navsteva CR s am.pritelem

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

navsteva CR s am.pritelem

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
Verca
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2007 8:37 am    Předmět: navsteva CR s am.pritelem Odpovědět s citátem

Zdravim lidicky!
Chtela jsem se zeptat, budu si prodluzovat au pair na dalsi rok. Prodlouzit si to budu chtit ale v CR, jelikoz chci navstivit mou rodinu. Do CR se chystam letet i s mym am.pritelem. Myslite si, ze to bude problem, pokud si zabookujeme letenky dohromady? Mohli by neco urednici na letisti namitiat, potom pri ceste zpet do USA? Pokud budu predstirat, ze to pritel neni? Bojim se, ze by se jim to nelibilo, a radeji by me do usa nepustili? Meli bychom si zabookovat letenky zvlast? Diky moc!
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2007 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Verco,
Za prve - nejsem si 100 pro jist ale narok delat au-pair mas v USA, jen jednou a to je jeden rok. Potom uz na dalsi nemas narok. Za druhe- jak jsi na to prisla ze ti budou delat problemy, vzdyt muzes letet skym koliv a numusis prece tvrdit ze je to tvuj pritel kdyby se nekdo ptal.
Napis jak to mas z tim au-pair.
Zdar Bucky
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2007 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ahoj Verco,
Za prve - nejsem si 100 pro jist ale narok delat au-pair mas v USA, jen jednou a to je jeden rok. Potom uz na dalsi nemas narok. Za druhe- jak jsi na to prisla ze ti budou delat problemy, vzdyt muzes letet skym koliv a numusis prece tvrdit ze je to tvuj pritel kdyby se nekdo ptal.
Napis jak to mas z tim au-pair.
Zdar Bucky

Nene Bucky, ma narok si to prodlouzit. Aupair muzes delat dva roky. Normalne letis si to prodlouzit do Cech. S kym si zabookujes letenku, to je tvoje vec.
Takze Verco, bez problemu Wink
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2007 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

XxX,
To jsem si prave nebykl jist jestli to jde.
Pred par lety ro bylo jen ale na rok, jestli jse nemylim!
Zdar Bucky
Verca
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2007 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuju za nazory. Prodlouzit to urcite jde, uz to mam dojednane s koordinatorkou. Dnes uz se au apir program dela az na 2 roky max. Jedine co musim udelat je dojet do CR a prodlouzit si to drive nez to prvni vizum skonci. Pokud by to bylo pozdeji, uz nemam narok. Prodlouzit se to da i jen postou v usa, tudiz bych nikam nemusela ani jezdit, ale chci navstivit rodinu po tak dlouhe dobe.

Co se tyce pritele, ktery pojede semnou, mam z toho popravde docela strach. Slysela jsem historku, ze pokud maji urednici podezreni, ze drzitel viza cestuje s am.obcanem ( ktery je pritelem/kyni), maji pak pravomoc zamitnout vsutp na uzemi US. Nevim co je na tom pravdy, ale je to logicke, ze se obavaji, ze uz by se clovek nemusel vratit, pokud tam ma pritele/kyni. Nevim jestli checkuji letenky. Bojim se koupit si letenku s pritlem a platit vlastne jednou kartou, nevim jak moc se probiraji potom v databazi. Nechci aby meli zbytecne otazky, s kym to cestuju atd. Ano, vzdycky si muzu neco vymyslet, ale nerada bych ohrozila to, ze me sem nepusti. Tak nevim. Myslite si tedy, ze se toho nemam bat? Diky
Verca
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne duben 15, 2007 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekuju za nazory. Prodlouzit to urcite jde, uz to mam dojednane s koordinatorkou. Dnes uz se au apir program dela az na 2 roky max. Jedine co musim udelat je dojet do CR a prodlouzit si to drive nez to prvni vizum skonci. Pokud by to bylo pozdeji, uz nemam narok. Prodlouzit se to da i jen postou v usa, tudiz bych nikam nemusela ani jezdit, ale chci navstivit rodinu po tak dlouhe dobe.

Co se tyce pritele, ktery pojede semnou, mam z toho popravde docela strach. Slysela jsem historku, ze pokud maji urednici podezreni, ze drzitel viza cestuje s am.obcanem ( ktery je pritelem/kyni), maji pak pravomoc zamitnout vsutp na uzemi US. Nevim co je na tom pravdy, ale je to logicke, ze se obavaji, ze uz by se clovek nemusel vratit, pokud tam ma pritele/kyni. Nevim jestli checkuji letenky. Bojim se koupit si letenku s pritlem a platit vlastne jednou kartou, nevim jak moc se probiraji potom v databazi. Nechci aby meli zbytecne otazky, s kym to cestuju atd. Ano, vzdycky si muzu neco vymyslet, ale nerada bych ohrozila to, ze me sem nepusti. Tak nevim. Myslite si tedy, ze se toho nemam bat? Diky
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 12:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta obava zni uplne logicky. Myslim, ze by to mohlo sehrat svoji roli. pri odletu z Evropy dostavaji o vsech cestujicich tolik udaju, ze by si mohli treba takoveto "spojeni" dvou cestujicich proverovat. No ale na druhe strane nebrani nic tomu, aby se ty letenky koupily nezavisle, ne?
Ja kdyz jsem byl na vyslechu na O'Hare, tak tam byly nejaky dve holky, ktery se drzely od sebe, nehlasily se k sobe, v te cekarne sedely uplne jinde, mely odlisna jmena atd., ale nakonec jim dokazaly, ze lzou pri otazce, jestli cestovaly v tom letu samy nebo s jinou osobou. Obe tvrdily, ze nezavisle a pak jim asi za hodinu donesly papiry o tom, ze jsou to sestry, ktere ty letenky kupovaly spolu. Oni vi opravdu hodne a jak se jim neco nezda, jdou po tom Sad
Verca
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Ta obava zni uplne logicky. Myslim, ze by to mohlo sehrat svoji roli. pri odletu z Evropy dostavaji o vsech cestujicich tolik udaju, ze by si mohli treba takoveto "spojeni" dvou cestujicich proverovat. No ale na druhe strane nebrani nic tomu, aby se ty letenky koupily nezavisle, ne?
Ja kdyz jsem byl na vyslechu na O'Hare, tak tam byly nejaky dve holky, ktery se drzely od sebe, nehlasily se k sobe, v te cekarne sedely uplne jinde, mely odlisna jmena atd., ale nakonec jim dokazaly, ze lzou pri otazce, jestli cestovaly v tom letu samy nebo s jinou osobou. Obe tvrdily, ze nezavisle a pak jim asi za hodinu donesly papiry o tom, ze jsou to sestry, ktere ty letenky kupovaly spolu. Oni vi opravdu hodne a jak se jim neco nezda, jdou po tom Sad

Tak dekuju za info. To jsi me uplne vystrasil! Tak to asi vypada, ze jsou me obavy opravnene. Radeji si ty letenky koupime zvlast. Ted me tak napada, to spolu asi nebudeme v tom letadle ani sedet. Nejsem si ted jista jestli se mista v letadle bookuji uz pri koupi letenky nebo az na letisti. A kdyz uz jsem u toho tak jeste jedna pro ne podezrela vec. Oba dva vlastne budeme cestovat ve stejne dny tam a zpet a vlastne i budeme mit stejne spoje z NY do stejneho statu. Tak mam strach. Co si myslis? Budou se v tom tolik prohrabovat aby na to prisli? Nebylo by uplne nejlepsi kdyby treba priletel za mnou do Prahy o den pozdeji a pak nazpet uz by mohl letet stejnym spojem?

Jeste se chci zeptat. Bude potrebovat on american pas ci nejake vizum pri vstupu do CR nebo mu bude stacit jen am.ID? Musi take on udavat misto pobytu v CR kde bude pobyvat?...tak jako to musi dokazovat Cesi pri vstupu do USA. Diky!
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ona sestra a pritel je neco jineho. Mohla jsi se seznamit v USA s kamaradem, a on chce navstivit CR. Na tom prece neni nic spatneho a jeste k tomu je to US Citizen tak to uz bych se vubec nebal. Scoutik mluvil o non-citizen lidech co byly vyslichani tak to je neco jineho. Ale ty jsi tu legalne, on amik, a jedes si domu prodlouzit viza. Ja bych zadne obavy nemel. Let pres JFK nebo Newark a jsi v pohode. Kazdy aby sedel nekde jinde Rolling Eyes To prece nedava rozum. Vis kolik leta lidi denne. Imigracka si dava pozor ale na lidi co jednou na B-1 a byly tu uz predtim nelegalne. Ty jsi v pohode.
Ale delej jak myslis
Zdar Bucky
XxX

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 11:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

i kdyz nebudete mit mista vedle sebe, tak si to s nekym prece muzete vymenit Wink
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 12:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem nikoho nechtel nijak strasit. osobne jsem hluboce presvedceny o tom, ze pokud ma clovek vsechny nalezitosti, nikdo mu ve vstupu do Statu branit nebude. Jen jsem chtel poukazat na to, ze americka strana dostava opravdu o kazdem navstevniku az 36 polozek ruznych informaci a ze muze dojit na situaci, kdy se jim nekdo z nejakeho duvodu nebude pozdavat a pak se muzou na par malickosti preptat. V te chvili je treba mluvit pravdu a byt na tuto eventualitu pripraveny. Nebo se takoveto situaci vyhnout. Obecne lze rict, ze nikomu neni nic do toho, v jakem vztahu se svym pritelem-spolucestujicim Verca je. Ale zeptat se na to muzou.
Porad ovsem mejte na pameti to, co zduraznoval Bucky. Oni nechytaji lidi, kteri maji vsechno v poradku a jednaji legalne. Oni hledaji potencialne nebezpecne lidi, kteri uz jednou prekrocili americky zakon. Nejenom teroristy.
XxX

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 7:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Ja jsem nikoho nechtel nijak strasit. osobne jsem hluboce presvedceny o tom, ze pokud ma clovek vsechny nalezitosti, nikdo mu ve vstupu do Statu branit nebude. Jen jsem chtel poukazat na to, ze americka strana dostava opravdu o kazdem navstevniku az 36 polozek ruznych informaci a ze muze dojit na situaci, kdy se jim nekdo z nejakeho duvodu nebude pozdavat a pak se muzou na par malickosti preptat. V te chvili je treba mluvit pravdu a byt na tuto eventualitu pripraveny. Nebo se takoveto situaci vyhnout. Obecne lze rict, ze nikomu neni nic do toho, v jakem vztahu se svym pritelem-spolucestujicim Verca je. Ale zeptat se na to muzou.
Porad ovsem mejte na pameti to, co zduraznoval Bucky. Oni nechytaji lidi, kteri maji vsechno v poradku a jednaji legalne. Oni hledaji potencialne nebezpecne lidi, kteri uz jednou prekrocili americky zakon. Nejenom teroristy.

Scoute, ber to takhle, pokud jedes jako levna pracovni sila (aupair), tak je to vzdycky bez problemu. Neznam jedineho cloveka co by mel problem se sem vratit z Cech, po pozadani si prodlouzit tenhle program na druhej rok Wink
Oni si takovyhlech holek velice ceni a zadny problemy jim delat nebudou Wink
(Nikdo normalni by totiz nedelal 50 hodin tydne za 140 dolaru Laughing Laughing Laughing )

Takze Verco, bud v klidu.
I kdyz se rozhodnes ze si letenky koupite zvlast, a vlastne na tom se nic nemeni ne, sedadla v letadle si muzete prohodit "na pozadani" Cool
Verca
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 12:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak vam vsem moc diky Very Happy
Snad to pujde bez problemu
Verca
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak chci taky dodat, ze au pair i svoje vyhody.
Host family se o me stara, neplatim nic za jidlo, mam auto, plati mi benzin, plati mi telefoni ucty, ma svuj pocitac s internetem, plati mi college, cestuji se mnou po celem usa a jeste to mam placene, vikedny mam volne tak jsem se svym pritelem. Jsem tu naprosto happy. A davaji mi vice nez urceny plat a plati i prescasy. Opravdu si nemuzu na nic stezovat. Nebude se mi chtit vratit do normalniho sveta Laughing
XxX

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Verca napsal:
Jinak chci taky dodat, ze au pair i svoje vyhody.
Host family se o me stara, neplatim nic za jidlo, mam auto, plati mi benzin, plati mi telefoni ucty, ma svuj pocitac s internetem, plati mi college, cestuji se mnou po celem usa a jeste to mam placene, vikedny mam volne tak jsem se svym pritelem. Jsem tu naprosto happy. A davaji mi vice nez urceny plat a plati i prescasy. Opravdu si nemuzu na nic stezovat. Nebude se mi chtit vratit do normalniho sveta Laughing

Hehe, to je krasny ze nekomu staci ke stesti malo Laughing
Ale ne, tak jsem to nemyslela. Neboj Verco, nebudes mit zadny problemy az se budes vracet zpatky, i kdyz si objednate letenky spolecne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com