|
|
| Autor |
Zpráva |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po květen 07, 2007 11:43 pm Předmět: |
|
|
Cus mlynek.
Souhlasim s tim, ze Tikal, Coba, Chichen Itza jsou uplne rozdilna mista, ale ruku na srdce, pro bezneho turistu bez dukladnejsich znalosti historickych souvislosti, jsou to "velmi stare vykopavky uprostred dzungle" a pokud pojede z jednoho mista na druhe, pri posledni navsteve se uz bude trochu nudit. Takovy rozdil, jako uvadis ty na prikladech z Evropy, tam totiz v zadnem pripade neni a laik ty odlisnost (i kdyz urcite podstatne) lehce prehledne. Jde spis o to se seznamit aspon "pocitem, pohmatem a nasatim atmosfery" s uplne jinou kulturou a architekturou, nez jsme zvykli z Evropy. Ja se priznam uplne dobrovolne, ze bych napr. v Tikal 2 dny rozhodne nevydrzel
V Coba jsem byl hned rano, pac me pred davy turistu mistni varovali. Na jedne z pyramid jsem byl uz za svitani a pak mi stacily asi 2 hodiny na ten zbytek. Cist vsechny ty tabulky bych asi nemohl. V Tulum jsem byl naopak cele odpoledne. Bylo tam hodne leguanu, dalo se tam koupat na nadherne male plazi uprostred skal a byla tam pocetna skupina nejakych studentek
Naprosty souhlas s tim, ze Jukatan a belize je jako ono nebe a dudy, ale proc ho ignorovat, kdyz se ta prilezitost na ceste z Cancun vylozene nabizi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út květen 08, 2007 6:59 am Předmět: Re: Belize |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | | pdmlynek napsal: | K závěru nechápu že když se ptáš na Belize, tak proč Tě zajímá jestli vím nebo nevím něco o Čechách.
|
To je presne, co jsem si o tobe myslel. Zijes moc dlouho v USA a cesky uz moc neumis.
Nepsal jsem nic o Cechach(jako stat), ale o Cesich(jako lidech).
|
Ách, jo. Hele, jestli chceš si popovídat o Belize, nebo o Hawaii, nebo i třeba o Vancouveru, tak fajn. Rád pomůžu jestli můžu, rád se poučím. Není přeci potřeba mi tak zbytečně nadávat, nemyslíš?
BTW, máš pravdu sice moje čeština je mizerná, ale ja jsem nepsal o lidech ale o zemi. Ty jses neptal o občanech Belize, ale o zemi Belize; proto jsem psal o ČR. |
OK Mlynku, ja jsem ti nenadaval, jen jsem rekl moji verzi. Ani ja se nechci hadat. Tato forum je na neco jineho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út květen 08, 2007 2:41 pm Předmět: |
|
|
Belize, na to vas uzije, ale prijet na Samotu u lesa, OH, to ne. Jo, jo, Mobe, to bude o tom strachu ukazat xicht . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út květen 08, 2007 7:50 pm Předmět: Pozemky |
|
|
Kdyz uz se tady pise o Belize. Nikdy jsem tam nebyl, ale co me rikal soused(kanadan), tak pry jsou tam docela levny pozemky.
Plno lidi zde z Kanady tam na zimu jezdi(nekteri az na 6 mesicu). Bud tam maji chatu a nebo tam neco pronajimaji.
Tady jsem dneska neco nasel, tak se na to muzete podivat.
http://www.progressoheights.com/location.htm |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: út květen 08, 2007 11:06 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Belize, na to vas uzije, ale prijet na Samotu u lesa, OH, to ne. Jo, jo, Mobe, to bude o tom strachu ukazat xicht . |
Kdo se boji nesmi do lesa  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 467 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: st květen 09, 2007 1:27 am Předmět: |
|
|
| Mob napsal: | | Big_Rig napsal: | Belize, na to vas uzije, ale prijet na Samotu u lesa, OH, to ne. Jo, jo, Mobe, to bude o tom strachu ukazat xicht . |
Kdo se boji nesmi do lesa  | Protoze je tam zly vlk a Karkulku sezere  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st květen 09, 2007 7:05 am Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | | Mob napsal: | | Big_Rig napsal: | Belize, na to vas uzije, ale prijet na Samotu u lesa, OH, to ne. Jo, jo, Mobe, to bude o tom strachu ukazat xicht . |
Kdo se boji nesmi do lesa  | Protoze je tam zly vlk a Karkulku sezere  |
Kdyz uz prisla na radu Karkulka a vlk, tak na to znam jeden vtip.
Jde Karkulka po lese a najednou ji potka vlk a rika: Ahoj kravo, kam jdes? Krkulka odveti: Ja nejsem krava, ja jsem Karkulka a jdu k babicce, protoze ma dneska narozeniny. Nesu ji babovku a sipkove vino.
A vkl se pta a kdepak mas kosik?
Karkulka odpovi: Je ja krava, ja ho nechala doma. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: po srpen 06, 2007 7:58 pm Předmět: Re: Belize |
|
|
| Anonymous napsal: | Chtel bych pristi rok zaletet do Belize. Zna to tam nekdo? Jak se tam da zaletet z USA, jak je tam draho a podobne. Diky vsem za informace.
Tady prikladam jednu stranku pro nekoho o Belize jeste nevi. http://www.travelbelize.org/
Stranky vypadaji zajimave. |
Pete, tohle jsi uz urcite cetl. Precti si schvalne co o Belize napsal Scout66 (mimochodem velice pekne napsane-hodne informaci).
Proc bys odchazel nekam do Australie, kdyz tady je take krasne  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 447 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: po srpen 06, 2007 10:55 pm Předmět: |
|
|
Neboj Rumburaku,do Australie jsem moc stary,ale muj mladsi syn se tam asi jednou odstehuje.Je to takova 12 leta verze Steva ,the Crocodile hunter,co tak blbe zahynul ,vloni. http://www.msnbc.msn.com/id/14663786/?GT1=8506
Kdyz memu synovy bylo 5 roku tak jsem mu ukazal tu Tv Show,byli jsme v Australii v Queensland kde Steve Irwing zil,no a porad ho to nepreslo.Od letosniho jara jsem uz mel doma kolem dvaceti hadu,jesterky a zaby uz nepocitam. Diky bohu ze dnes zacla V Arizone skola.Ted se musim jen starat o dva psy,zelvu,zabu a papouska.No problem.
Do Belize me nikdo permanentne nedostane. Moc velke vlhko a komari a jine potvory. Mam rad pocasi v Arizone. Letos jsme meli krasny Cervenec,kazdy den krasne bourky,pres den okolo 85 F,v noci 60F a vlhkost maximum 50% coz je tady hodne,vetsinou bez destu je okolo 15%.Mozna pockam az U.S. udela Kanadu svym 55 statem a pak si tam koupim chatu nekde v B.C. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: út srpen 07, 2007 7:15 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Neboj Rumburaku,do Australie jsem moc stary,ale muj mladsi syn se tam asi jednou odstehuje.Je to takova 12 leta verze Steva ,the Crocodile hunter,co tak blbe zahynul ,vloni. http://www.msnbc.msn.com/id/14663786/?GT1=8506
Kdyz memu synovy bylo 5 roku tak jsem mu ukazal tu Tv Show,byli jsme v Australii v Queensland kde Steve Irwing zil,no a porad ho to nepreslo.Od letosniho jara jsem uz mel doma kolem dvaceti hadu,jesterky a zaby uz nepocitam. Diky bohu ze dnes zacla V Arizone skola.Ted se musim jen starat o dva psy,zelvu,zabu a papouska.No problem.
Do Belize me nikdo permanentne nedostane. Moc velke vlhko a komari a jine potvory. Mam rad pocasi v Arizone. Letos jsme meli krasny Cervenec,kazdy den krasne bourky,pres den okolo 85 F,v noci 60F a vlhkost maximum 50% coz je tady hodne,vetsinou bez destu je okolo 15%.Mozna pockam az U.S. udela Kanadu svym 55 statem a pak si tam koupim chatu nekde v B.C. AzPete.  |
Pete, s tou Belize jsem si jen delal prdel. O te me tady porad "basni" jeden soused. Ze pry tam byl a ze tam jsou levny pozemky adt...
Ja bych tam taky nesel. Zustanu tady u nas v B.C. Je tady moc pekne, sice draho, ale kde je v dnesni dobe levne. Levnejsi pozemky jsou nekde na severu B.C., ale tam je ukrutna zima. Kdyz ale hledas jen pozemek s chatou, tak ty tady zase drahy taky nejsou.
Tady zasilam jednu web stranku Real Estates z ostrova Vancouver na prostudovani.
http://homes.point2.com/CA/British-Columbia/Vancouver-Island-Other-BC-Islands/Vancouver-Island-Real-Estate.aspx |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|