Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Momentalni "situace" na US letistich? Konkretne La
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2005 8:56 am    Předmět: Re: Vizum Odpovědět s citátem

to Naty:

Ze tvuj tatka nedostal vizum to mne mrzi byl jsem na tom stejne v lednu kdyz sla zadat moje mamka o vizum a taky ji ho zamitli.A ze to muze zkusit zase za rok pry mnela kopie vypisu z banky a spatne vyplnene pozvani(tim mysleli kolonku 11 ze byla prazdna)no nic nejdriv jsem tam chtel psat taky ale to nema smysl rekl jsem ji dej jim tri mesice at vychladnou a pak vezmes originaly vypisu z banky a poslal jsem ji nove pozvani a minuly tyden to dostala.Takze jestli tvymu tatinkovi rekli co se jim nelibilo tak at to napravi a jde tam klidne znova.Jo a perlicka podruhe chteli videt jen pozvani nic vic a dali ji ho hned proste to je na tom jak se ten ktery urednik vyspi no.Kdyby jsi chtela vedet vic napis
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2005 2:33 pm    Předmět: pohovor Odpovědět s citátem

Podcenovat pohovor se nevyplaci. Mam znameho, ktery je dost casto v kontaktu s ambasadou, protoze provozuje au-pair agenturu, a ten mi povidal, co lide nejcasteji delaji za chyby. Dokonce se mi chlubil, ze po jeho radach, dostane vizum 99 procent lidi, pokud mu ovsem neco nezamlci. Pred pohovorem jsem se u nej taky stavil a vyplatilo se to.
Zasadni je pry nezapomenout nic z toho, co uvadi web abmasady pro dany typ viza. Pak jsou tu detaily, ktere nejsou uvedene, ale jsou take dulezite. Napr. zvaci dopis. Nestaci nafaxovany nebo jen original poslany postou. Mel by byt notarsky overeny s kopii pasu nebo viza. Obleceni, ve kterem prijdete, by melo byt jine, nez mate na fotce v pasu a fotce na zadosti o vizum. Obleceni byste meli zvolit umerne vasemu zamestnani. Napr. jestli jste student nebo zednik, tak asi neni dobry chodit v saku apod.
Kdyz uz si neco zapomenete a zeptaji se vas na to, tak je dobry zachovat klid a bez vahani odpovedet. Me se napr. stalo, ze jsem zapomel potvrzeni, ze mi zamestnavatel da na cestu dovolenou.Rekl jsem, ze jsem nevedel, ze to pozaduji a ze jsem myslel, ze staci potvrzeni od zamestnavatele. A pak jsem ji ujistil,ze dovolenou urcite dostanu Smile
Nekdy se i ptaji na vybrane castky ve vasem vypisu z uctu. Me se ptala na moji prvni vyplatu, proc je tak mala Smile Jsem ji rekl, ze jsem zrovna nastoupil do prace a ze je to jen za prvni tyden, a v pohode to vzala. Neni dobre si tesne pred pohovorem na ucet prevadet vetsi sumu, aby ste si zvysili zustatek. A kdyz uz to jinak nejde, tak si pripravte verohodnou vymluvu, napr. ze jste dostali od rodicu za uspesne ukonceni studia apod.
Urednici na ambasade maji totiz povinnost, kazdeho zadatele povazovat za potencialniho pristehovalce, a je na vas dokazovat, ze to nemate v umyslu.
Nata
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 31, 2005 8:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To anonym
Ja se na ne muzu z vysoka, moje mamka ted zadala v kvetnu a taky ji to zamitli, ze prej nevydelava dostatecne penez! co je to za kravovinu, ja ji poslala od notare overeny zvaci dopis. Nasrali me tak, ze sem se rozhodla, ze to jen tak nenecham, takze uz jsem odeslala dopisy tady v Kentucky to Congress woman Anne Northup. Uz se mi i ozvali, takze se uvidi, je to momentalne v jednani. Takove jednani jake je na ambasade v Praze, arogantni a podobne, preci nekde musi byt nejake odvolani. S lidma nebudou jednat jak prasata. Pak napisu co a jak. Doufam, ze mi pomuzou, v hodne pripadech pomohli. Zatim se mejte Natasa
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so červen 04, 2005 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nata napsal:
To anonym
Ja se na ne muzu z vysoka, moje mamka ted zadala v kvetnu a taky ji to zamitli, ze prej nevydelava dostatecne penez! co je to za kravovinu, ja ji poslala od notare overeny zvaci dopis. Nasrali me tak, ze sem se rozhodla, ze to jen tak nenecham, takze uz jsem odeslala dopisy tady v Kentucky to Congress woman Anne Northup. Uz se mi i ozvali, takze se uvidi, je to momentalne v jednani. Takove jednani jake je na ambasade v Praze, arogantni a podobne, preci nekde musi byt nejake odvolani. S lidma nebudou jednat jak prasata. Pak napisu co a jak. Doufam, ze mi pomuzou, v hodne pripadech pomohli. Zatim se mejte Natasa

Plne s Tebou souhlasim a drzim Ti palce,at to vse dobre dopadne.
Protoze amici si z toho udelali dost dobre vydelecnou cinnost a nemusi hnout ani prstem Mad Exclamation
mamina
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 05, 2005 3:53 am    Předmět: Re: pohovor Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Podcenovat pohovor se nevyplaci. Mam znameho, ktery je dost casto v kontaktu s ambasadou, protoze provozuje au-pair agenturu, a ten mi povidal, co lide nejcasteji delaji za chyby. Dokonce se mi chlubil, ze po jeho radach, dostane vizum 99 procent lidi, pokud mu ovsem neco nezamlci. Pred pohovorem jsem se u nej taky stavil a vyplatilo se to.
Zasadni je pry nezapomenout nic z toho, co uvadi web abmasady pro dany typ viza. Pak jsou tu detaily, ktere nejsou uvedene, ale jsou take dulezite. Napr. zvaci dopis. Nestaci nafaxovany nebo jen original poslany postou. Mel by byt notarsky overeny s kopii pasu nebo viza. Obleceni, ve kterem prijdete, by melo byt jine, nez mate na fotce v pasu a fotce na zadosti o vizum. Obleceni byste meli zvolit umerne vasemu zamestnani. Napr. jestli jste student nebo zednik, tak asi neni dobry chodit v saku apod.
Kdyz uz si neco zapomenete a zeptaji se vas na to, tak je dobry zachovat klid a bez vahani odpovedet. Me se napr. stalo, ze jsem zapomel potvrzeni, ze mi zamestnavatel da na cestu dovolenou.Rekl jsem, ze jsem nevedel, ze to pozaduji a ze jsem myslel, ze staci potvrzeni od zamestnavatele. A pak jsem ji ujistil,ze dovolenou urcite dostanu Smile
Nekdy se i ptaji na vybrane castky ve vasem vypisu z uctu. Me se ptala na moji prvni vyplatu, proc je tak mala Smile Jsem ji rekl, ze jsem zrovna nastoupil do prace a ze je to jen za prvni tyden, a v pohode to vzala. Neni dobre si tesne pred pohovorem na ucet prevadet vetsi sumu, aby ste si zvysili zustatek. A kdyz uz to jinak nejde, tak si pripravte verohodnou vymluvu, napr. ze jste dostali od rodicu za uspesne ukonceni studia apod.
Urednici na ambasade maji totiz povinnost, kazdeho zadatele povazovat za potencialniho pristehovalce, a je na vas dokazovat, ze to nemate v umyslu.

Myslim si,ze to,co se deje na americke ambasede v Praze uz opravdu hranici snad se vsemi moznymi a nemoznymi zakony.Jednaji tam s lidmi,jak s nejakymi omezenci a neandertalci.I my,Cesi,mame svoji narodni hrdost.Ohaneji se tam americkymi zakony.Jsem slusny clovek,nejsem nesvepravna a nejsem take bezdomovec.Vizum mne nedali i presto,ze jsem mela vse,co bylo potrebne.Mozna jsem vypadala podezrele.Oblekam se tak,jak se oblekam a nehodlam se podrizovat nejakemu diktatu.Mam v USA vdanou dceru,uz tu byla 3x i s muzem.Chtela jsem tam jet jen na 14 dni,omrknout dcerinu domacnost.Uctuji si nekrestanske poplatky,ale jednaji s Vami,jak s povlem.To jejich ohaneni demokracii a jejich lidumilnost vuci svetu,je jen zasterka.Jinak je to sama fales a pretvarka.Nerespektuji vubec pravo o rodine.Nehodlam tady vypisovat jaka dalsi prava potlacuji.Dostal se mi do ruky doslovny preklad jedne pasaze z brozurky pro americke turity,kteri se k nam rozhodnou jet.Koukala jsem,jak je pekne"poucuji".Jelikoz nemame v bytech klimatizaci a neni u nas rozsirena sit mexiskych restauraci,tak jsme zkratka u nich nekde na pokraji spolecnosti.Smesne..........Po precteni jsem zkratka usoudila,ze se ridi heslem:Podle sebe,soudit Tebe...mamina
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: ne červen 05, 2005 4:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mila mamino, chapu tve rozhorceni, ale ta ,,brozurka", o ktere mluvis, neni brozurka, beha to nekde po netu a e-mailech a je to mysleno jako legrace. Rolling Eyes
US turiste tuto ,,brozurku" skutecne nefasuji. Tak se uklidni.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 05, 2005 4:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ocean* napsal:
Mila mamino, chapu tve rozhorceni, ale ta ,,brozurka", o ktere mluvis, neni brozurka, beha to nekde po netu a e-mailech a je to mysleno jako legrace. Rolling Eyes
US turiste tuto ,,brozurku" skutecne nefasuji. Tak se uklidni.

Ted uz jsem klidna:-)))
Simona

Registrace: 04. 05. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 1:20 am    Předmět: Re: pohovor Odpovědět s citátem

Mamino,
promin,ale jestlize mas ve statech vdanou DCERU,tak mi prijde trochu utazeny za vlasy,ze by jsi nedostala vizum.
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 8:32 am    Předmět: Visa pohovor Odpovědět s citátem

Ja se obavam, ze je to spis zoufale logicke - vecna mantra ambasadnich uredniku o dostatecne pevnych vazbach na CR opet uraduje. Taky bych chtela vzit rodice do USA na dovolenou (az teda jednou nasporim:-) Akorat mi tak nejak vychazi, ze az se na ambasade objevi dva duchodci s nejakym tim sestakem na bankovnim ucte a jedinym potomkem v USA, tak muzeme na viza hodne rychle zapomenout. Ambasada na rozdil ode me nevi, ze nasi by v USA zit nemohli a nechteli, no a vazbu v podobe vlastnictvi nemoviteho majetku rodice tezko zdokladujou, kdyz vetsina veci je napsana na me. Tak prave premyslim nad tim, jestli ono by v dane situaci nakonec nebylo lepsi rodinne vztahy nijak moc nezduraznovat a pripadny zvaci dopis radeji uplne pominout.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 9:23 am    Předmět: Re: pohovor Odpovědět s citátem

Simona napsal:
Mamino,
promin,ale jestlize mas ve statech vdanou DCERU,tak mi prijde trochu utazeny za vlasy,ze by jsi nedostala vizum.

Mila Simono...ano,nedostala jsem vizum a byla jsem dost prekvapena.To vizum nedostal ani otec dcery.Jemu bylo receno to same,co mne a jeste navrch,ze tam chce pracovat a emigrovat.Takze zkratka ani jeden z rodicu se za dcerou nemuze podivat kvuli jejich silenym predpisum.V kazdem totiz vidi emigranta,pracanta a mozna jeste nejakeho zaskodnika.Mam v Cechach svoji praci,kterou mam rada,mam tu jeste dceru,ktera potrebuje maminu.Je jeste skolou povinna.A co je pro ne velice dulezite,ze nejsem majetny clovek.Mam podle nich nizky plat,na konte nemam miliony a nevlastnim zadny velky majetek.Nejvetsim mym majetkem jsou me deti a me dve zdrave ruce.Takze jsem je dostatecne nepresvedcila o tom,ze se hodlam po 14ti dnech vratit domu.Dalsi komentar si necham radsi pro sebe.mamina
Pepino73
Kritik

Registrace: 31. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Crying or Very sad mamino myslim ze nejses ani prvni ani posledni pripad...K tomu neni co dodat,protoze to je opravdu ubohost velke ameriky,jakym zpusobem udeluji vizum...proste Byt tebou zkusil bych to znovu a mozna s trochu jinou taktikou... Wink
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 2:53 pm    Předmět: Imigracka v Atlante Odpovědět s citátem

Zpet k tematu. Tade je moje zkusenost s imigrackou v Atlante pred 2 dny:

Ja: "Hello"
Urednik: "Your passport"
Ja: "Here you go"
Urednik: "Left finger,.....Right finger,....There is your passport"
Ja: "That's it?"
Urednik: "Yep"

Vubec na nic se me neptal, ani proc jsem prijel. Sice mu to trvalo docela dlouho, nez to vsechno natukal do pocitace, ale to mi moc nevadilo.
Boomer
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 6:13 am    Předmět: Co vsechno si vlastne ted overuji? Odpovědět s citátem

Vim, ze je to hodne individualni, pocinaje tim, jak clovek "vypada" a konce tim, jak se urednik zrovna vyspal a jestli nema hlad...ale obecne, co vsechno kontroluji? Mam falesne razitko v pasu (kvuli bile karte a naslednemu ziskani SSN), stejne tak jedna z mych kamaradek, co letela nedavno, a povedlo se. Kdyz me natukaji do PC, objevi se neco jako odlety/prilety, nebo jen eviduji muj prilet...jak to vlastne funguje? Ma nekdo nejake info? Nevadi mi dat penize za letenku, kdyby me nepustili, spis bych se bala pripadneho "rozhovoru" na tema, kdy jsem si delala DL, kdy jsem odletela (nemam zadny zaznam)...byla jsem "par" let prescas... Chceme s pritelem letet do Las Vegas, nejsem si 100% jista, ze bych v US zase zustala delsi dobu, ale potrebuju na chvilku vypadnout z Evropy. Navic mam stary pas s platnym vizem a musim si zazadat o novy, samozrejme o vizum se nebudu pokouset...vzhledem k absenci realneho zamestnani za poslednich par let...kdyz si to ted tak overuji. Shocked
Jeste jeden dotaz...kdyz bych nahodou zadala o vizum, pomohlo by, ze pracuju legalne pres rok v UK (samozrejme bych to musela prodlouzit) nebo naopak ublizilo...aby si nerekli, nelibi se ji v Cechach, tak na tu bacha... Question
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 8:24 am    Předmět: Re: Co vsechno si vlastne ted overuji? Odpovědět s citátem

Boomer napsal:
Jeste jeden dotaz...kdyz bych nahodou zadala o vizum, pomohlo by, ze pracuju legalne pres rok v UK (samozrejme bych to musela prodlouzit) nebo naopak ublizilo...aby si nerekli, nelibi se ji v Cechach, tak na tu bacha... Question

Kamaradka udelala pred par lety nasledujici zkusenost: Zadala si o turisticke vizum na ambasade v jine zemi, kde v te dobe uz pres dva roky pracovala a mela resident visa. US vizum nedostala, protoze se ji nepodarilo nalezite demonstrovat pevne vazby k dane zemi. Ze pry kdyby mela vyssi plat (podle ambasady aspon 3.000 dolaru cisteho mesicne), tak by to bylo neco jineho. Ona tehdy mela “jenom” 1.400 dolaru cisteho plus gratis ubytovani a dalsi firemni vyhody. Podle Americanu holt malo:-(

Jestli se z toho da neco vyvodit, tak nejspis to, ze byt mlady, bez zavazku a pracovat v cizi zemi bude pri zadosti o turisticke vizum patrne dost znacny handicap. Americanum z toho asi automaticky vyplyva, ze takovy clovek je v cizine predevsim pro penize (coz je teda vetsinou i pravda), takze by mel vydelavat vic, nez by bylo realne v USA, aby jim tam nakone nechtel nezustal.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po červen 13, 2005 3:34 pm    Předmět: Objektivni pohled, pratele Odpovědět s citátem

Rikam to tu uz ponekolikate, ale nevadi.
Je mi uprimne lito vsech rodicu, kteri se nemuzou podivat za svymi detmi do USA. Jeste vic tech, jejichz deti navic nemuzou ani na navstevu do CR (coz asi neni pripad tech zenatych a vdanych).
Chapu uplne presne rozhorceni vsech lidi, kteri chteli do USA SKUTECNE jen na 14 dni na navstevu nebo za turistikou a byli odmitnuti.
Ale ted ruku na srdce, odhodit zast a zlobu a podivejme se na celou situaci z nadhledu.
V CR jsou porad jeste desetitisice lidi, kteri chteji do Statu odjet za nelegalni praci. Pokud by udelovani viz opet uvolnili, ci je dokonce zrusili uplne, prijde nova vlna, mlada krev, zastupy lidi, kteri se pohrnou "za lepsim".
A proto se vlada USA timto zpusobem brani.
Takze vy s cistym stitem a poctivymi umysly, zkuste pochopit a zlobte se tak trosku i na vsechny, kteri dostali, odjeli a uz se nevratili. Mozna mezi nima bude prave vase dcera ci syn.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 3 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com