - české i americké.
--------------------------------------------------------------------------------

Po 28. říjnu 2003 jsem získala cizí občanství manžela

Pokud si občan České republiky vezme za manžela cizince a po dobu trvání manželství získá kdykoli, ale po 28. říjnu 2003 jeho státní občanství, české občanství v žádném případě neztrácí a má tedy legálně občanství dvojí. Tuto možnost zavedl zákon České republiky č. 357/2003 Sb.

Lenka P. napsal:
Ahoj, vite nekdo, jak je to v soucasne dobe presne s dvojim obcanstvim (ceske/americke)? Slysela jsem, ze pokud chci americke, musim podepsat dokument, kde se "zrikam" ceskeho. Co je na tom pravdy? A taky, pokud muj manzel, American, by chtel ceske obcanstvi, musi se vztad sveho americkeho? Diky moc.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2008 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja se chci taky odstěhovat do USA (Californie), protože tady v ČR je moc velá zima.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com