|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1265 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so únor 17, 2007 11:45 am Předmět: |
|
|
| Maxipes napsal: |
Ahojky pdmlynek.
Ty tu pises "tak jsme po urcitym case si vytahli mapu USA a zeptali jsme se sebe" ""KDE TO BUDE PRO NAS NEJLEPSI ZIT?""
Vubec si nemysim,ze to je tak jak pises.Sam moc dobre vis,ze tady hodne lidem zalezi na tom kolik $$$$$$ ti kde daji a az pak kouknes do mapy a zeptas se "KDE,ZE JE TO MISTO,KDE MI DAVAJI O NEJAKEJ TEN $$$$$$ VIC""
Mozna se v tvem pripade pletu.....,protoze znam na druhou stranku i lidi co davaji prednost tomu KDE a az pak $$$$$$$.
Zatim se mej a cago maxipes. |
Nechápu co se domníváš že jsem myslel větou: “Kde bude pro nás lepší žít”?
Samozřejmě že jdu tam kde jsem mohl vydělat peníze. Do Wisconsinu jsem šel protože tam byl špičkový universitní v mém oboru, protože po dodělání programu budu moc vydělávat více peněz nebo mít lepší job než kdyby jsem jel na Floridu, nebo na Hawaii. Do Wisconsinu jsem jel kvůli kariéře, a né že tam lidi jsou velice milí (což jsou) nebo je tam krásně (což je). Když jsme s ženou dodělali školu, tak jsme jeli tam kde bylo hodně průmyslu v mojím oboru nebo v její oboru. Sice ona dostala nabídku v San Diegu, ale není tam nic pro mě, tak jsme to vynechali. Jeli jsme tam kde je zaměstnání pro oba, a kde jsou platy vysoké.
I když je mnoho vložek z kterých já posuzuji kvalita života, nebo kde se nám bude lepší žít, mít dobrou práci ve které se dobře vydělává je asi nejdůležitější vložka.
Peníze mi dávají více možnosti si žít lepším životem, tak je to logické že dobré pracovní místo je asi nejdůležitější podle čeho usuzujeme kam se přestěhujeme. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 578 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po únor 19, 2007 1:34 pm Předmět: |
|
|
| goodie napsal: | Lola: Ja ti taky nereknu, co mate/nemate udelat, ale z vlastni zkusenosti - ja kdyz jsem se vratila do CR po par letech pobytu v USA, byla jsem v soku. Ze vseho - jak vsechno funguje - respektive nefunguje, jak se k sobe lidi chovaji a jake maji priority, jaky je vsude neporadek, smrad (z tech aut, ktera uz opravdu na silnicich nemaji co delat), atd.
Jsem zpatky v USA a teprve ted si toho vazim. Jak uz tady nekdo napsal, kdo nebyl doma nebo naopak tady v USA, nema poneti, jaky to na ty druhy strane vlastne je. Spousta lidi v CR si pochvaluje, jak slusne si zijou, jak se maji dobre a jak si vsechno, co chteji, koupi...realita uz je jiny pribeh...tedy pro nas, co si tady zvykneme na neco podstatne jineho. To same na druhou stranu. Oni si o nas mysli, ze tady zijeme nakupeni v mistnostech, zivime se chlebem a vodou, mame strach vyjit ven a skryvame se den co den pred imigracni...to jen proto aby jsme za par dolaru mohli uklizet zachody a pak to jet domu vsem natrit.
Tim jsem vam jen chtela rict, nedejte na reci lidi doma...overte si fakta ze vsech moznych zdroju (nejlepe od lidi, co si tim prosli sami), a pak se rozhodujte. Drzim vam palce, at sveho rozhodnuti nelitujete!!!
Pro rypalce - rec je o Praze. Dalsi kouty - prevazne vesnice/mala mesta - nema cenu komentovat. Nic se tam nezmenilo. |
Jo s tim navratem po nejake dobe do Cech mas pravdu.
Lidi jsou tam hrozni. Nemuzes skoro nic na obranu USA rict. Nejhorsi jsou ty nacionalisti. Ty ti hned reknou, co tady delas, neser se mezi Cechy. Mozna ze tady mame problemy, ale v USA jich maji tisickrat vice a tak kdyz se ti tu nelibi, tak jed zpatky do USA zij tam. Sem uz nepatris  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po únor 19, 2007 2:27 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
Lidi jsou tam hrozni. Nemuzes skoro nic na obranu USA rict. Nejhorsi jsou ty nacionalisti. Ty ti hned reknou, co tady delas, neser se mezi Cechy. Mozna ze tady mame problemy, ale v USA jich maji tisickrat vice a tak kdyz se ti tu nelibi, tak jed zpatky do USA zij tam. Sem uz nepatris  |
Fakt mas takovy smutny zazitky??
Ja teda tady porad ctu takovyhle veci,
ale ja se s tim nikdy nesetkala.
Asi mam stesti ze se stykam jen s lidma, kteri proste si zijou svuj zivot
Ani s Čechama v USA jsem nemela ani jednou spatnej zazitek. Vsichni se ke me chovali slusne a bez problemu, nikdo me nikdy neokradl, nikdo mi nerika at jdu do cech, ze sem nepatrim. V CR mi nikdo nerika at jdu do USA ze sem nepatrim....
Zajimavy...
Spis me napada zda neplati porekadlo vrana k vrane seda... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Goodie Anonymní
|
Zaslal: po únor 19, 2007 6:30 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
Je to bohuzel tak. Neco se ti nelibi, ozves se a hned je z toho poprask, a posilaji te zpatky do USA...i ja jsem se s tim setkala.
Pro XXX - Preju ti stesti i nadale. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Iveta Anonymní
|
Zaslal: út březen 13, 2007 3:39 pm Předmět: ne do Čech |
|
|
Nejezděte domů do Čech, jsem tu ze států zpátky už sedum let a stále mne to táhne zpět za oceán. Mentalita lidí zde je čím dál tím horší a politika jakbysmet a převládá závist a nevraživost. Každý se stará o to aby byl v obraze co se týče sousedů a člověk si tu ani neprdne aby o tom ostatní neměli přehled. Není nad intimitu a nad to, že se člověk(v USA) stará opravdu sám o sebe a co si udělá to má a nikdo jej neomezuje a nestará se o něj.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 578 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne březen 18, 2007 11:06 am Předmět: Re: ne do Čech |
|
|
| Iveta napsal: | Nejezděte domů do Čech, jsem tu ze států zpátky už sedum let a stále mne to táhne zpět za oceán. Mentalita lidí zde je čím dál tím horší a politika jakbysmet a převládá závist a nevraživost. Každý se stará o to aby byl v obraze co se týče sousedů a člověk si tu ani neprdne aby o tom ostatní neměli přehled. Není nad intimitu a nad to, že se člověk(v USA) stará opravdu sám o sebe a co si udělá to má a nikdo jej neomezuje a nestará se o něj.  |
Iveto, mas plnou pravdu. Mam kamarada, ktery se vratil domu z Kanady kvuli nemoci jeho matky. Po 2 letech zemerela a on si myslel ze zustane v Cechach.
Jelikoz byl sikovny, tak si zaridil svyj bisnis. Lidi v jeho vesnici pro to nemeli pochopeni a pomlouvali ho kde mohli. Nakonec se po 4 letech pobytu vratil zpet do Kanady a do dneska toho nelituje. Lide v Cechach se hrozne zmenili. Uz to neni to "zapaleni" lidi po sametovce, co je drzelo pospolu. Ted uz je tam velka konkurence a to je to Cesi stale nemohou pochopit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: ne březen 18, 2007 12:11 pm Předmět: |
|
|
| Goodie napsal: | | Rumburak napsal: |
Je to bohuzel tak. Neco se ti nelibi, ozves se a hned je z toho poprask, a posilaji te zpatky do USA...i ja jsem se s tim setkala.
Pro XXX - Preju ti stesti i nadale. |
Tak tohle je presne i muj zazitek - koupila jsem to vicekrat a jednou i dost tvrde (dikybohu jen slovne). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Koblizek Anonymní
|
Zaslal: út květen 01, 2007 9:54 am Předmět: Domu uz jen na dovolenou... |
|
|
Poprve jsem prijel a stravil tady v USA 1 rok, kdyz jsem se vratil do cech, mel jsem praci, bydleni, kamarda a vsechno co k tomu patri ale neco mi porad chybelo, vedel jsem ze jsem tady jeste neskoncil a chtel jsem zpatky, tak jsem jel zpet do USA. Po dalsich 5 letech v USA jsem prijel domu a dlouze hodnotil situaci, musim rict ze s pribivajicim vekem (29) ubyva kamaradu, lidi se meni, mista co jsem mel rad porad navstivim, lidi co mi chybi a tak. Tak ted uz domu jen na dovolenou. je to tak nejlepsi. Nedovedu si predstavit ze bych se vratil do cech a zacal znovu. koupil jsem si u Prahy byt jen kdyz se vratim domu na chvili a pro kamose z ameriky aby jsme meli odkud cestovat Evropu a tak.
Papiry taky uplne v pohode nemam ale asi trochu lip nez vetsina lidi tady, mam praci a s ostatnima cechama hrajem 3x tydne hokej ve 3 ruznych ligach. Cestujeme na motorkach a porad je spousta co videt.
Doma by mi to chybelo, nejhorsi je ta sedina v zime a na podzim. Uz by mi chybelo to slunicko. Zni to sobecky ja vim ,ale i kdyz doma je jen jedno ( v cehach u mamy) tak je potreba najit si mistecko na slunci kde budeme o trosku blize k seberealizaci a muzeme si sahnout na sny... nemluvim jen o penezich samozrejme, taky jsem radoby umelec. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 980 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út květen 01, 2007 12:44 pm Předmět: |
|
|
Koblizek >>
Chlape zaregistruj se. Lidi jako ty jsou na tomhle foru potreba. Kdyby s tebou jako s anonymem chtel nekdo privatne pokecat tak nemuze. Jako zaregistrovany uzivatel muzes vyuzit prvatni komunikaci a jine vychytavky systemu fora. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarda Anonymní
|
Zaslal: út červenec 03, 2007 2:41 pm Předmět: |
|
|
| Tak jestli nevíš, kde zůstat, jestli v čechách nebo V Usa, tak raději zůstaň v Usa, jelikož podle toho, co jsem četl, tak bereš Usa a za svůj domov! Ale v Čechách si teď nemáme na co stěžovat! Žije se nám tu dobře možná až příliš!!! Ale určitě žádný Čech nechce, aby tady někdo žil z donucení, že se mu zde bude žít lépe než v Usa! V2tšina Ćechů zde žije, protože jsou zde spokojeni a jsou hrdí na svůj národ!!!! A spousta cizinců žíjících v Čechách také, jelikož se považují za Čechy! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 155 Bydliště: CA
|
Zaslal: út červenec 03, 2007 10:40 pm Předmět: |
|
|
| Jarda napsal: | | Tak jestli nevíš, kde zůstat, jestli v čechách nebo V Usa, tak raději zůstaň v Usa, jelikož podle toho, co jsem četl, tak bereš Usa a za svůj domov! Ale v Čechách si teď nemáme na co stěžovat! Žije se nám tu dobře možná až příliš!!! Ale určitě žádný Čech nechce, aby tady někdo žil z donucení, že se mu zde bude žít lépe než v Usa! V2tšina Ćechů zde žije, protože jsou zde spokojeni a jsou hrdí na svůj národ!!!! A spousta cizinců žíjících v Čechách také, jelikož se považují za Čechy! |
Sorry, ale docela slusna skupina cechu ziji v Cechach pze neodmyslitelne patri k te vesnici, mestu, kraji kde se narodili, maximalne se jednou v zivote prestehuji do vetsiho mesta pet kilometru opodal.......
Neumi si predstavit zit jinde i kdyz nadavaji na vsechno co je obklopuje.....ale nezmeni na svem zivote zhola nic......tomuhle ja nerikam hrdost ze jsem cech, tomu ja rikam setrvacnost na zajetych hodnotach kdy absentuje ctizadost a o to vic buji zavist. A to primo bijici..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarret
Registrace: 19. 06. 2007 Příspěvky: 18 Bydliště: CZ
|
Zaslal: st červenec 04, 2007 8:01 am Předmět: |
|
|
| Zdravím Iolo,ta diskuse tady je skutecne zajimava a napsat solidni a nazavadejici nazor je obtizne.Prevazna cast vsech co reaguji jsou zijici ve statech a vesmes se Vam vsem bude tezko oponovat.Ja byl v Kanade pul roku,celou jsem ji procestoval a stejne jako vy jsem delal tech 12 hodin a vic a vubec toho nelituju.Nepopiram,ze rad vzpominam na zazitky a kamarady.Pak po case jsem byl pul roku v USA na Floride,klasika,na hotelech atd.Snazil jsem se procestovat co jsem mohl a delal jak to slo.Ano,kratka doba,ale pratele mam hlavne mezi americany,ne cechy.Malo Vas tady se vyjadruje k tem,kteri dodnes delaji na hotelech,marketech a kinech a nezlobte se na me,ale velci kamosi mezi sebou nejsou.Muze se zdat obtizne zit v cechach,nelibi se Vam politika,zavist od sousedu,na vesnici je to strasne ale...ja politiku nevnimam stejne jako jsem se o ni nestaral ve statech,se zavisti jsem se nesetkal v takovem rozsahu abych se tim vubec zabyval a z mesta jsem se odstehoval na ves,koupil jsem statek,cely jsem jej zrekonstruoval a zije se mi tu dobre.Mam skvela dvojcata (rodice vnoucata)a myslim dost dobre bydleni.Pokud ale budu hledat chyby a diry v systemu a lidech,tak je samozrejme najdu.Stejne tak je najdu i ve statech.Pokud se nekdo zamysli nad tim zda se vratit,mel by vedet,ze moznosti jsou,jsme v EU a mnoho mych pratel toho vyuzilo a pracuji v cizine,jde to.Mate vsichni coz hovori dobre anglicky sve znalosti reci vyuzit,dost firem po vas sahne,ale sorry,pokud delate na marketech apod.tak je mi znamo jakou snahu mluvit anglicky projevujete.Ja pracuju u belgicke firmy v cechach a jsem spokojen.Jo,USA je zeme zaslibena a mnoha moznostem otevrena,ale nebojte se vratit do cech a hlavne je nezatracujte,to nema smysl,kamarady si muzete vybrat a je v moznostech jedince zvolit ty nejlepsi.V Kanade jsem nebyl pouze jednou,to pisu jen kvuli tomu,ze ne vzdy se Vam zavrou dvere imigracnich uredniku.Urcite se mi zasteskne po Taco,Starbuck,po skvelych a levnych nakupech kvalitniho obleceni,po kamaradech,po zazitcich a vetsiho pocitu volnosti a dalsich vecech,asi to pusobi hloupe,vim...Rozhodne ale pokud preci jen zabloudi do me blizkosti cech zijici v USA tak ho vyslechnu a rad s nim dam rec,nejsem typ,ktery nad nim mavne rukou a nekam ho posle...proste i zalezi komu clovek nazor sdeli,je-li to blb tak to nema cenu nikde.Nu,mej se Iolo fajn,preji tvemu rozhodnuti tak ci onak. Zdravim Vas vsechny over the sea.Jarret |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 529 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:00 am Předmět: |
|
|
Velice optimisticke a urcite pravdive. Preji hodne stesti.
Ja jsem si "odslouzil" 30 roku v U.S. a jeste mam tak 5 roku nez budu moci rict ze mohu jit zpet domu.
Life is a bitch and then you die. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 7:45 am Předmět: |
|
|
Malo Vas tady se vyjadruje k tem,kteri dodnes delaji na hotelech,marketech a kinech
Ja nikoho takoveho neznam. Ta doba, kdy se sem hrnuli Cesi a zamestnavali se na techto postech pod bossy je uz pryc. Nekdo vydelal par grosu a odjel zpet, nekdo se tady vdal ( ozenil ) a nema potrebu delat pro idiota, kterej ma SSN, jini si zalozili vlastni firmy, coz jeste stale jde. Hele, stesti nespociva v miste, kde clovek zije... Ani v $. To asi vime vsichni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jarret
Registrace: 19. 06. 2007 Příspěvky: 18 Bydliště: CZ
|
Zaslal: pá červenec 06, 2007 12:51 pm Předmět: |
|
|
| Ahoj Ocean*...ok,pokud ti lidickove opustili ty lumpy kontraktory a jsou nejak na vlastni noze,tak jim drzim palce,uprimne.A stesti?Me stesti spociva v nasich dvojcatech.Jarret |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|