clo-shipping outside USA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

clo-shipping outside USA
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
martha
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 24, 2005 3:33 am    Předmět: clo-shipping outside USA Odpovědět s citátem

ahoj všichni, měla bych malý dotaz, pokud budete někdo ochoten předat zkušenost byla bych moc ráda. Jsem ted v Cechách, a chci si objednat sportovní věci - 4 vesty na wakeboarding - internetovy obchod ve statech to bez problemu posila i do Cech. Nemám ale zkusenost jestli se v tomto případě platí clo? V případě, že si to nechám poslat ke kamaradovi v USA a ten mi to pak preposle jako darek v hodnote ja nevim 50 dolacu, tak predpokladam, ze je to asi lepsi - co se týče toho cla....Díky moc za případné zkušnosti nebo radu! Radeji bych si to nechala poslat rovnou z internetu, abych toho kámoše nemusela otravovat, ale nevim jak s tim clem....mam pocit ze jsem tady uz neco podobneho cetla, ale ted jsem to nejak nemohla najit Sad
Díky za odpovědi, Martha Smile
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út květen 24, 2005 9:36 am    Předmět: clo-shipping outside USA Odpovědět s citátem

Podrobnosti k zasilkam osvobozenym od cla najdes na strankach Celni spravy:

http://www.cs.mfcr.cz/info/mimoeu.html#_Z%C1SILKY_ZBO%8E%CD_NEPATRN%C9

Na osvobozeni od cla se nasledne vaze i osvobozeni od DPH.
Piskle

Registrace: 20. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 5:30 pm    Předmět: Re: clo-shipping outside USA Odpovědět s citátem

martha napsal:
ahoj všichni, měla bych malý dotaz, pokud budete někdo ochoten předat zkušenost byla bych moc ráda. Jsem ted v Cechách, a chci si objednat sportovní věci - 4 vesty na wakeboarding - internetovy obchod ve statech to bez problemu posila i do Cech. Nemám ale zkusenost jestli se v tomto případě platí clo? V případě, že si to nechám poslat ke kamaradovi v USA a ten mi to pak preposle jako darek v hodnote ja nevim 50 dolacu, tak predpokladam, ze je to asi lepsi - co se týče toho cla....Díky moc za případné zkušnosti nebo radu! Radeji bych si to nechala poslat rovnou z internetu, abych toho kámoše nemusela otravovat, ale nevim jak s tim clem....mam pocit ze jsem tady uz neco podobneho cetla, ale ted jsem to nejak nemohla najit Sad
Díky za odpovědi, Martha Smile

Z me zkusenosti.Posilala jsem rodicum darek a nechala jsem ho pojistit na $199.00.
Protoze pojisteni bylo v hodnote vyssi nez $58.00,mamka zaplatila clo 700 Kc.Vysvetlili ji na celnim urade,ze od vstupu do EU se plati za darky poslane z USA clo.
Pokud je balik pojisten(ohodnocen posilajici osobou) na vice nez prave tech $58.00,jiz se plati clo.Ale presny sazebnik nevim.Jen vim,ze pod $58.00 se neplati nic.
Jana
Anonymní

PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to asi jak kde... Ja posilala do Cech nedavno balik pojisteny na 100 dolacu a nikdo zadny clo neplatil!!! Laughing
Karla
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2005 7:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem posilala baliky do Cech a v zivote jsem zadne clo neplatila.To fakt slysim poprve.
Nata
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2005 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to teda nevim, ja posilala nasim pred 14 dnema novej LCD monitor, a pojistila jsem to na 199. Vubec nikdo nic neplatil, zadny clo, nic. Ja vim ale ze se rikalo, ze pokud to je nad 200 US tak pak se plati clo, tak nevim. Asi jak kde a jak se celnici vyspeji... Smile
Piskle

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2005 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nata napsal:
Tak to teda nevim, ja posilala nasim pred 14 dnema novej LCD monitor, a pojistila jsem to na 199. Vubec nikdo nic neplatil, zadny clo, nic. Ja vim ale ze se rikalo, ze pokud to je nad 200 US tak pak se plati clo, tak nevim. Asi jak kde a jak se celnici vyspeji... Smile

Jo,presne tak jsem to slysela i ja.Pojisteni nad $200 se plati clo.
Proto jsem psala,ze jsem ho pojistila na $199,aby nasi nic neplatili a co se stalo??Cetli jste sami.
Tak FUCK(pardon)nevim,co je tohle za podvody Mad Mad
Jana..ale tyhle podvody nejsou k smichu..ver mi Crying or Very sad
Jana
Anonymní

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2005 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Piskle: Mas pravdu, omlouvam se... Crying or Very sad Crying or Very sad
CZECH

Registrace: 24. 03. 2005

PříspěvekZaslal: ne květen 29, 2005 1:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bezcelni limit je 6000 kc, jestli balik pojistis na 199 nebo 200 je uplne jedno, ja od doby co sel dolar pod 40 kc pojistuju na 150 a nikdy sem nemel problem
Rakosnik

Registrace: 03. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 30, 2005 6:54 pm    Předmět: clo Odpovědět s citátem

Ahoj
ja posilal nekolikrat balik do Cech od vstupu do EU jednou pojisteny na $1.000 a jednou na $500 nekolikrat na $200 a nikdy nikdo nic neplatil. Souhlasim s tim ze je bezcelni limit do 6.000 Kc coz jsem zjistoval. Pochybuju ze je v lidske moci kontrolovat na celnici kazdy balik takze proste nekdo ma smulu a musi zaplatit.
Piskle

PříspěvekZaslal: so červen 04, 2005 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takze.Mluvila jsem s mamkou pred 3 dny a znova volala na celnici.Nikdo nezvedal telefon(podotykam,celnici v severnich Cechach),tak zavolala na postu,kde platila clo a odpoved zenske z posty byla asi takovato:" Vite pani,clo plati jen nekdo.Podle toho,jak se celnici vyspi.Ale nerikejte to nikomu,my z nich mame strach."
Co dodat.Jen tu kopiruji odpoved,kterou moje mamka dostala na jedne poste v severoceskem meste.
Bez dodatku,bez komentare.
Verte nebo ne.Chci poslat dalsi balik,ale nevim,zda-li ho mam pojistit na prave tech $58.00,aby mamka zase necvakala 700Kc clo. Confused
Muj nazor je takovyto.Kdyz balik pojistim na $58.00,kazdy ho muze sebrat,protoze 58 baku je uplne h...o Mad .A hodnota baliku bude samosebou vyssi.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so červen 04, 2005 9:36 pm    Předmět: Cau piskle Odpovědět s citátem

Ja, kdyz posilam balik, tak tam jako obsah napisu knihy a do zavorky nekdy pridam pouzite. Zasadne nepojistuju a jako hodnotu udavam castku kolem 30$. Nevim, co by pro potencialniho zlodeje mohlo byt jeste min zajimave Wink Ale s tim clem jsi mela asi jen obycejnou smulu. Priste se to uz s nejvetsi pravdepodobnosti nestane.
Rakosnik

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Scoute,
paklize posilas vazne knihy tak je to OK a co kdyz tam budes mit i digitalni cameru za $1000 a ztrati se ti z baliku tak si ani neskrtnes i kdyz to budes mit pojistene. Nemas to uvedene na liste tak se s tebou nebude nikdo bavit. V tom je asi nejvetsi riziko.
Piskle nechapu jak muze nekdo platit clo z tak male hodnoty. Nezda se mi to. Ja jsem vazne zjistoval jak to je a bylo mi receno do 6000 KC neplatis NIC!!!!! Nic bych neplatil a nechal bych to proverit, nikdy nevis kdo vsechno se muze na tobe prizivit u nas.
Pokud je hodnota baliku do tech 6000 KC tak bych vubec nestresoval a napsal co tam je ve skutenosti a pojistil na hodnotu jakou to ma.
Piskle

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rakosnik napsal:
Scoute,
paklize posilas vazne knihy tak je to OK a co kdyz tam budes mit i digitalni cameru za $1000 a ztrati se ti z baliku tak si ani neskrtnes i kdyz to budes mit pojistene. Nemas to uvedene na liste tak se s tebou nebude nikdo bavit. V tom je asi nejvetsi riziko.
Piskle nechapu jak muze nekdo platit clo z tak male hodnoty. Nezda se mi to. Ja jsem vazne zjistoval jak to je a bylo mi receno do 6000 KC neplatis NIC!!!!! Nic bych neplatil a nechal bych to proverit, nikdy nevis kdo vsechno se muze na tobe prizivit u nas.
Pokud je hodnota baliku do tech 6000 KC tak bych vubec nestresoval a napsal co tam je ve skutenosti a pojistil na hodnotu jakou to ma.

Rakosnik..vis,ja to pojistila na $199,- a vypsala z 80% pravdive,co v baliku bylo.Mamka proste nemela na poste dovolani.Nechtela zaplatit prave to clo ve vysi 700,- Kc a pracovnice posty ji rekla,ze ji balik proste neda.Mamina ji rekla,ze to chce prosetrit a nemini nic platit a pracovnice posty ji rekla,ze ji balik neda a hotovo a zavrela okynko.
No je to hnus,zkusim jeste jednou pojistit balicek na $100,-.Uvidime...rekl slepy a odesel Wink
Rakosnik

PříspěvekZaslal: pá červen 10, 2005 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele Piskle snad existujou na poste jeste vyssi sarze nez jen nejaka baba za prepazkou. Proc se mati neobratila na nejakeho manazera ci jak se tomu u nas rika?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com