|
|
| Autor |
Zpráva |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: po leden 22, 2007 11:18 pm Předmět: Cecho-americani... |
|
|
Mozna ze toto neni sparvna rubrika(takze se omlouvam). Toto jsem dneska nasel na internetu a jelikoz je to o cecho-americanech, tak si myslim, ze to bude zdejsi diskutery zajimat.
http://krajane.radio.cz/cs/article_detail/824 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: út leden 23, 2007 8:31 am Předmět: |
|
|
Fakt zajimavy Nikl ...
V necem tu zenskou chapu .. v necem naprosto ne .. napriklad k tomu, jak se stavi ke sve rodne zemi ... ja nevim .. ja jsem se vzdycky cejtila jako Ceska a i kdybych napriklad ztratila obcanstvi kvuli tomu abych dostala US obcanstvi, neotocila bych se ke sve rodne zemi zady ... ale to je proste asi na lidech .. kazdej jsme jinej. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: út leden 23, 2007 8:28 pm Předmět: |
|
|
| Marketa_NY napsal: | Fakt zajimavy Nikl ...
V necem tu zenskou chapu .. v necem naprosto ne .. napriklad k tomu, jak se stavi ke sve rodne zemi ... ja nevim .. ja jsem se vzdycky cejtila jako Ceska a i kdybych napriklad ztratila obcanstvi kvuli tomu abych dostala US obcanstvi, neotocila bych se ke sve rodne zemi zady ... ale to je proste asi na lidech .. kazdej jsme jinej. |
Marketo, uz me je to samotnymu blby, kdyz me lidi oslovujou Nikle. Moje krestni jmeno je Ruda, tak me tak muzes psat.
Jinak k ty zensky v tom clanku. Je sice blby, ze ztratila ceske obcanstvi, ale byla to jeji volba.
Nevim proc se kvuli tomu "zlobi" na Ceskou Republiku.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marketa_NY
Registrace: 23. 09. 2006 Příspěvky: 316 Bydliště: New York
|
Zaslal: út leden 23, 2007 8:40 pm Předmět: |
|
|
| Nikl napsal: | | Marketa_NY napsal: | Fakt zajimavy Nikl ...
Marketo, uz me je to samotnymu blby, kdyz me lidi oslovujou Nikle. Moje krestni jmeno je Ruda, tak me tak muzes psat.
Jinak k ty zensky v tom clanku. Je sice blby, ze ztratila ceske obcanstvi, ale byla to jeji volba.
Nevim proc se kvuli tomu "zlobi" na Ceskou Republiku.  |
Hoj Rudo ( to je jedno z mej nejoblibenejsich jmen )
No, ja ji taky nechapu ... me prijde, ze uz na CR byla nastvana davno predtim, nez si to obcanstvi necala odebrat .. nechapu, jak muze ale nekomu zavidet obcanstvi dve?? Pry "at jim je odeberou,ze to neni spravedlive" ... co ji to zere? Dyt prece CR obcanstvi stejne nechtela, tak co se cpe do jinejch ??
Nektery lidi maj proste vyhrabano |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 442 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: út leden 23, 2007 8:47 pm Předmět: |
|
|
| Marketo jeden cech mi vypravel jeho zivotni pribeh a taky nebyl hrdy na rodnou zem "narodil jsem se v koncentracnim tabore" byl oplocen vysokym plotem a hlidali ho ozbrojeni vojaci a jeho predstavitele ho hrde nazivali TABOR MIRU,....nekterym se z neho podarilo uteci,nekteri byli na uteku chyceni a bylo snema spatne zachazeno a nekteri byli zastreleni......(to bylo CSSR) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út leden 23, 2007 10:02 pm Předmět: |
|
|
| No jo, ja zase nechapu, proc CR si na jedne strane stezuje, ze ji inteligence emigruje a na druhe strane dela takove cavyky s obcanstvim ... prijde mi, ze ziskat CR obcanstvi je snad i tezsi, nez ziskat US obcanstvi ... Aspon by meli mit na zreteli, ze emigrant, ktery se po X letech v zahranici chce vratit, by asi mel mit jiny rezim, nez nejaky Ukrajinec zadajici o obcanstvi ... ale to nedelaji (aspon pokud vim). A to je skoda ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 525 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá únor 16, 2007 9:32 pm Předmět: |
|
|
Myslim ze pani Zuzana Leblova je pekne vycurana. Prisla jsem za $$$ a Ceska Republika investovala do jejiho manzela hodne penez za vzdelani. Rozhodli se sami a vzali si Americke obcanstvi s vedomim ze strati Ceske.
Ja se tedy mohu pocitat mezi ty co jsou "privilegovani"
Utekl jsem v 17 a v roce 1991 jsem se po 15 letech mohl poprve podivat za svoji rodinou do Cech. Problem byl ze jsem nebyl obcan ani Americky ani Cesky. Ja jsem byl v U.S. a nebyl jsem obcan ani jedne zeme. Ceskoslovensko mne zrusilo obcanstvi ale ja se porad citil jako Cech,respektivne Moravak.
Takze jedina moznost se podivat domu byla se stat Americanem. A tak se stalo. V roce 1988. Timto padem jsem mnel, pozdeji narok na obcanstvi nove zeme ktera ja je dnes Ceska Republika kde jsem se fyzicky narodil.Je to logicke. Ja jsem se nikdy nevzdal Ceskeho obcanstvi.Pani Leblova ho vymnenila za Americke.Nikdo ji nenutil. Mela na vyber. Ja jsem ten vyber nemel a taky tisice dalsich politickych emigrantu,coz dnes jiz neexistuje protoze jiz Ceskoslovensko neexistuje.
Kazdy ma svoji story ale moje generace emigrantu nemela tu privilige si zadat o visa, prijet si prividelat a jeste sebou tahat kocku.Pani Leblova take pise ze nema zajem se vracet do Cech.Tak o co ji de? Ja porad planuji ze se jednou vratim.Kde umru nevim ale hrob mam na Morave s Mamou,Tatou a Babickou AzPete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:07 am Předmět: |
|
|
Ja zadnej hrob nechci!!!!!!!!!!!!
Ja vim, kde lezi deda, babicka, strejda a .....zatim nikdo blizsi, ale mne tam snad tahat nebudou
Ja jsem se sice narodil v Ceskoslovensku, ale to je opravdu asi vsechno. Neprikladam tomu zase tak velky vyznam. Byval jsem velky moravsky patriot a svym zpusobem i cesky nacionalista, ale dnes se tomu uz jen smeju. Uz na to neverim. Cim vic poznavam narodnosti, ruznych kultur, ras, cim dele neziju tam, kde cele generace moji velke a rozvetvene rodiny, tim vic si uvedomuju, ze je to spis jen zaklad vsech problemu tohoto sveta. Ta ruznost, lpeni na "svem", "narodnim", "autentickem", "tradicnim", ten nekonecny boj kultur, tradic a nabozenstvi.
Dnes je mi to uz uplne jedno. Libi se mi maximalni pestrost, ruznorodost a zaroven to, co je vsem lidm spolecne. Nikam se vracet nepotrebuju. Mne osobne je je ted v Cesku jenom a jenom smutno a kdyz odjizdim, tak se mi svym zpusobem ulevi. Je mi proste lip tam, kde prave jsem. Co je na tom spatneho? A kdyz nebude? Tak bude nekde jinde, ne? A tak az snad do smrti. No a oni me pak uz snad nekde spali
Je to asi o tom, za jakych okolnosti a kdy clovek z toho Ceska (nebo z vlasti vseobecne) odjel. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:20 am Předmět: |
|
|
To je v pohode Scout 66. muzu se zeptat kolik je ti roku?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
scout66
Registrace: 14. 02. 2005 Příspěvky: 696
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:37 am Předmět: |
|
|
Moje telo ma 40  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:43 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Ja zadnej hrob nechci!!!!!!!!!!!!
Ja vim, kde lezi deda, babicka, strejda a .....zatim nikdo blizsi, ale mne tam snad tahat nebudou
Ja jsem se sice narodil v Ceskoslovensku, ale to je opravdu asi vsechno. Neprikladam tomu zase tak velky vyznam. Byval jsem velky moravsky patriot a svym zpusobem i cesky nacionalista, ale dnes se tomu uz jen smeju. Uz na to neverim. Cim vic poznavam narodnosti, ruznych kultur, ras, cim dele neziju tam, kde cele generace moji velke a rozvetvene rodiny, tim vic si uvedomuju, ze je to spis jen zaklad vsech problemu tohoto sveta. Ta ruznost, lpeni na "svem", "narodnim", "autentickem", "tradicnim", ten nekonecny boj kultur, tradic a nabozenstvi.
Dnes je mi to uz uplne jedno. Libi se mi maximalni pestrost, ruznorodost a zaroven to, co je vsem lidm spolecne. Nikam se vracet nepotrebuju. Mne osobne je je ted v Cesku jenom a jenom smutno a kdyz odjizdim, tak se mi svym zpusobem ulevi. Je mi proste lip tam, kde prave jsem. Co je na tom spatneho? A kdyz nebude? Tak bude nekde jinde, ne? A tak az snad do smrti. No a oni me pak uz snad nekde spali
Je to asi o tom, za jakych okolnosti a kdy clovek z toho Ceska (nebo z vlasti vseobecne) odjel. |
Scoute vidim to podobne jako ty. Kdysi davno jsem do Cech jezdival moc rad. Bohuzel posledni dobou uz to tam neni takove, jak jsem to tam znal z drivejska.
Mam tam sice jeste otce a segru a zpousty pratel, ale ti vsichni maji svoje problemy, tak jako je mame my tady v Americe. Proto lide v Cechach uz nejsou tak "druzni". Ten nacionalismus po "sametove revoluci" uz vyprchal a lide uz ted jen "tapou" a nevedi zda-li se jim tam zije lepe ted a nebo jestli se nemeli lepe za komunistu.
Jednu dobu jsem si myslel, ze se tam na "stara kolena" vratim, ale uz o tom take nepremyslim. Pratele a rodina tam vymiraji a kdyz tam prijedu, tak uz tam pomalu ani nikoho neznam.
Je tam porad krasne, to nepopiram, ale jak jsem psal uz to tam neni jak byvalo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:53 am Předmět: |
|
|
| scout66 napsal: | Moje telo ma 40  |
Tech 40 znamena teplota tela?
Ne jen kecam, ta "66" urcite znamena, ze jsi se narodil v roce 1966, cili je ti ted 40. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:55 am Předmět: |
|
|
Tech 40 znamena teplota tela
Ne jen kecam, ta "66" urcite znamena, ze jsi se narodil v roce 1966, cili je ti ted 40. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: so únor 17, 2007 12:57 am Předmět: |
|
|
Tak pockej az do 50. Velka zmena pro me, specialne po 5 operacich z ne moc perfektni profesionalni Americkou "fast food attitude" lekarskou peci. Nikomu to nepreju ale divam se na zivot jinak nez v 40.Kazdy ma jiny osud.Apropos,jeste neumiram. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1265 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so únor 17, 2007 11:14 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | scout66 napsal: | Moje telo ma 40  |
Tak pockej az do 50. Velka zmena pro me, specialne po 5 operacich z ne moc perfektni profesionalni Americkou "fast food attitude" lekarskou peci. Nikomu to nepreju ale divam se na zivot jinak nez v 40.Kazdy ma jiny osud.Apropos,jeste neumiram. AzPete.  |
Podle toho co jsi psal drive, tak mas jen 48.
Jinak, i kdyz jsem tak stary jako scout, tak dusevne jsem spis 25. Radci si zajdu do hospody nez abych myslel na nejaky hrob. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|