|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt březen 22, 2007 9:58 pm Předmět: |
|
|
Holocaust Zidu a jinych mensin za 2. svetove valky je neco, co se ani neda komentovat. Ja osobne jsem videla radu dokumentu, poslednim bylo 'Broken silence' (2002). Nechci popisovat, jaka byla moje rakce, ale vim, ze jsem nebyla schopna shlednout vic, jak jeden film (je jich tam 5) za vecer. A druhy den jsem se probudila a oci me priserne palily (od slz) a hlava me priserne bolela.
Asi do smrti nepochopim, jak se neco podobneho mohlo stat, co to bylo za zrudy v lidske podobe, ale tyhle vzpominky me privadeji k silenstvi - hlavne to utrpeni a vrazdeni malych deti; to je snad to nejhorsi. A mozna, ze me boli i ta bezmoc - ja za to nemuzu, nemohu to zmenit (uz je to relativne davno - z pohledu delky meho zivota), ale jak to mam prijmout a vyrovnat se s tim? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne březen 25, 2007 3:40 am Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | Holocaust Zidu a jinych mensin za 2. svetove valky je neco, co se ani neda komentovat. Ja osobne jsem videla radu dokumentu, poslednim bylo 'Broken silence' (2002). Nechci popisovat, jaka byla moje rakce, ale vim, ze jsem nebyla schopna shlednout vic, jak jeden film (je jich tam 5) za vecer. A druhy den jsem se probudila a oci me priserne palily (od slz) a hlava me priserne bolela.
Asi do smrti nepochopim, jak se neco podobneho mohlo stat, co to bylo za zrudy v lidske podobe, ale tyhle vzpominky me privadeji k silenstvi - hlavne to utrpeni a vrazdeni malych deti; to je snad to nejhorsi. A mozna, ze me boli i ta bezmoc - ja za to nemuzu, nemohu to zmenit (uz je to relativne davno - z pohledu delky meho zivota), ale jak to mam prijmout a vyrovnat se s tim? |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|