|
|
| Autor |
Zpráva |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 855 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út duben 24, 2007 10:30 am Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
Ocean, ty jsi clovek kteryho mam rada, ale presto mi to neda a zeptam se :
Poslala bys sveho syna bojovat za TVOJI US zemi?
Jak koukam tak s valkou tady souhlasej vsichni ti co v ni nebyli a nikoho v ni neztratili!!!
Zabijeni nic nevyresi. Nasili plodi zase jen nasili
|
Ty me vazne stves, Karle ! Jen co Te clovek zacne odepisovat, reknes neco takoveho . Kudos!!
Jet si vyridit DL do MI nebo Caroliny je sice jenom stop gap measure, ale prece jenom lepsi nez nic. Za ty 4 roky, ktere bude ten DL platny, se toho muze spousta zmenit. Nebo nemusi.
A s tim zdesetinasobovanim populace to urcite tak horke nebude . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út duben 24, 2007 12:43 pm Předmět: |
|
|
Ale jasne, ze je to lepsi nez nic, ale o ten ridicak muze prijit clovek uz za hodinu. Nebo ten prvni den, kdy uz to ani v MI nepujde. Populace tam zustane stejna. Moc lidi se tam nastalo nepohrne. Ja jen, ze kdyby tam pro DL prihlasil pobyt kazdy, kdo o nej v jinych statech prisel, tak ten narust v databazi videt urcite bude  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: út duben 24, 2007 1:07 pm Předmět: |
|
|
Pro porad neverici oci:
Ja se nepotrebuju zpovidat z toho, kolika lidem jsem tady na foru i mimo nej pomohl. Pokud by clovek snad cekal nejaky vdek, je vzdycky lepsi si koupit psa.
Nikdy jsem nikoho neodmitnul a vzdycky jsem poradil a pomohl, jak nejlip jsem umel. Znam jeste par lidi, pro ktere bych udelal maximum, aby uz meli konecne pokoj a mohli zacit normalne zit a cestovat. Z tech, co nesedeli se zalozenyma rukama, nenadavali, nefnukali, ale rozhodli se neco podniknout, mam uprimnou radost, moc jsem jim drzel palce a jsem na ne taky tak trochu hrdej. Je pravda, ze nekteri potrebovali dost premlouvani, ale nakonec se do toho zakousli a vyplatilo se jim to.
Vsichni lidi, kterym jsem kdy aspon minimalne pomohl, byli v USA nelegalne, nebo se sem s timto umyslem chystali. Nikomu jsem to nemel za zle, ale nesmeli prede mnou nikdy nadavat na vladu, imigracni uredniky, blby zakon, nespravedlnost atd. Kdo nehleda chybu v sobe a neuvedomi si, ze co si nadrobil, to si musi taky snist, at to stoji, co to stoji, tomu se ostatne pomoct ani moc neda.
Nevim, jestli tyto stranky nekdo monitoruje nebo ne. Ale vetsinou se tady nedeje nic spatneho. Tem, kdo uz jsou jednou nelegalne tady, mnoho prilezitosti nezbyva, ale o to vic by meli byt pripraveni a dobre informovani o novele imigracniho zakona, protoze to je sance, na kterou vetsina z nich ceka uz cela leta.
Imigracni zakon USA ma tolik legalnich moznosti k zivotu, studiu i praci, ze je skoda, jak moc lidi si jeste dnes dela zbytecne problemy s nelegalnim pobytem. Treba si tim zaviraji moznou cestu do budoucna. A to vsechno jenom proto, ze jdou tou nejjednodusi a nejobvyklejsi cestou. Moznosti jsou daleko vetsi, ale vyzaduje to mnohem vic trpelivosti, papirovani, hledani a taky penez.
Jenomze cesta ke stesti vede vzdycky do versku. Nikdy ne z versku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: út duben 24, 2007 1:15 pm Předmět: |
|
|
Neni mi moc jasne jak muzes prijit o DL uz za hodinu nebo "ten prvni den kdy uz to nepujde". Pokud clovek nejezdi vylozene jako prase, tak se snad neni ceho bat. Me policajti nezastavili uz 6 let.
V TN o takovem populacnim narustu tesne pred tim, nez zacali vyzadovat SSN, probehlo par zprav tiskem. Michigan ma asi trochu vyhodu v tom, ze je vic na severu, trochu z ruky. Ale jeden nikdy nevi, je mozne, ze tlak federalni vlady a medii tu reformu pozadavku na udelovani ID uspisi a tohle tema uz brzo bude o nicem. V Tennessee to tehdy slo hodne rychle. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: út duben 24, 2007 1:31 pm Předmět: |
|
|
| Cece, Scoute, ja jsem si tady od Tebe precetl snad vsechny prispevky, ale nejak mi porad unikaji ty konkretni rady pro takove lidi jako je Libby a ji podobni, kteri jsou tady uz more let ilegalne. Jak se zlegalizuje nekdo, kdo se nemuze provdat za americana? Porad rikas, ze tech cest je spousta a chce to jenom penize a snahu. Coz takhle se o jednu jednou z tech cest podelit? Pokud se stydis, bojis nebo jsi tak nehorazne skromny, klidne mi to flakni jako soukromou zpravu a ja to zverejnim pod svym jmenem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mmm Anonymní
|
Zaslal: út duben 24, 2007 2:04 pm Předmět: |
|
|
je nekolik zpusobu legalizace. Ten co jsem udelal ja:
nasla jsem si praci, kde mne sponzorovali na pracovni povoleni a pak jsem pozadala o zelenou kartu po 2 letech, clovek se musi upsat na par let a ma i nizsi plat a stoji to prachy ale stoji to za to. Musite hledat ne nadavat jak je to nespravedlivi ze vy jste sem prijeli na cerno a chcete nejaka prava zdarma. Papiry nejsou levna zalezitost a casove je to take narocne ale vetsina lidi se nesnazi a jen by chteli vsechno do klina... Ti co neplati ani dane nejvic |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: út duben 24, 2007 3:04 pm Předmět: |
|
|
Hej Rigu, ja moc cest pro lidi jako je Libby nevidim. V tomto pripade opravdu nejde moc delat. Jedine opravdu cekat a byt pripraveny a to dost dobre na ten prvni den, kdy budou mit moznost zacit legalne jednat. protoze podle toho, co tvrdi zkuseni imigracni pravnici, tak jak to jednou v jakekoliv podobe projde, bude hodne zalezet na rychlosti, s jakou se bude zadat. Kdo to chytne prvni, nebude tak dlouho cekat. Uz kvuli svym dobrym znamym a rodine prizni verim, ze to bude uz brzy. A v jakekoliv podobe, protoze bude alespon nejaka dalsi a hodne realna moznost.
Ja vim vic o tom, jak se zaridit, pokud jeste neni pozde a clovek ma legalni status. nebo jak se zacit na emigraci pripravovat, co vyridit, jake moznosti vyuzit, aby se clovek jiz predem vyhnul problemum. Je jasne, ze ne kazdy na to ma. Nemyslim jen financne, ale hlavne mentalne. Je to casto dost zdlouhave a psychicky namahave, ale jde to. Jak uvedu jinde, prvni krok je vetsinou ziskani turistickeho viza, ktere je potreba pro nezbytnou prvni navstevu USA. nemela by byt jedina ani posledni. A nemelo by se zneuzit. Ale pro hodne lidi, hlavne mladych, je prave toto prvni kamen urazu. Jak maji vyrizovat pracovni vizum, kdyz nemuzou mluvit s nekym, kdo by o ne mel zajem. Atd. atd. Popisu na jinem miste.
Ale doufam, ze pochopis, ze nektere veci proste NEJDOU hromadne zverejnit, protoze se ta informace rozleti rychlosti blesku a perfektniho planu je razem zhrouceny domecek z karet. Ja ti to jestli chces vysvetlim osobne po telefonu, aby sis nemyslel, ze si vymyslim, ale to bys ho musel nekdy zvednout  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: út duben 24, 2007 5:21 pm Předmět: |
|
|
Rakosniku, rada bych ti odpovedela, ale nevim, na co se ptas. Muzes otazku polozit znovu? Jinak? Diky.
Jinak - pro mne jsou proste demokrate hodne moc nalevo. Plna usta slibu a skutek utek... Nevim, co ti neni jasne.
Pro 3X - zesilela bych. Ale... Byla by synova volba, zda byt ci byt v armade. Ja nemiluju valku! Nenavidim ji a nenavidim zbrane a nasili. Ale s touto valkou souhlasim. Protoze na hlavu si srat dobrovolne nikdo nenecha. Nebo jo? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út duben 24, 2007 5:35 pm Předmět: |
|
|
| ocean* napsal: | Rakosniku, rada bych ti odpovedela, ale nevim, na co se ptas. Muzes otazku polozit znovu? Jinak? Diky.
Jinak - pro mne jsou proste demokrate hodne moc nalevo. Plna usta slibu a skutek utek... Nevim, co ti neni jasne.
Pro 3X - zesilela bych. Ale... Byla by synova volba, zda byt ci byt v armade. Ja nemiluju valku! Nenavidim ji a nenavidim zbrane a nasili. Ale s touto valkou souhlasim. Protoze na hlavu si srat dobrovolne nikdo nenecha. Nebo jo? |
Tak jsem to nemyslela. Nabidla by jsi synovi aby se prihlasil do armady a sel bojovat a nechat se zabit kvuli tehle zemi? Zatimco Bush a jeho government si hrejou prdel ve WHite housu? Zajimavy prave je, ze ti co maji plnou hubu kecu sedej doma prdeli a hlida je ochranka, a ti normalni lide kteri se stavi na stranu valku si hrabou na svym pisecku ale do armady nejdou a svou rodinu by taky neposlali.Jak to?????
Scoute, nechces do armady??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út duben 24, 2007 6:08 pm Předmět: |
|
|
| XxX napsal: |
Tak jsem to nemyslela. Nabidla by jsi synovi aby se prihlasil do armady a sel bojovat a nechat se zabit kvuli tehle zemi? Zatimco Bush a jeho government si hrejou prdel ve WHite housu? Zajimavy prave je, ze ti co maji plnou hubu kecu sedej doma prdeli a hlida je ochranka, a ti normalni lide kteri se stavi na stranu valku si hrabou na svym pisecku ale do armady nejdou a svou rodinu by taky neposlali.Jak to?????
A to jsi rikala ze jsi nepoliticka ze se nepriklanis k zadne strane. Tak nevim........ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út duben 24, 2007 6:41 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | XxX napsal: |
A to jsi rikala ze jsi nepoliticka ze se nepriklanis k zadne strane. Tak nevim........ |
????
K jaky ze se hlasim strane????
Tohle byl osobni dotaz na Ocean, ne pro tebe, mozna sis spletl jmeno nebo blbe ctes  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rakosnik
Registrace: 03. 02. 2005 Příspěvky: 51
|
Zaslal: út duben 24, 2007 7:20 pm Předmět: |
|
|
Ocean neni mi jasny ten komunismus. V kom je jako zazrany??
Mam z tebe pocit ze jsi uplne zblbla tema republikanama a tou jejich valkou...tak na jednu stranu pises ze valku nenavidis stejne jako zbrane ale nezapomenes napsat ze s touto valkou souhlasis!!!??
S cim jako souhlasis v teto valce?? O jake sranim na hlavu pises? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: út duben 24, 2007 8:25 pm Předmět: |
|
|
Je mi jasny ten komunismus i to v kom je jako zazrany. Nemam z ocean pocit, ze by byla zblbla republikanama a rozumim co myslela tim sranim na hlavu.
Ale to je asi tim, ze sem jeste mlada a blba a tak pridavam dalsi prispevek s informacni hodnotou nula ;] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1252 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út duben 24, 2007 8:38 pm Předmět: |
|
|
| Rakosnik napsal: | ...tak na jednu stranu pises ze valku nenavidis stejne jako zbrane ale nezapomenes napsat ze s touto valkou souhlasis!!!??
|
Člověk (i společnost nebo stát) musí občas dělat věci co se mu nelíbí, protože dělat tyto věci mu uspějeje víc než je nedělat. Nelíbí se mi ránu brzo vstávat, ale chápu že je to nutné vstávat abych šel do práce abych si vydělal peníze, tak vstávám. Nelíbí se mi platit daně, ale chápu že vláda potřebuje peníze aby mohli fungovat, tak platím daně. Nelíbí se mi válčit, ale jestliže někde Amerika má platné zájmy které je potřeba si chránit platnou vojenskou sílou, tak podporuji takový vojenský zásah. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ocean*
Registrace: 05. 04. 2005 Příspěvky: 224
|
Zaslal: út duben 24, 2007 9:19 pm Předmět: |
|
|
Rakosniku, nektere veci jsou na tebe asi prilis slozite. A na mne je dnes uz pozde a Podmlynek ti v podstate odpovedel, za coz mu dekuji:-))))
3X - chapala bych, kdyby se syn rozhodl. Nebranila bych mu, ac by mi to srdce rvalo. Ja ho nikam neposilam. Zije si svuj zivot. Je dospely, svepravny ( zatim ) a kupodivu, navzdory me silene vychove, bajecny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|