|
|
| Autor |
Zpráva |
LenkaCZ
Registrace: 03. 02. 2007 Příspěvky: 1
|
Zaslal: so únor 03, 2007 5:03 pm Předmět: preklad oddaciho listu |
|
|
Vsechny zdravim,
prave prekladam svuj oddaci list do cestiny - pro ambasadu na zmenu jmena a vydani noveho ceskeho pasu. Chtela bych se zeptat, je na techto strankach vzor prekladu oddaciho listu ?
Dik za odpoved
Lenka Sauter |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ilsalmi
Registrace: 13. 06. 2006 Příspěvky: 26 Bydliště: Phila
|
Zaslal: út únor 13, 2007 1:29 pm Předmět: Jsem na tom stejne |
|
|
Ahoj, pokud se ti podari nejaky vzor najit SEM S NIM (ilsalmi(zavinAC)yahoo.co.uk), prosim.
Vsichni jen tvrdi - prelozis, zaplatis, posles - ale ono to je tezsi nez to vypada:)) Hlavne ty pravnicke obraty mi delaji potize.
Moc diky
Petra |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út únor 13, 2007 7:07 pm Předmět: |
|
|
Udelejte fond, poslete vsichni par dolaru a nechte si za ty penize prelozit vsechny dokumenty, ktere je treba na vsechny mozne ucely. A pak to tady jen vystavte pro verejnost
Dobry napad, ne? Adresy tech, kteri to za penize udelaji, nebude zadny problem sehnat. Staci nascanovat, klik, klik a zitra je preklad doma. A pozitri tady  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ilsalmi
|
Zaslal: út únor 13, 2007 8:19 pm Předmět: Super napad |
|
|
| Coz o to - ale ja i Lenka jsme mely spis na mysli aby ti, co uz tim prosli treba zapatrali ve svych papirech a poslali svuj preklad. Takovych vas tu prece je spousty, ne? Netreba zivit uredniho simla:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: út únor 13, 2007 11:47 pm Předmět: Re: Super napad |
|
|
| ilsalmi napsal: | | Coz o to - ale ja i Lenka jsme mely spis na mysli aby ti, co uz tim prosli treba zapatrali ve svych papirech a poslali svuj preklad. Takovych vas tu prece je spousty, ne? Netreba zivit uredniho simla:) |
ja teda nevim, ale prelozit marriage certif snad neni slozite.......mas tam prece jen jmena, data, mista narozeni zenicha, nevesty, rodicu, dale bydliste, zamestnani, to by mel snad kazdy prelozit hrave, dale po tehle udajich prohlaseni.....nevim ale jestli stat od statu ma stejne blabla ne tehle oddacich listech....ale....Nize podepsani svobodny muz a nize podepsana svobodna zena prohlasuji ze vyse uvedene informace jsou spravne a na zaklade jejich nejlepsiho vedemi a presvedceni neexistuji zadne pravni prekazky uzavreni snatku ani k vydani oddaciho listu a timto tedy zadaji o vydani oddaciho listu....nasleduji podpisy zenicha a nevesty....
a dalsi co mozna mas problem prelozit....
je v kolonce za udaji o svedcich......dalsi blabla......
Osvedceni oddavajiciho urednika.....Timto dosvedcuji, ze vyse uvedena nevesta a zenich byli oddani v souladu se zakony statu......dne......v.......
A to ostatni na marriage certifikat uz neni problem prelozit kdyz tak s pomoci slovniku.....ale.....je to naprosty zaklad, nic sloziteho, jak pak chcete tady fungovat, kdyz neprelozite tohle....?
Ale nechci byt zase protivna, ale to je fakt..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: čt únor 15, 2007 1:59 am Předmět: Re: Super napad |
|
|
| ilsalmi napsal: | | Coz o to - ale ja i Lenka jsme mely spis na mysli aby ti, co uz tim prosli treba zapatrali ve svych papirech a poslali svuj preklad. Takovych vas tu prece je spousty, ne? Netreba zivit uredniho simla:) |
SVUJ PREKLAD = MOJE JMENO, ADRESA A DATUM NAROZENI TI ASI BUDE HOUBY PLATNY
| MW napsal: |
ja teda nevim, ale prelozit marriage certif snad neni slozite.......mas tam prece jen jmena, data, mista narozeni zenicha, nevesty, rodicu, dale bydliste, zamestnani, to by mel snad kazdy prelozit hrave, dale po tehle udajich prohlaseni.....nevim ale jestli stat od statu ma stejne blabla ne tehle oddacich listech....ale.... |
... ale jak vidis tak nekdo ma problem prelozit i takovou banalitu
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
KUKACKA Anonymní
|
Zaslal: čt únor 22, 2007 7:02 pm Předmět: MOJE ZKUSENOSTI.... |
|
|
LENKO,
OPRAVDU TO NENI TAK SLOZITE,PRELOZIT US-ODDACI LIST,PRO POTREBU VYSTAVENI TVEHO NOVEHO PASU!!
PREDCHAZI K VYDANI PASU MNOHO PAPIROVANI.
1. MUSIS MIT SVUJ US ODDACI LIST OVERENI tzv.APOSTILE. tj.POTVRZENI PRAVOSTI DOKLADU.DALE ZE STRANEK CZ.AMBASADY...
Zdůrazňujeme, že úřady vydávají nové pasy, případně zapíší změny pouze na základě českých matričních dokladů (rodný list, oddací list, rozvodový rozsudek). Pokud k matriční události (jako např. narození, sňatek, rozvod) došlo v zahraničí, je nejdříve nezbytné zajistit provedení zápisu těchto matričních událostí u matričního úřadu v ČR (zvláštní matrika v Brně). V těchto případech kontaktujte velvyslanectví ještě před odesláním své žádosti o cestovní pas, abychom Vás mohli informovat o dalším postupu (ověření U.S. dokumentů apostilou, uznání cizozemských rozvodových rozsudků apod.) a zaslat Vám potřebné formuláře (tel: 1-202-274-9123).
2. PREKLAD US ODDACIHO LISTU DO CESTINY A DOKLAD(apostile)O PRAVOSTI TVEHO US ODDACIHO LISTU
ZASILAS DO CESKA NA ZVLASTNI MATRIKU V BRNE,KTERA TI VYSTAVI TVUJ CESKY ODDACI LIST(ze zakona musis
hlasit do 10-15 dnu,jako obcan Ceske republiky,ze
jsi uzavrela snatek v zahranici),KTERY TI ZASLOU
ZPET A ...
3. JDES S DALSIMI DOKUMENTY NA AMBASADU ZAZADAT
O VYSTAVENI NOVEHO PASU.
Prochazim tim papirovanim ohledne snatku skoro uz rok.Dokazu se rozdelit se svymi poznatky,pokud budes
chtit poradit.
Preji mnoho uspechu.....a dodavam ze vsechny postupy
na vydani Ceskeho pasu najdes i na web,strankacch
ceske ambasady...
http://www.mzv.cz/Washington
KUKACKA  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po březen 05, 2007 3:04 pm Předmět: |
|
|
| Dneska jsem si procitala stanky konzulatu v Chicago, protoze me taky ceka vyrizeni noveho pasu jelikoz mam zmenene prijmeni. Je tam napsano , ze delka vyrizeni je 4 mesice. To je docela dlouha doba. Mate s tim nekdo zkusenosti, trva to opravdu tak dlouho? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: po březen 05, 2007 11:57 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Dneska jsem si procitala stanky konzulatu v Chicago, protoze me taky ceka vyrizeni noveho pasu jelikoz mam zmenene prijmeni. Je tam napsano , ze delka vyrizeni je 4 mesice. To je docela dlouha doba. Mate s tim nekdo zkusenosti, trva to opravdu tak dlouho? |
Predpokladam ze ses tu provdala a v te souvislosti doslo ke zmene jmena...asi si pak odeslala, predpokladam vsechny dokumenty k zapisu manzelstvi dom Zvlastni matriky v Brne, bez cehoz CR nevydava nove doklady....takze 4 mesice trva nez poslou z Ceska oddaci list a pak dalsi 4 mesice nez dostanes novy pas na 10 let, pokud spechas, muzes dostat novy pas za dva mesice, ale jen se 6 mesicni platnosti.....nekteri zkouseli cestovat na pas s predeslym jmenem, plus marriage licence, ktera potvrzovala, ze to jmeno na letence odpovida osobe co cestuje, jen jeste nedostala z domovske zeme novy pas.....a dopadlo to v par pripadech blbe......velke problemy.....tot odpovedela na dotaz pracovnice konzulatu, takze se nedoporucuje cestovat s jinym jmenem na letence, v pase, potazmo GC...
TO PRO TY co musi akutne do CR.....JMENA na vsech dokladech a letence musi byt totozna....a samozrejme doklady platne... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út březen 06, 2007 12:55 pm Předmět: |
|
|
| To snad neni ani pravda, cekat na to vsechno 8 mesicu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ilsalmi
|
Zaslal: pá březen 09, 2007 2:13 pm Předmět: cestovani s marriage licence |
|
|
Resila jsem naprosto stejny problem - GC budu mit drive nez se pres ambasadu podari vyridit zapis do matriky v Brne a vydat novy pas. A to to tedy vubec neprotahuju - jen proste vydani "extemplified copy of marriage licence" (nutny k bydani apostille - beznou ofiko kopii marriage licence, vydanou radnici mi department of State vratil zpet) - tak to tady v PA trva min 2 tydny. Plus asi mesic na vydani apostille, postovni prodlevy tam a zpet - nas konzulat v NY taky neni z nejpruznejsich... No proste na nasem konzulate mi rekli at cestuju na stary pas se starym jmenem - na stejne jmeno musim mit letenku, at v tom aerolinie nemaji gulas - a na prokazani, ze ta GC je opravdu moje musim mit s sebou kopii Marriage licence (na to staci bezna).
PS: k te apostille - misto abych to napodruhe posilala do Harrisburgu postou a cekala ten minimalne mesic na zaslani apostilly - tak jsme kontaktovali sekretarku State representative tady ve Philadelphii. Cestuje mezi Harrisburgem a Phillou v jednom kuse, vzala dokumenty s sebou a jeste nam to tam pohlidala - bylo to hotove za tyden. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 09, 2007 4:50 pm Předmět: |
|
|
Vim, ze je to nejspis hrozna blbost, ale presto mi to neda...
Neslo by to nouzove vyresit tak, ze si po svatbe nechas svoje jmeno a az budes v cechach tak doresis to papirovani?
Jasne, ze i v cechach to nejakej ten patek trva, ale i tak...
Aspon budes do letadla nastupovat s pasem, CG a letenkou na stejny jmeno.
Stejne jak velkej muze byt v cechach postih, zes nenahlasila zmenu stavu[svobodna/vdana] driv... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po březen 12, 2007 10:44 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Vim, ze je to nejspis hrozna blbost, ale presto mi to neda...
Neslo by to nouzove vyresit tak, ze si po svatbe nechas svoje jmeno a az budes v cechach tak doresis to papirovani?
Jasne, ze i v cechach to nejakej ten patek trva, ale i tak...
Aspon budes do letadla nastupovat s pasem, CG a letenkou na stejny jmeno.
Stejne jak velkej muze byt v cechach postih, zes nenahlasila zmenu stavu[svobodna/vdana] driv... |
..dekuju za rady, ale zelenou kartu jsem po svatbe dostala docela rychle a ze to vyrizovani s matrikou a pasem bude tak zdlouhave jsem vubec nepocitala , jinak na zelene karte mam manzelovo prijmeni, takze tahle varianta odpada, ale jinak dekuju....o)
PS: ani ve snu by me nenapadlo, ze zelenou k. budu mit rychleji vyrizenou jak cele to papirkovani s Ceskou rep. ohledne pasu a matriky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|