Jak zacit v US?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak zacit v US?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Credit History
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buba napsal:
XxX napsal:

Pisou to nekde na webu presne???

In the United States, a credit score is a number typically between 300 and 850.

http://www.creditscoring.com/pages/bar.htm

620 as the bottom cut off for prime loans
620, considered the dividing line between good and bad credit

A borrower with a score of 660 or greater is considered to be of less risk

Fair Isaac: "The Median FICO Score in the U.S. is 723."

Above 730: Excellent credit

In the United States, a credit score is a number typically between 300 and 850.

Co je napsane na internete ohledne " median " score je tak k zasmani. Delam do real estatu a financing poslednich 7 let a jako average bych videl 650-680.
Chce se to udrzet nad 600. Potom jak preskakujes urcite hranice jako 620, 660, 680 anebo pres 700 tak mas vic moznosti jak se da loan vyridit, co je potreba dolozit anebo kolik dat jako downpayment( napr. $0) Kdyz se blizis k 500 tak tve sance dostat nebo dostat slusny loan se rapidne snizuji, pod 500 zadna banka nebo investor se s vami bavit nebude. ( Naskytne se i vyjimka, napriklad kdyz LTV bude pod 50%) Skore v hranici 300 jsem ani nevidel a pres 800 zridka. Na dobre skore to chce mit tak 4 trade lines na creditu. Pokud mas vic (jak nekteri lide maji store card anebo kredit card z kazde application co jim poslu) i kdyz vyplatene tak to neni taky dobre a snizuje to skore.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 7:55 pm    Předmět: "Good" = ?? Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Anonymous napsal:
Pres 620 dobry
Pres 660 velmi dobry
Pres 740 spickovy

fakt?
Ja mluvila s lidma co "do toho videj" , a prej 660 credit je nic moc!!!

Myslím že když někdo žije v USA pár měsíců, nebo se alespoň setkává pravidelně s Američany, tak zjistí že když Američani něco hodnotí, tak dávají tomu daleko víc pozitivní ohodnocení než je pravda. Když něco je podprůměrné, tak Američan by řekl: “It’s good” (Čech by to asi popsal “stojí to za ho.vno”), když je něco trochu nadprůměrné, tak Američan řekne “Wow! That’s excellent!!” (česky: “No, lepší než drátem do oka”), když je něco vážně špičkové, tak Ameičan mu slovní zásoba moc nestačí: “I’ve never seen anything of this high quality before!! This blows away any competition! They’ll need to re-invent the scoring system just to include this entry!!” (“ten vů.l se tedy předvádí”).
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Anonymous napsal:
Pres 620 dobry
Pres 660 velmi dobry
Pres 740 spickovy

Videl sem i parkrat pres 800

fakt?
Ja mluvila s lidma co "do toho videj" (v uvozovkach, protoze se mi to nechce rozebirat), a prej 660 credit je nic moc!!!
Pisou to nekde na webu presne???

Mozna jsi myslela ze 560 neni nic moc.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
No, ja mela take nulovou credit history, ale kupodivu Capital One mi cretiku dala (napsala jsem, ze jsem self-employed a uvedla rocni prijem nasi cele domacnosti) - sice na zacatku jsem mela limit jen $300, to mi ale po case zvedli (s pokracujici dobrou creditni historii se pak ta vyse creditniho limitu postupne zvysuje - bud Ti to banka sama nabidne a nebo o to muzes zazadat).

Ono nektere banky take davaji secured credit card, vetsinou kdyz u nich mas jiny ucet (slozis penize, rekneme tech $500 a oproti temhletem penezum Ti pujci). Jiste, uctuji Ti nejake penize jako urok (a to mi prijde zvlastni, protoze vlastne platis nejaky ten urok z vlastnich penez), na druhou stranu si ale vlastne "kupujes credit". To ale zalezi jak ktera banka; nektere je nedelaji vubec a jine zas i na secured credit card chteji, abych byla zamestnana a nebo, jak pise Mlynek, mit co-signera.

Ale jak Mlynek spravne pise, je dulezite mit prijem - uz jen ten Ti pomalu zvysuje credit (credit history je proces na delsi dobu). Sice me se i bez zamestnani povedlo svuj credit vysvihnout docela vysoko (postupne s nekolika creditnimi kartami - tady je dulezite mit co nejvyssi limit a nizkou balance), ale opravdu se musi hlidat vsechny platby atd. a skutecne, jak Mlynek pise, Ti credit history ovlivnuje skoro vsechno.

Jinak s tim depositem u Cingular bych si hlavu nelamala (ja tedy spis preferuji Verizon); jestli ten telefon chces, tak jim tu zalohu proste dej. Je to (myslim) na rok - a pak Ti to budou creditovat oproti planu, takze vlastne o nic neprichazis. Nekde zacit proste musis - ono to neni tak, ze se Ti credit vysvihne za 2-3 mesice, to ne. Tohle trva podstatne dele, myslim min. rok (mit alespon zaklad). A bez toho po Tobe zalohu budou chtit temer vsude.

Jo a jeste jedna vec: nektera credit burea chteji verifikaci totoznosti; za me to udelala moje banka, takze nevim, jak na to, ale pamatuji si, ze "neprokazatelne bydliste" je take jednim z duvodu, kdy treba Verizon pozaduje zalohu.

CAPITAL ONE DAVA SNAD KAZDEMU.I BEZ CREDITU.A ZA PAR MESICU DA I DALSI S VYSSI CREDIT LINE.
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem celkem spokojena s byvalou PROVIDIAN.Nyni WASHINGTON MUTUAL.Ta vam monitoruje credit score kazdy mesic.Je to super. Wink
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 10:34 pm    Předmět: Re: "Good" = ?? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
XxX napsal:
Anonymous napsal:
Pres 620 dobry
Pres 660 velmi dobry
Pres 740 spickovy

fakt?
Ja mluvila s lidma co "do toho videj" , a prej 660 credit je nic moc!!!

Myslím že když někdo žije v USA pár měsíců, nebo se alespoň setkává pravidelně s Američany, tak zjistí že když Američani něco hodnotí, tak dávají tomu daleko víc pozitivní ohodnocení než je pravda. Když něco je podprůměrné, tak Američan by řekl: “It’s good” (Čech by to asi popsal “stojí to za ho.vno”), když je něco trochu nadprůměrné, tak Američan řekne “Wow! That’s excellent!!” (česky: “No, lepší než drátem do oka”), když je něco vážně špičkové, tak Ameičan mu slovní zásoba moc nestačí: “I’ve never seen anything of this high quality before!! This blows away any competition! They’ll need to re-invent the scoring system just to include this entry!!” (“ten vů.l se tedy předvádí”).
Mlynku, ted jsi mi promluvil z duse!!! To je presne
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 10:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:
No, ja mela take nulovou credit history, ale kupodivu Capital One mi cretiku dala (napsala jsem, ze jsem self-employed a uvedla rocni prijem nasi cele domacnosti) - sice na zacatku jsem mela limit jen $300, to mi ale po case zvedli (s pokracujici dobrou creditni historii se pak ta vyse creditniho limitu postupne zvysuje - bud Ti to banka sama nabidne a nebo o to muzes zazadat).

Ono nektere banky take davaji secured credit card, vetsinou kdyz u nich mas jiny ucet (slozis penize, rekneme tech $500 a oproti temhletem penezum Ti pujci). Jiste, uctuji Ti nejake penize jako urok (a to mi prijde zvlastni, protoze vlastne platis nejaky ten urok z vlastnich penez), na druhou stranu si ale vlastne "kupujes credit". To ale zalezi jak ktera banka; nektere je nedelaji vubec a jine zas i na secured credit card chteji, abych byla zamestnana a nebo, jak pise Mlynek, mit co-signera.

Ale jak Mlynek spravne pise, je dulezite mit prijem - uz jen ten Ti pomalu zvysuje credit (credit history je proces na delsi dobu). Sice me se i bez zamestnani povedlo svuj credit vysvihnout docela vysoko (postupne s nekolika creditnimi kartami - tady je dulezite mit co nejvyssi limit a nizkou balance), ale opravdu se musi hlidat vsechny platby atd. a skutecne, jak Mlynek pise, Ti credit history ovlivnuje skoro vsechno.

Jinak s tim depositem u Cingular bych si hlavu nelamala (ja tedy spis preferuji Verizon); jestli ten telefon chces, tak jim tu zalohu proste dej. Je to (myslim) na rok - a pak Ti to budou creditovat oproti planu, takze vlastne o nic neprichazis. Nekde zacit proste musis - ono to neni tak, ze se Ti credit vysvihne za 2-3 mesice, to ne. Tohle trva podstatne dele, myslim min. rok (mit alespon zaklad). A bez toho po Tobe zalohu budou chtit temer vsude.

Jo a jeste jedna vec: nektera credit burea chteji verifikaci totoznosti; za me to udelala moje banka, takze nevim, jak na to, ale pamatuji si, ze "neprokazatelne bydliste" je take jednim z duvodu, kdy treba Verizon pozaduje zalohu.

CAPITAL ONE DAVA SNAD KAZDEMU.I BEZ CREDITU.A ZA PAR MESICU DA I DALSI S VYSSI CREDIT LINE.
Ja vim - a prave proto jsem to tu napsala. Jedna banka mi totiz odmitla dat i secured credit card (a to jsem na u nich ucte mela pres $15k), protoze jsem nebyla zamestnana. Tak jsem se jednoho krasneho dne nastvala a online vylpnila zadost u Capital One. A dostala jsem ji. No a pak po par mesicich a par vcas zaplacenych uctech (zadna high balance, jen tak $70-100 mesicne u $500 limitu) jsem uz dalsi kartu dostala na $3000 (u jine banky) a ted mam v pohode uver i na $10k (po temer 2 letech) - kdybych chtela (ale ja uz si ted vybiram jen creditky na 0% aspon na 12 mesicu a snazim se mit minimalni balance). Ale chci rict, ze proste nekde se zacit musi ... Wink
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 11:22 pm    Předmět: Re: "Good" = ?? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

mlynek,
BRAVO! je pul druhe rano a ja vzbudil cely barak Laughing
Pokousel jsem se dnes vypacit z amiky nazor na moji osemetnou otazku...Dostalo se me ruznych odpovedi Cool Amik ti neumi rict pravdu do oci. Thats it!! Boji se ze by te prilis ranil? Nebo cim to je ze ti nerekne jak se veci Doopravdy maji ...
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bud v klidu. Cech ti taky nerekne pravdu do oci. Je to stejne jako se vsim. Lisi se to zase jen clovek od cloveka. Narodnost s tim nema co delat. Do oci ti nakonec lzou vsichni. jedni optimisticky a druzi treba zas pesimisticky.
Jediny rozdil tu vidim v pripade zamestnani. Proc tam se tolik serou byt tvrdi a prisni na sve zamestnance nechapu. To abys kazdou "jakoby pochvalu" prehodnotil a radeji prijal jako vytku Smile
Daisy7

Registrace: 09. 05. 2007

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dana_MI napsal:

Me prislo zamitnuti z Capital One. Duvod: Based on the credit report from (3 instituce), credit bureau information is missing or unavailable. Sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="Daisy7]
Me prislo zamitnuti z Capital One. Duvod: Based on the credit report from (3 instituce), credit bureau information is missing or unavailable. Sad[/quote]

To znamena ze momentalne nemas vubec zadny credit.
Skus zavolat na tvoji gas nebo electric company aby ti to reportovali na credit coz ti vytvori score number. Anebo jestli budes kupovat auto tak skus na dostat loan neplat cash.
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No nekde zakopanej pes urcite bude. Jestli to neni tim, ze amici maj nastavenej nizsi standart ;] A tim padem je vsechno pro me prumerne pro ne neuveritelne uzasne ;]

Nedavno jsme si udelali vylet na Pikes Peak [14k ft]. Vyjedes autem az nahoru, a pak se kochas pohledem na krajinu. Amici z toho malem curali do textilu a me prislo, ze uz jsem to videla nemin 100krat. Stromy, kopce, horizont v dali. Pekne jako vzdy. No big deal ;] Hezkej vylet, ale za tyden uz si nevzpomenu. Mozna je to i tim, ze jsme az nahoru vyjeli autem. V Cechach se mi pohled i ze sebemensiho kopecku libil vic. Nejspis proto, ze kdyz uz si tou cestou vzhuru propotis tricko, tak nejak se ti to uz proste libit musi ;]

Dokonce i v praci te tu chvali do nebes za naprosto standartni az podprumerny vykon. Poplacat po zadech, rict ze ses dobrej - to jo. Ale prosim vas, poslouchat nekolikaminutovy ody o tom, jak ses skvelej... - to zcela presvedcen o vlastni uzasnosti, se nikdy nezlepsis a jeste ses pak sebevedomej a neomylnej idiot. Zname ;[

keep it real, sakra ;]]]]]]
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Bud v klidu. Cech ti taky nerekne pravdu do oci. Je to stejne jako se vsim. Lisi se to zase jen clovek od cloveka. Narodnost s tim nema co delat. Do oci ti nakonec lzou vsichni. jedni optimisticky a druzi treba zas pesimisticky.
Jediny rozdil tu vidim v pripade zamestnani. Proc tam se tolik serou byt tvrdi a prisni na sve zamestnance nechapu. To abys kazdou "jakoby pochvalu" prehodnotil a radeji prijal jako vytku Smile

Ja jo, ja ti reknu pravdu do oci!!!
Nemam duvod mazat nekomu med kolem huby Wink
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak u tebe scoutiku, ale ja jsem od Cesek pokazdy dostal primou odpoved Laughing Proc se s tim nejak mazat a zdrzovat to, das nebo nedas at vim na cem jsem Twisted Evil Amici u toho hrajou hrozny divadlo ...
ad zamestnani-souhlas

scout66 napsal:
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 15, 2007 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:

das nebo nedas at vim na cem jsem Twisted Evil Amici u toho hrajou hrozny divadlo ...

In your case it might be helpful to pay upfront Mr. Green
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Credit History Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com