Hawai?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Hawai?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe
Autor Zpráva
Klara

Registrace: 04. 05. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemel jste nekdo svatbu na Hawaii?Potrebovala bych par uzitecnych info ohledne hotelu a fotografa apod.
Jedna se o Maui.Jestli nekdo mate nejake zkusenosti prosim poradte .Diky
Anonymní

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klara napsal:
Nemel jste nekdo svatbu na Hawaii?Potrebovala bych par uzitecnych info ohledne hotelu a fotografa apod.
Jedna se o Maui.Jestli nekdo mate nejake zkusenosti prosim poradte .Diky

Ja bych svadbu na Hawaii neplanoval. Znam 4 lidi, co tam svadbu meli a uz jsou rozvedeni. Sad

No ale mozna tobe stesti "pokvete" Wink
Mob

Registrace: 26. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 10:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klara se pta: "Potrebovala bych par uzitecnych info ..."
Anonymni odpovida"Ja bych svadbu na Hawaii neplanoval"

Rada nad zlato Laughing Laughing
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 11:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mob napsal:
Klara se pta: "Potrebovala bych par uzitecnych info ..."
Anonymni odpovida"Ja bych svadbu na Hawaii neplanoval"

Rada nad zlato Laughing Laughing

Dobra rada nad zlato Smile
Nikdy nevis, kdy se ti bude hodit. Po svatbe je pak uz pozde Wink
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uzitecne info:

Spavat na plazi, uzivat zivota, fotit se navzajem a nekomplikovat to svatbou Rolling Eyes
Nikl

Registrace: 30. 12. 2006

PříspěvekZaslal: út únor 20, 2007 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Uzitecne info:

Spavat na plazi, uzivat zivota, fotit se navzajem a nekomplikovat to svatbou Rolling Eyes

Very Happy Twisted Evil
Klara

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za odpovedi,vazne jste mi pomohli Laughing Laughing
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Uzitecne info:

Když jsem byl na universitě, tak jsme tam s přítelkyní si zaletěl na 9 dní na Kauai, a přesně toto jsme dělali. Za frequent miles jsme dostali letenku, vzali jsme si sebou kola, na který jsme si dali baťohy s věcimi (stan, spacáky, vařic, nádobí, i potápěčské vybavejí na šnorklování). Spali jsme na plážích, jedli jsme co se našlo, neměli jsme žádné problémy. Byla to jedna z nejlevnějších dovolených vůbec (mimo naší svatební cesty); 9 dní na Hawaii nás to stálo asi jako zaplatíme za jednu večeře dnes. Věděl jsem tehdy, že až se vezmeme, už nikdy nikam nevyrazíme aniž by hotel tam neměl 24h room service a v pokoji nebyl fully stacked mini-bar. A měl jsem pravdu. Sad Sad

Jinak, na Maui jsem nebyl už léta, tak se tam dosti změnilo. Budete se brát na nějakým hotelu na Kaanapali Coast?
Klara

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja prave jeste presne nevim kde...prave proto jsem se ptala na zkusenosti jinych..Projizdela jsem webovky o Maui a nejaky napady mam.Davam to tak nejak do kupy Smile Moje predstava je- najit nejakej peknej hotel ,obrad na plazi..Pak jsem nasla vylet na kole-ze sopky dolu to je asi 38 mil..pak vylet helikopterou..potapeni pro me neni -mam fobii z vody Smile Jenom me zajimalo ,jestli nekdo nepodnikl neco podobnyho,a neporadil by treba jaky fotograf,ministr,kadernik a tak..Vim,ze vsechno je na internetu,ale kdyby mel nekdo nejakou dobrou zkusenost,tak bych to ocenila..Diky
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 12:45 pm    Předmět: Potrebujes wedding coordinatora! Odpovědět s citátem

Klara napsal:
Ja prave jeste presne nevim kde...prave proto jsem se ptala na zkusenosti jinych..Projizdela jsem webovky o Maui a nejaky napady mam.Davam to tak nejak do kupy Smile Moje predstava je- najit nejakej peknej hotel ,obrad na plazi..Pak jsem nasla vylet na kole-ze sopky dolu to je asi 38 mil..pak vylet helikopterou..potapeni pro me neni -mam fobii z vody Smile Jenom me zajimalo ,jestli nekdo nepodnikl neco podobnyho,a neporadil by treba jaky fotograf,ministr,kadernik a tak..Vim,ze vsechno je na internetu,ale kdyby mel nekdo nejakou dobrou zkusenost,tak bych to ocenila..Diky

Klaro, mám dojem že už Ti rozumím.

Zaprvé, toto není věc kterou si budeš organizovat na dálku sama. Naplánovat si průměrnou svatbu Ti zabere stovky hodin (když jsem pomáhal jiným se svatbami, tak jsem říkal že pár musí počítat na plánování svatby asi tolik času jako pěti-kreditní kurs na universitě), a desítky tisíc dolarů.

Plánovat svatbu v jiném státě (“destination weddings”) je po jedné stránce jednoduší, protože nebudeš mít tolik hostů jako kdyby to bylo místní. Ale na druhou plánovat destination wedding na dálku by bylo obtížné si dělat sama. Nemůžeš se sejít s ministrem, s kuchařem, s fotografem, a s tucty ostatních lidí co potřebuješ na svatbu. Nemůžeš vidět kytky, hotel, atd. Neznáš místo, neznáš zvyky. Ani z Internetu na to moc nepříjdeš. Chceš mít svatbu na pláži? Víš které pláže si můžeš rezervovat? Víš které jsou na závětrné straně ostrova aby nebylo 90% že Ti bude lít? Víš kde bude slunko na nebi v době když tam budeš aby měl fotograf dobré stíny? Víš kde je pitná voda a kde je zásuvka na elektriku pro službu, kde jsou záchody které jsou blízko pro hosty ale nejsou cítit, a jestli není pláž blízko továrny na curk? Víš z které strany vane vítr aby jsi vypadala pěkně jak Ti šaty ve větru mávají za Tebou a né aby Ti vítr rozfoukal vlasy do obličeje? Ne. Nic takového nevíš. Potřebuješ na to někoho kdo se v tom vyzná kdo toto dělá každý den,kdo zná který fotograf je nejlepší pro váš styl, kde se nakoupí nejlepší kytky, atd. Potřebuješ dobrou wedding coordinator.
Aby jsis o tom něco našla, na Googluj si “destination weddings”, Hawaii, nebo "wedding coordinator", Maui. Pak si najdi wedding coordinator, ktera se Ti o vše postará. Ona to bude vědět lepší co jde a co nejde. Ona bude mít odpovědi na otázky na které Ty jsi ani nemyslela.

Zadruhé, sice se mi Maui líbí, ale spíš bych doporučil Kauai. Každý ostrov v Hawaii má jiný charakter. Né že by si neměla pěknou svatbu na Maui, což je dost turistický ostrov, a né že by nemusela být lepší než jsi očekávala, ale jestli chceš si vybrat ostrov který by byl nejlepší na svatbu, tak bych dal Kauai před Maui.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klara napsal:

Jo, ještě jedna věc. Ohledně sjezdu na kole z Haleakala: já bych to vynechal. Nevím jestli se to změnilo, ale to není že Ti dají nahoře kolo, a řekou Ti: "tady to máš, odevzdete nám to v Kahului." To jedeš pomalu ve skupině, nesmíš předjet vůdce kterýmu musíš zaplatit, nesmíš se toulat, atd. Navíc na silinici na Haleakala je pořád jedno auto za druhým. Vždy když jsem ty lidi viděl, tak mi jich spíš bylo líto. (Né že bych nerad jezdil na kole; projeli jsme na kolách s mojí ženou celý Kauai).

Ale na druhé straně musím přiznat že i když Kauai je pěkný ostrov, tak nic takového jako Haleakala na Kauai neuvidíš. Stojí to za to.
Klara

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky moc za odpoved.Jeste pokoukam po internetu.Prave proto,ze jsem tam nikdy nebyla ,tak se ptam na rady.Smile My neplanujeme zadnou velkou svatbu asi na konec to udelame jenom ve 2 Wink A prave k tomu se mi moc nechce hledat nejakou firmu,ktera by mi to naplanovala,to mi prijde zbytecny.Takze abych byla jeste presnejsi-svatba ve 2 na plazi Smile Potrebuji fotografa,kytku a kadernici jo a ministra :-)Jestli by mi mohl nekdo nekoho doporucit,byla bych moc vdecna nerada bych mela nejaky "strivko".
S tim kolem diky za info.Asi tam zavolam a zeptam se na podrobnosti.Kazdopadne diky moc.
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdo je to ten ministr? Embarassed
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: st únor 21, 2007 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Klara napsal:

...My neplanujeme zadnou velkou svatbu asi na konec to udelame jenom ve 2 Wink A prave k tomu se mi moc nechce hledat nejakou firmu,ktera by mi to naplanovala,to mi prijde zbytecny.Takze abych byla jeste presnejsi-svatba ve 2 na plazi Smile Potrebuji fotografa,kytku a kadernici jo a ministra Smile ...

Kláro nezlob se, chci pomoc, ale moc Tě nechápu.

Promiň, ale vůbec nerozumím proč se domníváš že wedding consultant je zbytečná. Máš pravdu že ve většině případách jsou zbyteční, ale na destination wedding mi připadají nutní. Uvědomuješ si, že jen zvedneš telefón a řekneš, chci a., b., c., a né d., a ani e., a oni se o to postarají? Uvědomuješ si že package destination wedding ti přijde o hodně levněji než sis destination wedding kupovat a la carte? Uvědomuješ si že skoro každý větší hotel má nějakého zaměstance který je wedding coordinator, který toto přesně dělá? Jo, bude to lepší a levnější. O co Ti jde?

Jinak, né že bych Ti to chtěl vymlouvat, ale moc nechápu když budete jen dva tak proč se chcete vzít na Hawaii, a né se vzít ve státě kde žijete, a jet na svatební cestu na Hawaii. Uvědom si že ten celý pořad o svatbě jen de fakto jen zorchestrované divadlo kde ženich a nevěsta jsou na jevišti a ostatní lidi jsou jen diváci; proč strácet peníze, čas, atd. bez diváků?

Pokud vím, tak jedna výhoda proč se brát na Hawaii je že Hawaiiské státní zákony ohledně svateb jsou jednoduší než v jiných státech. Homosexuálové se můžou vzít na Hawaii. Rozvod je taky jednoduší.

Promiň jestli jsem se Tě dokl.
Klara

PříspěvekZaslal: čt únor 22, 2007 7:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj Pdmlynek vubec si nepripadam dotcena Smile Diky za odpovedi.Asi mas pravdu s tim wedding consultant,kouknu se na web a zkusim zjistit co a jak...Jinak s tou svatbou ve 2...My jsme oba puvodne z Fl a tet jsme 2 roky v PA,Na FL budeme delat "wedding party"pro nase kamarady.Jelikoz si nemuzeme dovolit pozvat 30 lidi na Hawai...No a pak jedeme na Hawaii jenom mi 2 ,je to vicemene meho pritele prani...me osobne by se to libilo v NC Smile Ale na Hawaii to urcite bude taky hezky...Diky moc za info.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Cestovani po Americe Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com