|
|
| Autor |
Zpráva |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: st duben 25, 2007 2:03 am Předmět: |
|
|
Vazeni: jsem moc rada, ze se diskuze trochu uklidnila. Uz jsem totiz uvazovala o variante, ze Vam nabidnu: "tak bude to kord nebo to budou pistole?", abyste se mohli vzajemne pozabijet. Ale nemela jsem cas na cokoliv reagovat - a ono se to mezitim uklidnilo samo, super.
Jedine, co mohu k predchozi diskuzi dodat je, ze po precteni prispevku "nevericiho" mi hral usmev na rtech. Ten kluk rekl hodne pravdy. Ano, ne prilis vybirave, rekl to primo, ale tu pravdu mel. Jiste, podle me si Scout az tolik kritiky nezaslouzi, ale faktem je, ze Scout obcas dela z komara velblouda. A, uprimne, vklada vety do ust lidem, kteri je ani nerekli. Me treba naprosto sokoval svym tvrzenim, ze | scout66 napsal: | | 6. Absolutne jsem nepochopil tvuj dovetek. Chlubit se tim, ze zamestnavam nacerno Ukrajince? Tvrdit, ze kdo to nedela je "padly na hlavu"? To uz bys pak taky mohla zamestnavat hladove africke deti za kus chleba s maslem. Ty te taky prijdou levneji nez firma. Mas snad pocit, ze je to spravne? Pro tebe jako podnikatele urcite. Uz rozhodne mene pro ty chudaky a vubec ne pro ty radne firmy, stat a ekonomiku. | ... proboha Scoute, jak jsi doprcic prisel na to, ze jsem jako podnikatelka zamestnavala nacerno Ukrajince? To je totiz presne To, co Neverici na Tobe kritizoval ... ponekud prekrucujes fakta. Ja osobne nikdy v zivote nerekla, ze jsem nekoho zamestnavala na cerno a uz vubec ne jako podnikatel. Ano, mela jsem az 3 ruzna zamestani a musela jsem je provozovat na zivnostak; to ano. Ale protoze jsem delala 16 hodin denne, byla jsem ubita jak kote (a to jen proto, abych byla schopna zaplatit ucty na dome, podporovat syna a tezce nemocneho tatinka a 1x za rok se podivat na dovolenou do Chorvatska) tak uz jsem nemela cas na nejaky uklid. Tak jsem proste pred par znamymi prohodila neco o tom, jestli by si nekdo obcas nechtel prividelat uklidem meho baraku (mel 9 velikych mistnosti). A prozrad mi: kdyby jsi mel moznost ziskat stejnou sluzbu za 40kc/h a nebo za 150 kc/h ... kterou variantu by jsi zvolil - rekni. Totiz pokud by mi firma nabidla variantu nejakeho dlouhodobeho kontraktu za rekneme 60kc/h, tak bych nevahala a sla do toho. Ale oni vedeli o ukrajinske konkurenci a proste se nedokazali prispusobit - a to byla jejich skoda. Jiste, treba ty holky u me delaly nacerno, ale ja s nimi vzdycky jednala velice slusne; mely jidlo a vsechno - a byly spokojene. V mem pripade slo spis o pratelskou vypomoc nez o nejake zamestnavani nacerno - ale chtela bych na jejich miste videt spokojeneho Cecha ... Jo a jinak: tohle funguje i tady v USA: hodne mistnich remeslniku Ti da slevu i par set dolaru jen proto, ze platis ne sekem, ale hotove (a to je legal a American).
Osobne kdybych v CR (bohuzel, musim to priznat) zila vzdycky uplne podle pravidel, tak bych ve finale nemela ani na to, abych tatinkovi zaplatila dustojny pohreb. Vim, tamni spolecnost porad neni uplne cista (at uz za to muzou komunisti, byrokracie nebo kdovi co); ale protoze to tak je, nech si svou kritiku pro sebe, ano? V mych botach jsi nikdy nebyl ... a jsem rada, ze ne; neprala bych Ti to. A prestan konecne vyjizdet po kazde - i nevinne minene poznamce (tanec nebo "prava otce" v uvozovkach) - jak mas ve zvyku. Fakt, hodne veci chapes o dost jinak, nez jak jsou mysleny. V mem pripade tedy urcite. A urcite vis, ze v CR dnes slusne ziji vetsinou jen podvodnici a vexlaci ... lidi, kteri poctive pracuji spis jen prezivaj - a dokaz mi, ze nemam pravdu.
A co Ty vlastne vis o ekonomice? Asi toho neni mnoho - osobne jsem zastancem volneho trhu a konkurence. Prijdes mi, jako muj exmazel - sice ma take VS vzdelani, ale prirodovedneho smeru; ne ekonomickeho jako ja - ovsem neustame me poucoval a snazil se dokazat, za toho vi vic, nez ja (at to byla Philipsova krivka nebo neco jineho). I seda ekonomika ma jisty prinos, to by jsi jako "expert" mel vedet. A kdyz vidim, kam momentalne plynou vydaje statniho rozpoctu, tak jsem jen rada, ze na tyhle vydaje uz *S*P*A*M*, vazne. Kdyby tam byl nejaky vyznam, budu platit a rada - ale ne statu, ktery me rodine svevolne ukradl hodne milionu, absolutne nas ojebal v restituci a jeste prostrednictvim svych uredniku se snazil nas pripravit o dalsi penize? Jaka by byla Tvoje reakce pane? Rekni .... kdyz vsechny soudy hrajou proti Tobe ... protoze proste nasleduji toho prvniho v*** vpredu. A kdyz vis, ze spis prispivas na platy uredniku nez na cokoliv jineho - fakt, se svym hodnocenim ekonomiky jdi do haje (a vrat se, az se neco naucis).Az mi tedy ukazes cerveny diplom; pak budes pro me partner.
Pravda je, ze nic neni v zivote zadarmo, ze nic se neda brat "for granted", a ze podle nekoho to Libby asi mozna prehnala. Ja bych ale jeji pocatecni prispevek spis chapala jako projev zoufalstvi a jako zadost o pomoc. Treba to vyznelo pro nekoho arogantne, mozna, ale kdo nejedna v afektu, kdyz nevi jak dal a ma vztek??? Ja bych tedy jeji pocatecni post brala s rezervou a nerozpoutala davovou hysterii jako nekdo.
A uplne naposled: pro vsechny pany (nejen Scouta): i zenske dovedou byt chytre (netvrdim, ze ja jsem); tak je berte jako partnery a napriste bude dobre . A prestanme se uz, MOC PROSIM, hadat o suche z nosu ... nema to cenu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: st duben 25, 2007 8:55 am Předmět: |
|
|
Tak, milej Rako. Dostala jsem se trosku do formy a muzu ti odpovedet podrobneji.
Zrovna TED ( ve sve odpovedi ) ses zachoval jako nejakej blbej komous. Muzes respektovat, ze JA to mam proste jinak, nez ty? Ze ja jsem napravo proto, ze NECHCI, aby se na me nekdo skladal. NECHCI nic zadarmo, ono to totiz zadarmo neni. Nechci zadne socialni vyhody. I ty totiz nekdo ( danovi poplatnici ) musi zaplatit. NECHCI, aby se na me nekdo skladal. Jsem zodpovedna za sve ciny a po ,,statu" chci to, aby mi umoznil pracovat a vydelat si tak, abych podle toho mohla zit. Nechci od danovych poplatniku duchod, chci se zabezpecit sama tak, abych ve stari mohla dustojne zit. Nechci zdravotnictvi zadarmo - co je komu po tom, ze jsem nemocna? Od toho si snad platim pojistku a holt odkladam penize na extra ucet, abych v pripade nemoci mela kam hrabnout. Ono ty ,,socialni vyhody" maji hodne svych proti. V Kanade jsou takovi hodni a socialni, ale moc jim to tam nefunguje, jsou predlouhe objednaci lhuty a Kanadani se jezdi lecit sem, ac tady za to plati. Jak ,,funguje" zdravotnictvi napr. v Cesku, si mozna pamatujes, nebo snad ctes denni tisk.
Abych ti odpovedela ve stejnem tonu : cim te zblbli ti hodni demokrati tak, ze me musis urazet?
Myslis si, ze kdyz bude US president soudruzka Clinton, ze ti tady bude lepe? JO? Nebo ze bude na celem svete mir? Nebo CO???? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st duben 25, 2007 10:13 am Předmět: |
|
|
Pro Danu a pouze pro Danu:
S tebou se Dano (a nejen s tebou) strasne tezko o necem diskutuje. Tedy alespon mne urcite. Ty jsi posunuta uplne nekam jinam. Pohybujes se v uplne jine rovine a to je potom jakakoliv debata v podstate nemozna. A navic rada rikas zevseobecnovani "prekrucovani fakt". Ty strasne moc diskutovanych problemu vztahujes na sebe, tve osobni zkusenosti a konkretni priklady.
Zkus se nekdy bavit obecne. O principech. Nemusis nas seznamovat se svym soukromim, abys osvetlila chod sede ekonomiky. Vase rozepre s byvalym manzelem s tim opravdu nemaji nic spolecneho. KAZDA zeme na svete, reguluje svuj pracovni trh at uz primo, nebo neprimo. KAZDA se brani prilivu nelegalnich pristehovalcu z chudsich zemi. Pro KAZDOU zemi a ekonomiku jsou nelegalni imigranti potencialnim nebezpecim. na takovou principialni otazku nemusi mit clovek cerveny diplom. To je vseobecne znama vec.bez nej by se pak s tebou pak clovek nemohl bavit skoro o nicem, protoze by nebyl partner pro diskuzi.
Jako jeho drzitelka by jsi mohla na tom svem prikladu neco vysvetlit.
Ve meste X ma pan nebo pani Y firmu Z s 20 zamestnanci. Uklidovou firmu, at to sedi. 21 lidi si spokojene zije, ma praci zabehnutou klientelu, tvori soucast fungujiciho ekonomickeho systemu. Pak najednou zacne ubyvat prace. 21 lidi se musi uskromnit, pak uz jen 15, 10 a nakonez pan Y firmu zavre. A zrovna tak i jeho soused, co mel zahradnictvi a dalsi soused, co mel autoopravnu. proc musel pan Z tu firmu zavrit? Protoze uz nemel pro sve lidi praci. Protoze ve meste se objevilo 20 lidi ze sousedniho chudsiho statu, kteri meli minimalni zivotni naklady a byli schopni pracovat za tretinovou mzdu. A tak panu Y postupne nezavolala nejaka Dana, ktera byla momentalne ve financni krizi a taky chtela te chuderce z toho sousedniho statu nejak pomoct, pak nezavolali z hospody, protoze snizili jednu nakladovou polozku a tak to slo dal a dal. po roce v tom mestecku muselo zavrit zivnost nekolik lidi i proto, ze u nich prestali utracet ti lide, kteri prisli o praci u pana Y. Jak to? protoze ti chudaci ze sousedniho statu ty penize neutratili, ale po roce je vsechny odvezly domu. A misto nich prijeli dalsi chudaci a vic, a dalsi a dalsi a dalsi. A ted mi prosim, cerveny diplome rekni, kde je ta vyhoda teto sede ekonomiky.
Cetl jsem jeden ekonomicky clanek, ktery se tykal vyhradne mexickych imigrantu v USA, ale da se samozrejme vztahnout na uplne vsechny. Mexicka vlada prosazuje velmi prisna opatreni proti pristehovalcum z Guatemely, Hondurasu, Kostariky a dalsich zemi na jih od jeji hranice. Ale v otazce zastaveni nebo omezeni odchodu vlastnich obcanu do USA, zustava pasivni. Proc? Diky tem vice nez 10 milionum mexicanu v USA pritecou do mexicke ekonomiky rocne miliardy dolaru. jenom z Chicaga je to 100 milionu mesicne!!! A tyto miliardy chybi te ekonomice, ktera svou vykonnosti vsechny tyto lidi pritahuje jako vosy vonavy bombon. Opravdu silna ekonomika to nejakou dobu ustoji, ale nyni uz opravdu zacina jit do tuheho a ta cisla jsou uz pomalu neunosna i pro USA.
Nikdo z tech, kdo si nechaji levne uklidit, sestrihat travu, opravit auto nevidi ty globalni dusledky. Nikdo nechape, zrovna jako ty na tom jedinem, malinkem prikladu hodinoveho uklidu, ze prave tam zacina cely problem. Jednotlivec to pocituje ja svou vlastni usporu, vychytralost, nebo neviditelnou ruku "volneho trhu", ale tva vlada s tim ma potize. Te vlade ty penize z neodvedenych dani, i ty, co opousti zemi opravdu chybi. Ona se ti snazi vytvorit co nejlepsi podminky pro zivot a kdyz to nedokaze, bude spatna a lidi budou nespokojeni. A tak se snazi tomu, co ji skodi zabranit. A zacne udelovat viza, delat kontroly na letistich, na pracovistich, prestane velkoryse vydavat dokumenty, poskytovat zdarma lekarskou peci a vzdelani. A ti lidi, co sem prijeli proto, ze je to tam lepsi, nez u nich doma, nechapou, proc jim nekdo dela takove potize a takovou krivdu.
ja vim, ze je to jak pro male deti. Taky nemam ten cerveny diplom, ale mozna uz konecne pochopis, o cem celou dobu mluvim.
Neni to ani o te jedne, jedine, nestastne, zoufale Libby, ktera ceka na radu, kam pro DL. Je to VSECHNO o tom stylu, o celkovem pristupu, o tom vecnem nadavani a zoufani a osocovani vlady, US zakonu, americkych uradu. Porad a porad dokola je nekdo spatnej, nekdo haze klacky pod nohy, nekdo nekoho diskriminuje. Jenom my sami jsme jsme v poho. My delame vsechno spravne a zly svet, stat, bernak, urednik..... kolem nas nas chce okrast, vyuzit, zneuzit. Mozna bych neco podobneho napsal zitra, za tyden, za mesic. Je to tu proste ustredni motiv.
Vzdyt se podivej pozpatku na toto forum. kdo ho sleduje opravdu pravidelne, co muze rict?
Ja podobnych for procital nekolik. Nikde se to netoci tolik kolem nelegalni imigrace, nelegalni prace, jak s cim vyjebat, jak co obejit. Nikde neni tolik kritiky, narku na nespravedlnost.
Tady? Pro koho neni Bush ko*ot, kdo souhlasi se zahranicni politikou USA, kdo vidi nebezpeci v nelegalnim pristohovalectvi, kdo doma nepece rohliky, nevari knedliky nepousti detem Kremilka a Vochomurku a ma zelenou kartu je zblblik, vymyta hlava, povysuje se. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 10:38 am Předmět: |
|
|
| Scoute, pekne napsane a vysvetlene a dava to smysl. Ted jenom cekam kolik lidi to zase nepochopi, jednoudusej to vysvetlit nejde, tak uz se netrap psat to lidem co to nikdy nepochopi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
neverim svym ocim Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 11:19 am Předmět: |
|
|
Scout napsal:"Tady? Pro koho neni Bush ko*ot, kdo souhlasi se zahranicni politikou USA, kdo vidi nebezpeci v nelegalnim pristohovalectvi, kdo doma nepece rohliky, nevari knedliky nepousti detem Kremilka a Vochomurku a ma zelenou kartu je zblblik, vymyta hlava, povysuje se."
JO SOUHLAS.A vis proc?Protoze ses CECH ty vole!Prisel si ze stejny pr..le jako my vsichni ostatni.Mel by si sympatizovat s kazdym,at uz je tu legalne nebo ne.Hrajes si na velkyho rodilyho amika,zrejme chrapes v US Flag pyzamu,nosis triko s priblblym Jirkou a karu mas polepenou s"I love god ","proud of my troops" a Americkymi vlajkami.Ses vubec normalni?
Na to co pise ocean reagovat nema absolutne cenu.Ten clovek je blazen a demagog.
Ja tu jsem 16 let.Prijel jsem za lepsim,coz se mi take povedlo.Ziju spokojenej zivot jakej bych v CR zrejme nezil(buh vi).Ameriku mam rad,ale ROZHODNE nehodlam nikdy jit proti svejm lidem.Jakkoliv.Vzdy jsem pomohl,kdyz bylo treba,nikdy jsem se neotocil k nikomu zady jen kvuli tomu,ze byl Ilegal.Nikomu necpu do hlavy me politicke nazory a nikomu nebudu rikat,ze je protizakone to co dela nebo jak zije.Opravdu nepochopim,jak muze cizinec sympatizovat s necim podobnym co popisujes.Delas z tech lidi kriminalniky a odpad.I rodilym americanum (republikanum) se vycita ,ze by se meli zeptat svych rodicu odkud vubec pochazeji.Nasi lide (az samozrejme na par vyjimek) sem prichazeli za lepsi budoucnosti,za sanci,kterou jim Amerika muze dat a kterou asi nedostali v CR.Vetsina z nich tu ziji *S*P*A*M* zivotem a tvrde pracuji na to,aby uzivili sve rodiny.Diky tomu,ze po pul roce v zacatcich se z nich stali ilegalove je tim padem radi mezi luzu?Zapomente mily pane.Jsou to obycejni lide,kteri zde nasli svuj druhy domov a kteri bud z nevedomosti(kterej svecenej spadl z nebe take,ze?)nebo z nemoznosti se zaridit legalne zustali Ilegaly.Stejne tak jako x milionu mexiku,polaku a ostatnich.
Mam pocit jakoby lide jako ty nebo ocean a spol. tise zavideli tem,kterym nyni svita sance na to,byt tu legalne,pricemz Vy i ja jste museli sahnout hluboko do kapsy a najit "cestu" se zelenym obzorem a to Vam nejde pod fousy a ohanite se vsim moznym.Ze by typicke pro ceskou povahu?Ovsem,ze je.Ja to vsem soucasnym ilegalum z celeho srdce preji.Maji tu sve rodiny,maji tu sve zazemi a zivot.Doufam v rozumnou dohodu politiku,ktera jim umozni zustat.
Pises:"Porad a porad dokola je nekdo spatnej, nekdo haze klacky pod nohy, nekdo nekoho diskriminuje. Jenom my sami jsme jsme v poho. "
Ano,proc by si clovek nemohl postezovat?Ja vidim soucasny trend take jako spatny.Zprisnila se bezpecnost kvuli teror.utokum.Fajn.Souhlasim.Proc jde s tim ruku v ruce take zprisneni Imigracnich zakonu?To lze preci rozlisit.Mexikani ani Evropane nepredstavuji pro USA bezpecnostni problem.Meli by se tudiz zamerit hlavne na vylizany paka z blizkyho vychodu.Ale ne,ty sem pousteji davem.
Ja osobne vnimam omezeni v porizovani US dokladu na mistni(statni) urovni pouze jako predvoj Federalni (ustavni)chystajici se zmeny v podobe urcite legalizace.Toto je bohuzel ta trnita cesta,ktera vse provazi a to je to na co si lide jako Libby stezuji.Vzdy jsem podobnym rikal,necht maji trpelivost.Doufejme,ze se jim vyplati.
A to,ze ilegalni imigrace a jeji nasledna pracovni sila byla a bude vzdy pro US ekonomiku jen a jen prinosem je myslim ze jasne uz kazdemu.Tve priklady jsou sice hezky ctive,ale praxe byva jina.
Jinak jeste posledni poznamka k ocean.Kdyz uz tu padlo to tema valky a posilani synu do valky...jen ma osobni narazka.Cloveku jako ty bych pral,aby se ti nekdy stalo neco podobneho.A abych ti odpovedel ve stejnem tonu : cim te zblbli ti hodni republikani tak, ze bys nechala umrit vlastniho syna za nesmyslnou valku jednoho americkeho vypatlance?
To jen pro zamysleni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: st duben 25, 2007 12:05 pm Předmět: |
|
|
neverim svym ocim
Ty mas fakt dost. Zkus si nekym vysetlit psany text, kdyz s nim mas sam problem.
,,Mam pocit jakoby lide jako ty nebo ocean a spol. tise zavideli tem,kterym nyni svita sance na to,byt tu legalne,pricemz Vy i ja jste museli sahnout hluboko do kapsy a najit "cestu" se zelenym obzorem a to Vam nejde pod fousy a ohanite se vsim moznym."
Ha ha ha ha ha. Ocean je na tom uplne jako Libby a 12- 20 milionu ostatnich. Jen si na rozdil od Libby a jim podobnym nemysli, ze za to muze nekdo jinej, nez ona sama.
,,Cloveku jako ty bych pral,aby se ti nekdy stalo neco podobneho" - k tomuto ti muzu rict jen jedno. Prd vis, jakej jsem clovek.
Zato ja vim, ze ty jsi pro me kousek hovna u cesty. Za tohle.
TY se tady zastavas chudery Libby, ktera se muze podelat, ze nam, ilegalum, tady nerozdavaji GC za krasny usmev a zaroven nekomu prejes, aby mu zemrelo dite?
Mas mozek? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st duben 25, 2007 12:10 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | Rakosniku, nektere veci jsou na tebe asi prilis slozite. A na mne je dnes uz pozde a Podmlynek ti v podstate odpovedel, za coz mu dekuji:-))))
3X - chapala bych, kdyby se syn rozhodl. Nebranila bych mu, ac by mi to srdce rvalo. Ja ho nikam neposilam. Zije si svuj zivot. Je dospely, svepravny ( zatim ) a kupodivu, navzdory me silene vychove, bajecny. |
Ocean, ty mluvis jak cesky politici
Taky nikdy neodpovi na primou otazku ANo x NE,
ale rozpitvavaj vsechno mozny...
Mne je jedno zda jsi pro valku nebo ne, at si tady v tomhle foru kazdej dela co chce,at se treba na hlavu stavej, jen me zajimal nazor lidi kteri tu valku tady tak vehementne propagujou, zda by poslali vlastniho syna do valky aby bojoval za jejich krasnou americkou vlast.
Jak u tebe tak u Scouta by me zajimalo : Rekli byste svemu synovi at jde do valky, protoze vy tuhle valku tak strasne podporujete?????  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: st duben 25, 2007 12:18 pm Předmět: |
|
|
Pro Scouta a pouze pro Scouta:
Vis, je sranda, ze si myslime totez, ale jeden o druhem. Podle Tebe se se mnou strasne spatne diskutuje, protoze veci posunuji do jine roviny a ja si presne to same zase myslim o Tobe. Co Ty povazujes za "zevseobecnovani" ja povazuji za prekrucovani fakt a opacne. Ale to je fuk, na tomhle svet nestoji.
Nechej si svuj nazor a ja si necham svuj a koncim s diskuzi - na tohle fakt nemam cas.
Tohle je svobode forum a kazdy ma narok na svuj nazor. Navrhuji, abychom se nechali vzajemne zit a bude klid .
No a nemyslim si, ze Te nejak seznamuji se svym soukromym - tak dobre se prece nezname .
P.S. ale tady je krasny priklad, jak se Ti velice dari chapat veci jinak, nez jak jsou receny: kde jsi vzal tu jistotu, ze na ekonomce jsem mela cerveny diplom? Treba jsem to rekla jen proto, ze budu o tom diskutovat jen tehdy, jestli jsi mel lepsi vysledky nezli ja .
Jiste, seda ekonomika ma negativni dusledky (v tom s Tebou souhlasim), ale ja to brala v jednom konkretnim pripade - a na konkretnim pripade par uklidovych firem v Praze (a take jsem reagovala na Tvoje plane obvineni o "zamestnavani Ukrajincu nacerno"). Protoze tam to bylo spis tak, ze pani majitelky (obvolala jsem nejprve asi 5) najimaly Ukrajinky (hodne i nacerno), samy delaly minimum - a tem Ukrajinkam platily tech 35-40kc/h. Tedy uplne stejne, jako jsem jim platila ja. A pro dane vykazovaly minimum cinnosti a maximum nakladu (a par Cechu zamestnanych na brigadu, aby nemusely platit socialku a zdravku). Tak ted mi tedy rekni, jaky v tom byl rozdil; jestli jsem si na vypomoc zjednala tu holku rovnou a nebo za 3x tolik pres agenturu?
Ano, USA se musi branit prilivu nelegalnich emigrantu, to bezpochyby. Nehodlam tu rozvadet vsechna mozna rizika (a hodne negativ jsi uz uvedl sam a v tom jsi mi usetril praci), ale zase jsi strelil vedle: ja se nebavila o USA, ale o CR. Poslys: v momente, kdy z jednoho platu v CR relativne slusne uzivim rodinu, vymizi byrokracie, korupce a podobne veci a z vladnych uredniku prestanou byt korytari, pak ty dane asi mit bude cenu platit (i kdyz me se to uz asi netyka) a i si na tom zakladat. A sam vis, jak to v Cechach funguje, to Ti snad rikat nemusim (jako treba to, ze v rade pripadu je skoro jedno, jestli si objednas firmu nebo melouchare, protoze ta firma Ti to jednak udela draz a jednak je Ti v rade pripadu stejne nejaka zaruka k nicemu).
Timto koncim s diskuzi, vazne - a take nevidim duvod se dohadovat, protoze (jestli sis toho jeste nevsiml), tak v hodne vecech mame stejny nazor jen se nam obcas stane je "Ja o voze, Ty o koze".
Preji hezky den  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st duben 25, 2007 12:58 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: |
Ha ha ha ha ha. Ocean je na tom uplne jako Libby a 12- 20 milionu ostatnich. Jen si na rozdil od Libby a jim podobnym nemysli, ze za to muze nekdo jinej, nez ona sama.
|
Ouch, na tenhle levy hak si neverici celkem nabeh!
Me by ovsem ze vseho nejvic zajimalo, co si o tomhle vsem mysli "the face that launched a thousand insults" a.k.a. Libby. Kolik lidi uz ji tady strcilo do huby neco, co ja ne a ne v tom original prispevku najit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: st duben 25, 2007 1:45 pm Předmět: |
|
|
Vis co Ocean s tebou nema cenu o necem mluvit protoze ty jsi neodpovedela ani na jednu moji otazku a pises sem porad jedny a ty same blbosti. Netusil jsem ze se lidi rozlisuji jestli jsou na levo nebo na pravo podle toho jestli chteji nebo nechteji neco zadarmo.
Ja nejsem zblblej nastesti nicim a nikym protoze nekdo vladnout musi at uz ti nebo jini. A ver tomu ze je mi jedno jestli tam bude sedet soudruzka Clinton jak jsi psala nebo nekdo jinej ale ver taky tomu ze pokud tam bude nejakej podelanej pravicak tak ta valka vzdycky bude at se ti to libi nebo ne. To je jejich styl a pravidlo. Ono totiz ten zbrojni prumysl nekdo vyuzit musi ze jo!!! A pani pravicaci na ten chleba nejak musi vydelat.
A jeste neco ...nemela bys verit vsemu co pisou v novinach!!! Na tom ze jsi zblbla jako spousta amiku a veri Bushovi na tom ty uz asi nic nezmenis! Tak mu ver dal. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: st duben 25, 2007 1:56 pm Předmět: |
|
|
| A jeste neco Ocean...nevim proc bych nemel chtit duchod i kdyz bude nejspis smesny od danovych poplatniku kdyz za me dane si treba ted nejaky deda koupil v krame chleba??? Budu rad kdyz budu mit usetrino na duchod neco navic ale abych vykrikoval potom Prosim vas nedavejte mi ho ja jsem hrdy Ocean ktery si od nikoho nic nevezme a vydelal si na sebe sam!!...no tak to ja tedy ne. Na koho myslis ze pak zapusobis?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: st duben 25, 2007 2:07 pm Předmět: |
|
|
Ocean:
Hahaha,jak je mozny,ze ta chytra ,schopna,nejlepsi pravicova ocean je vlastne taky ilegal?Nemela by ses jit udat svym partajnikum,kdyz uz mas tak radikalni nazory?Nejednas tudiz proti svemu presvedceni?
Nikde sem necetl,ze by si Libby myslela,ze je tady ilegalne kvuli nekomu jinymu,ty jo? A nebo nekde vidis napsano,ze by cekala rozdavani GC za krasny usmev?
Neustale prevraceni a podsouvani blbych kecu tem,co je nikdy nerekli.To je to jedine,co Vam jde.A presne jen tak,jak se Vam to hodi do kramu.
Takze psany text mila damo si nechte vysvetlit sama,pokud mozno odborne,mate s nim vazny problem vy,ne ja:))
Prirovnani ,opakuji prirovnani meho "prani" melo Vasi chytre hlavicce pouze naznacit to,ze pokud hlava nehlava branite valky a tvrdite,ze jsou OK,pak do tech valek postavte sve syny.Uz tohle same tady psala i XXX:
"jen me zajimal nazor lidi kteri tu valku tady tak vehementne propagujou, zda by poslali vlastniho syna do valky aby bojoval za jejich krasnou americkou vlast.
Jak u tebe tak u Scouta by me zajimalo : Rekli byste svemu synovi at jde do valky, protoze vy tuhle valku tak strasne podporujete????? "
a na to radeji zadna a nebo jen "zastrena"odpoved,ze?
Big_rig jak jinak,nez o5 pravdive:" Kolik lidi uz ji tady strcilo do huby neco, co ja ne a ne v tom original prispevku najit." -jak ty to chlape delas:))) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: st duben 25, 2007 2:19 pm Předmět: |
|
|
| Rakosniku s lidmi podobneho razeni(ocean) mam sve zkusenosti(i diky memu vzdelani).Vetsina tech,co kriceji jak strasne nikdy nic nechteli a maji se strasne uzasne a nic nepotrebuji a nikdy by si nic nevzali jsou prave ti nejvetsi chudacci,kterym je nutno pomahat.Schvalne jsem si prosel par stromu,kde ocean prispivala a mohu potvrdit,ze jeji agresivni reakce na ostatni lidi zde na forech jsou znamkou bud A,: cloveka zmetka a nebo B,:zamindrakovaneho chudaka.Pozor nechci tim ted nikoho urazit.To neni ucel toho,co ted pisu.Je to jen strohe konstatovani jejich reakci.Videl jsem napriklad strom,kde se nekdo delil o informace ohledne porodu maleho ditete a dalsich moznosti pomoci mlade rodine.Jeji doslova"zakerne"prispevky me utvrdili v tom,ze toto neni clovek hoden jakekoli diskuze ci povsimnuti.Proto se zdrzuji dalsich komentaru k dane osobo,protoze nevyusti k nicemu peknemu:)) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: st duben 25, 2007 2:22 pm Předmět: |
|
|
| neverim svym ocim napsal: | | osobo |
Pardon,osobe:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 2:29 pm Předmět: |
|
|
| Jen jeden zajimavy postreh: slovo RIDICAK tu nepadlo asi tak posledni 4 stranky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|