Co by vam ze zivota v USA v Cesku chybelo?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Co by vam ze zivota v USA v Cesku chybelo?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)?
Autor Zpráva
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak to jsem rád, že i tohle v USA máte:) Ale asi bych řekl, že tak paří jen češí. Nebo se pletu?
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
No tak to jsem rád, že i tohle v USA máte:) Ale asi bych řekl, že tak paří jen češí. Nebo se pletu?

Ja jsem jedina Evropanka v nasem okruhu znamych Smile
Vsichni jsou amici. Parime kazdy vikend (kdyz tedy nepodnikame kulturni akce), a je to jak rikam, zahrada, grill, ziva hudba a vse co si jen dokazes predstavit Smile
zalezi s kym paris, ten muj je rockstar, takze zijeme rockstar lifestyle Cool
jakudo

PříspěvekZaslal: po květen 14, 2007 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no tak to mě naprosto těšíte Smile
Sergej Papmakušnou
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 24, 2007 1:12 pm    Předmět: USA Odpovědět s citátem

Ať žije Amerika!Ať žijí Spojené státy!Ať žije Georg Bush!Ať žije nejvyspělejší demokracie světa a ochránce slabých a utlačovaných!Jestli vám můžu radit,sem do Čech se radši nevracejte,protože větší humus na světě nenajdete,tak zpustlou,zaprodanou zemi,ukázku morální devastace,žumpu zkažených a pokřivených charakterů,tlupu hulvátů a lokajů jen tak nenajdete!Vivat USA! Laughing Very Happy
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: čt květen 24, 2007 1:26 pm    Předmět: Re: USA Odpovědět s citátem

Sergej Papmakušnou napsal:
Ať žije Amerika!Ať žijí Spojené státy!Ať žije Georg Bush!Ať žije nejvyspělejší demokracie světa a ochránce slabých a utlačovaných!Jestli vám můžu radit,sem do Čech se radši nevracejte,protože větší humus na světě nenajdete,tak zpustlou,zaprodanou zemi,ukázku morální devastace,žumpu zkažených a pokřivených charakterů,tlupu hulvátů a lokajů jen tak nenajdete!Vivat USA! Laughing Very Happy

Jsi vynikal ve slohu vid? Takovej krasnej popis TVE osoby by tady nikdo na foru nezvladnul ani kdyby se nad tim mucili tyden Laughing Laughing
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 24, 2007 5:26 pm    Předmět: Re: USA Odpovědět s citátem

Sergej Papmakušnou napsal:

Ty se svym jmenem zijes v Ceske Republice? Doufam ze ne od roku 1968 Sad
marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:
jakudo napsal:
ok, beru to, taky odpověď. Já třeba vím, že pokud se mi povede do USA odstěhovat, tak mi bude chybět taková ta "klasická vesnička". Já jsem z vesnice a když si uvědomím, jaké tady bývají pařby, tak mi přijde, že to se v USA moc neděje. taková ta klasická "chlastačka", kdy se na zahradě griluje prase, pije se pivo ze sudu, hraje hlasitá hudba...atd. Nemůžu teda moc soudit, protže jsem USA poznal jen velice krátce a jen na jednom místě, ale myslím, že tohle by mi asi fakt chybělo...
Samozřejmě Tvou odpověď beru:)

Tady se deje, a to jsem ve velkomeste Smile
Grilovani, parby, ziva hudba, pivo pouze ze sudu. Zalezi na lidech, ne na tom kde jsi!!!!!!!!

Přesně, je to o lidech......
Bernau

Registrace: 24. 02. 2007

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Presne tak. Ja jsem zezacatku take myslel, ze tady "parej" jenom cesi. A ti mne taky v mem nazoru utvrzovali tvrzenim, ze amici tady poradaji"party" ne parby.
Ze to neni pravda jsem zjistil az pote, co jsem kompletne opustil ceskou komunitu a zacal zit vylucne mezi americany.
Zivot s lidmi kteri maji podobny puvod, rec a cile je dobry pro zacatek ale dlouhodobe je to velmi omezujici situace.
Nejenze zustavas fixovan v bubline izolace ale jsi stale pod vlivem kokektivniho nazoru lidi, kteri se mnohdy ani nechteji prizpusobit zivotu v cizi zemi a tak udrzuji mezi sebou naladu ze to tady stoji za prd, ze amici jsou blbi a omezeni a ze muzou byt ledva radi, ze nas tady maji.
jakudo

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže teď se Ti v USA žije "líp", když ses dostal z té komunity?
Bernau

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 9:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stoprocentne.
Bernau

PříspěvekZaslal: st září 05, 2007 9:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jako odpoved na tema tohoto threadu uvadim:
Vubec nic. Vsechno, co je v cesku je tady taky a je toho mnohem vice. I to pivo po kterem se nekterym tak strasne styska.
Nepocitam samozrejme rodinu a pratele protoze po tech se snad styska kazdemu nezavisle na zemi puvodu.
Mozna mame v cesku starsi architektonicke pamatky ale ja stejne nikdy prez tu historii nebyl.
Mnohdy jsem slychaval nazory, ze americani nemaj zadnou kulturu... Vetsi nesmysl snad ani neni.
Ja jsem napr. hdne prez muziku a co mam tady moznost slyset v kdejakem baru by strcilo do kapsy 99% nasich "Zlatych slaviku".
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 12:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau.Muzes nam prozradit jak jses stary a jak dlouho zijes na Floride.Take by pomohlo nasemu porozumeni proc si tady,urcite to neni kvuli poslouchani hudby v barech.AzPete. Cool
Bernau

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 6:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Milerad ti odpovim AzPete.
Je mi 42, jsem tady od jara 1999 z toho na Fl 5.5 let.
Odjel jsem tady, protoze jsem mel toho vseho v cesku dost. Malocechacstvi, politikareni, byrokracie (kterou jsem si mimodek pripomenul kdyz jsem si tady chtel zazadat o novy pas "Nas urednik - nas pan"), poslouchani jak to vechno stoji za prd (ale nikdo s tim nic nechce udelat), romske"otazky", a v neposledni rade mizernych dabingu ktere mi vzdycky zkazily zazitek z filmu.
Nerikam, ze tady je vsechno perfektni ale citim se tady vice doma nez jsem se kdykoliv citil v cesku.

Co si pamatuji, vzdycky jsem chtel emigrovat a bohuzel jsem nasel dostatek prilezitosti, financnich prostredku a odvahy az po tricitce a az po padu komunismu. Predtim bych to tady mel mnohem jednodussi.

Mimochodem uprimne souhlasim se scoutem. Rika mnoho pravdy v jeho prispevcich v tomto threadu.
Poznamka, ze vsude v evrope by byl navzdy jen cizinec, kdezto tady jsi vniman jako v podstate american, ktery prisel odjinud je velice pravdiva.
Rekl bych, ze je tomu tak na celem svete. Nejenom v evrope. Snad jeste v Kanade nebo Australii je to jako tady.

Myslete si o mne co chcete ale mne tady z ceska nechybi vubec nic. Jenom lituji, ze jsem se nenarodil tady a ztratil pres 30 let zivotem "tam".
Az se me pri predavani americkeho obcanstvi zeptaji jestli "odvrhuji" (nemuzu najit lepsi slovo pro renounce) ceske obcanstvi, reknu jim "S radosti!" (With pleasure!).
jakudo

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi o tom nemůžu mluvit tak jako vy (tím myslím "vy", co jste natravalo v USA), ale souhlasím třeba s Bernau, že z Čech není nic co by chybělo kdekoliv na Zemi. Loni jsem byl na pár týdnů v USA a nějak mi nic nechybělo. Teď jsem na roční stáži v Jižní Korei a stále mi nic nechybí. Tedy až na ty přátele, ale ač je to blbý tak praví přátelé zůstaávají ať jsi kde koliv a ostatní? Na těch nezáleží. Doufám, že se mi jednou podaří odstěhovat se z ČR...
Ale na druhou stranu, vždy když jsem mimo ČR, tak naši zem vyzdvihuji (ať už to, že máme výborné pivo, nejhezčí holky, či krásnou přárodu).
Ale závidím vám, co se vám to již podařilo a jste pryčSmile

EDIT: vlastně trošku kecám. Jídlo...to je nejlepší v Čechcách. Obzvlášť tady v Korei to dost cítím...Wink
Jarret

Registrace: 19. 06. 2007

PříspěvekZaslal: čt září 06, 2007 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...co by mi ze zivota v USA chybelo? V mem pripade co mi chybi...cestovani po tak rozlehle zemi,urcite dobri kamaradi kteri jen tak neprijedou a naopak ja k nim,pocit volnosti a moznosti,ktere amerika nabizi,jazzik,taky cheese cake,ten uplne zboznuju Razz ,proste totalne(napiste mi recept,prosim)taky susenky z ovesnych vlocek s takovou bilou polevou Razz (naprosto bezkonkurencni)taky javorovy sirup a urcite rada dalsich veci,mam ameriku moc rad,fakt.Co by mi chybelo z CR pokud bych zil v USA...rodice,pratele/ty si moc a moc vybiram/muj zrenovovany statek na ktery jsem pysny,co me to stoji potu a prace a urcite rada dalsich veci. Jeste druha strana mince...co bych v USA a v Cechach nepostradal a ani nevyhledavam, tak to jsou neustali "rejpalove", kterym neni nic dobre a hledaji to nejhorsi co se nalezt da,hlavne na cechach kteri zustavaji doma v cechach,dokonce jim ani v podstate neni dost dobry system kde ziji ted,t.j.USA.Proste cist to forum mi prijde jako ze cech v cechach je paskvil ktery zavidi,pomlouva,zije na okraji evropske spolecnosti a vse ostatni mimo CR je super.Nezlobte se na me,ale nektere prispevky tak proste vypadaji,ja tak rad ctu vsechny prispevky ale uz se mi ani nechce neco docist kdyz to zacina nejakou zlobou...nez mi tu nekdo napise nejakou ostrejsi odpoved, tak mu doporucuju precist si tech par nazoru ode me za uplynule obdobi nez se do me pusti.Jarret
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Proc jsi sem prijel(a)? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 2 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com