|
|
| Autor |
Zpráva |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne červen 03, 2007 3:02 pm Předmět: |
|
|
| Buba napsal: | | Rumburak napsal: |
Nekteri lide si mysli, ze anglictinu nepotrebuji znat, ale opak je pravdou.
Jo jestlize nekdo prijede s tim, ze si tady "nahrabe" bez anglictiny, tak to je na velkem omylu. |
Stve me, ze to neni pravda. Protoze na jihu si i na uradech vystacis se spanelstinou ;[ A pocitam, ze v Chicagu se probijes i s polstinou. Kamaradi se mi po par mesicich vratili z ameriky a umeli polsky, anglicky porad stejne tragicky jako pred tim.
Amici by si uz konecne meli uzakonit oficialni jazyk. No, snad jim v to v ramci navrhovaneho imigracniho zakona projde. A pak si tu snad konecne bez anglictiny opravdu nesktnes. |
Jo zapomel jsem napsat, ze pisu o Kanade. Tady nastesti Mexikance nemame.
Kdyz si chces vydelat opravdu pekne penize, tak na to uz musis anglicky umet obstojne.
Kdyz budu delat u Cechu a nebo Polaku, tak sice anglictinu nepotrebuju, ale taky si hovno vydelam.
Na to jsem nemusel odjizdet na Americky kontinent.
To uz jsem zrovna mohl zustat v Cechach a delat jako remeslnik za 60Kc na hodinu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne červen 03, 2007 6:04 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
Jeste k tomu dodam, uz vidim amiky jak delaj prescas a zadarmo!!! To spis v CR lidi budou delat neplaceny prescasy, protoze se bojej ze prijdou o praci. Slysela jsem par pripadu. A to teda tady v US neexistuje. Bych chtela videt jak tady nekdo dela zadarmo (kdokoliv to sem napsal o tech neplacenych prescasech, musi byt peknej magor, sorry...) |
XxX, podle toho jestli jsi exempt nebo non-exempt employee. Jestliže bereš plat na hodinu (“wage”), a pracuješ přesčas, tak většinou Ti to zaměstnavatel nahradí a platí Ti přesčas. Jestliže ale jsi placená mzdu na měsíční nebo roční sazbu (“salary”), tak většinou Ti to zaměstnavatel nenahradí.
To že salaried employee pracuje přesčas zadarmo je považované za pracovní riziko. Jestli se to salaried employee nelíbí, tak může jít pracovat jinam. Samozřejmě, že jestliže na některých místech je očekáváno že pracovník bude pracovat 10 nebo 20 týdně navíc, tak aby si pracovníka zachovali, tak mu budou muset zvednout měsíční plat. Volnýmu trhu se ani zaměstananec ani zaměstnavatel nevyhne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út červen 05, 2007 11:53 am Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | Anonymous napsal: | | MW napsal: |
A pro zacatek je taky dobre si uvedomit rozdil v pracovni moralce a pracovni dobe tady a v CR, kde jeste stale ma kazdy pracujici narok na 1 mesic dovolene, za prescasovou praci se slusne plati, za prekazky v praci rovnez atp....
A ze tady platis mnohem vice za bydleni.......a spousta lidi je nucena delat vice nez jen jednu praci......je vsak pravda, ze povetsinou to jsou ti co jejich ambice zustanou v tech restauracich ci uklidovych firmach. |
Presne moje slova.
Jeste bych dodal, ze kdyz uz ovladas tu anglictinu lepe a dostanes se do dobry firmy, kde si te oblibej, tak to budes mit v budoucnu dobry.
Hlavne se v praci neflakej, to by te hned "vyhodili na dlazbu" a nedostanes dobry reference do dalsi firmy. A kdyz zkvitujes sam, tak to bude to samy.
V Cechach si lidi jeste lidi neuvedomujou, jak tezke je zit v zahranici a neco dokazat.  |
Blbost. (a nebo zalezi kde delas),
protoze tady v US ti vse do puntiku proplatej, vsechno uhradej, za prescasy pekne platej....
A je o hodne jednodussi zit tady nez v CR. Tam clovek dela jak mourovatej, posloucha buzeraci od rana do vecera a tak je to porad do kola (tedy netvrdim ze vsude, protoze ne vsichni se maj spatne!), ale tady ve Statech je zivot o hodne jednodussi
(samozrejme pro normalni lidi, ne pro illegaly, ale o tom rec nebyla, to jen na okraj, kdyby me zase chtel nekdo chytat za slovo). |
To se tedy mate v tom USA, kdyz vam zaplatej vsechny prescasy
Tady se muzete podivat ze zde v Kanade to tak neni
http://www.thestar.com/Business/article/221663
Urcite to neni i v USA, ale holt kdyz si lidi nestezujou, tak proc by jim jejich bosove platili, ze jo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 123 Bydliště: CA
|
Zaslal: út červen 05, 2007 11:23 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | Dana_MI napsal: | No, ja tedy take s placenim prescasu setkala spis v US nez v CR (u lidi ze sveho okoli); ale urcite zalezi na tom, kde delas.
|
Jeste k tomu dodam, uz vidim amiky jak delaj prescas a zadarmo!!! To spis v CR lidi budou delat neplaceny prescasy, protoze se bojej ze prijdou o praci. Slysela jsem par pripadu. A to teda tady v US neexistuje. Bych chtela videt jak tady nekdo dela zadarmo (kdokoliv to sem napsal o tech neplacenych prescasech, musi byt peknej magor, sorry...) |
Vzdycky me spolehlive rozesmeje XxX, opravdova studnice zivotniho moudra a zkusenosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st červen 06, 2007 10:39 am Předmět: |
|
|
| MW napsal: | | XxX napsal: | | Dana_MI napsal: | No, ja tedy take s placenim prescasu setkala spis v US nez v CR (u lidi ze sveho okoli); ale urcite zalezi na tom, kde delas.
|
Vzdycky me spolehlive rozesmeje XxX, opravdova studnice zivotniho moudra a zkusenosti. |
Tak se bav, hehe, proc by ne, kdyz ti neplatej prescasy chudinko  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 802 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st červen 06, 2007 3:32 pm Předmět: |
|
|
| MW napsal: |
Proto tady Karla mame a byla by velka chyba ji odsud vyhanet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: st červen 06, 2007 4:35 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | MW napsal: |
Proto tady Karla mame a byla by velka chyba ji odsud vyhanet. |
No jo Karle, perlis vid 
Naposledy upravil XxX dne ne červen 10, 2007 11:04 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Lenka P. Anonymní
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 1:52 pm Předmět: |
|
|
XxX, podle toho jestli jsi exempt nebo non-exempt employee. Jestliže bereš plat na hodinu (“wage”), a pracuješ přesčas, tak většinou Ti to zaměstnavatel nahradí a platí Ti přesčas. Jestliže ale jsi placená mzdu na měsíční nebo roční sazbu (“salary”), tak většinou Ti to zaměstnavatel nenahradí.
To že salaried employee pracuje přesčas zadarmo je považované za pracovní riziko. Jestli se to salaried employee nelíbí, tak může jít pracovat jinam. Samozřejmě, že jestliže na některých místech je očekáváno že pracovník bude pracovat 10 nebo 20 týdně navíc, tak aby si pracovníka zachovali, tak mu budou muset zvednout měsíční plat. Volnýmu trhu se ani zaměstananec ani zaměstnavatel nevyhne.[/quote]
Taky ne tak uplne. Ja ted treba nastupuju do skvely prace, kde jsem sice salaried employee, ale prescasy mi plati take a dokonce se zvysenou sazbou. No neni to nadhera:)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 2:59 pm Předmět: |
|
|
| Lenka P. napsal: | XxX, podle toho jestli jsi exempt nebo non-exempt employee. Jestliže bereš plat na hodinu (“wage”), a pracuješ přesčas, tak většinou Ti to zaměstnavatel nahradí a platí Ti přesčas. Jestliže ale jsi placená mzdu na měsíční nebo roční sazbu (“salary”), tak většinou Ti to zaměstnavatel nenahradí.
|
XXX nema o exempt nebo non-exempt a jak se plati v praci, protoze ona nikdy nepracovala. Jenom se nechava vydrzovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 3:32 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
XXX nema o exempt nebo non-exempt a jak se plati v praci, protoze ona nikdy nepracovala. Jenom se nechava vydrzovat. |
Koukam, ze si opet vsichni vidime az do kuchyne, co. Lidi, ze vas to jeste bavi do sebe neustale rejpat. Jak maly decka na piskovisti... Troska tolerance by neuskodila. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: čt červen 07, 2007 6:36 pm Předmět: |
|
|

Naposledy upravil XxX dne ne červen 10, 2007 10:55 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 490 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne červen 10, 2007 10:28 am Předmět: |
|
|
XxX,
Nezalezi na tom co mas v garazi ale v hlave, ale opravdu v tvem pripade, to co je v garazi je cenejsi nez co mas v hlave.
Krasou od Boha, prsama a sexualni pritazlivosti
To dokaze kazda zenska v americe.
Zdar Bucky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 479 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út červenec 10, 2007 11:40 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | XxX,
Nezalezi na tom co mas v garazi ale v hlave, ale opravdu v tvem pripade, to co je v garazi je cenejsi nez co mas v hlave.
Krasou od Boha, prsama a sexualni pritazlivosti
To dokaze kazda zenska v americe.
Zdar Bucky  |
Pozor Bucky.Zapomnel jsi ze v Americe maji tyhle moznosti i chlapi a ruzne individua mezitim.Zalezi kde bydlis.
Take jsem chtel pripomenout ze ne kazda zenska v Americe ma krasu od Boha,prsa a sexualni pritazlivost.
Urcite populace Americkych nativu(tim nemyslim Native Americans) me opravdu zarazi jestli je mam oslovit Mr. anebo Mrs.
Zadne kozy,zadny pas,zadna krasa a zadna pritazlivost ...takove spis tezce chodici koule kolem 400 Lb. AZPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 424 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 8:43 pm Předmět: |
|
|
| pete ty jsi to nepochopil on chtel napsat ze ona je blba jak lopata |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 12, 2007 10:21 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | pete ty jsi to nepochopil on chtel napsat ze ona je blba jak lopata |
Ze by to byla blondyna z Londyna?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|