|
|
| Autor |
Zpráva |
Dezzi
Registrace: 27. 12. 2006 Příspěvky: 56 Bydliště: Kroměříž,ČR
|
Zaslal: út květen 01, 2007 9:15 am Předmět: San Francisco |
|
|
Zdravim,planuji ze se za rok vypravim do uzasneho San Francisca a tak by se vas tech co tam byli nebo ziji rad zeptal jestli je tam nejak zvlaste slozite sehnat bydleni a praci.
Diky za odpovedi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 977 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út květen 01, 2007 12:50 pm Předmět: |
|
|
| SF je jedno z nejdazsich mest USA, ale hned po San Diegu je to podle me druhe nejkrasnejsi mesto US. Je to raj na zemi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 516 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st květen 02, 2007 10:14 pm Předmět: |
|
|
San Fran je pekne mesto.Prijel jsem tam v roce 1987 studovat v San Fran. state U. O dva roky pozdej jsem odjizdel s manzelkou,prvnim ditetem a zadnym diplomem do Tucsonu.
Svedla me Ceska holka a tim byl konec meho Phd.
San Francisco je krasne,originalni a kouzelne.
Je pro mlade a bohate. Cinani ho vlastni. Uzit si tam par roku ale neni to mesto na ustreni penez anebo zakladat rodinu. Jestli jses student ze stipendiem tak je to fajn.AzPete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dezzi
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 9:32 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | San Fran je pekne mesto.Prijel jsem tam v roce 1987 studovat v San Fran. state U. O dva roky pozdej jsem odjizdel s manzelkou,prvnim ditetem a zadnym diplomem do Tucsonu.
Je pro mlade a bohate. Cinani ho vlastni. Uzit si tam par roku ale neni to mesto na ustreni penez anebo zakladat rodinu. Jestli jses student ze stipendiem tak je to fajn.AzPete  |
No zarok koncim skolu a rad bych vypdl z ČR si tam prividelal par $$,pac me to mesto laka uz odmalicka a byl by to muj sen tam zit (aspon na tech par let pokud to vyjde) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marci Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 1:15 pm Předmět: |
|
|
| No ja se stehovala z Chicaga do San Francisca , byla jsem tam mesic a zmizela do LA. Je tezky najit slusnou praci a bydleni v SF a pocasi taky neni zrovna nej, ted bydlim v Orange County a do SF si muzu zajet kdy chci ale bydlet tam? ani omylem, ne ze by OC bylo levnejsi ( spis naopak) ale je to jako spousta malych mest, krasne plaze a pohoda, klidek |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 3:23 pm Předmět: |
|
|
| Marci napsal: | | No ja se stehovala z Chicaga do San Francisca , byla jsem tam mesic a zmizela do LA. Je tezky najit slusnou praci a bydleni v SF a pocasi taky neni zrovna nej, ted bydlim v Orange County a do SF si muzu zajet kdy chci ale bydlet tam? ani omylem, ne ze by OC bylo levnejsi ( spis naopak) ale je to jako spousta malych mest, krasne plaze a pohoda, klidek |
Ja bydlela v SF rok, a bylo to fantasticky, je tam vsechno
Ale pro me tam byla zima  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 855 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 4:07 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
Ale pro me tam byla zima  |
Coz v Coloradu urcite neni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 11:06 pm Předmět: |
|
|
| Dezzi napsal: | | AzPete napsal: | San Fran je pekne mesto.Prijel jsem tam v roce 1987 studovat v San Fran. state U. O dva roky pozdej jsem odjizdel s manzelkou,prvnim ditetem a zadnym diplomem do Tucsonu.
No zarok koncim skolu a rad bych vypdl z ČR si tam prividelal par $$,pac me to mesto laka uz odmalicka a byl by to muj sen tam zit (aspon na tech par let pokud to vyjde) |
Zajed do Anglie, Nemecka, Spanelska si privydelat penize a pak prijed na nastevu do SF! SF neni misto na par let prijet a privydelat si ...sorry |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dezzi
|
Zaslal: pá květen 04, 2007 6:30 am Předmět: |
|
|
| Ne ne asi jsem to spatne napsal,rad bych si chtel vydelat par slusnych $$,zalozit rodinu atd... Ale taky bych chtel zevseho nejvic zustal natrvalo v USA(pokud se zadari) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 499 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne červenec 15, 2007 8:34 pm Předmět: |
|
|
Dezzi,
Mas krasnou predstavu, jako asi mi vsichni pred odjezdem do USA.
neni to v USA jednoduche, pokud nebudes mit US doklady, anglictinu a kontakty tak chci videt, jak se chces usadit natrvalo v USA?
Mas poneti co je to SSN nebo EAD?
Sorry ale i pro me jako drzitele GC, dobre angliny a kontaktu bych se stejne nikdy nevidal do SF. Je to drahe ale krasne mesto. Najem tam stoji spousta penez a bez SSN a DL je tezke najit dobrou praci.
Vyber si Chicago, je tam spousta cechu kteri ti mohou sehnat praci i bydleni, nemusis umet tolik anglicky, jelkioz tam je spousta polaku a somozrejme cechu. Nebo treba NY taky dobre misto na praci.
Zdar Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1252 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po červenec 16, 2007 7:26 am Předmět: |
|
|
No, chápu co Buckethead píše, ale nenech se odradit. Když jsme do USA přijeli, tak nám říkali úplně stejnou věc. “Vy chcete do Kalifornie? Do San Franciska? To šílíte? Víte jak drahé a těžké to tam je? Bude to daleko jednoduší a lepší se usadit někde v New Yorku nebo v Chicágu. Zapadnete do nějaké východoevropského čtvrtě, ani se nebudete muset naučit anglicky. Vše bude pak vpořádku....”
Naštěstí jsme to neudělali, do San Franciska jsme šli, a vytvořili jsme si tak domov. Dopadlo to 100-krát lepší než kdyby jsme dělali nějakou nekvalifikovanou práci někde v nějakým ghettu.
Dezzi, jó, bude to těžší, ale stojí to za to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 479 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po červenec 16, 2007 8:47 am Předmět: |
|
|
Souhlasim s Buckym i s Mlynkem; zkusit to muzes a pokud to pripadne nevyjde, pak jit treba do toho Chicaga.
Ale aspon jsi to zkusil  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dezzi
|
Zaslal: ne srpen 26, 2007 3:59 pm Předmět: |
|
|
Dikec,za rady nemel jsem ted moc casu tak si to ctu az ted...A nevite je tez na floride dost cechu bo polaku?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po srpen 27, 2007 12:27 pm Předmět: |
|
|
| Dezzi napsal: | Dikec,za rady nemel jsem ted moc casu tak si to ctu az ted...A nevite je tez na floride dost cechu bo polaku?? |
LOL jestli te lakaj polaci, odstehuj so do Polska  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 27, 2007 4:52 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | Dezzi napsal: | Dikec,za rady nemel jsem ted moc casu tak si to ctu az ted...A nevite je tez na floride dost cechu bo polaku?? |
LOL jestli te lakaj polaci, odstehuj so do Polska  |
Von tim myslel jenom Polky(jako zensky jsou v posteli dobry)
S jednou jsem kdysi chodil. Byla mrnava(ne tada jako trpaslik)a ona me vzdy rikala: Maly zensky jsou dobry do postele a velky do kuchyne  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|