|
|
| Autor |
Zpráva |
derek Anonymní
|
Zaslal: út květen 01, 2007 3:09 pm Předmět: |
|
|
| tady ti nikdo nebere vysoky prijmy v usa, jen to je blbost s tou 1/4 platu,.......teda jestli nejsi pravnicka nebo nedres 14 hodin denne,...2000 $ sou 1500 eur mesicne, coz si v eu vydelas u kazdyho kontraktora (personal agentur) ktery platej fakt malo....jen to s tema 2000 dolaru najem ti beru , to vazne neni moc....za to v eu najdes malej baracek a urcite bez bazenu a ne u more....... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út květen 01, 2007 8:24 pm Předmět: |
|
|
| derek napsal: | tady ti nikdo nebere vysoky prijmy v usa, jen to je blbost s tou 1/4 platu, ...
|
V USA každý si platí za činži/hypotéku kolik chce, ale mám dojem že průměrný náklad za bydlení je tak 30 až 40% platu. 25% o kterých píše Marci se mi zdá trochu nízké, ale né nějak zvláštní. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marci Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 1:19 pm Předmět: |
|
|
| je fakt ze mam vyssi plat to uznavam ale porad si myslim ze za to co clovek vydela v US a utrati v US ma mnohem vic nez kdyz dela a utraci v EU, zila jsem ruzne po EU a po US a ty moznosti tam nejsou, tady se totiz na cloveka nekoukaj jak na cizince a podle toho s min zachazeji v EU kdyz delas v Svycarsku, Nemecku nebo UK jsi porad cizinec a dal se nedostanes |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Marci ma pravdu, ze te s tebou vzdy zachazeji jako s cizincem, i kdyz se snazis a pracujes dobre. Zazil jsem to taky. V US se dostanes dal rychleji a snadneji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
derek Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 2:53 pm Předmět: |
|
|
jojo, to je vazne pravda .... nebude to tim ze usa je pristehovatelska zeme  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 4:40 pm Předmět: |
|
|
| Marci napsal: | | je fakt ze mam vyssi plat to uznavam ale porad si myslim ze za to co clovek vydela v US a utrati v US ma mnohem vic nez kdyz dela a utraci v EU, zila jsem ruzne po EU a po US a ty moznosti tam nejsou, tady se totiz na cloveka nekoukaj jak na cizince a podle toho s min zachazeji v EU kdyz delas v Svycarsku, Nemecku nebo UK jsi porad cizinec a dal se nedostanes |
Souhlas |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá květen 04, 2007 7:30 pm Předmět: |
|
|
| derek napsal: | jojo, to je vazne pravda .... nebude to tim ze usa je pristehovatelska zeme  |
To vis ze je to zeme emigrantu. Slysel jsi nekdy o tom, ze by lide emigrovali do Ruska nebo Ciny  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá květen 04, 2007 8:12 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | derek napsal: | jojo, to je vazne pravda .... nebude to tim ze usa je pristehovatelska zeme  |
To vis ze je to zeme emigrantu. Slysel jsi nekdy o tom, ze by lide emigrovali do Ruska nebo Ciny  |
Dva Číňané chtěli emigrovat do Ruska na sekačce na trávu
12. 02. 2007
VLADIVOSTOK – Dva zahradníci z Číny se rozhodli, že opustí svou komunistickou vlast a zkusí štěstí v „demokratickém“ Rusku. Hranice obou zemí hodlali překonat na motorové sekačce na trávu. Jenže ruská pohraniční stráž je nakonec zadržela. Oba muži předstírali, že pouze upravovali příhraniční louky a spletli si cestu.
Za svobodou utíkající zahradníci chtěli překročit hranici poblíž města Slavjanka. Podle ruské policie to však není zdaleka poprvé, co na hranicích zadrželi zahradníky z Číny. „My jsme již vydali řadu varování svým čínským protějškům, ale přesto se zdá, že oni vůbec nehlídají zjevné kočovné zvyky svých zahradníků,“ prohlásil mluvčí ruské policie.
http://www.svetcelebrit.cz/view.php?cisloclanku=2007021207 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá květen 04, 2007 9:22 pm Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: |
12. 02. 2007
VLADIVOSTOK – Dva zahradníci z Číny se rozhodli, že opustí svou komunistickou vlast a zkusí štěstí v „demokratickém“ Rusku. Hranice obou zemí hodlali překonat na motorové sekačce na trávu. ....
|
No, jó, napřed to bude pár zahradníků, ale potom tam začnou lést uklízeči, pak roofers a general contractors, potom migrant farm workers. Pak budou si tam tahat rodiny a budou chtít aby se tiskli volící lístky v čínštině a aby se učili děti ve škole bilingual education, a cedule v každém Home Depot od Irkurcku do Vladivostoku budou tisknuté v azbuce a s čínskými znakami. Nakonec jim budou muset Rusové dát amnestii, a синко дэ майо se stane Ruským svátkem, a pak se budou Rusové divit jak to všechno vůbec začalo....  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: so květen 05, 2007 12:54 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Dana_MI napsal: |
12. 02. 2007
VLADIVOSTOK – Dva zahradníci z Číny se rozhodli, že opustí svou komunistickou vlast a zkusí štěstí v „demokratickém“ Rusku. Hranice obou zemí hodlali překonat na motorové sekačce na trávu. ....
| No, jó, napřed to bude pár zahradníků, ale potom tam začnou lést uklízeči, pak roofers a general contractors, potom migrant farm workers. Pak budou si tam tahat rodiny a budou chtít aby se tiskli volící lístky v čínštině a aby se učili děti ve škole bilingual education, a cedule v každém Home Depot od Irkurcku do Vladivostoku budou tisknuté v azbuce a s čínskými znakami. Nakonec jim budou muset Rusové dát amnestii, a синко дэ майо se stane Ruským svátkem, a pak se budou Rusové divit jak to všechno vůbec začalo....  |
No tak vidis, preci jen tady v US na tom nejsme s emigranty az tak zle .
Predstav si, az neco podobneho bude v Moskve ....
Sorry Miro, ja vim, ze to je trochu mimo tema, ale nemohla jsem si pomoct . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
abeda Anonymní
|
Zaslal: út červen 26, 2007 10:18 pm Předmět: Re: California |
|
|
| v restaraci namam rad jidlo co takhle svaby atd .radsi si to udelam doma a v rest.se jen napiju...jinak kde je ta anglictina zdarma tady v NY sem to nenasel dik . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: út červen 26, 2007 11:45 pm Předmět: |
|
|
Ve verejnych knihovnach si muzes zdarma vypujcit interaktivni [CD, VHS, DVD, kazety] ucebnice a nebo klasicke knihy pro vyuku anglictiny. Nektery knihovny maji zdarma i programy s lektory:
http://www.nypl.org/classes/esol.html
Hodne stesti.
GOOGLE - use it or lose it |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
avotomtoje Anonymní
|
Zaslal: pá leden 04, 2008 4:00 am Předmět: |
|
|
| Tak radobyamici pozor zil jsem v Usa I Anglii kde ted vzdy z Cech Na pul roku vyjizdim za praci...Kde berete ty zkreslene informace???Tak za prve Anglie neni jen Londyn a jeji ceny.Na severu je o hodne levnejc..skoro tak jako v Usa(jidlo urcite (Asda,Neto,Aldi)Vydelavam vetsinou 7-8 libet na chodku,kazdej vikend parim, a chodim na fotbal(manchester)Ne ten trapnej usfotbal.Manchester pari o zivot..americky mesta proti tomu jsou vymreli vesnice..Pocasi nic moc..ale to si bohate vynahradim na plazich spanelska,kde so dostanu nizkonakladovkama za babku.Taky nekteri litaji misto nekam ,kazdy mesic do Prahy..jen tak na vikend..No a pak se vratim domu a mam na cesky pomery jeste usetreny slusny penize z form E301 jdu na pracak,a tam si uzivam legalni podpory,zvelebuju chalupu,odpocivam.Do Usa bych nesel ani za zlaty prase.Jako ilegal??nedostat se domu??Neprijet ani na pohreb svych rodicu??SE vzpamatujte! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 802 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá leden 04, 2008 5:51 pm Předmět: |
|
|
| Prispevky od "lidi" (a tenhle termin pouzivam jen velice volne) jako je tenhle soudruh, me vic nez cokoli jineho usvedcuji v nazoru, ze zustavat v US i pres soucasnou situaci je spravna volba. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|