Horrible Property Management

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Horrible Property Management

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody
Autor Zpráva
Lenka P.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 21, 2007 8:18 am    Předmět: Horrible Property Management Odpovědět s citátem

Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli mate nekdo zkusenost se stiznosti na Property Management Companies. Bydlime v pronajatem byte v Atlante neco malo pres rok. Jeste nikdy jsem nezazila tak spatnej management. Kdybych mela vypsat vsechno, na co si lze stezovat, byla bych tu do zitrka. Vrcholem vcera bylo, kdyz po instalaci nove brany a zavory v mezipatre parkovaci garaze, se po zvednuti zavora zavrela asi behem vteriny, takze narazila na moji strechu a komplet celou ji poskrabala. Skoda je dost velka. Nejsem jedina, komu se to stalo. Pozaduji po nich nahradu skody. O co mi ale jde: pristi mesic se stehujeme - diky bohu! Chci napsat stiznost na vedeni. Vim, ze i ostatni najemnici by s chuti pripojili svuj podpis. Uz jste nekdo timto prosel? Mate tip, kde bych mohla najit "sample", aby stiznost obsahovala vsechno, co ma, a aby to tudiz nebyl pro ne jen kus papiru, ktery vyhodi do kose? Je to fakt tak spatny, ze uvazujeme o najmuti pravnika. Hledala jsem na internetu, ale marne. Diky za kazdou radu!
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 21, 2007 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No, toto se stává docela často. Většina lidí žila jednou dobu v podnájmu, a každý Ti může povídat co se stalo se jemu nebo někomu koho znají, ohledně landlord (LL). Umět se postarat o situací s LL je skoro right of passage pro většinu vysokoškoláků.

Co dělat: nesmíš být ani moc něžná, ani moc trvdá. Něco jako: “Máme tady problém. Co si myslíte že by se mělo stát aby se ten problém vyřešil?”

Neříkej: “vy jste hrozní!”, protože to problém neřeší; hádka by pak byla jestli jsou nebo nejsou hrozní, místo aby se vyřešil problém co máš.

Neříkej: “vy jste toto zavinili!” protože žádný business nikdy v USA nemůže říct “jo, zavinili jsme to.” Říct “Sorry” je zdvořilé mezi lidmi kteří si ublížili, ale nemůžeš to očekávat od businessu. Spíš řekni: “tento problém se mi stal na vašem pozemku.” Oni řeknou něco jako: “Né že bych jsme přiznali vinu, ale vyřešíme ten problém.”

Ohledně co dělat ohladně škody kterou zavinila závora. Zajdi si o tom promluvit s management, a nebo radči napiš. Něco ve smyslu: “Já jsem Lenka... žiju zde 12 měsíců ... chtěla bych vás upozornit na jednu zajímavost kterou jsem uviděla na vašem pozemku ... Máte tam velice nebezpečnou věc ... Připadá že závora nefunguje správně: jde dolů během vteřiny ... Máte zde moc děcek a starších lidí kteří by mohli být závorou ublíženi a těžce zranění ... Naštěstí já tělesně zraněna nebyla, ale hrozně mě to vylekalo vidět jak ta závora padá na mě ... Naštěstí jen moje karosérie byla poškozená.... Dejte mi vědět do 14 dní jak vám můžu pomoc vyřešit náhradu za poničení auta. .. vty, Lenka.” Nevyhrožuj, jen se ptej jak jim pomoc ten problém vyřešit. Ty jseš milá; nejseš proti nim, ale chceš jim pomoc vyřešit problém co mají.

Takový dopis je docela efektivní, protože čeho se LL bojí je být souzení za zranění lidí. Čert vem karosérii, to je jen pár set dolarů; ale kvůli zranění může přijít o barák. Veliký problém co LL po takovém dopisu má, je že nyní má ve svých papírech dopis, který mu dával na jevo že má něco nebezpečného na jeho pozemku. Kdyby někdo jiný byl zraněný, tak co se domníváš že soud udělá když bude slyšet: “nejen že LL instaloval špatně bránu která pak ublížila děcku, ale LL byl varován o nebezpečné bráně určitou paní Lenkou, ale LL se na to vykašlal!”?

Navíc jestliže dáš do dopisu větu jak Tě to hrozně vylekalo vidět závoru padat na Tebe (jestliže to je pravda), tak je to jasné co si LL řekne: “sakra, jestli Lenka mě bude soudit o pár set dolarů za karosérii, tak je to možné že její právník může k tomu přidat claim na NIED za pár tisíc dolarů....”

Ale zase není vše pro Tebe růžové. Máš nevýhodu že se stěhuješ, takže nemáš žádnou leverage. LL si může říct: “hmm, Lenka se stěhuje, zaplatím jí co nejmíň, a udělám to pro ní tak složité, že nakonec se na mě vykašle; bude naštvaná, ale nebude nic proti tomu dělat.” Kdyby jses ale nestěhovala, tak by jsi mohla vyhrozit že přestaneš platit činži.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Tipy a navody Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com