Jak je to se svatbou s obcanem se zelene karty?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak je to se svatbou s obcanem se zelene karty?
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 11:21 pm    Předmět: Jak je to se svatbou s obcanem se zelene karty? Odpovědět s citátem

Ahoj lidicky ve foru. Mate nekdo nejake informace ci zkusenosti v oblasti svatby s obcanem, ktery je drzitelem zelene karty.Mam pritele, ktery je drzitelem zelene karty,ja jsem tu na J1 viza,ktere mi vyprsi na pozdim.Jak by to bylo v pripade svatby na uzemi USA a jak je to taky v pripade, ze ja budu zpet v CR a my by jsme se rozhodli pro svatbu tak za rok nebo dele. Poradite mi nekdo? Hledala jsem informace na internetu, ale zadne informace jsem nenasla, vsude pisou jen jak je to v pripade svatby s US citizen.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 1:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jde o svatbu s drzitelem GC tak to je v podstate podobne, jen vsechno trva o dost dele (to je rozdil) ... aspon myslim.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 7:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas. O pristehovalecke vizum pro tebe musi zazadat bud firma, ktera te sponzoruje, nebo manzel/ka (US obcan). Drzitel GC tuto moznost nema a to nejen v pripade manzelu, ale i rodicu nebo deti.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan.

Znamena to teda ze kdyz si vezmes v US nekoho se zelenou kartou, tak az ti vyprsi vizum, je z tebe nelegal?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Anonymous napsal:

Znamena to teda ze kdyz si vezmes v US nekoho se zelenou kartou, tak az ti vyprsi vizum, je z tebe nelegal?

Presne tak, je z tebe ilegal. Jestli si tvuj manzel(ka) vyridi obcanstvi tak potom muzes zazadat o zmenu tveho statusu. (pokud jste porad married).
XxX

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
XxX napsal:
Anonymous napsal:

Presne tak, je z tebe ilegal. Jestli si tvuj manzel(ka) vyridi obcanstvi tak potom muzes zazadat o zmenu tveho statusu. (pokud jste porad married).

Takze jestli tomu dobre rozumim, pokud si vezmes residenta s GC, tak papiry nedostanes.
Pokud si vezmes citizena s GC tak je vse OK?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX napsal:
Anonymous napsal:
XxX napsal:
Anonymous napsal:

Takze jestli tomu dobre rozumim, pokud si vezmes residenta s GC, tak papiry nedostanes.
Pokud si vezmes citizena s GC tak je vse OK?

Citizen nevlastni GC ale NATURALIZATION CERTIFICATE, GC se musi odevzdat. Takze jeste jednou, MUSIS SE PROVDAT JENOM ZA US OBCANA JESTLI CHCES POZADAT O PAPIRY.
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
No ono by to slo ale ta cekaci lajna je strasne dlouha. Take by to slo, kdyby tvuj snoubenec byl na pokraji vyrizovani citizenship, jinak jak psaly prede mnou, z 90 procent je to tezke. Koukaji take na to jak GC holder obdrzel zelenou kartu, jestli snatkem,loterii,sponzorovani atd.
Zdar bucky
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ahoj,
No ono by to slo ale ta cekaci lajna je strasne dlouha. Take by to slo, kdyby tvuj snoubenec byl na pokraji vyrizovani citizenship, jinak jak psaly prede mnou, z 90 procent je to tezke. Koukaji take na to jak GC holder obdrzel zelenou kartu, jestli snatkem,loterii,sponzorovani atd.
Zdar bucky

Presneji, ono to na 100% nejde dokud neni u partnera citizenship.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st duben 25, 2007 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je fakt; je tam toho moc "kdyby" - prave jsem se na to divala.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuji za odpovedi.Muzete mi prosim nekdo poslat odkazy na web.stranky,zabyvajici se toutou problematikou s GC. Takze i kdyby svatba byla v CR, takze pro me se v podstate nic nezmeni ani nepomuze. A kdyby byla svatba v CR a ja si pak zazadala o turisticke ci nasla najekeho sponzora{zamestnavatele v USA},je tam nejaka sance? Jo a ja pracuji na J1 viza jako aupair,moje hostrodina chce abych pro ne i nadale pracovala, mohla bych si zazadat o pracovni viza pres ne, treba kdybych byla uz pul roku v CR a chtela zpet do USA?
XxX

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Dekuji za odpovedi.Muzete mi prosim nekdo poslat odkazy na web.stranky,zabyvajici se toutou problematikou s GC. Takze i kdyby svatba byla v CR, takze pro me se v podstate nic nezmeni ani nepomuze. A kdyby byla svatba v CR a ja si pak zazadala o turisticke ci nasla najekeho sponzora{zamestnavatele v USA},je tam nejaka sance? Jo a ja pracuji na J1 viza jako aupair,moje hostrodina chce abych pro ne i nadale pracovala, mohla bych si zazadat o pracovni viza pres ne, treba kdybych byla uz pul roku v CR a chtela zpet do USA?

Jde ti o svatbu nebo o papiry?

Jestli o papiry, neber si drzitele GC, ale citizena.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ti jde jenom o papiry tak potrebujes obcana, stracis jenom cas si vzit nekoho z GC a pak cekat kdovi jak dlouho nez si viridi obcanstvi. Pokud se vdavas opravdu, tak porad by neskodilo aby si tvuj manzel dokoncil obcanstvi a ty si muzes zadat pres neho. Protoze pokud s tim nic neudelate tak nejake turisticke nebo J1 viza jsou jen docasne a v budoucnu budete mit problemy.
XxX

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Pokud ti jde jenom o papiry tak potrebujes obcana, stracis jenom cas si vzit nekoho z GC a pak cekat kdovi jak dlouho nez si viridi obcanstvi. Pokud se vdavas opravdu, tak porad by neskodilo aby si tvuj manzel dokoncil obcanstvi a ty si muzes zadat pres neho. Protoze pokud s tim nic neudelate tak nejake turisticke nebo J1 viza jsou jen docasne a v budoucnu budete mit problemy.

Ja si myslim ze kdyz se vda v CR za drzitele GC, a pak pozada o turisticky vizum, ze sance dostat ho je asi na bodu mrazu...

A Na J-1?? Aupair vizum ji uz pak nedaj.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com