SSN - Social Security Number

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

SSN - Social Security Number
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Autor Zpráva
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: so leden 22, 2005 1:17 pm    Předmět: SSN - Social Security Number Odpovědět s citátem

SSN - Social Security Number - nutnost, k normalnimu zivotu v USA Social Security Number (SSN) je jeden z dulezitych dokumentu v USA, ktery je pouziván temer ke vsem dulezitym ukonum zde v USA. At jiz si chcete zalozit ucet v bance, vzit si pujcku na auto nebo dum, zazadat si o kreditni kartu ci nastoupit do prace, muze byt po vas vyzadovano toto cislo.

Jak a kde získat tuto kartu?
Podrobne informace o tom, jak získat SSN získáte na oficiální strance .SSA:
http://www.ssa.gov/

Jakou katricku muzete dostat?

1. nejlepsi varianta je karta, ktera ma vase cislo a zadne pracovni omezeni. Takvato karticka byva vestinou vydávána obcanum USA nebo lidem, kteri byli legalne vpusteni do USA trvalym pracovnim povolenim vydanym Department of Homeland Security (DHS).

2. Druhy typ krticky se podoba prvnimu s rozdilem, ze ma na sobe napis " NOT VALID FOR EMPLOYMENT." Tato karticka byva vydavana lidem z cizich zemi, kteri legalne vstoupili na pudu USA bez pracovniho povoleni a lidem, kteri potrebuji SSN protoze nektere zakony to vyzaduji, abyste mohli vyuzivat sluzeb nebo vyhod.

Takto zde hodne lidi ziskavalo SSN kdyz si delali americky ridicsky prukaz, k jehoz vydani bylo vyzadovano SSN. Na DMV (Department of Motor Vehicles) vam byl vydan doklad o tom, ze jste slozili zkousky, a ze k tomu, aby vam mohl byt vydan ridicsky prukaz musite mit pridelene SSN. To stacilo k vydani SSN bezmoznosti pracovat v USA.

3. Stejne jako typ 1 ale s napisem, " VALID FOR WORK ONLY WITH INS AUTHORIZATION." To je prolidi, kteri legalne vstoupili do USa s docasnym pracovnim povolenim.

At uz mate jakoukoliv variantu, urcite jste na tom lepe nez ti, co nemaji nic.
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2005 4:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejak nechapu v cem ma byt tenhle clanek ci topic pomocny..
Je hezke,ze se chces hezky uvest,ale clanky o nicem asi ne..

Mimochodem,pokud se jedna o SSN a falsy,da se na to delat treba u Comcastu,coz je velka,celoamericka firma..tak bych nektere rady nebral moc vazne...
miro
Site Admin

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2005 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle je pro lidi co o tom nic nevi. Ty ses tu jak koukam vic nez doma, takze je jasne ze ti to nic neda. Jinak rozhodne nedoporucuju nikomu delat, nebo shanet falesne SS# nebo jakekoli falesne papiry. Je mnohem lepsi nemit zadne papiry, nez falesne, pac ty falesne funguji jako vstupenka do kriminalu. Na druhe strane zadne papiry a propadle vizum je v nejhorsim pripade jen letenka domu.
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 12, 2005 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Promin,nekdy pisu narychlo a pak to vypada,ze to myslim zle,nebo chci startovat nejakou hadku..

Prokazovat se falesnymi papiry je urcite sebevrazda,ale na druhe strane nekdy neni volba(nebo je a dotycny o ni nevi)
Nedavno jeden znamy prisel o praci a mel problem najit novou..pri hledani narazil na docela luxusni restauraci,majitel rekl,ze ho prijme,ale musi prijit s ofocenou green card.
Chlapec mu prinesl ofocenou falesnou,boss se podival a okamzite ten papir roztrhal,ze to nemuze ze zakona skladovat..byl prijat..
Kazdy by si to mel ale dobre rozmyslet,jestli mu to riziko za to stoji.
Zeta
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 13, 2005 11:41 pm    Předmět: SSN Odpovědět s citátem

Pred rokem jsem si v NYC vyrizovala mobilni telefon u nejakeho Rusa. Zaplatila jsem $500,- zalohu, protoze jsem nemela SSN a nejake cislo jsem dostala. Na smlouve je uvedene a ja jsem ho pouzila v obchodnim dome Macys k vyrizeni slevove karty. Nebudu komentovat svoji blbost. Bohuzel jsem tam uvedla veskere udaje o sobe, vcetne adresy pravdive a jeste jsem se prokazala NY ID kartou, ktera byla vydana IADC Inc. pres polskou agenturu. Od IADC Inc. mam i mezinarodni ridicak, ktery jsem si vyridila pro zmenu v ruske agenture. A ted jestli mi nekdo dokaze odpovedet na otazky:
1. Mam se obavat toho, ze se o me bude zajimat imigracni, kvuli uvedeni falesneho SSN v obchodnim dome?
2. Co to mam vlastne za doklady? Vim, ze s mezinarodnim ridicakem mohu mit problemy, ale take ho nekde akceptuji. Ale s ID se bojim prokazovat, nebot je oznacena jako newyorska, ale vypada jinak nez prava. V Macysu na ni prodavacka neduverive koukala a az kdyz videla potrebne udaje jako datum narozeni a adresu, tak ji pouzila.
3.Chtela bych prevest ucet v bance ale bojim se tam prokazat temito doklady. Ma s tim nekdo zkusenosti?
Dekuji.
walvis
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2005 4:28 pm    Předmět: doklady - ZETA Odpovědět s citátem

Takze Zeto,asi mas ID kterou delaji za nejakych $40 v New Yorku. Je to vse O.K.,ale jiste vis ze je NO GOVERMENT,to je pro tvoji potrebu,ale nekde ti ji nebudou akceptovat.Za jeji pouzivani ti nic nehrozi jen muzes byt odmitnuta. Doporucoval bych dle moznosti vyridit na offise normalni ID.
walvis
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2005 4:36 pm    Předmět: doklady - ZETA Odpovědět s citátem

Takze Zeto,asi mas ID kterou delaji za nejakych $40 v New Yorku. Je to vse O.K.,ale jiste vis ze je NO GOVERMENT,to je pro tvoji potrebu,ale nekde ti ji nebudou akceptovat.Za jeji pouzivani ti nic nehrozi jen muzes byt odmitnuta. Doporucoval bych dle moznosti vyridit na offise normalni ID. Jo a s tim cislem- pokud nekde neudelas nejakou botu nebo jiny prusvih a taky ten kdo ti to cislo dohodil, tak se nemusis INS obavat. walvis
Syka
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt duben 07, 2005 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do kongresu jde zakon o novych obcanskych prukazech pro Amiky.Jde o to,ze obcanka bude obsahovat takove udaje jako je vas immigracni status.Takze sbohem vsem nelegalum.
slavomir

Registrace: 16. 04. 2005

PříspěvekZaslal: so květen 07, 2005 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takze co je podle vas nejmensi zlo?
pracovat na neprave ssn, na cizi ssn, nebo na sve nepracovni ssn (pripadne tax number)?
a hlavne jestli se k temto informacim dostane lehce imigracni pri priletu a na ambasade v praze pri zadosti o dalsi vizum.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2005 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo ted jsem neco cetl v novinach. Pokud ty nove obcanky jsou tzv. REAL ID, tak to je zacinajici cistka. V senatu ten zakon hladce prosel a Busch ho podepsal. Co nevidet zacne platit v New Yorku. walvis
sweetpreacher

Registrace: 10. 06. 2005

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Krásný den...Vám všem za "Velkou louží"...
V září se chystáme odjet s přítelem do Chicaga, téměř všechno už máme zajištěné, ale stále tápeme, jak bychom mohli získat SSN. Na netu se mihla informace, že ho nevydají, pokud nemáte pas starý min. rok nebo že ho vydávají pouze na zákl. studentského víza, je to pravda nebo nějaká "kachna"? Embarassed
Prosím poraďte mi, co mohu udělat ještě před odletem pro získání SSN, potažmo DL ?
V podstatě sháním veškeré info...jak být nejlépe připraven Rolling Eyes
Předem děkuji všem dobrým duším za rady ....
miro
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim ze jedina podminka je platnost bile karty na dobu nejmene 3 mesicu. Nekdy ti daj razitko jen na jeden mesic, cos by na SS# nestacilo.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

SSN se vydava pouze na zaklade pracovniho povoleni, ktere SS Administration overuje primo u Home Sec. Nepracovni se vydava pouze, pokud prokazes, ze ho potrebujes na pobirani nejakych socialnich pridavku nebo podpor. Pokud mas B vizum nebo jakekoli jine nepracovni, SSN Ti nikdo neda. Pokud mas vizum s prac. pov., tak bez problemu.

Martin
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to sweetpreacher:

Chicago bylo jeste dlouho pote, co se vydavani SSN zacalo zprisnovat, bastou pro ty, kdo ho chteli (samozrejme na zaklade platnych viz a dokumentu) ziskat. I tady vsak jiz dostane SSN pouze drzitel urciteho viza. V zadnem pripade uz SSN neprideli drziteli B-1.
Ja si zadal v Chicagu o SS# na podzim 2002 a jiz tenkrat security u vstupu kontrolovala ID a pasy a drzitele B-1 rovnou otocila, aby ti lide zbytecne necekali na zamitavou odpoved. Dokonce jsem si pak i zjistoval, proc je tomu tak a bylo mi receno, ze turista, i kdyz prijede na plnou dobu povolenych 183 dnu v roce, SSN k nicemu nepotrebuje a staci mu ke vsem ukonum v USA jeho cestovni doklad, platebni karta a mezinarodni DL.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so červen 11, 2005 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za rady..., moc jste mě ale nepotěšili Sad
Myslíte, že se dá existovat a samozřejmě pracovat bez SSN?
Jediné, co vím, že DL se bez SSN udělat dá, ale nevím ve kterých státech...také vím, že jsou některé banky, které chtějí jen pas nebo DL. Ale nevím, jak by to bylo s bydlením nebo prací...jestli se bez SSN obejdu?
Ještě bych ráda věděla, kde a jak se získá ID, teda jestli se mě to vůbec týká...vzhledem k turistickému vízu...
Všem díky a see you Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> SSN Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com