|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 9:06 am Předmět: co si muzu dovolit po svatbe a odeslani papiru + fingerprint |
|
|
Moje otazka je jednoducha , prosim kdo ma zkusenost podelte se.
Jsem vdana za americana od listopadu, vyrizeno papirovani a otisky. (moje vizum je propadle)
Kdy si budu moci poridit americky ridicak? A zazadat o zmenu jmena? jaky je muj status ted kdy vlastne cekam na prvni pohovor, legel nelegal? Diky jitka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st duben 25, 2007 10:48 am Předmět: |
|
|
Odpoved je taky jednoducha. Jestli mas po otiscich a pozadano o work permit, dostanes k pracovnimu povoleni kartu platnou na 1 rok a normalne legalne cekas na pohovor. Muzes si samozrejme vyridit DL, SS# atd. Pokud nemas posledni legalni pobyt prekroceny o vice jak 6 mesicu, muzes si pozadat i o Advance parol, ktery ti vlastne zarucuje, ze budes kdykoliv pred vyrizenim tveho pristehovaleckeho viza znovu vpustena do zeme po jejim pripadnem opusteni. Tedy zadat o tento dokument muzes tak jak tak, ale podle zakona by ti meli tu zadost po prekroceni te zminovane sestimesicni lhuty zamitnout. I kdyz jsem uz slysel i o pripadech, kdy to proslo.
Urcite ti uz prisla prvni potvrzeni a pridelene A# (alien number), coz by samo o sobe uz stacilo k vyrizeni DL i SSN i k legalnimu zamestnani. Ovsem je to trosku komplikovane s tim, ze bez te karty z USCIS si vsichni budou muset ten tvuj status overovat. jednodussi bude jeste par dnu pockat az dorazi do mailboxu. pokud jsi o pracovni povoleni nezadala, plati predchozi varianta a zadas s jakoukoliv picture ID (i pas) a dokumenty os USCIS. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 12:08 pm Předmět: |
|
|
| Diky Scout za bleskovou odpoved. Ja jen ze jsem spis netrpeliva a nevedela sem jak dlouho na to povoleni musim cekat . Na otiscich jsem dostala potvrzeni kde je me alien #. Coz je de facto posledni dokument od USCIS, tak to zkusim na tom DMV, treba to projde tady na venkove... Mela jsem mezinarodni ridicak ale propad mi pred par mesicema a nechci zbytecne riskovat.. Jeste jednou diky , a ma podpora tomuto foru, je tu hodne uzitecnych informaci pro cechy co ziji v USA.. Jitka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st květen 02, 2007 2:27 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Diky Scout za bleskovou odpoved. Ja jen ze jsem spis netrpeliva a nevedela sem jak dlouho na to povoleni musim cekat . Na otiscich jsem dostala potvrzeni kde je me alien #. Coz je de facto posledni dokument od USCIS, tak to zkusim na tom DMV, treba to projde tady na venkove... Mela jsem mezinarodni ridicak ale propad mi pred par mesicema a nechci zbytecne riskovat.. Jeste jednou diky , a ma podpora tomuto foru, je tu hodne uzitecnych informaci pro cechy co ziji v USA.. Jitka |
Jak to dopadlo? Nechali te udelat DL nebo SSN s tim ALIEN # (number)? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: CA
|
Zaslal: st květen 02, 2007 5:57 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | Diky Scout za bleskovou odpoved. Ja jen ze jsem spis netrpeliva a nevedela sem jak dlouho na to povoleni musim cekat . Na otiscich jsem dostala potvrzeni kde je me alien #. Coz je de facto posledni dokument od USCIS, tak to zkusim na tom DMV, treba to projde tady na venkove... Mela jsem mezinarodni ridicak ale propad mi pred par mesicema a nechci zbytecne riskovat.. Jeste jednou diky , a ma podpora tomuto foru, je tu hodne uzitecnych informaci pro cechy co ziji v USA.. Jitka |
Jak to dopadlo? Nechali te udelat DL nebo SSN s tim ALIEN # (number)? |
Ono i kdyz mas uz GC, tak hned SSN NEDOSTANES......dalsi overovani.....SSN pak posilaji postou....vezme to zase par tydnu....nevim jestli to takhle probiha vsude, to je zkusenost tady, z CA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 03, 2007 6:59 am Předmět: |
|
|
| Jasne, oni ti ho tam primo nedaji, me doslo za 10 dni |
|
| Návrat nahoru |