|
|
| Autor |
Zpráva |
Nola
Registrace: 17. 11. 2006 Příspěvky: 17
|
Zaslal: pá listopad 17, 2006 11:53 pm Předmět: Za kolik $ ??? |
|
|
Zdravim z New Orleans. Jsem tady pres dva mesice a zacala jsem si hledat praci. Jsem tady legalne a chtela bych praci jako sales associate v nejakem butiku, nebo obchodaku. Vsude maji cedule NOW HIRING.
Byla jsem na par pohovorech, ale napriklad v dillards a v JC Penney mi $ 6 - $7 na hodinu, coz mi prijde HODNE malo..... ale fakt nevim, kolik si tady prodavacky (sales associate)vydelaj. Myslite si, ze ve Starbucks davaji vice jak $ 9 ??? Diky za radu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 76 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: po listopad 20, 2006 12:12 pm Předmět: |
|
|
| to skutecne muze byt az tak malo? to je opravdu velmi lehce nadprumerne oproti CZ kde bude ve meste tak prumer hadam kolem 100kc na hod.. Ovsem preci jen tu zivot je levnejsi? nez v US |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: po listopad 20, 2006 3:37 pm Předmět: |
|
|
V CR je "zivot levnejsi nez v USA"?????????? A co? Jidlo? Obleceni? Telefon? Benzin? Auto? Elektronika? Nabytek? Internet? Jedine snad pivo v hospode  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Cenda Anonymní
|
Zaslal: út listopad 21, 2006 10:02 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | V CR je "zivot levnejsi nez v USA"?????????? A co? Jidlo? Obleceni? Telefon? Benzin? Auto? Elektronika? Nabytek? Internet? Jedine snad pivo v hospode  |
lekarska pece, vzdelani, kultura, dan z nemovitosti , pojisteni atp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: út listopad 21, 2006 11:58 am Předmět: |
|
|
A to, co jsi ted vyjmenoval je drazsi? Myslim, ze je treba se podivat taky na to, co platis, jak to platis atd. Platit vic napr. za kvalitnejsi zdravotni peci mi prijde uplne normalni. Navic me k tomu nikdo nenuti, jako v USA. V Cesku bych tak za posledni 4 roky musel zaplatit na zdravotnim pojisteni neco kolem 50.000 Kc, i kdyz jsem peci nepotreboval. V USA si ji zacnu platit podle vlastniho uvazeni, prijmu, zdravotniho stavu atd. To, ze vysoke skolstvi je v CR ve strasnem stavu prave diky tomu, ze je zdarma, je myslim zbytecne mluvit. Platit za vzdelani je myslim uplne normalni a rozhodne se to vyplati. Moznosti studovat temer zdarma jsou pro obcany USA navic obrovske. Rozhodne jsem nepochopil rozdil v cene za "kulturu". Nevim, kde ho hledat. Jestli v kinech, knihovnach, na hudebnich festivalech, koncertech, v muzeich.
Co se tyce dane z nemovitosi a pojisteni (cehokoliv), jsem presvedcen, ze je na priblizne stejne urovni jako v CR (jednoduse receno dan z baraku za 5 melounu v CR bude asi stejna jako dan z bytu za 200.000 USD). V podstate clovek zaplati podle hodnoty toho, co vlastni, nebo co chce vlastne pojistit. Ono i to pojistne plneni je potom primerene mesicni splatce pojistneho.
Proste celkove je naprosto absurdni tvrdit, ze je v CR "zivot levnejsi". Ono to ani nejde s ohledem na velikost a silu trhu v CR a naopak v USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st listopad 22, 2006 10:23 am Předmět: |
|
|
| Ja to myslel predevsim v prepoctu na kupni silu, jasne leccos je v us levnejsi , ale rekneme ze pokud ma clovek v cz stesti a bydli treba v regulovanem najemnem , deti posila do statni skoly, peci take uzi statni s tema cca 20tis/kc vyzije luxusne . O cemz nejsem presvedcen ze v us je to mozne, samozrejmne pokud se prihledne ke kvalite zivota je levnejsi us, uz jen proto ze tu kdyz clovek jde na placenou skolu nehrozi ze by dostal moznost ji splacet az zacne vydelavat, co se tyka lekarske pece kupodivu statni udelala pokrok a myslim si ze je celkem kvalitni a pokud clovek nechce vyslovene neco extra vystaci si, neco jineho je napr zubar tam se opravdu vyplati soukromi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
meppovic
Registrace: 21. 05. 2006 Příspěvky: 76 Bydliště: Prazska liska podsita
|
Zaslal: st listopad 22, 2006 10:24 am Předmět: |
|
|
| tak sem byl drive odhlasen nez sem odeslal... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1385 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st listopad 22, 2006 1:25 pm Předmět: |
|
|
“Kde je levnější?” Záleží na tom co člověk myslí slovem “levnější”. Podle jakého měřítka se to měří?
Např. benzín. Kde je levnější?
(1) No, můžeme se podívat na ceny benzínu u pumpy. V ČR je (dejme tomu, čísla jsou jen ilustrativní a né doopravdické) 25 Kč/L, a v US je to 15 kč/L. Kde je to levnější? Podle těchto čísel je to v USA.
(2) Můžeme se podívat na to podle kolik za benzín platí průměrný Američan a průměrný Čech. Ptrotože v USA lidi dojíždějí dále a mají auta s větším motorem, tak za týden nebo za měsíc si v Americe člověk nakoupí 200 litrů benzínu, ale v ČR jen třeba 100 litrů. V Americe člověk by tedy zaplatil za spojí potřebu 3.000 Kč, ale v ČR člověk zaplatí jen 2.500 Kč. Kde je benzín levnější? Podle těchto čísel je to v ČR.
(3) Nebo můžeme se podívat jak dlouho člověk na benzín co používá pracuje. Jestliže nějaký pracovník dostává v ČR 50.000 Kč/měsíc, tak těch 2.500 Kč (5% mzdy) vydělá asi za 8 hodin. V USA by stejný pracovník třeba dostal 100.000 Kč/měsíc, tak těch 3.000 Kč (3% mzdy) vydělá za 5 hodin. Podle těchto čísel je to levněji v USA.
Je spousty jiných měřítek které by mohli ukázat že jakékoliv zboží je levnější v USA a jiné měřítko ukáže že to je obráceně. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1035 Bydliště: Praha
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
CyborgX
Registrace: 27. 12. 2006 Příspěvky: 25 Bydliště: North Carolina; USA
|
Zaslal: út únor 20, 2007 7:52 am Předmět: |
|
|
| Tak s tim skolstvim bych zase jako pomlcel to se Amerika nemuze ani cuchnout ke skolstvi jake je v CR a taky to tak vypada. Ve skole nedavaji pozor maji volnou zabavu a pak z nich jsou dementi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: út únor 20, 2007 10:04 am Předmět: Re: Za kolik $ ??? |
|
|
| Nola napsal: | Zdravim z New Orleans. Jsem tady pres dva mesice a zacala jsem si hledat praci. Jsem tady legalne a chtela bych praci jako sales associate v nejakem butiku, nebo obchodaku. Vsude maji cedule NOW HIRING.
Byla jsem na par pohovorech, ale napriklad v dillards a v JC Penney mi $ 6 - $7 na hodinu, coz mi prijde HODNE malo..... ale fakt nevim, kolik si tady prodavacky (sales associate)vydelaj. Myslite si, ze ve Starbucks davaji vice jak $ 9 ??? Diky za radu. |
NO MALO .. TAKY ZALEZI NA TOM, KDE JSI ... NA NEW ORLEANS SE MI TO ZDA CELKEM PRIMERENY, JAKO ZAKLAD NE? KAZDEJ MUSI NEKDE ZACIT...
JA JSEM V NY A O STARBUCKS VIM,ZE TAM DAVAJ NECELYCH 8 NA HODINU! A TO JSEM V NY!!! TAK SI TO PREDSTAV TAM U VAS V NO .. TO BUDE ASI JESTE MIN (ODHADUJI).
JA DELAM BARMANKU A MAM 10 NA HODINU A ZA KAZDOU HODINU PEZCASU MAM 15DOL. ...
JAKO PRODAVACKA JSEM ZDE NEDELALA, ALE PRACOVALA JSEM V GYMU NA FRONT DESK A TAM JSEM MELA 8 NA HODINU.
V DNESNI DOBE SI CLOVEK MOC NEVYBERE....
KAMOSKA DELA V SUBWAY .. MA NECELEJCH 6 DOLACU NA HODKU .. A TO ZIJEME V NY (LONG ISLAND) ... KATASTROFA! CLOVEK PAK NEMA ANI NA NAJEM.
ALE JAK RIKAM .. U TEBE ODHADUJI, PROTOZE VUBEC NEVIM, JAK DRAZE JE V NO |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 974 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: út únor 20, 2007 1:42 pm Předmět: |
|
|
Tak to ja zase dostavam $50/hr, kdyz cekam na dispatch nebo loading
Docela me prekvapuje, ze v N.O. nejde sehnat nejaka solidni prace. Minuly tyden jsem videl zajimavou reportaz o nedostatku pracovnich sil v post-Katrina regionech. McDonalds platil sestnactiletym 9 bucku na hodinu, majitel restaurace nabizel 12 umyvaci nadobi a nakonec to stejne musel delat sam, protoze tomu klukovi nabidla jina restaurace jeste vic atp.
Obzvlast ted kolem Mardi Gras by to nemel byt problem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 1001 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út únor 20, 2007 2:50 pm Předmět: |
|
|
| Jo a to je jenom zacatek. Rekl bych, ze pri soucasne imigracni politice to bude brzo o dost horsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1385 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út únor 20, 2007 5:22 pm Předmět: |
|
|
| CyborgX napsal: | | Tak s tim skolstvim bych zase jako pomlcel to se Amerika nemuze ani cuchnout ke skolstvi jake je v CR a taky to tak vypada. Ve skole nedavaji pozor maji volnou zabavu a pak z nich jsou dementi. |
V USA sice základní škola za moc nestojí (protože jsou povinné déle než jinde), ale špičkovým americkým universitám se nikdo nevyrovná. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|