Jak zacit v US?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak zacit v US?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Credit History
Autor Zpráva
Daisy7

Registrace: 09. 05. 2007

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 3:29 pm    Předmět: Jak zacit v US? Odpovědět s citátem

Zdravim,

potrebovala bych radu - vyhrala jsem zelenou kartu a pred 14 dny jsem priletla do US. SSN mam, ucet uz zalozeny take mam (pred dvema lety jsem mela ucet u stejne banky, ale zavrela jsem ho kdyz jsem odjizdela - netusila jsem, ze se vratim).

A ted- chtela jsem si koupit post-paid plan s telefonem u Cingularu, to mi zamitli s duvodu nulove credit historie(pravdepodobne).Mam pry jit do obchodu a slozit 500 USD deposit. Prosim, poradili byste mi jak a kde zacit s budovanim kredit historie? Vyplnila jsem prihlasku na kreditku do Targetu, do dvou tydnu mi prijde odpoved zda ji dostanu ci ne. Nebo to zkusit treba u Macy´s?

Dokazete mi poradit, z ktereho konce zacit?
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já chápu že to vadí nemít žádný credit, ale já se na to dívám že je hlavní mít příjem. A účet u banky. Jestli pak platíš v obchodě nebo restauraci hotovostí nebo kreditní kartou je dosti boční.

Ale abych Ti odpověděl na otázku:
- Jestliže chceš platit na něco co vypadá jako kreditní karta, tak si pořid debit cartu od banky kde máš účet.
- Nejjednoduší jak dostat credit je mít někoho kdo je co-signor který už má dobrý credit.
- Měj účty na elektriku, vodu, atd pod Tvým jménem, i když třeba s někým žiješ. Takové účty, i když to nepřipadá jako creditní účet, se na credit report objevují.
- S creditními cartami začni u obchodů jak to už děláš.

Good luck!
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ja mela take nulovou credit history, ale kupodivu Capital One mi cretiku dala (napsala jsem, ze jsem self-employed a uvedla rocni prijem nasi cele domacnosti) - sice na zacatku jsem mela limit jen $300, to mi ale po case zvedli (s pokracujici dobrou creditni historii se pak ta vyse creditniho limitu postupne zvysuje - bud Ti to banka sama nabidne a nebo o to muzes zazadat).

Ono nektere banky take davaji secured credit card, vetsinou kdyz u nich mas jiny ucet (slozis penize, rekneme tech $500 a oproti temhletem penezum Ti pujci). Jiste, uctuji Ti nejake penize jako urok (a to mi prijde zvlastni, protoze vlastne platis nejaky ten urok z vlastnich penez), na druhou stranu si ale vlastne "kupujes credit". To ale zalezi jak ktera banka; nektere je nedelaji vubec a jine zas i na secured credit card chteji, abych byla zamestnana a nebo, jak pise Mlynek, mit co-signera.

Ale jak Mlynek spravne pise, je dulezite mit prijem - uz jen ten Ti pomalu zvysuje credit (credit history je proces na delsi dobu). Sice me se i bez zamestnani povedlo svuj credit vysvihnout docela vysoko (postupne s nekolika creditnimi kartami - tady je dulezite mit co nejvyssi limit a nizkou balance), ale opravdu se musi hlidat vsechny platby atd. a skutecne, jak Mlynek pise, Ti credit history ovlivnuje skoro vsechno.

Jinak s tim depositem u Cingular bych si hlavu nelamala (ja tedy spis preferuji Verizon); jestli ten telefon chces, tak jim tu zalohu proste dej. Je to (myslim) na rok - a pak Ti to budou creditovat oproti planu, takze vlastne o nic neprichazis. Nekde zacit proste musis - ono to neni tak, ze se Ti credit vysvihne za 2-3 mesice, to ne. Tohle trva podstatne dele, myslim min. rok (mit alespon zaklad). A bez toho po Tobe zalohu budou chtit temer vsude.

Jo a jeste jedna vec: nektera credit burea chteji verifikaci totoznosti; za me to udelala moje banka, takze nevim, jak na to, ale pamatuji si, ze "neprokazatelne bydliste" je take jednim z duvodu, kdy treba Verizon pozaduje zalohu.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednohlasne souhlas se secured credit card. Okamzite se objevi na vypisu a uz to staci, aby padla pro mnohe instituce jedina prekazka k vystaveni dalsi.
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen tak mimochodem, ja bych do Cingularu taky uz po druhe nesla. Sluzby na prd, "samoobsluha" na netu, taky zadna slava a Helpdesk banda idiotu.

Ale to je asi tim, ze sem porad jeste rozezrana Oskarem-Vodafone z Cech ;]
Daisy7

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky moc za rady. Ja vim, ze mit dobrou credit history je beh na dlouhou trat, jen jsem se dostala do kruhu a nevedela jsem jak zacit. Prijedete,potrebujete telefon,bez telefonu nesezenete praci,ale zase bez prijmu je problem si vzit telefon,aby clovek uz zacal alespon s necim budovat svoji spolehlivost co se tyka placeni uctu. Muzu si vzit GoPhone,ale zase si myslim,ze to se mi nikam nebude zaznamenavat,coz ale potrebuju.A tak je to porad dokola. Je tech informaci se zacatkem noveho zivota docela dost,hlavne co se tyce credit history, tak jsem se v tom zacala ztracet. Confused Zkusila jsem Capital One,uvidim co mi poslou za odpoved.Jeste se "tesim" na anabazi s pojistenim auta....to me teprve ceka.... Rolling Eyes
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st květen 09, 2007 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, tak to bych si honem udelala ridicak v tom state, kde jsi. Na mezinarodni Te asi na nejaky cas pojisti, ale jen docasne (me to dali jen na 3 mesice).
Daisy7

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
No, tak to bych si honem udelala ridicak v tom state, kde jsi. Na mezinarodni Te asi na nejaky cas pojisti, ale jen docasne (me to dali jen na 3 mesice).

To jedine mam - platny californsky ridicak. Delala jsem ho na podzim r. 2004 Very Happy
Marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 12:09 pm    Předmět: Credit Odpovědět s citátem

No taky jsem tim kdysi prochazela a ted mam spickovy kredit.
Musis platit vsechny ucty vcas, mit je na sve jmeno (aspon par, cell je dobry zacatek), udelej si "secure" credit card treba: first premier bank ( das treba $300 depozit, oni ti budou platit uroky za to za jsi jim pujcila penize) a po pul roce si zazadej o normalni kreditku, za tutez dobu si muzes koupit i auto, dum na splatky. ATM karta ti v budovani historie nepomuze ( neni to pujcka) , pouzivej tu kreditku co nejvic ale nikdy ne vic nez 70% limitu a po 2 mesicech zazadej o zvyseni limitu ( tu uz zalohu chtit nebudou) . Nejdulezitejsi je platit vcas aspon minimalni payment. Take pozadej vlastni banku o creditni kartu, tam je nejvetsi pravdepodobnost ze ti ji daji.
Dana_MI

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marci: nejsem si jista, ale hodne lidi od financi mi rikalo, ze balance by mela byt max. 40% creditniho limitu - jinak se to pry uvadi jako "high balance".
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 3:03 pm    Předmět: Re: Credit Odpovědět s citátem

Marci napsal:
No taky jsem tim kdysi prochazela a ted mam spickovy kredit.
Musis platit vsechny ucty vcas, mit je na sve jmeno (aspon par, cell je dobry zacatek), udelej si "secure" credit card treba: first premier bank ( das treba $300 depozit, oni ti budou platit uroky za to za jsi jim pujcila penize) a po pul roce si zazadej o normalni kreditku, za tutez dobu si muzes koupit i auto, dum na splatky. ATM karta ti v budovani historie nepomuze ( neni to pujcka) , pouzivej tu kreditku co nejvic ale nikdy ne vic nez 70% limitu a po 2 mesicech zazadej o zvyseni limitu ( tu uz zalohu chtit nebudou) . Nejdulezitejsi je platit vcas aspon minimalni payment. Take pozadej vlastni banku o creditni kartu, tam je nejvetsi pravdepodobnost ze ti ji daji.

kolik je "spickovy kredit"
dik,
L.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pres 620 dobry
Pres 660 velmi dobry
Pres 740 spickovy

Videl sem i parkrat pres 800
Daisy7

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2007 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jste zlaty, diky moc za rady.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Pres 620 dobry
Pres 660 velmi dobry
Pres 740 spickovy

Videl sem i parkrat pres 800

fakt?
Ja mluvila s lidma co "do toho videj" (v uvozovkach, protoze se mi to nechce rozebirat), a prej 660 credit je nic moc!!!
Pisou to nekde na webu presne???
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá květen 11, 2007 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:

Pisou to nekde na webu presne???

In the United States, a credit score is a number typically between 300 and 850.

http://www.creditscoring.com/pages/bar.htm

620 as the bottom cut off for prime loans
620, considered the dividing line between good and bad credit

A borrower with a score of 660 or greater is considered to be of less risk

Fair Isaac: "The Median FICO Score in the U.S. is 723."

Above 730: Excellent credit

In the United States, a credit score is a number typically between 300 and 850.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Credit History Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com