|
|
| Autor |
Zpráva |
Mob
Registrace: 26. 01. 2005 Příspěvky: 654 Bydliště: Na Samote u Lesa
|
Zaslal: po leden 01, 2007 9:30 pm Předmět: VCR |
|
|
Chci si koupit VCR ktere prehraje Evropske kazety zde v USA. Mel jsem Samsung a uz nikdy vice ...
Thanks |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 01, 2007 9:45 pm Předmět: Re: VCR |
|
|
| Mob napsal: | Chci si koupit VCR ktere prehraje Evropske kazety zde v USA. Mel jsem Samsung a uz nikdy vice ...
Thanks |
O USA nic nevim, ale zde v Kanade zadne VCR Evropske kazety neprehraje. Kdyz me je nekdo z rodiny sem poslal, tak jsem si je musel nechat prehrat na kanadsky "kmitocet" a stalo to spousty penez.
Nekdo zde psal, ze je lepsi uz kupovat DVD. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: po leden 01, 2007 9:48 pm Předmět: Re: VCR |
|
|
| Anonymous napsal: | | Mob napsal: | Chci si koupit VCR ktere prehraje Evropske kazety zde v USA. Mel jsem Samsung a uz nikdy vice ...
Thanks |
O USA nic nevim, ale zde v Kanade zadne VCR Evropske kazety neprehraje. Kdyz me je nekdo z rodiny sem poslal, tak jsem si je musel nechat prehrat na kanadsky "kmitocet" a stalo to spousty penez.
Nekdo zde psal, ze je lepsi uz kupovat DVD. |
Nebyl to anonym, byl to Nikl, jen se "trouba" zapomel prihlasit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po leden 01, 2007 10:47 pm Předmět: |
|
|
Ale jo, chce to hledat trochu po netu a narazite na prehravace, ktere prehraji Evropu i Ameriku; jen je potreba pozorne sledovat specifikace. A je to skoro jedno, jestli mate VCR nebo DVD (jasne, videokazety pomalu konci), protoze tady je format videa NTSC a Evropa ma PAL; u DVD k tomu jeste narazite na jiny region (1=Severni Amerika, 2=Evropa, Japonsko atd.).
Takze kdyz budete mit cesky prehravac, musite k tomu mit jeste televizi, ktera podporuje PAL vstup a nebo konvertor signalu, ktery prevede PAL vystup z prehravace na NTSC video vstup u televize.
Budete-li mit treba home theater (hodne z nich podporuje PAL i NTSC), tak u DVD narazite na "wrong region" ... pokud tedy prehravac neni "region free" ... i ty se nechaji sehnat. No, ten region se sice necha odbourat, ale je otazka, nakolik je to legalni ...
Takze jsem osobne dospela k nazoru, ze casem (az tedy vyraji ve Sportce nebo podobne) by asi bylo nejvyhodnejsi si poridit VCR/DVD recorder (samozrejme region free), ktery podporuje vsechny normy (a je tedy pouzitelny v podstate vsude). Da se sehnat, ale kdyz jsem ho posledne videla, stal okolo $300-400 a to je docela dost. Ale svoje starsi VCR z Cech si muzu v pohode prevest na DVD (a video format si muzu vybrat, takze bez problemu muzu sestre poslat i pr. DVD z oslavy narozenin), podle potreby opatrit treba i titulky atd. A nemusim nikomu platit.
Perlicka nakonec; pokud se nekdo zaradoval, ze na ceskem prehravaci prehraje Japonske video, tak ho zklamu - ma sice stejny region jako Evropa, ale v Japonsku je NTSC  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út leden 02, 2007 8:34 am Předmět: Re: VCR |
|
|
| Mob napsal: | Chci si koupit VCR ktere prehraje Evropske kazety zde v USA.
|
Nejsi jediný s tímto problémem. V normálním obchodě na to nenarazíš, ale v New Yorku je dost obchodů s elektronikou které se přesně na toto specializují. Najdi si jejich stránky, prohlídni si je, a obědnej si to přes net. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
|
Zaslal: út leden 02, 2007 11:18 pm Předmět: Re: VCR |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Mob napsal: | Chci si koupit VCR ktere prehraje Evropske kazety zde v USA.
|
Nejsi jediný s tímto problémem. V normálním obchodě na to nenarazíš, ale v New Yorku je dost obchodů s elektronikou které se přesně na toto specializují. Najdi si jejich stránky, prohlídni si je, a obědnej si to přes net. |
par jsem jich nasel, ale nektere nepodporuji to jine ono, myslel jsem ze se tu najde nekdo kdo doma neco takoveho ma a doporuci presnou znacku ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 479 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út únor 20, 2007 9:05 pm Předmět: Re: VCR |
|
|
| Mob napsal: | | pdmlynek napsal: | | Mob napsal: | Chci si koupit VCR ktere prehraje Evropske kazety zde v USA.
|
par jsem jich nasel, ale nektere nepodporuji to jine ono, myslel jsem ze se tu najde nekdo kdo doma neco takoveho ma a doporuci presnou znacku ... |
Ahoj Soprano. Uz leta pouzivam Aiwa HV-MX-100u prehrava a nahrava ve vsech svetovych formatech. Kdyz si to zapnes na DVD recorder muzes si nahrat stare Ceske VHS v NTSC nebo PAl na NTSC nebo PAl DVD.Je to velka masina ale taky se da opravit. Nevim jestli ji jeste vyrabeji Tahle informace te ale bude stat. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 479 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út únor 20, 2007 9:09 pm Předmět: |
|
|
Jeste to porad vyrabeji. Tady je link:http://www.welectronics.com/VCR/AIWAMX100.Shtml
A tady ho rentuji ale neni to levne $85 na den.:http://www.mmvideosystems.com/video_equipment_rental/equipment_detail/AIWA_HV-MX100.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mob
|
Zaslal: út únor 20, 2007 10:49 pm Předmět: |
|
|
Az Pete,
Omlouvam ti tvoji Samotu u Lesa