|
|
| Autor |
Zpráva |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: st duben 04, 2007 8:43 pm Předmět: Prazdroj je nejchutnější pivo dovážené do USA :) |
|
|
Plzeň, 4. 4. 2007
Plzeňský Pilsner Urquell má nejlepší chuť ze všech piv importovaných do USA. Vyhodnotil to prestižní americký Beverage Testing Institute (BTI), který provádí nezávislé hodnocení piva, vína a lihovin pro spotřebitele. Plzeňský ležák dostal na odborném panelu rekordní počet bodů z deseti vzorků, řekl Jerald O'Kennard, ředitel Světového pivního šampionátu a šéf testovacích programů BTI Chicago.
"Soutěže v Chicagu jsou organizované renomovanými institucemi. Jejich metodiku už převzalo Německo," řekl výkonný ředitel Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselý. Do USA míří ročně 18 až 20 milionů hektolitrů dovážených prestižních značek Heineken, Becks, Corona, ale také Pilsner Urquell, přičemž výroba piva tam předloni přesáhla 232 milionů hl.
"Za špičková piva, vyrobená a lahvovaná přímo u výrobce, jsou Američané ochotni zaplatit jakoukoli cenu," řekl Veselý. Cena je kolem čtyř dolarů (přes 85 korun) za třetinku. Za unikátní produkty, například piva s podpisem sládka, je to až trojnásobek.
To, co dodal pan Vesely o cene Prazdroje, me uprimne pobavilo
Naposledy jsem se tak zasmal, kdyz jsem cetl ten pribeh o tom teenagerovi, co vydelal na burze a komoditach nekolik milionu dolaru a nevi, jak se sem prestehovat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 974 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt duben 05, 2007 5:10 pm Předmět: |
|
|
| Jeden nikdy nevi - treba tady na foru je teenager, ktery vydelal miliony a treba se najde american, ktery zaplati 4 bucky za flasku piva. Potrebujes nekoho flaknout necim po hlave a jedine, co je poruce, je ctyrdolarove pivo ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: čt duben 05, 2007 5:16 pm Předmět: |
|
|
Jasne Rigu, ja jen ze americane vetsinou tahaji ty krabice domacich produktu a na dovozova piva by se mohli akorat tak z vysoka..... A i kdyby, tak ctyrdolarovou tretinku budes v obchode hledat zatracene dlouho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1385 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt duben 05, 2007 5:17 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | | ...a treba se najde american, ktery zaplati 4 bucky za flasku piva. ... |
No, záleží jestli jde o pivo koupený v obchodě nebo v hospodě. 4 USD za pivo se mi zdá hodně drahé v obchodě, ale docela levné v hospodě. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 974 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt duben 05, 2007 5:20 pm Předmět: |
|
|
Sarkasmus, ironie, humor neco jako Karluv Lexus ...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: čt duben 05, 2007 6:41 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Sarkasmus, ironie, humor neco jako Karluv Lexus ...  |
Karle, neplet muj drahej Lexus mezi chlast OK  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt duben 05, 2007 11:54 pm Předmět: |
|
|
Muj nazor byl, je a zustane nezmenen = americke pivo nejde pit. Neni to totiz pivo, ale smes jecmene, chmelu a buhvi ceho jeste. Nazor zmenim ho pouze v pripade, ze se Americane pivo varit nauci (i zazraky se deji ).
Nic ve zlem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
american chopper
Registrace: 12. 02. 2005 Příspěvky: 279
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 2:06 am Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Sarkasmus, ironie, humor neco jako Karluv Lexus ...  |
Pises Rigu moc slozite,tohle nepobrala..
..pokud jde o tu cenu piva,scout nepsal,ze jde o obchod a jak pise mlynek,na hospodu to je cena primerena.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1385 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 7:57 am Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: |
Muj nazor byl, je a zustane nezmenen = americke pivo nejde pit. Neni to totiz pivo, ale smes jecmene, chmelu a buhvi ceho jeste.
|
Q: Why is American beer like making love in a canoe?
A: Because it’s fucking close to water.
| Dana_MI napsal: |
Nazor zmenim ho pouze v pripade, ze se Americane pivo varit nauci (i zazraky se deji ).
|
Můžeme se hádat které pivo je lepší, ale ve skutečnosti lidi mají pít pivo na které si zvykli. Jde o acquired taste.
Já osobně piju pivo podle toho co jím, jakou mám náladu, jak jsem utahaný, jaká je teplota a období, s kým jsem, atd. Někdy mi sedne Plzeň, ale jindy mám chuť na Stelu, jindy na Dos Equis, jindy na Coronu, jindy na Guiness, jindy na Krieg, jindy na Sapporo, jindy na Winter Wheat od Sam Adams. Nejlíp mi chutná Duvel, ale nemohl bych ho pít často.
Jo, taky jsem pil Coors, a Budweiser, a Miller, a Old Mil, ale to bylo když jsem byl na vysoké, a měl jsem zájem mít srandu s holkami než abych si pivo vychutnal. Když jsem měli parties tak to stejně nikdo moc nepoznal; proč bych platil ohromné prachy za sud Hoegaardena, když sud Millera stačí?
Naposledy co jsem musel pít Coors je když tcháně nás na týden navštívila, vypila mi Heinekeny a Leinenkugely, a pak je nahradila plechovkami Coorsem, a myslela si že to moc nepoznám.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 8:55 am Předmět: |
|
|
Kdyz dopijes opravdove pivo a vyplachnes flasku vodu tak vznikne americke pivo. To rikam vsem americanum a skoro tomu verim.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 11:22 am Předmět: |
|
|
Je to proste jiny druh piva, to americke. Mne to uz nevadi. Vim, co od toho cekat, kdyz to kupuju. Stejne uz pivo skoro nepiju.
Sam Adams je ale taky pivo varene v USA a je to pro mne lahudka. Nikdo se ani nesnazi ty mistni vytvory srovnavat s dovozem. Nakonec i cenove je dobry pivo oproti te americke kvantite jednoznacne rozliseno, takze vsechno je vlastne OK a vy si vsichni vyberte to, co vam nejvic chutna a vyhovuje. A vazte si toho, ze mate na vyber. Vsude ve svete to rozhodne nejde! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
salaska
Registrace: 27. 01. 2005 Příspěvky: 81 Bydliště: Chicago,IL
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 11:34 am Předmět: |
|
|
Asi mam zkazenou chut, ale kdyz si dobre vyberes, tak i to americke se da pit.
Viz Fat Tire, 312 nebo PBR pro labuzniky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 482 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 2:00 pm Předmět: |
|
|
Nejprodavanejsi pivo na svete je BUD......
ceske pivo muze byt nejlepsi ale co stoho kdyz ho nikdo nekupuje! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 2:13 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | Nejprodavanejsi pivo na svete je BUD......
ceske pivo muze byt nejlepsi ale co stoho kdyz ho nikdo nekupuje! |
to mi pripomnelo stejnou logiku jako mel jeden muj americkej kamos co prohlasil, ze nejvetsi liquor store na celym svete je prave v americe... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 550 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: pá duben 06, 2007 4:06 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Můžeme se hádat které pivo je lepší, ale ve skutečnosti lidi mají pít pivo na které si zvykli. Jde o acquired taste. ... |
Mlynku, hadat se vubec nemusime . A navic v tomhle mas pravdu - vsechno je relativni; proste podle toto a toho cloveka je tohle pivo lepsi, i kdyz pro toho druheho to muze byt brecka.
Jedina vec, jak by to snad slo porovnat je, srovnat dojmy z piva Americanu, co byli v Cechach a Cechu, co byli v Americe (myslim ted turisty).
Ale jsem rada, ze jsou moje poznamky brany s humorem (protoze ja je i tak myslim) . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|