Zustat aneb co dal?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Zustat aneb co dal?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu?
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 07, 2007 2:04 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal?Tak to by byla pekna blbost aby daval Odpovědět s citátem

moc jsi jim pomohl,V_O_L_E
Tom
Anonymní

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2007 1:50 am    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

andel napsal:
Ahoj vsem!Zustat aneb co dal?Dobra otazka.Ja jsem sem priletela spolu s manzelem a rocnicnim synkem do usa pred deviti lety za lepsim zivotem nez jsme prozivali v cechach.Touhle dobou stale nelegalne,marne cekajici na zelenou kartu o kterou mame pozadano ,a stale cekame uz 4 roky ale zatim bez uspechu.Pokud nekdo pozadal o petici pres zamestnavatele tak jako my vi o cem mluvim.Nyni nasemu nejstarsimu je uz 10 let chodi tu do skoly a mezitim se nam tu narodil nas nejmladsi kteremu mu uz jsou 4 roky a take chodi to do skoly.Vyplati se nam tu cekat dasich 9 let na zelenou kartu ,nebo se vratit domu,je tezke najit odpoved.Touha po domove je velika ze to ani nemohu slovy vyjadrit,da se tu vydelat velice pekne penize,mohu koupit krasne veci co se nam ani kdyz jsme byli v cesku ,ale ta nase situace stale nelegalne me doslova nici a hodne trapi.A tak bych rada slysela nazor od ostatnich kteri jsou v podobne situaci jako ja.Bydlim par mil od mesta philadelphie ve state new jersey rada bych touto cestou se seznamila s cesi kteri tu jsou nacerno tak dlouho jako ja ,treba i napokec.S pozdravem hopeless andel

Ahoj, docela mne prekvapuje kdyz mate porad za to, ze Cesko je na tom zle. Ja se vratil po nekolika letech do Cech a neveril jsem vlastnim ocim. Situaci je rozhodne jina, nez pred temi jiz zminovanymi 9 lety. Nepocitaje i fakt, ze situace v USA je trosku komplikovana a co se uradu tyce trosku zmatecni. Nikdo nevim, co bude napriklad druhy den, kazdy spekuluje a veri, ze se neco zmeni. V Cechach klesla vyrazne nezamestnanost, takze najit si praci je rozhodne jednodussi, nez kdykoliv driv. Platy stouply a co je jeste lepsi - vydaje na bydleni uz nestoupaji. Ceny na trhu bud stagnovaly, nebo jen mirne stouply, ale v porovnani s rostoucimy platy.., neni co dodat. Nechapu, proc se kazdy boji do Cech. Ale na druhou stranu i ja se bal...
Goodie
Anonymní

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2007 6:13 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

Tom napsal:
andel napsal:
Ahoj vsem!Zustat aneb co dal?Dobra otazka.Ja jsem sem priletela spolu s manzelem a rocnicnim synkem do usa pred deviti lety za lepsim zivotem nez jsme prozivali v cechach.Touhle dobou stale nelegalne,marne cekajici na zelenou kartu o kterou mame pozadano ,a stale cekame uz 4 roky ale zatim bez uspechu.Pokud nekdo pozadal o petici pres zamestnavatele tak jako my vi o cem mluvim.Nyni nasemu nejstarsimu je uz 10 let chodi tu do skoly a mezitim se nam tu narodil nas nejmladsi kteremu mu uz jsou 4 roky a take chodi to do skoly.Vyplati se nam tu cekat dasich 9 let na zelenou kartu ,nebo se vratit domu,je tezke najit odpoved.Touha po domove je velika ze to ani nemohu slovy vyjadrit,da se tu vydelat velice pekne penize,mohu koupit krasne veci co se nam ani kdyz jsme byli v cesku ,ale ta nase situace stale nelegalne me doslova nici a hodne trapi.A tak bych rada slysela nazor od ostatnich kteri jsou v podobne situaci jako ja.Bydlim par mil od mesta philadelphie ve state new jersey rada bych touto cestou se seznamila s cesi kteri tu jsou nacerno tak dlouho jako ja ,treba i napokec.S pozdravem hopeless andel

Ahoj, docela mne prekvapuje kdyz mate porad za to, ze Cesko je na tom zle. Ja se vratil po nekolika letech do Cech a neveril jsem vlastnim ocim. Situaci je rozhodne jina, nez pred temi jiz zminovanymi 9 lety. Nepocitaje i fakt, ze situace v USA je trosku komplikovana a co se uradu tyce trosku zmatecni. Nikdo nevim, co bude napriklad druhy den, kazdy spekuluje a veri, ze se neco zmeni. V Cechach klesla vyrazne nezamestnanost, takze najit si praci je rozhodne jednodussi, nez kdykoliv driv. Platy stouply a co je jeste lepsi - vydaje na bydleni uz nestoupaji. Ceny na trhu bud stagnovaly, nebo jen mirne stouply, ale v porovnani s rostoucimy platy.., neni co dodat. Nechapu, proc se kazdy boji do Cech. Ale na druhou stranu i ja se bal...

Ano situace je jina. V zadnem pripade ale ne lepsi. Nevim o jakych rostoucich platech se zminujes...ano, vzrostly za poslednich 9 let...ale o kolik v porovnani s tim, o co vzrostly ostatni veci? Vcetne bydleni? Nevim odkud jsi, ale ve vetsine pripadu ceny nemovitosti vyrazne vzrostly, ceny ve vetsich mestech (kde ma teoreticky smysl zit) rostou dal. U potravin, sluzeb, atd. je to vicemene ocekavano - o urcita, mirna procenta, to je jasny. Prace se najit da, treba konkretne v Praze naprosto bez problemu a i rychle, ale jaka a za kolik penez??? Sef ti bude pravidelne naznacovat, ze jestli se ti neco nelibi, za dvermi ceka spousta dalsich chudacku, kteri se o dane misto poperou. Nehlede na to, ze v Cechach si kvalitnich zamestnancu nevazi, klidne te po par letech vykopnou, kdyz trvas na zvyseni platu. Vzdyt oni fakt do druheho dne najdou dalsi obet. Mentalitu lidi vazne nema cenu komentovat. Ta me desila ze vseho nejvice.

Ja jsem doma taky "koukala" po nekolika letech tady...byla jsem ale v takovym soku, ze jsem nechapala, jak jsem se tam vlastne docela dobrovolne ocitla.

Chapu, ze kazdy ma vlastni nazor na urcite veci, ale skoro si rikam...ve kterych Cechach ty vlastne jsi?

Navic, ono je hezky jet "domu"...ale pokud je tady nekdo par let, uz se na vsechno diva jinak...clovek se zmeni...
asdf
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2007 9:42 am    Předmět: lidi se maj líp Odpovědět s citátem

těžko průměrovat, ale je vidět, že lidi v čechách maj peníze. auta, baráky, plný košíky v supermarketech... snad lidi začínaj bejt víc v pohodě - ono je to snazší, když člověk není pořád ve stresu, co bude žrát.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2007 11:15 am    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

Goodie napsal:

...
Prace se najit da, treba konkretne v Praze naprosto bez problemu a i rychle, ale jaka a za kolik penez??? Sef ti bude pravidelne naznacovat, ze jestli se ti neco nelibi, za dvermi ceka spousta dalsich chudacku, kteri se o dane misto poperou. Nehlede na to, ze v Cechach si kvalitnich zamestnancu nevazi, klidne te po par letech vykopnou, kdyz trvas na zvyseni platu. Vzdyt oni fakt do druheho dne najdou dalsi obet.

Nemám žádný komentář na situaci v ČR, ale chtěl bych jen se vyjádřit na tuto část příspěvku.

Nechápu přesně co je na tomto popsání pracovní situace špatného.

Zaprvé, jestli najdeš práci bez problémů a i rychle, tak je to logické že to není asi moc dobrá práce. Aby jsi našel dobrou práci (např. lepší placenou) tak to trvá dlouho. Jestli se Ti nelíbí plat, tak to neber a jdi jinam.

Zadruhé si uvědom, že zaměstnavatel zaměstnává pracovníka né proto že ho má rád, nebo protože mu tu práci dělal už dlouho, ale protože zaměstnavatel si váží práce pracovníka víc než si váží peněz co mu platí. Nemá to žádnou cenu platit pracovníkovi více peněz než za které je pracovník schopný pracovat. Jestliže mzda pracovníka je vyšší než mzda kterou může platit druhému který by dělal stejnou práci za méň peněz, tak je to samozřemné aby vyhodil pracovníka a najal si toho druhého. Jestliže manager toto neudělá, jestliže si nenajde nejlevnější pracovní sílu na tu práci co má, tak okrádá tím majitele firmy, a měl by za to sám být vyhozený.

To je ten volný trh. Můj zaměstnavatel není nějak vázaný mě zaměstnávat, a já nejsem nějak vázaný pro něho dovždy pracovat. Jestliže by můj zaměstnavatel našel někoho kdo udělá práci lepší než já (t.j., levněji, rychleji, ve větší kvalitě) tak je mi to jasné co by se mnou udělal. Na druhé straně, jestliže mi někdo nabídne lepší zaměstnání (více peněz, lepší podmínky, ...) tak by to bylo jasné co já bych udělal.

Takže jestliže to v ČR je jak to popisuješ, a zaměstnavatelé si vybírají pracovníky podle toho kolik je stojí, tak to vidím optimisticky.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2007 9:42 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Goodie napsal:

...
Prace se najit da, treba konkretne v Praze naprosto bez problemu a i rychle, ale jaka a za kolik penez??? Sef ti bude pravidelne naznacovat, ze jestli se ti neco nelibi, za dvermi ceka spousta dalsich chudacku, kteri se o dane misto poperou. Nehlede na to, ze v Cechach si kvalitnich zamestnancu nevazi, klidne te po par letech vykopnou, kdyz trvas na zvyseni platu. Vzdyt oni fakt do druheho dne najdou dalsi obet.

Nemám žádný komentář na situaci v ČR, ale chtěl bych jen se vyjádřit na tuto část příspěvku.

Nechápu přesně co je na tomto popsání pracovní situace špatného.

Zaprvé, jestli najdeš práci bez problémů a i rychle, tak je to logické že to není asi moc dobrá práce. Aby jsi našel dobrou práci (např. lepší placenou) tak to trvá dlouho. Jestli se Ti nelíbí plat, tak to neber a jdi jinam.

Zadruhé si uvědom, že zaměstnavatel zaměstnává pracovníka né proto že ho má rád, nebo protože mu tu práci dělal už dlouho, ale protože zaměstnavatel si váží práce pracovníka víc než si váží peněz co mu platí. Nemá to žádnou cenu platit pracovníkovi více peněz než za které je pracovník schopný pracovat. Jestliže mzda pracovníka je vyšší než mzda kterou může platit druhému který by dělal stejnou práci za méň peněz, tak je to samozřemné aby vyhodil pracovníka a najal si toho druhého. Jestliže manager toto neudělá, jestliže si nenajde nejlevnější pracovní sílu na tu práci co má, tak okrádá tím majitele firmy, a měl by za to sám být vyhozený.

To je ten volný trh. Můj zaměstnavatel není nějak vázaný mě zaměstnávat, a já nejsem nějak vázaný pro něho dovždy pracovat. Jestliže by můj zaměstnavatel našel někoho kdo udělá práci lepší než já (t.j., levněji, rychleji, ve větší kvalitě) tak je mi to jasné co by se mnou udělal. Na druhé straně, jestliže mi někdo nabídne lepší zaměstnání (více peněz, lepší podmínky, ...) tak by to bylo jasné co já bych udělal.

Takže jestliže to v ČR je jak to popisuješ, a zaměstnavatelé si vybírají pracovníky podle toho kolik je stojí, tak to vidím optimisticky.

Nesouhlasim. Mas-li minimalne dostatecnou praxi a pusobis jako schopny clovek, praci si najdes velice rychle. Hledala jsem praci ve svem oboru a ze vsech pohovoru na opravdu slusne pracovni pozice mi byly vsechny nasledne nabidnuty...do nekolika dnu.

Je rozdil mezi vazit si a davat najevo, ze pokud nebudes "poslouchat", radi te vyrazi. Pozadavky nemusi mit nic spolecneho s pracovni pozici - nekolikrat jsem se v minulosti setkala se situaci,kdy moje kolegyne resily, jestli pujdou sefovi pro kalhoty do cistirny/dorty do cukrarny, nebo se nechaji uz konecne vyhodit...velmi renomovana firma v Praze/Evrope. O sexualnim obtezovani/narazkach ani nemluve.

Jinak, preju ti tvuj optimismus.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2007 9:35 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Pozadavky nemusi mit nic spolecneho s pracovni pozici - nekolikrat jsem se v minulosti setkala se situaci,kdy moje kolegyne resily, jestli pujdou sefovi pro kalhoty do cistirny/dorty do cukrarny, nebo se nechaji uz konecne vyhodit...velmi renomovana firma v Praze/Evrope.

Co? Nechápu proč by chodila do čistírny? Chodit do pekárny pro dort nebo do čistírny pro kalhoty je v její popisu práce?

Možná že se mýlím, ale to zní jako že šéf chce aby zaměstnaňkyně dělala něco osobního pro něho a né něco co pro firmu. To jí platil zvlášť za svého, nebo ne? Ale jestliže chtěl aby Tvoje kolegyně dělala pro něho osobní věci, tak tím pádem zneužíval majetile firmy; zaměstanci jsou v práci na to aby pracovali pro firmu, a né pro šéfa. Tím že nařídel Tvojí kolegyni aby dělala osobní věci místo pracovní, tím okradl majiteli firmy fůru peněz.

Mám dojem že majitel byl velice rád se dozvěděl že ho ten šéf okrádá.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2007 9:43 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Je rozdil mezi vazit si a davat najevo, ze pokud nebudes "poslouchat", radi te vyrazi.

Toto taky nechápu. Můj šéf si váží mé práce, ale je to samozřejmné že jestliže nebudu poslouchat tak budu vyhozený. Jako podřízený musím udělat přesně to co chce. Jestliže chce např. abych udělal 5 určitých věcí, tak neudělám jen 4 nebo 6, ale jen těch 5. Nechápu jak jinak si to představuješ. Proč by mě platil kdych nedělal to co on chce?
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2007 11:24 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Pozadavky nemusi mit nic spolecneho s pracovni pozici - nekolikrat jsem se v minulosti setkala se situaci,kdy moje kolegyne resily, jestli pujdou sefovi pro kalhoty do cistirny/dorty do cukrarny, nebo se nechaji uz konecne vyhodit...velmi renomovana firma v Praze/Evrope.

Co? Nechápu proč by chodila do čistírny? Chodit do pekárny pro dort nebo do čistírny pro kalhoty je v její popisu práce?

Možná že se mýlím, ale to zní jako že šéf chce aby zaměstnaňkyně dělala něco osobního pro něho a né něco co pro firmu. To jí platil zvlášť za svého, nebo ne? Ale jestliže chtěl aby Tvoje kolegyně dělala pro něho osobní věci, tak tím pádem zneužíval majetile firmy; zaměstanci jsou v práci na to aby pracovali pro firmu, a né pro šéfa. Tím že nařídel Tvojí kolegyni aby dělala osobní věci místo pracovní, tím okradl majiteli firmy fůru peněz.

Koukam ze nemas o Cechach ani paru. Tady neni zadna Amerika chlapce Rolling Eyes
Goodie
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 10:18 am    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

V Cechach je proste situace jina. Kdo nezazil, nepochopi. Vysvetlovani by bylo na dlouho...neni cas. A na rozdil od Ameriky, kde si sef vazi dlouhodobych schopnych zamestnancu, je situace doma jina. Oni si jich mozna snad i vazi, ale jakmile dojde rec na tema treba zvyseni platu po urcite dobe, hned si hledaji levnejsi nahradu. Samozrejme jsou vyjimky, ale je jich tak malo, ze je to zanedbatelne cislo.
Goodie
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 10:28 am    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

[quote="pdmlynek"]
Anonymous napsal:

On je to prave casto primo majitel/reditel firmy, nebo proste ma dobrou pozici. Nedelej si iluze, oni prave ti sefove/majitele tahnou za jeden provaz. A co se tyce tech povinnosti navic, to je v Cechach docela normalni. Bohuzel. A v kombinaci s docela smesnymi platy je to na provaz. Rolling Eyes

Kdyby to bylo jenom o tom, ze sef chce abych "vyrobila 4", tak je jasny ze vyrobim ty 4...a ne 6. Jenze sef zjisti, ze jeho sekretarky pro nej budou delat daleko vic, ze strachu, ze je vyrazi. A ze on by to velice rad udelal...vzdyt uz ma tu svoji XY stejne okoukanou...
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejhorsi na Cechach je to, ze clovek nema jednu pozici ale rovnou 3. Treba prodavacka je -prodavacka-vybaluje-uklizecka- vse v jedne osobe, coz se v USA nemuze stat. Je zase pravda, ze v CR je zakon ze musis mit 4 tydny dovolenou , coz v USA neni.
Ja muzu porovnat, jelikoz jsem byl 4 roky v USA pak 1.5 roku v CR a ted zpet v USA. Takze muzu rict ze je neco lepsi tady neco tam, ale kazdopadne se to zmenilo k lepsimu nez to bylo. Myslim tim v CR.
Zdar Bucky
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 12:49 pm    Předmět: Re: Zustat aneb co dal? Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Anonymous napsal:

Mlynku, tohle je smutne, ale ono to tak opravdu funguje. A nejen to. Dokonce jsem poznala par holek (v jedne sve byvale praci), ktere byli 'sekretarky' a take chodily do cistirny atd. a navic krome toho vykonavali i 'jinou cinnost' - vleze. A kdyz se jich sef nabazil, dostaly padaka a prisla divka nova. A majitel firmy o tom vedel, ale nic s tim neudelal, protoze on svoji asistenku vyuzival stejne.
No, sice mame zakon o harrasement, ale chtela bych videt holku, ktera by si troufla tyhle pany zalovat.
ocean*

Registrace: 05. 04. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 22, 2007 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.shusterman.com/pdf/strive.pdf

Co vy na to? Nejak se nam rozplyvaji nadeje...

Nerozumim porad tomu, co s lidmi, kteri neprekrocili hranice ilegalne. Co s majiteli byznysu?
Cougar
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2007 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Immigracni zakon definitivne zameten pod stul Sad
http://news.yahoo.com/s/ap/20070628/ap_on_go_pr_wh/congress_immigration
To ocean: undocumented = jak ti, co preplavali Rio Grande, tak ti co prileteli s radne vyrizenym vizem, ktere si pak ovsem nechali propadnout - doesn't matter (oh, v tom druhem pripade zustava jedna moznost legalizace - svajba Cool, v tom prvnim - oci pro plac ... and $6/h).
Ma to tady jeste vubec cenu?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com