USA nebo EURO EVROPA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

USA nebo EURO EVROPA
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu?
Autor Zpráva
Apollio
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 10:07 am    Předmět: USA nebo EURO EVROPA Odpovědět s citátem

Ma cenu zustavat v USA, legalne ci nelegalne?

Illegalne je to urcite slozitejsi. V pripade ze jsi legalni, je to o mnoho lepsi? Nevyplatilo by se zit v Evrope kde je volne otevreny trh a cestovani. Anglie pry ma velmi dobre pracovni podminky pro pristehovalce, jsi legalne a taky muzes byt doma kdy si zmyslis. V podstate muzes zit a pracovat kdekoliv v Evrope a mit se vyborne. Takze se naskyta znovu otazka: zustat v USA a zit podradne?
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V dnesni dobe jako ilegal je to tezsi, je cim dal vic omezeni; spise zacinaji neprehlizet zakony. Jako legalni mas v Americe neomezene moznosti, jenom to chce pozitivni pohled na svet a snazit se. Snaha nema limit. O Evrope (Anglii) a jejich moznostech po vstupu do EU namam osobni skusenosti ale casto slysivam jak lidem America ublizuje (pokud me nekdo ublizuje nebudu sedet na miste a trpet to ale pujdu jinam) a jak je to v Anglii dobre, kousek domu (otazka je: kde je doma) a LEGALNE. Pro ty co by se pro tuhle volbu rozhodli, PROSIM napiste jak se mate lepsi (ale po pravde) DEKUJI.
marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevim jestli nelegalne to ma cenu v US. Muzu vam rici z pohledu legalniho - ano.
V UK to neni tak ruzovy jak vam vsichni tvrdi (je tam mnohem draz) a pravidla jsou stejny.
S zelenou kartou jeste nemate vyhrano protoze pokud nemate nejake vzdelani ci neco neumite, jste tam kde jste byli, navic kolem vas vsichni umi perfektne anglicky a maji skoly. Cestovat muzete kam se vam libi a let 8 h pres ocean neni az tak tezky ( financne je to 3-4 dni prace), v CR muzete byt 2x do roka (nevim sice proc kdyz vas domov je zde, ale budiz) , navic ta Ceska republika z ktere jste odjizdeli pred 5 ci dokonce 10 lety uz neni takova jak si ji pamatujete ( hlavne ceny a lidi) a navic zidealizovane. Co se tyce spolecnosti v US plati pracujes li poctive dostanes se daleko ci zijes prijemne v CR plati pokud nekradej , nemas znamy nebo nepodvadis tvuj zivot jako stredni trida bude financne tezky ( zapomen kazky 3 roky novy auto, najem 1/4 platu a jidlo za babku, cestovani letadly a drahe restaurace 2x do tydne, nepocitat moc co co stoji)
Lidi se tu v US usmivaji (aspon na oko), daj ti prednost v jizde a je jim jedno jake jsi narodnosti, v obchode te obslouzi take s usmevem a vsechno je No problem - zkuste to v CR
Goodie
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je logicky, ze pokud je nekdo v USA nelegalne, neni to uplne idealni. Na druhou stranu, pokud ma clovek dobrou praci, ktera ho aspon trochu bavi a/nebo kde vydelava slusny penize, "dobry" lidi okolo a je tak nejak zajety a zvykly na odlisnosti od CR, muze se mu tady libit. Prace pod bossem se k tomu samozrejme neradi. Dost lidi tady i podnika. Hodne lidi postrada rodinu/kamarady, ale jak Marci napsala, doma uz to neni jako to byvalo. Lidi se zmenili, k horsimu, stejne tak jako fungovani cele zeme. Obyvatele Cech se vetsinou chlubi, jak si "krasne" ziji, ale neni tomu tak, kdyz ma clovek moznost porovnani. Lidi si vsechno zavidi, pocitaji, kolik ma asi soused penez, co si kdo ne/koupil a vubec se tak nejak stouraj v ostatnich. Snad jde jen o zvyk...(?) Na Ameriku jsme si taky kazdy musel vice ci mene zvyknout. Ale ne kazdy je ochotny zvykat si na horsi zivot zpatky doma.

Z pohledu legalniho obcana snad neni o cem mluvit. Pokud se clovek snazi, mohl by uspet v nejakem oboru. Pokud neuspeje, alespon muze mit pocit, ze tomu dal vsechno, jelikoz nemel zabrany pri hledani prace.

V UK neni o co stat, at uz kvuli pocasi, nedostatku prace, ktera je navic obvykle velmi mizerne placena, nebo vysokym cenam.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 8:53 pm    Předmět: Re: USA nebo EURO EVROPA Odpovědět s citátem

Apollio napsal:

Illegalne je to urcite slozitejsi. V pripade ze jsi legalni, je to o mnoho lepsi? Nevyplatilo by se zit v Evrope kde je volne otevreny trh a cestovani. Anglie pry ma velmi dobre pracovni podminky pro pristehovalce, jsi legalne a taky muzes byt doma kdy si zmyslis. V podstate muzes zit a pracovat kdekoliv v Evrope a mit se vyborne. Takze se naskyta znovu otazka: zustat v USA a zit podradne?

Nekomu vyhovuje zit podradne, jinej ma vysoky cile Wink Kazdej jsme jinej Wink
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 24, 2007 8:53 pm    Předmět: Re: USA nebo EURO EVROPA Odpovědět s citátem

Apollio napsal:

Proč bych měl žít někde v Evropě, když můžu žít v USA? Né že by vše bylo v Americe růžové, ale je v USA vyší plat, jsou lepší možnosti, levnější a větší auta, nemovitosti a většina zboží, atd. Alespoň pro mě a mojí rodinu.

Jestliže mi chybí věci které jsou v Evropě lepší než v USA, tak si vždycky nějak poradím: Belgické, České nebo Německé pivo se v USA dá koupit také; na staré historické památky si vždy můžu zaletět do Mexika, Egypta, Indie, nebo Evropy.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt duben 26, 2007 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pripadne me ze to vzdy skonci na stejnem bode, lidem (nejen Apolio) se nekde nelibi, stezuji si ale zadnou zmenu neudelaji. A kdyz se k tomu vyjadris tak pravdepodobne tomu co rikas ani nevenuji pozornost. Tam je pak jakakoliv rada nebo pomoc marna.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

KDE SE NAM PODEL Apolio ???????? Laughing
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 10:57 am    Předmět: Re: USA nebo EURO EVROPA Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Apollio napsal:

Proč bych měl žít někde v Evropě, když můžu žít v USA? Né že by vše bylo v Americe růžové, ale je v USA vyší plat, jsou lepší možnosti, levnější a větší auta, nemovitosti a většina zboží, atd. Alespoň pro mě a mojí rodinu.

Jestliže mi chybí věci které jsou v Evropě lepší než v USA, tak si vždycky nějak poradím: Belgické, České nebo Německé pivo se v USA dá koupit také; na staré historické památky si vždy můžu zaletět do Mexika, Egypta, Indie, nebo Evropy.

No tak Mlynku, uvedom si ze ne kazdej chce zit v USA. To ze tobe se tu libi neznamena ze kazdej clovek na svete se citi stejne jako ty.
Nekomu se libi v evrope tak co.
Ja kdyz zila v Japonsku, tak jsem tam chtela zustat navzdycky. Jenze moje japonstina nebyla tak dobra jako moje anglictina, a to byl duvod proc jsem odjela do US. S takovou slabou japonstinou bych asi moc karieru neudelala a tak jsem v US!
Taky jsem zila 4 roky v UK, ale v ty dobe jsme meli do unie jeste dalek, a i kdyz jsem mela vsechny potrebny papiry, stejne jsem se cejtila jak nejakej utecenec.
Takze myslim ze kazdej to vidi jinak.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 12:11 pm    Předmět: Re: USA nebo EURO EVROPA Odpovědět s citátem

XxX napsal:
pdmlynek napsal:
Apollio napsal:

No tak Mlynku, uvedom si ze ne kazdej chce zit v USA. To ze tobe se tu libi neznamena ze kazdej clovek na svete se citi stejne jako ty. ...

Asi jsem se dobře nevyjádřil. Pokoušel jsem to psát v první osobě. Napsal jsem “Proč bych měl žít někde v Evropě, když můžu žít v USA?” a né “Proč by někdo měl žít někde v Evropě, když může žít v USA?” Přidal jsem k tomu i větu “Alespoň pro mě a mojí rodinu.”

No samozřejmě že každý má rád něco jiného, ale já psal o svých pojemech a né o ostatních. Jak jsem to měl napsat jasněji, XxX, že jde o mě a né o někoho jiného?

Díky.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá duben 27, 2007 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
KDE SE NAM PODEL Apolio ???????? Laughing

Zrejme je v lapaku Twisted Evil
derek
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2007 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marci napsal:
Cestovat muzete kam se vam libi a let 8 h pres ocean neni az tak tezky ( financne je to 3-4 dni prace)najem 1/4 platu a jidlo za babku,

jako kde zijes??? v eu si videlas taky v pohode tech za 3-4 dny na tu letenku (letenka do evropy 600 usd, to je za 22 pracovnich dnu 3300 usd vyplata za mesic (podle autora) a co se tyce jidla, v usa jidlo za babku? tak to sem zazil jinak!! je to tam o 30 % drazssi, neli vice nez v eu, krome anglie a scandinavie, ta je vazne drazssi nez us. a najem 1/4 platu? kde zijes? texas? za barak v ny (long island) platis 1900 dolaru bez poplatku a to neodpovida 1/4 platu ty p@ko!!!!
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 29, 2007 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darek co delas ??ze tak malo vydelavas ?
jako kde zijes??? v eu si videlas taky v pohode tech za 3-4 dny na tu letenku (letenka do evropy 600 usd, to je za 22 pracovnich dnu 3300 usd vyplata za mesic (podle autora) a co se tyce jidla, v usa jidlo za babku? tak to sem zazil jinak!! je to tam o 30 % drazssi, neli vice nez v eu, krome anglie a scandinavie, ta je vazne drazssi nez us. a najem 1/4 platu? kde zijes? texas? za barak v ny (long island) platis 1900 dolaru bez poplatku a to neodpovida 1/4 platu ty p@ko!!!![/quote]
Marci
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 30, 2007 4:14 pm    Předmět: California Odpovědět s citátem

[/quote]jako kde zijes??? platu? kde zijes? texas? za barak v ny (long island) platis 1900 dolaru bez poplatku a to neodpovida 1/4 platu ty p@ko!!!![/quote]
kde ziju: v jizni californii, jednom z nejkrasnejsich mist tu v US co se tyce pocasi, hor, oceanu a velkeho mesta blizko u sebe (take nejdrazsiho) ale...i kdyz je prumernej barak 1-2 miliony tak najmy tak zli nejsou $2,000 za 1-bedroom u plaze s bazenem,vyrivkou, zahradami coz odpovida 1/4 platu!... neni spatny, s UK to nesrovnavej zila jsem tam 1.5 roku a do US bytu by se UK bytu vlezli 3. Chleba se da koupit za $0.99 ale i za $3.99 zalezi co chces jist, totez mleko atd. Do restauraci muzes 3-4 do tydne (nekdy je to levnejsi jak varit doma) a jeste zbyde hora penez na cestovani. Nevim kde bydlis ty ani jakej je tvuj plat ale i uplnej zacatecnik v US si vydela $2,000 mesicne , samozdrejne to zabera cas a snahu se vypracovat atd. ale 1. bys nemel lidem nadavat 2.US je jedina zeme kde lidi prijedou a neumi nic a je mozne se neco naucit a do par let zlepsit pozici ci podnikat a mit dobry prijem bez skol 3.kdyz se tu nekomu nelibi mel by jit jinam 4.kurzy anglictiny jsou zdarma
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: po duben 30, 2007 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marci, jestliže 2.000 USD co platíš za činži je jen 1/4 Tvého platu, tak vyděláváš kolem 100.000 USD za rok. Uvědom si že máš dosti vysoký příjem, takže proto jste se s Derekem ohledně ceny nemovitosti moc nedorozuměli.

Navíc, protože důchodová pružnost (income elasticity) pro jídlo je docela nízká (viz. Engel’s law), tak s Tvým poměrně vysokým platem chápu že cena jídla se Ti zdá docela nízká. Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com