Jak na svatbu? - Marriage licence

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak na svatbu? - Marriage licence
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne leden 23, 2005 3:31 pm    Předmět: Jak na svatbu? - Marriage licence Odpovědět s citátem

Citace "asi to tu uz bylo nekolikrat, ale jsem tu docela nova...

s pritelem planujeme svatbu, oba jsme cesi a nechceme na tom nic menit. zijeme tu uz par let a casem bychom chteli zalozit rodinu

jako prvni krok ale planujeme svatbu, oba mame DL takze myslim ze by to nemel byt problem ale clovek nikdy nevi..."

Pokusim se odpovedet, jak to asi probiha. Neni to z me vlastni zkusenosti, ale cmuchal jsem po internetu. Budu rad, kdyz me nekdo opravi nebo doplni, pripadne potvrdi.

Je zde par zakladnich podminek, ktere pravdepodobne splnujete.
1. melo by vam byt kazdemu vice nez 18let
2. nemeli byste byt pribuzni
3. musite byt svepravni, vedet co delate
4. byt strizlivi v dobe obradu
5. nesmite jiz byt vzati s nekym jinym
6. test krve (pouze nektere staty)
7. musite si zaridit marriage licence

Marriage licence je v podstatekus papiru, ktery vam dava povoleni k snatku. Bez toho vas nikde neoddaji. Marriage licence muzete obvykle ziskat v county clerk's office ve state, kde se chcete brat. Je tam nejaky minimalni poplatek. V Chicagu je to $30. Po te co ziskate licenci muzete mit svatbu. Ruzni se stat od statu, ale po obdrzeni licence tam muze byt cekaci doba od 0 do 3 dni, nez muzete jit k obradu.

Licence sama o sobe ma trvanlivost 30dni. Pak si musite zazadat o novou.

Test krve je vyzadovan pouze v techto statech. Connecticut,District of Columbia,Georgia,Indiana, Massachusetts, Mississippi, Montana a Oklahoma.

Tato informace jiz mozna neplati, protoze trend smeruje k eliminaci teto nutnosti. Neni se cemu divit.

At jiz jsi kdekoliv, nejlepsi bude, kdyz si zajdes na county clerk's office a tam se zeptas, nebo si vyzvednes nejakou aktualni brozuru s informacemi tykajici se tveho statu.

Pokud mate oba ridicsky prukaz, nemel by to byt problem.

Doufam, ze ti to alespon trochu pomuze k nasmerovani. Pokud budes mit pak nejake info na doplneni ozvi se, at vime jak to presne je.

Pokud jsi z Chicaga, mozna ti pomuze nasledujici dale uvedeny odkaz.

http://www.chicago-cz.com/forum/viewpost-167.html
martik

Registrace: 27. 02. 2005

PříspěvekZaslal: ne únor 27, 2005 9:24 pm    Předmět: Svatba Odpovědět s citátem

Ahoj! Muzu popsat praxi z vlastni zkusennosti. S pritelem jsme se vzali zhruba pred 9 mesici, oba dva jsme Cesi.
Jak to zde jiz bylo receno musi se na County clerk's office stejneho statu, kde se budete brat, pozadat o Marriage Licence. Nadiktovali jsme jmena a prijmeni obou rodicu, samozrejme nase jemna a nasi adresu, muj SSN a priteluv ITIN a museli jsme ukazat DL a pas. Podrobnosti spolu s poplatkem a cekaci dobou zavisi stat od statu. Zjistili jsme, ze dokonce nektere staty pozaduji residenci alespon jednoho ze snoubencu nebo odber krve. Vse je treba si zjistit predem, protoze nekde je opravdu cekaci doba treba 4 dny a po techto 4 dnech si musite Marriage Licence osobne vyzvednout.
Po ziskani teto Marriage Licence si uz jenom zaridite obrad do 30 dnu. Jsou 3 cesty - v kostele (musite si pronajmout a zaplatit cely kostel a ceny jsou celkem vysoke), nebo zaplatit poplatek autorizovane osobe (Reverend nebo Ministry), ktera vas odda "kdekoliv" a nebo tzv. Justice of Peace (za symbolicky poplatek), tzn. na urade u stolu, ale ti vetsinou neoddavaji o vikendu.
Tato autorizovana osoba vas odda a po obradu vam da Marriage Certificate a podepise Marriage Licence, ktery posle nebo doda zpet na County Clerk's office, kde jste timto zaregistrovani jako manzele.
V nekterych statech vystavuji Marriage Certificate az na urade po par dnech od obdrzeni podepsaneho Marriage Licence a vypada to obdobne jako v Cechach formalni "oddaci list".
Pokud tady jste legalne, na urade vam daji formulare na zmenu jmena na SSA a vy si na zaklade tohoto Marriage Certificate zmenite jmeno na ridicaku a ostatni dokumenty. Pokud tady nejste legalne, nedoporucuji neco menit, protoze tyto zmeny jsou mezi prvnimi ktere se hlasi z DMV a SSA (info od pravnika a imigracniho urednika) Confused
Pokud chcete, aby tato svatba byla platna v Cechach, musite si pozadad o zaregistrovani na ceske ambasade a to chvili trva. Pokud chcete potom udelat svatbu jeste jednou doma, tak si nic nevyrizujte a prijedte domu opet jako "svobodni"... Wink (ma to svoje vyhody...)
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne únor 27, 2005 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

martik>>> dik za zajimave info. Jen jsem chtel doplnit, ze test krve se dela kvuli lidem s HIV kteri maji v US od statu celkem vysokou podporu na leky, tak aby lide s HIV (AIDS) neprijizdeli do Ameriky jen za ucelem snatku a ziskani podpory na leky. V dnesni dobe jsou v USA velice qalitni leky pro HIV, takze defakto clovek s HIV se pri pozivani techto velice drahych leku nemusi obavat prechodu na AIDS a smrti.
XxX

Registrace: 13. 07. 2005

PříspěvekZaslal: st září 07, 2005 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v santa barbare stoji marriage licence $80 a je platna 90 dni Cool a ukazala jsem jen ridicak Smile

Naposledy upravil XxX dne čt září 08, 2005 9:15 pm, celkově upraveno 1 krát
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: čt září 08, 2005 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V nekterych statech ke svadbe vyzadujou ss# jinak vetsinou za $ 80 trva to 5 minut a certifikat vam poslou do tydne.
Hodne stesti.
Marketa
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 23, 2006 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

UZ BY SI ME KURNIK MOCH TAKY NEKDO VZIT NE? Rolling Eyes
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketa napsal:
UZ BY SI ME KURNIK MOCH TAKY NEKDO VZIT NE? Rolling Eyes

No Marketo, to jsem nevedel, ze uz se chces vdavat tak dlouho. Tento tvuj prispevek je napsany uz v zari 2006. Znas tuto web stranku? Mozna ze by jsi tam nekoho nasla Wink
http://www.seznamka.cz/index.asp
Mia
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 28, 2007 7:46 pm    Předmět: Je nejaky psostih za neoznameni uradu, ze jsem vdana? Odpovědět s citátem

Mam dotaz, kdyz prijedu jako vdana do CR a neoznamim na uradech, ze jsem vdana, neni z toho nejaky postih? Konkretne svatbu v CR nebudu delat, ale busu si zadat manzelse vizum. A je lepe to delat na jmeno za svobodna. Zajima me me to z toho, co jsem vycetla v tomhle prispevku: Pokud chcete, aby tato svatba byla platna v Cechach, musite si pozadad o zaregistrovani na ceske ambasade a to chvili trva. Pokud chcete potom udelat svatbu jeste jednou doma, tak si nic nevyrizujte a prijedte domu opet jako "svobodni"... (ma to svoje vyhody...)[/url][/list][/list][/quote][/code]
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 28, 2007 10:29 pm    Předmět: Re: Je nejaky psostih za neoznameni uradu, ze jsem vdana? Odpovědět s citátem

Mia napsal:
Mam dotaz, kdyz prijedu jako vdana do CR a neoznamim na uradech, ze jsem vdana, neni z toho nejaky postih? Konkretne svatbu v CR nebudu delat, ale busu si zadat manzelse vizum. A je lepe to delat na jmeno za svobodna. Zajima me me to z toho, co jsem vycetla v tomhle prispevku: Pokud chcete, aby tato svatba byla platna v Cechach, musite si pozadad o zaregistrovani na ceske ambasade a to chvili trva. Pokud chcete potom udelat svatbu jeste jednou doma, tak si nic nevyrizujte a prijedte domu opet jako "svobodni"... (ma to svoje vyhody...)[/url][/list][/list]
[/code][/quote]

Zalezi na tom jake budes mit prijmeni. Nechavas si svoje a nebo po choti?
Mia
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 01, 2007 10:45 pm    Předmět: Je nejaky psostih za neoznameni uradu, ze jsem vdana? Odpovědět s citátem

Pro zatim si nechavam sve jmeno. Ale prala by jsem si ho zmenit. Brzo pojedu domu do CR a prave nevim, jestli to mam oznavovat na uradech. Chceme si pozadat o manzelske visa a nejake papiry uz jsou na ambasade na me prijmeni, tak nevim, jetli posilat na stejne prijmeni a nebo uz tam uvadet nove manzelovo prijmeni. U klasickeho manzelstvi v CR vim, ze je nejaka lhuta do kdyz se to musi oznamit. Ale u toho nevim. Nebude z toho nejaky postih? Very Happy
Dekuji za odpoved a namahu Wink
Alena
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 02, 2007 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim, ze zalezi jenom na Tobe. Osobne jsem nahlasovala nasi svatbu tady z USA az po 4 mesicich a nikdo se neptal, proc jsem to neudelala driv. Nevim, jak je to se zadosti o viza a tak, ale ted jsem jela do Cech s Advance Parole na nove jmeno a jmeno v pase mam porad stare a zadny problem. Chtela jsem si zmenit jmeno hlavne proto, ze jsem vdana a tak chci abych byla vdana i v Cechach.
majka
Anonymní

PříspěvekZaslal: st duben 04, 2007 12:24 pm    Předmět: nazpet s Advance parole Odpovědět s citátem

Ahoj,
prosim chtela bych se zeptat jaky papir (teda jestli vubec nejaky) se vyplnuje v letadle do USA. Vzdy jsem vyplnovala ten bily co se pak pripne do pasu (I-94), ale ted letim zpet na Advance parole a vim,ze na tom bilem papire je napsane kdo a kde vydal vizum, ale kdyz vizum nemam, jen tu Advance parole, tak nevim zda mam nejaky papir vubec vyplnovat.
A jeste jedna otazka:Do ktere fronty mam jit letisti pri vstupu do USA? Asi pro ty kteri potrebuji visa, ze? Ta druha je jen pro obcany usa.
Predem se omouvam za mou neznalost a moc prosim o radu.
dekuji
prosim moc o radu
Anonymní

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 1:50 am    Předmět: majka Odpovědět s citátem

prosim opravdu nikdo nezna odpoved??
Majka
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: po duben 16, 2007 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do fronty pro citizens a permanent residents nechod urcite. Nic by se sice nestalo, ale bez US pasu nebo GC te poslou do te druhe pro visa holders a visitors. Zadna vyjimka tam neni.
Podle meho nazoru bude I-94 v tvem pripade zbytecny, protoze se vztahuje skutecne jen k platnym vizum, ale rozhodne ho vypln a do vizove kolonky nic nevpisuj. mozna ho oznaci jako vystaveny pro Advance parole. Pro tebe bude Advance parole to nejdulezitejsi, co si proveri. Nic jineho po technicke strance vlastne ani udelat nemuzes.
macek
Anonymní

PříspěvekZaslal: út duben 17, 2007 6:00 pm    Předmět: advance parole Odpovědět s citátem

Letela jsem na advance parole pred 8 lety.Zalezi na stesti jakeho celnika chytnes,stala jsem v rade pro turisty.Po kontrole pasu si me odvedly na bok a ptaly se me jen par otazek ohledne svatby a manzela.Vse probehlo velice rychle.Hlavne mej prstynek na ruce. Razz
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com