ziskat SSN na B1, s not valid for work?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

ziskat SSN na B1, s not valid for work?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 16, 2007 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
Ja jsem si dnes oteviral ucet u AM South bank a chteli SSN a Floridskej ridicak.
Takze na pas uz to take neni jednoduche, jako pred par lety.
Zdar Bucky

NA CZ PASS MINULY MESIC V TCF BANK!!!!!!!!!!!!
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2007 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je mozne!!! Ale v jakem statu? Na Floride je vse pekne zprisnene, takze zadne kafe.
Mam kamarada kterej ma propadlej ridicak a byl asi na 10 uradech a vsude ho vykopli. A zaroven i ten ridicak propadlej mu blokly, do te doby nez prinese legalni doklad ze tu je legalne.
Zdar Bucky
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2007 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
BUCKETHEAD napsal:
Ja jsem si dnes oteviral ucet u AM South bank a chteli SSN a Floridskej ridicak.
Zdar Bucky

Takze zadne SSN,zadne overovani kde bydlis a tak??
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so březen 17, 2007 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím jak to kde jak chodí, ale mám dojem že si každý může obchodovat s kým chce. To znamená, že kdybych si zajel do Mexika a vejdu do zdejší banky, hodím pár Pesos na stůl a řeknu “I wanna otevřít účet, por favor.”, tak mi ho klidně otevřou. Nebo ani není potřeba abych tam byl osobně; jestliže vyplním application na otevření účtu v Taiwanu, tak je mi jasné že mi ho otevřou. Nebo je snad nějaké pravidlo které nařizuje aby banky diskriminovali podle kde zákazník žije?

Ale co banky chtějí je být si jistý totožnost člověka co si otevírá účet. Je to jasné proč: když si banka není jistá o totožnosti zákazníka, tak ja pak má vědět komu dávat peníze když si o ně nějaká osoba požádá?

Je to protodůlažité aby důkazy totožnosti byly na úrovni které můžou věřit. Má to smysl aby banka nařídila zaměstanancům aby přijali jen určité důkazi totožnosti. Jak má pracovník rozumět Českému pasu?
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

american chopper napsal:
Anonymous napsal:
BUCKETHEAD napsal:
Zdar Bucky

Takze zadne SSN,zadne overovani kde bydlis a tak??

Bez SSN jenom pas jako overeni totoznosti a zeptali jaka bude mailing adresa. 10 minut a hotovo. Jenom nemuzes pouzivat online banking protoze to uz vyzaduje SSN.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
.......................................... Jak má pracovník rozumět Českému pasu?

Zrovna tu cesky pas nemam, ale neni tam nahodou napsane anglicky first and last name a podobne?
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrovna tu cesky pas nemam, ale neni tam nahodou napsane anglicky first and last name a podobne?[/quote]

cesky pas neni US dokument.
zkus si na kus papiru nalepit fotku napis jmeno treba amglicky a jdi do banky....
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
cesky pas neni US dokument.
zkus si na kus papiru nalepit fotku napis jmeno treba amglicky a jdi do banky....

NO, cesky pas neni US dokument, to je sice pravda, ale je to mezinarodne uznavany doklad totoznosti. A rozhodujici neni, jestli ten ci onen cizi urednik mu rozumi nebo ne, protoze ho musi ze zakona jako doklad totoznosti prijmout.
Otazkou ovsem je, jestli bude 1 doklad totoznosti stacit (po me, kdyz jsem jeste tady nemela zadny doklad, chteli jeste preklad oddaciho listu - to bylo na car title).

Jinak tady je opis z I-9 form (jen pro doplneni; tenhle vycet se v podstate opakuje na vetsine uradu):
LISTS OF ACCEPTABLE DOCUMENTS: Applicants accepting employment must submit for examination either a document described in List A or a document from List B and a document from List C.

List A: Any one of the following ORIGINAL Documents will Establish Both Identity and Employment Eligibility.

U.S. Passport (unexpired of expired)

Unexpired foreign passport, with I-551 stamp or attached INS Form I-94 indicating unexpired employment authorization

Permanent Resident Card or Alien Registration Receipt Card with photograph (INS Form I-551)

Unexpired Temporary Resident Card (INS Form I-688)

Unexpired Employment Authorization Card (INS Form I-688A)

Unexpired Employment Authorization Document issued by the INS which contains a photograph (INS Form I-688B and I-766)

List B: Any one of the following ORIGINAL Documents will Establish Identity. (Document submitted from List B, must also include a document from List C)

State issued driver's license or state-issued identification card containing a photograph and other personal ID information.

School ID card with photo and personal ID information

Native American Tribal document

Driver's

For persons under age 18 who are unable to present a document listed above:

School record or report card
Clinic, doctor, or hospital record
Day-care or nursery school record

List C: Any one of the following ORIGINAL Documents will Establish Employment Eligibility. (Document submitted from List C, must also include a document from List B)

U.S. Social Security Card issued by the Social Security Administration (other than a card stating it is not valid for employment without INS approval)
Original or certified copy of a birth certificate issued by the state (hospital birth certificates cannot be accepted unless used in List B for persons under the age of 18 )
Native American Tribal document
Unexpired Employment Authorization document issued by the INS (other than those listed under List A)
Addition Information:

Social Security Cards cannot be accepted unless they are signed.
Social Security Card "Stubs" cannot be accepted.
All International employees must have work authorization from the Bureau of Citizenship and Immigration Services, and you must visit International Student Services before coming to the Human Resources Department to complete an I-9.
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynku,
To asi stale jeste zijes pred 09/11/2001.
Ale ja jsi byl otevrit ucet v patek, a bylo mi zdeleno, ze jak nejsem US citizen, tak je to prisnejsi.
A rikal mi, ze na pas uz neoteviraji ucty, musel jsem mit SSN a Floridskej ridicak.
Ptal se me take jestli jsem resident a ze vlada US vyzaduje tyto dokumenty od banky.
Bohu dik ze vsechny papiry mam, takze nebyl problem.
Zdar Bucky
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:

NO, cesky pas neni US dokument, to je sice pravda, ale je to mezinarodne uznavany doklad totoznosti. A rozhodujici neni, jestli ten ci onen cizi urednik mu rozumi nebo ne, protoze ho musi ze zakona jako doklad totoznosti prijmout.

Jó máš pravdu že to je dokument totožnosti, ale toto se vztahuje jen na vládu, a né na soukromné podniky. Pas je dokument vydaný jendou vládou o totožnosti nositele pro jinou vládu. Takže jednotky federální vlády nebo státní vlády se musí spolehávat na pas.

Ale to neznamená že soukromná společnost jako banka je nějak povinná pas přijmout. Soukromé podniky mají třeba tvrdší podmínky o ověření totožnosti než Americká vláda, takže Český pas jim nestačí.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:

Jó máš pravdu že to je dokument totožnosti, ale toto se vztahuje jen na vládu, a né na soukromné podniky. Pas je dokument vydaný jendou vládou o totožnosti nositele pro jinou vládu. Takže jednotky federální vlády nebo státní vlády se musí spolehávat na pas.

Ale to neznamená že soukromná společnost jako banka je nějak povinná pas přijmout. Soukromé podniky mají třeba tvrdší podmínky o ověření totožnosti než Americká vláda, takže Český pas jim nestačí.

Ano Mlynku - ja myslela predevsim vladu. A pokud ma jista spolecnost (banka) pr. pro otevreni uctu podminku, ze dany clovek musi byt alespon resident (student atd.), tak pouze pas pak stacit urcite nebude. Bude treba jeste jiny doklad (treba pas & DL). Me, abych dostala car title take jen pas nestacil (chteli 2 dokumenty).
Ale pokud vim, pas je i pro soukrome spolecnosti brany jako indentifikacni dokument (v praci jsem ted predkladala pas & CG [sekce A], DL [sekce B] a SSN [sekce C]) = jenom oni chteji videt tech dokumentu vic.
P.S. v Cechach je to stejne. Tam pr. pro otevreni uctu musis mit obcanku a pr. ridicak.
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je pravda,ale pouze jako cestovni doklad.ne v bance a pod....
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vsechny ostatni banky chteji SSN na otevreni uctu ale TCF Bank byla v pohode jenom s ceskym pasem a to ve vice nez jednom pripade. Takze misto reseni toho tady a dohadu, pokud se vam to nezda tak to bezte skusit. nepsal bych to kdybych to nevidel.
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: po březen 19, 2007 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:

to je pravda,ale pouze jako cestovni doklad.ne v bance a pod....

ale prosimte....pas je doklad totoznosti a bere se v potaz i v bance a kdekoliv, kde je treba abys prokazal svou totoznost.....plus jiny doklad, DL, GC apod.......mluvim z nedavne vlastni zkusenosti....ale pokazde chteji pas......tady v CA, nevim jak to funguje jinde....
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2007 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimave, mne v Michiganu na pas neprodali ani pivo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> SSN Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com