|
|
| Autor |
Zpráva |
Hitman
Registrace: 19. 02. 2007 Příspěvky: 12
|
Zaslal: út květen 15, 2007 1:37 pm Předmět: Za velkou louži, aneb cesta tam a zase zpátky. |
|
|
Tak jsem to tu snad všechno pročetl, jsem o něco moudřejší než když jsem toto forum našel, nadruhou stranu to ve mě zanechalo velice rozporuplné dojmy.
Měl bych pár otázek, ale protože nevím kam to rozdělit tak to píšu všechno do tohodle jednoho topiku.
Rád bych se podíval za velkou louži, ale mám už klasickej problém(y), tak za prvé. Viza , vydím to jako docela markantní problém, poslední rok a něco jsem byl nezaměstnaný, respektive jsem byl evidován na pracáku, pomáhal jsem bratrovy rozjet podnik, restauračku, a kdo je v čr ví jakou tu má malý živnostník podporu tak nám vyšlo líp aby za mě platil sociální a zdravotní ten rok a něco stát, teď když to šlape tak už mám smlouvu. Nechtěl jsem to napsat na sebe (živnosťák), protože už nějaký ten pátek se chci mrknout do usa, a to papírování co by tam bylo s přepsáním na bráchu, radši to neřešit. Z toho plyne že jsem neměl na účtu stálý příjem a z toho vyvstává další problém, že vlastně ani nemám vlastní účet, máti mi přenechala svůj sporožiro účet, je na její jméno, ale já k němu mám vlastní přístup i s kreditkou. Nevím jak se na to budou tvářit na ambasádě, pokud budou chtít výpis, navíc na účtu taky moc nemám a když se tam najednou oběví sto tisíc tak jim to nejspíš divný nebude . Tak přemýšlím jak to vyřešit, v usa žádný známý nemáme, a dokonce ani nikdo ze známých tam nikoho nemá takže zvací dopis je pasé. Nemá s tím někdo zkušenosti? Těch dotazů mám víc, ale tohle by pro začátek mohlo stačit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út květen 15, 2007 4:28 pm Předmět: |
|
|
S tim uctem se to da vyresit tak, ze si zalozis u banky ucet na svoje jmeno a zacnes tam postupne prevadet prachy z toho sporozira. Kazdy mesic obnos, ktery bude odpovidat tve "vyplate". Takhle si muzes pripravit historii bankovniho konta. Na ambasade jim staci vypis cca 3 mesice zpatky.
Nahradou za zvaci dopis muze byt napr.zajezd nebo jazykovy pobyt. Existuji i jazykove pobyty pro dospele. Najdes na strankach agentur - Studentangecy, GTS.
Potvrzeni o zamestnani si nech vystavit od bratra v restauraci. Nejlepe nejakou solidnejsi pozici, napr. reditel, marketing manager apod. Az pujdes na ambasadu, tak se poradne ohakni, oblek a kravata zapusobi.
Priprav si itinerar cesty plus kopie rezervovanych letenek a motelu az pujdes na ambasadu. Drive jak za 4 mesice tam nechod, dokud nebudes mit ten vypis.
Jestli to podcenis, tak dalsi pokus bude za dlouho.
Good luck |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|