|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 24, 2007 11:21 pm Předmět: Jak je to se svatbou s obcanem se zelene karty? |
|
|
| Ahoj lidicky ve foru. Mate nekdo nejake informace ci zkusenosti v oblasti svatby s obcanem, ktery je drzitelem zelene karty.Mam pritele, ktery je drzitelem zelene karty,ja jsem tu na J1 viza,ktere mi vyprsi na pozdim.Jak by to bylo v pripade svatby na uzemi USA a jak je to taky v pripade, ze ja budu zpet v CR a my by jsme se rozhodli pro svatbu tak za rok nebo dele. Poradite mi nekdo? Hledala jsem informace na internetu, ale zadne informace jsem nenasla, vsude pisou jen jak je to v pripade svatby s US citizen. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: st duben 25, 2007 1:23 am Předmět: |
|
|
| Pokud jde o svatbu s drzitelem GC tak to je v podstate podobne, jen vsechno trva o dost dele (to je rozdil) ... aspon myslim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 7:34 am Předmět: |
|
|
| zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st duben 25, 2007 10:34 am Předmět: |
|
|
| Souhlas. O pristehovalecke vizum pro tebe musi zazadat bud firma, ktera te sponzoruje, nebo manzel/ka (US obcan). Drzitel GC tuto moznost nema a to nejen v pripade manzelu, ale i rodicu nebo deti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: st duben 25, 2007 12:17 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan. |
Znamena to teda ze kdyz si vezmes v US nekoho se zelenou kartou, tak az ti vyprsi vizum, je z tebe nelegal? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 2:02 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | Anonymous napsal: | | zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan. |
Znamena to teda ze kdyz si vezmes v US nekoho se zelenou kartou, tak az ti vyprsi vizum, je z tebe nelegal? |
Presne tak, je z tebe ilegal. Jestli si tvuj manzel(ka) vyridi obcanstvi tak potom muzes zazadat o zmenu tveho statusu. (pokud jste porad married). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: st duben 25, 2007 4:47 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | XxX napsal: | | Anonymous napsal: | | zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan. |
Presne tak, je z tebe ilegal. Jestli si tvuj manzel(ka) vyridi obcanstvi tak potom muzes zazadat o zmenu tveho statusu. (pokud jste porad married). |
Takze jestli tomu dobre rozumim, pokud si vezmes residenta s GC, tak papiry nedostanes.
Pokud si vezmes citizena s GC tak je vse OK? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 5:07 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: | | Anonymous napsal: | | XxX napsal: | | Anonymous napsal: | | zalezi co od toho ocekavas,jestli si ho vezmes v USA nebo v CR je to uplne stejne, budes vdana mit J1 viza nez ti vyprsi a on svoji GC, nic se nezmeni. Pokud si chces vyridit US papiry tak pres drzitele GC to nejde, musi byt US obcan. |
Takze jestli tomu dobre rozumim, pokud si vezmes residenta s GC, tak papiry nedostanes.
Pokud si vezmes citizena s GC tak je vse OK? |
Citizen nevlastni GC ale NATURALIZATION CERTIFICATE, GC se musi odevzdat. Takze jeste jednou, MUSIS SE PROVDAT JENOM ZA US OBCANA JESTLI CHCES POZADAT O PAPIRY. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 515 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: st duben 25, 2007 6:10 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
No ono by to slo ale ta cekaci lajna je strasne dlouha. Take by to slo, kdyby tvuj snoubenec byl na pokraji vyrizovani citizenship, jinak jak psaly prede mnou, z 90 procent je to tezke. Koukaji take na to jak GC holder obdrzel zelenou kartu, jestli snatkem,loterii,sponzorovani atd.
Zdar bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 25, 2007 7:55 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Ahoj,
No ono by to slo ale ta cekaci lajna je strasne dlouha. Take by to slo, kdyby tvuj snoubenec byl na pokraji vyrizovani citizenship, jinak jak psaly prede mnou, z 90 procent je to tezke. Koukaji take na to jak GC holder obdrzel zelenou kartu, jestli snatkem,loterii,sponzorovani atd.
Zdar bucky |
Presneji, ono to na 100% nejde dokud neni u partnera citizenship. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: st duben 25, 2007 7:57 pm Předmět: |
|
|
| To je fakt; je tam toho moc "kdyby" - prave jsem se na to divala. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 27, 2007 8:13 am Předmět: |
|
|
| Dekuji za odpovedi.Muzete mi prosim nekdo poslat odkazy na web.stranky,zabyvajici se toutou problematikou s GC. Takze i kdyby svatba byla v CR, takze pro me se v podstate nic nezmeni ani nepomuze. A kdyby byla svatba v CR a ja si pak zazadala o turisticke ci nasla najekeho sponzora{zamestnavatele v USA},je tam nejaka sance? Jo a ja pracuji na J1 viza jako aupair,moje hostrodina chce abych pro ne i nadale pracovala, mohla bych si zazadat o pracovni viza pres ne, treba kdybych byla uz pul roku v CR a chtela zpet do USA? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: pá duben 27, 2007 8:15 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Dekuji za odpovedi.Muzete mi prosim nekdo poslat odkazy na web.stranky,zabyvajici se toutou problematikou s GC. Takze i kdyby svatba byla v CR, takze pro me se v podstate nic nezmeni ani nepomuze. A kdyby byla svatba v CR a ja si pak zazadala o turisticke ci nasla najekeho sponzora{zamestnavatele v USA},je tam nejaka sance? Jo a ja pracuji na J1 viza jako aupair,moje hostrodina chce abych pro ne i nadale pracovala, mohla bych si zazadat o pracovni viza pres ne, treba kdybych byla uz pul roku v CR a chtela zpet do USA? |
Jde ti o svatbu nebo o papiry?
Jestli o papiry, neber si drzitele GC, ale citizena. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 27, 2007 9:10 am Předmět: |
|
|
| Pokud ti jde jenom o papiry tak potrebujes obcana, stracis jenom cas si vzit nekoho z GC a pak cekat kdovi jak dlouho nez si viridi obcanstvi. Pokud se vdavas opravdu, tak porad by neskodilo aby si tvuj manzel dokoncil obcanstvi a ty si muzes zadat pres neho. Protoze pokud s tim nic neudelate tak nejake turisticke nebo J1 viza jsou jen docasne a v budoucnu budete mit problemy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
|
Zaslal: pá duben 27, 2007 10:59 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Pokud ti jde jenom o papiry tak potrebujes obcana, stracis jenom cas si vzit nekoho z GC a pak cekat kdovi jak dlouho nez si viridi obcanstvi. Pokud se vdavas opravdu, tak porad by neskodilo aby si tvuj manzel dokoncil obcanstvi a ty si muzes zadat pres neho. Protoze pokud s tim nic neudelate tak nejake turisticke nebo J1 viza jsou jen docasne a v budoucnu budete mit problemy. |
Ja si myslim ze kdyz se vda v CR za drzitele GC, a pak pozada o turisticky vizum, ze sance dostat ho je asi na bodu mrazu...
A Na J-1?? Aupair vizum ji uz pak nedaj. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|