|
|
| Autor |
Zpráva |
mirunda Anonymní
|
Zaslal: út květen 31, 2005 1:32 pm Předmět: San Francisco |
|
|
Chtela jsem se jen zeptat, jestli tu nejsou nejaci lide ze San Francisca?! Ziju nejakou dobu v Chicagu, ale tahne me to na West Coast. Stacily by jen zakladni informace, jak je to tam s tou imigrackou apod. Dik moc za kazdy radek ! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út květen 31, 2005 4:46 pm Předmět: |
|
|
Prave jsem se vratil z dovolene. Byl jsem v San Diegu a jel jsem se podivat i do San Franciska a prevazne do San Jose, pac tam je Google a to je turisticky nejzajimavejsi (asi jen pro me). Myslim ze Californie je nejkrasnejsi stat Ameriky. San Diego se neda srovnat s Palm Beach Florida. Vse na zapadnim pobrezi Californije je cisci a vzduch neni tak vlhky jako na floride, asi pro to je Californie ve vsem trosku drazsi nez florida. benzin jsem tu bral za $3 galon a kamarad plati $1100 za 1+1 apartment, (ale je v atraktivni oblasti 10min od plaze). Myslim ze lide v Californii jsou neobycejne tolerantni a pratelsti (nekdy az moc)(vetsina lidi v Californii jsou demokrati a liberalove podobne jako v Illinois). Dokonce me policajt pustil po drobnem prestupku. Podle meho Californie je raj na zemi.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mirunda Anonymní
|
Zaslal: st červen 01, 2005 10:44 am Předmět: |
|
|
To Miro: Diky moc za odpoved, verim, ze jsi si to uzil. Tyhle informace (jak je tam hezky) se shoduji skoro u kazdeho, kdo Kalifornii navstivil (jeden z duvodu, proc se tam presunout, ze?!). Me ale spis slo o to zjistit, jak se tam zije. O drahych najmech vim a zajimalo by me, jak je to s vydelky (predpokladam, ze by tomu mely odpovidat), jak lehce (tezce) muze nelegal sehnat praci apod . Co tam dela ten tvuj kamarad (pokud to neni tajemstvi)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: st červen 01, 2005 11:52 am Předmět: |
|
|
Sorry zadny Cechoslovaky tam neznam. Ale vsichni Amici co tam znam rikaj ze sehnat praci neni problem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: st červen 01, 2005 8:36 pm Předmět: |
|
|
| Mirunda napsal: | To Miro: Diky moc za odpoved, verim, ze jsi si to uzil. Tyhle informace (jak je tam hezky) se shoduji skoro u kazdeho, kdo Kalifornii navstivil (jeden z duvodu, proc se tam presunout, ze?!). Me ale spis slo o to zjistit, jak se tam zije. O drahych najmech vim a zajimalo by me, jak je to s vydelky (predpokladam, ze by tomu mely odpovidat), jak lehce (tezce) muze nelegal sehnat praci apod . Co tam dela ten tvuj kamarad (pokud to neni tajemstvi)? |
zkus se podivat na yahoo grups vim ze je skupina cechu v san francisco asi "czech in sf" ktari se pravidelne schazeji nekde na kavu a pivo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: pá červen 03, 2005 9:19 pm Předmět: |
|
|
To miro:
Jednoznacnej souhlas!!! Vidim, ze jsme pro dovolenou vybrali stejne
Nejlepsi stat! O tom neni treba diskutovat.(Tim se nechci dotknout milovniku Aljasky) At uz to bylo na jih od LA, ci ted na sever, nemelo to chybu. Pro stehovani z Chica jsem mel vzdycky jako sveho favorita San Diego, ale "Frisco" me teda dostalo! Chicago mam svym zpusobem rad, ale Zapad je jiny kafe  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jany77 Anonymní
|
Zaslal: so červen 04, 2005 12:08 pm Předmět: san francisco |
|
|
| hodne cechu je okolo hayward ,prace jsou tam ve stavebnictvi a pak uklizeni domku platy jsou hodinove okolo 15$ na hodinu jinak bydleni je tu opravdu drahe one bedroom kolem 850-1150 ale jinak pohoda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jany77 Anonymní
|
Zaslal: ne červen 05, 2005 9:22 pm Předmět: san francisco |
|
|
| presne jsou v concorde asi 20 min ze san francisco |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mirunda Anonymní
|
Zaslal: po červen 06, 2005 7:14 am Předmět: |
|
|
Diky moc za vsechny odpovedi. Ted jeste budu muset sehnat nejakou dobrou dusi, ktera by se mnou odjela, jelikoz ma kamaradka se na me vybodla  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
junlenka Anonymní
|
Zaslal: po červen 06, 2005 8:02 pm Předmět: Re: San Francisco |
|
|
| mirunda napsal: | Chtela jsem se jen zeptat, jestli tu nejsou nejaci lide ze San Francisca?! Ziju nejakou dobu v Chicagu, ale tahne me to na West Coast. Stacily by jen zakladni informace, jak je to tam s tou imigrackou apod. Dik moc za kazdy radek ! | zdarek, momentalne jsem v san fran, a musim rict ze me to tady nijak zvlast neuchvatilo. Jasne, nejsme vsichni stejni, kazdej ma rad neco jineho. Ale S.F. je fakt nejdrazsi mesto v Kalifornii. Ja to sice teda nechapu, ale je to tak. Je tu draho, to se teda musi uznat, protoze treba za cenu jednoho pronajatyho pokoje tady si muzes vsude jinde pronajmout cely byt!!! Pocasi nic moc, jo jasne, je slunecno, ale priserne to tady fouka, takze je to stejne celorocne na mikinu ale pres most, tam uz je krasne Taky nezapomen ze jak pres zlatou branu, tak pres bay bridge platis poplatky, to treba jako kdyby se ti chtelo denne jezdit mimo san fran. No tak takhle to na me zapusobilo, takze se za dva mesice stehuju do jizni kalifornie, kde je teplo porad
P.s vsichni co se mnou nesouhlasej, prosim, bez drsnych poznamek, kazdej jsme jinej a co se libi jednomu se nemusi libit druhemu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mirunda Anonymní
|
Zaslal: so červen 11, 2005 5:06 pm Předmět: |
|
|
Cau Lenko,dik za odpoved - rozhodne respektuju kazdeho nazor. Mimochodem, ja na SF zase tak nelpim, slo vice mene o celou Zapadni pobrezi Cali.
Spis by me zajimalo, jak je to s praci (doufam, ze se ptam povolaneho ). Zatim jsem slysela, ze se tam uklizi (coz me dvakrat nelaka). Co takhle restaurace, bary?? Thanx for any advice  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Maxipes
Registrace: 05. 02. 2005 Příspěvky: 138
|
Zaslal: po červenec 04, 2005 12:44 am Předmět: |
|
|
Ahoj Mirunda.
Vubec se ti nedivim ze se tam chces z Chicaga prestehovat.Ja ti jen reknu ze ja o tom uz delsi dobu take hodne premyslim.Ja ziju v New Yorku.Teda ted jsem se prestehoval o kousek jinam,ale to je jedno.
V Californii se mi nejvice libilo v San Francisku.
San Diego a Los Angeles jsou pekne na podivani,ale ja by jsem tam nechtel zit.Docela spina.Je tam spousta Mexiku a tak podobne.San Francisco je teda o neco drazsi,ale zase tam je cisejs a lide jsou tam velice tolerantni a vubec jsou proste jak rikam v pohode.Rekl bych ze je tam podobne draho jako na Manhattanu.
Je mozne ze se tam nekdy potkame na kafcu.Pokud by jsi chtela tak mi napis.
Mej hezkej vikend a ahoj Maxipes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá srpen 19, 2005 11:45 pm Předmět: |
|
|
| Mirunda napsal: | Cau Lenko,dik za odpoved - rozhodne respektuju kazdeho nazor. Mimochodem, ja na SF zase tak nelpim, slo vice mene o celou Zapadni pobrezi Cali.
Spis by me zajimalo, jak je to s praci (doufam, ze se ptam povolaneho ). Zatim jsem slysela, ze se tam uklizi (coz me dvakrat nelaka). Co takhle restaurace, bary?? Thanx for any advice  |
Ja uz jsem se nastesti vystehovala pryc do so-cal, ale mas li ssn, da se tu delat vse
Jinak s uklizenim nemam zadnou zkusenost
No asi jsem ti moc neporadila, ale restauraci a baru je tam plno a v barech se uchyti kazdej tak good luck, cau cau |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so srpen 20, 2005 12:17 pm Předmět: SF |
|
|
| XxX napsal: | No asi jsem ti moc neporadila, ale restauraci a baru je tam plno a v barech se uchyti kazdej tak good luck, cau cau |
SF má prý víc židlí v restauracích než v SF žije lidí. Takže kdyby vyhodili všechny turisty ze města, tak všichni občani San Francisca by mohli jít na večeři do restaurací najednou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: ne srpen 21, 2005 10:55 pm Předmět: Re: SF |
|
|
| pdmlynek napsal: | | XxX napsal: | No asi jsem ti moc neporadila, ale restauraci a baru je tam plno a v barech se uchyti kazdej tak good luck, cau cau |
SF má prý víc židlí v restauracích než v SF žije lidí. Takže kdyby vyhodili všechny turisty ze města, tak všichni občani San Francisca by mohli jít na večeři do restaurací najednou. |
ja tam bydlela rok a kdykoliv jsem nekam sla tak bary byly porad narvany...a vetsinou to byli mistni lidi...ale mozna uz to tak neni...ja uz tam nejsem  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|