dan - notebook

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

dan - notebook
Jdi na stránku 1, 2  Další

Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 07, 2007 4:02 pm    Předmět: dan - notebook Odpovědět s citátem

Ahoj. Chtela bych si tady v USA koupit notebook a poslat ho do Cech. Slysela jsem neco o tom, ze kdyz si tady notebook koupim a poslu ho do Cech (zaplatim tam dan), meli by mi pak tady na obchode, kde jsem ho kupovala, dan vratit??
Slysel jste o tom nekdo?
A jeste jedna otazka - jaka je nejlepsi, resp.nejlevnejsi cesta jak takovy notebook do Cech poslat, zaplatit co nejmene za postovne a ruzne dane atd..
Diky moc, Petra.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2007 2:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

prevezt ho osobne Wink
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2007 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wow,dik za radu! Rolling Eyes
Ala

Registrace: 08. 02. 2007

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2007 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahojky,ano skutecne ted musis pro kazdy balik vyplnit, co v nem je a kolik to stoji. Podle toho se pak vypocita ta dan. Takze lepe je vyplnit, ze tam mas treba naky darek, ktery stoji malo penez..ale nevim zase jak moc a jestli vubec to kontroluji..A.
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 08, 2007 8:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyz ho koupis na netu, tak dan neplatis. teoreticky ;]
kdyz na baliku bude cena, tak ti ho v cechach proclej a pocitej s tim, ze se ti z vyse cla protoci panenky.

preji hodne zdaru pri "precuravani systemu" ;]
Marketa_NY

Registrace: 23. 09. 2006

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2007 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemuzes se treba skontaktovat s nekym,kdo do Cech pojede a prevezl ti to? Na tom postovnem a danich opravdu projedes hrozne penize ... a nedej Boze, ze by nakonec ten laptop ani nedorazil a nebo dorazil zniceny (dnesni posta je katastrofalni).

Jak tu Ala psala,ze bys mela vyplnit ten formular a napsat tam malo penez aby ti nedali tak vysoke dane je sice super ... ale vem si,ze kdyz se pak opravdu ten laptop ztrati, tak ti vratej nejakou smyslenou mrnavou sumu a ne tu pravou cennu toho pocitace! To je blbost! Sice bys vyzrala nad danema, ale nakonec by se ti to mohlo nevyplatit.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2007 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za odpovedi. Wink Souhlasim s tebou, Marketo!
Bohuzel neni ted nikdo, kdo by sem za nami jel a vzal mi pak notebook do Cech, takze nezbyva nez to poslat tou postou. Chci tu kupovat notebook za 1 200 dolaru. Dan tady bude asi 80 dolaru a v Cechach budu muset platit (pokud to pojistim na celou castku) dalsich 19%, coz je dalsich asi 200 dolaru! Sileny, ze? Pojistim to urcite, kbyby se to naaahodou ztratilo, ale pravdepodobne ne na celou castku, ale treba jen na $500, aby ta dan tam nebyla tak zavratna..
Jina cesta mi bohuzel nezbyva..
Leda, ze by se mi nejaka dobra duse, ktera pojede nekdy ted do Cech, nabidla a notebook mi tam vzala. Coz pochybuju... Wink
Diky i tak, Petra.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2007 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neposilej to v orriginalni krabici a zabalene jako novy computer, rozbal i manualy. Protoze potom by ti nemuseli uznat tech 500 ale ohodnotili by to jako nove PC.
Marketa_NY

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2007 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Diky za odpovedi. Wink Souhlasim s tebou, Marketo!
Bohuzel neni ted nikdo, kdo by sem za nami jel a vzal mi pak notebook do Cech, takze nezbyva nez to poslat tou postou. Chci tu kupovat notebook za 1 200 dolaru. Dan tady bude asi 80 dolaru a v Cechach budu muset platit (pokud to pojistim na celou castku) dalsich 19%, coz je dalsich asi 200 dolaru! Sileny, ze? Pojistim to urcite, kbyby se to naaahodou ztratilo, ale pravdepodobne ne na celou castku, ale treba jen na $500, aby ta dan tam nebyla tak zavratna..
Jina cesta mi bohuzel nezbyva..
Leda, ze by se mi nejaka dobra duse, ktera pojede nekdy ted do Cech, nabidla a notebook mi tam vzala. Coz pochybuju... Wink
Diky i tak, Petra.

Ahoj Petro

Hm, tak v tom ti bohuzel nepomuzu ... do Cech nejakou tu dobu nepojedu,vim o nekom kdo tam jede v Cervnu,ale jestli ta by neco takoveho nekomu vezla to fakt netusim Confused

Nicmene .. s tim nizsim ohodnocenim souhlasim a taky s anonymem hned pod tebou .. zabal to do neceho jineho,protoze jak uvidej novou krabici s neotevrenejma manualama,tak jim ta cenna bude divna. Nicmene pojisti to 100% .. protoze nevis .. zrovna budes mit peska (nic neprivolavam!!!!!) a ztrati se to a co pak!

No budu ti drzet pesticky a dej vedet,jak jsi to vyresila.

Marketa
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2007 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja myslim, ze pokud to v CR opravdu nekdo rozbali, tak nepomuze ani to vybaleni z krabice a absence manualu a instalacnich disku. Ti celnici nejsou vubec idioti a vubec je nezajima, ze je zbozi deklarovane jako pouzite. Podivaji se na model, mrknou do tabulek a vypocitaji cenu. Z te pak pocitaji nejdriv clo a pak teprve 19% DPH. Takze celkove to jde pres 30% a s postovnym jsme na cene jako na ceskem trhu. Jedine osobni prevoz. Jinak je tam to riziko neumerne vysoke a je lepsi koupit to v EU (i s ohledem na zaruku).
Marketa_NY

PříspěvekZaslal: pá březen 09, 2007 10:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Ja myslim, ze pokud to v CR opravdu nekdo rozbali, tak nepomuze ani to vybaleni z krabice a absence manualu a instalacnich disku. Ti celnici nejsou vubec idioti a vubec je nezajima, ze je zbozi deklarovane jako pouzite. Podivaji se na model, mrknou do tabulek a vypocitaji cenu. Z te pak pocitaji nejdriv clo a pak teprve 19% DPH. Takze celkove to jde pres 30% a s postovnym jsme na cene jako na ceskem trhu. Jedine osobni prevoz. Jinak je tam to riziko neumerne vysoke a je lepsi koupit to v EU (i s ohledem na zaruku).

Ja si taky osobne myslim,ze doma by ji ten laptop snad vysel aj levnejs, kdyz spocita clovek tu cennu, postovny a jeste dane ... ale kdyz to chce poslat .. no tak at to tedy posle Confused
A my ji jen muzeme drzet pesticky, ze se na to neprijde
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2007 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono bohuzel dneska uz doufat, ze se na to neprijde, nestaci. Celnici uz rozbaluji prakticky vsechno z non-EU zemi, vcetne vetsich dopisu. Vybalit to z krabice a deklarovat to jako "ojetinu" je taky zbytecne, dokonce ani rozebrat comp a deklarovat to jako nahradni dily nepomohlo. Mozna tak strcit to velkeho plysoveho medveda, protoze podle co strejda rikal, tak rentgen jeste aspon u nas nemaji.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2007 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big_Ring:

No to se mi zas nezda, ze by skoro vsechno celnici otevirali.. Ja posilam domu baliky celkem dost casto a jeste se mi ani jednou nestalo, ze by jim prisel otevreny nebo na nem byly znamky otevreni..
Kdyby otevirali vsechno asi by tezce nestihali.. A nebo jsem mela vzdy jen stesti..? Wink
Jinak ten notebook se mi porad vyplati poslat. Kdyz *S*P*A*M* cenu, postovny i vsechny dane, porad vyjde mnohem levneji nez u nas.
Takze tak. Diky vsem, Petra.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 12, 2007 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No "levneji" mozna ano, ale ten cas straveny na poste, riziko poskozeni, ztraty, problemy s uplatnovanim zaruky......
Naprosto legalni cestou to levneji vyjde jenom tenkrat, kdyz se sectou a podtrhnou naklady. S prihlednutim ke vsem okolnostem uz ne.
Pokud ho ovsem clovek preveze osobne, bezpochyby obrovska uspora.
Jinak na celnici oravdu "prihoriva". Ale zakladem je asi fakt deklarovana cena a obsah zasilky. Mne proclili 30 T-SHIRTS za 250$, ale dalsich 30, deklarovanych jako RUZNE OSACENI za celkovou cenu 50$ proslo bez povsimnuti. A nekolikrat.
american chopper

Registrace: 12. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 13, 2007 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

60 t-shirts?To jsi snad oblekl celou vesnici,ze ktere pochazis,ne? Twisted Evil
Byli aspon s potiskem?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com