|
|
| Autor |
Zpráva |
Kop Anonymní
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 12:41 pm Předmět: nase deti s US pasem do Cech? |
|
|
| Ahoj, nemate nekdo zkusenosti (nebo nejake info) jestli je mozne poslat nase dve male deti (18 a 6 mesicu) na zhruba 3tydny na prazdniny do Cech? Deti se narodily zde, maji US pasy a cestovaly by s babickou, ktera prijela na tur.vizum a zase se vraci radne v terminu zpet. Nemaji vystaveny CZ pas (ani nevim kde a jak dlouho by to trvalo)a po pravde, my jsme tu jiz vice jak deset let nelegalne. Diky za jakekoliv info. J. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 3:01 pm Předmět: |
|
|
| K cestovani potrebujes pas. Je jedno ktere zeme, i kdyz vy jste nelegalne, tedy CZ obcane vasi deti muzou mot US pasy cimz jsou obcane of USA. Co tedy znamena ze jejich navrat sem do US bude v pohode a to ti pravdepodobne jde v tehle otazce. Jenom si je do CZ nejezdi vyzvednout. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 20, 2007 3:04 pm Předmět: |
|
|
| A za dalsi tve deti by nemeli mit CZ a US pas soucasne pokud nezpadaji pod vyjimku ceskeho zakona ze nabyli US obcanstvi z US citizen a v dobe nabyti byli porad zenati/vdani a to po listopadu 2003. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kop Anonymní
|
Zaslal: út květen 22, 2007 10:03 am Předmět: To vicemene vim |
|
|
| presto diky za odpoved. Jde mi vsak spise o to, jestli pri odletu nemuze na letisti nastat problem. Jestli je nebude zajimat kde jsou rodice, jaky tu maji statut a pod. Preci jen, "starsi pani odnekud z Ceska vyvazi dve male deti, ktere maji US obcanstvi". Asi jako kdyby Ukrajinka chtela odletet z Ruzyne se dvema detmi. Navic jsem slysel, ze deti mohou zustat v CR nejdele tri mesice, jelikoz nejsou obcany CR. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út květen 22, 2007 10:27 am Předmět: Re: To vicemene vim |
|
|
| Kop napsal: | | presto diky za odpoved. Jde mi vsak spise o to, jestli pri odletu nemuze na letisti nastat problem. Jestli je nebude zajimat kde jsou rodice, jaky tu maji statut a pod. Preci jen, "starsi pani odnekud z Ceska vyvazi dve male deti, ktere maji US obcanstvi". Asi jako kdyby Ukrajinka chtela odletet z Ruzyne se dvema detmi. Navic jsem slysel, ze deti mohou zustat v CR nejdele tri mesice, jelikoz nejsou obcany CR. |
zavolej si na ambasadu, to bude nejlepsi, tady tezko bude nekdo znat odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: út květen 22, 2007 10:49 am Předmět: |
|
|
| Ja ti v tom neporadim ale spis bych resil otazku jestli je vhodne odloucit matku od 6 mesicniho prcka na 3 tydny k nekomu koho moc nezna. Ja osobne bych vahal i u toho 18 mesicniho!! Nemyslim si ze 6 mesicni dite potrebuje nejake prazdniny u babicky nekolik 1000 mil odlouceny od svych rodicu. Ono to bude mozna o tom ze ty prazdniny spis potrebujete vy ze jo!! Sorry ale fakt se mi to nezda jako dobry napad. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
anna77 Anonymní
|
Zaslal: út květen 22, 2007 2:05 pm Předmět: |
|
|
CAUKY JA JEN ZE TU MAME TAKY DITE ALE URCITE BYCH JI NEPOSILALA PO BABICCE DO CESKA...NIKDY CLOVEK NEVI...CO SE MUZE STAT ...HLAVNE PO UREDNI STRANCE...A FAKT JSOU TO JESTE PRCKOVE..JINAK JE LEPSI MIT DVE OBCANSTVI..JAK CESKE TAK AMERICKE.VYRIDILI JSME JE UPLNE V POHODE.PAS SNAD ZVLADNES I NA POSTE ..STACI MIT RODNY LIST .ZKUS TO ZJISTIT...ZALEZI NA VAS...ALE JA MLUVIM ZA SEBE..POLETIM S DETMI SAMA POKUD JSOU TAK MALICKE ...TAK CAUKY TO ZALEZI TED UZ NA VAS..MOZNA ZKUSIT DRZET PALCE ABY VYSLA NEJAKA REFORMA A MUZETE FRCET VSICHNI..TAK CAUKYYYYYYY...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 8:05 am Předmět: |
|
|
| Na tohle ti odpovim naprosto presne.NEDELEJ TO.Na letisti delaji problemy uz i kdyz by jsi jela s nimi do cech jako matka.Jsou to obcane US a jako takovym musis prokazat ucel cesty(nezletilost),navrat a podlozit financni zajisteni.Krome tohoto riskujes ,ze pri navratu babicku s detmi do USA z5 nepusti.Samozrejme,ze deti pusti jelikoz jsou to obcane USA ,ale pokud babicku nepusti-pak je dostane do pece socialka a nebo je vrati s babickou do Cech.Riziko je obrovske,protoze pro kazdeho im.urednika bude divne,ze starsi zena(ne obcan USA) s turistickym vizem jede s malymi americany.Podobny problem jsem jiz zazil,kdy jela do CR mamka se svymi detmi narozenymi v US a i kdyz neporusila nikdy pobyt ci zakony ,tag je do USA jiz nepustili a dokonce hrozili odejmutim deti matce a svereni do pece Socialnim uradum US.Teprve po dlouhe tahanici si SVE deti vybojovala a vratili se z5 do CR-matka samozrejme s 10-ti letym zakazem vstupu do USA.Doufam,ze ti to pomuze. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kop Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 8:38 am Předmět: no to jste me nepotesili... |
|
|
| Za prve jsem "on - otec" (nekdo tu ze me dela matku, ha ha), za druhe babicka tu s nimi stravila pet mesicu, takze jsou na ni zvykle vic nez na me, jako truck driver jsem totiz doma minimalne.Zena take pracuje, ma svuj kosmeticky salon, kde by po odjezdu babicky musela silne omezit provoz aby mohla zustat s detmi. S tou ambasadou - tam urcite zavolam, mozna by stalo za to vyridit jim ceske pasy aby vycestovaly s ceskymi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: st květen 23, 2007 11:30 am Předmět: |
|
|
| Kop ja jsem si nevsiml ze by z tebe nekdo delal matku. Jsi sice rodic ale ja mel namysli hlavne matku kterou ti prckove potrebuji. Po 5 mesicich si je babicka urcite uzila dost takze proc je tahat s ni tak daleko mezi lidi ktere oni neznaji. Nicmene pokud nevite co s detma ted a mate tolik prace ze nejste schopni se o ne postarat cely den tak to stejne budete muset resit za 3 tydny po prijezdu babicky zpet sem...pokud ji teda pusti. Ja si nemyslim ze by musela nastat skutecne takova situace kdyby chteli deti dat socialce ale podle me pri priletu sem bude mit babi velke problemy a obstrukce ji neminou. Pulrocni mimino neda z ruky kdekdo i kdyz jen babicce. Navic pokud decka nemaji stejne prijmeni bude babi horko tezko prokazovat ze jsou to jeji vnuci/vnucky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kop Anonymní
|
Zaslal: st květen 23, 2007 6:35 pm Předmět: |
|
|
| O jeden prispevek vyse mi "Anonym" napsal "i kdyz by jsi jela s nimi do cech jako matka". Zapomen na to, komentoval jsem to spise jako srandu. Nicmene jsem dnes volal na cz ambasadu a tam mi rekli, ze by zadne problemy byt nemely, ale babi musi mit sebou notarem overeny souhlas obou rodicu, dostatecne dlouho platny pas a vizum, jelikoz privezt zpet by je mela opet ona a pokud mozna zajistene zpatecni letenky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1401 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt květen 24, 2007 11:32 am Předmět: |
|
|
| Kop napsal: | | Nicmene jsem dnes volal na cz ambasadu a tam mi rekli, ze by zadne problemy byt nemely, ale babi musi mit sebou notarem overeny souhlas obou rodicu, dostatecne dlouho platny pas a vizum, jelikoz privezt zpet by je mela opet ona a pokud mozna zajistene zpatecni letenky. |
No, to zní velice rozumě. I když sice odlet lidí z USA moc vláda US nekontroluje, dávají docela pozor na děcka. V 80-tých letech bylo pár případů že jeden rodič při rozvodu si unesl děcko do zahraničí proti soudnímu rozhodnutí, takže zákony ohledně mezinárodního cestování děcek byli spřísněné. Např., když si rodič hlásí pro Americký pas pro děcko, tak mu to nedají aniž by oba rodiče nebyli přítomní.
Jinak, chápu že České embasáda pomáhá s problémi co Čeští občané mají s Americkou vládou, ale mám dojem že by to byla víc přesněší se spoléhat na to co Ti napíše Americká vláda že bude dělat, než co Ti napíše Česká vláda co bude dělat Americká vláda. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 5:48 pm Předmět: Re: nase deti s US pasem do Cech? |
|
|
| Kop napsal: | | Ahoj, nemate nekdo zkusenosti (nebo nejake info) jestli je mozne poslat nase dve male deti (18 a 6 mesicu) na zhruba 3tydny na prazdniny do Cech? Deti se narodily zde, maji US pasy a cestovaly by s babickou, ktera prijela na tur.vizum a zase se vraci radne v terminu zpet. Nemaji vystaveny CZ pas (ani nevim kde a jak dlouho by to trvalo)a po pravde, my jsme tu jiz vice jak deset let nelegalne. Diky za jakekoliv info. J. |
Vubec zadny problem.Jsou US citizeni?Jsou.Tak s US pasem at leti s babi,co ma cesky pas.To je uuuplne bez problemu.
Pisk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 5:48 pm Předmět: Re: nase deti s US pasem do Cech? |
|
|
| Kop napsal: | | Ahoj, nemate nekdo zkusenosti (nebo nejake info) jestli je mozne poslat nase dve male deti (18 a 6 mesicu) na zhruba 3tydny na prazdniny do Cech? Deti se narodily zde, maji US pasy a cestovaly by s babickou, ktera prijela na tur.vizum a zase se vraci radne v terminu zpet. Nemaji vystaveny CZ pas (ani nevim kde a jak dlouho by to trvalo)a po pravde, my jsme tu jiz vice jak deset let nelegalne. Diky za jakekoliv info. J. |
Vubec zadny problem.Jsou US citizeni?Jsou.Tak s US pasem at leti s babi,co ma cesky pas.To je uuuplne bez problemu.
Pisk. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 5:51 pm Předmět: |
|
|
Co jeste vim,ze se dela je to,ze se napise babi prohlaseni jak v cesk. tak i v angl. jazyce potvrzene notarem(bankou),ze muze vycestovat s temito detmi(jmena,prijmeni) a je to.Jak jsou tu rodice,kdo jsou a jaky status maji nikoho nezajima.
A to myslim smrtelne vazne.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|