Prace Chicago a okoli bez SSN

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Prace Chicago a okoli bez SSN
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde a jak vydelat $
Autor Zpráva
scout66

Registrace: 14. 02. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 6:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Muze nekdo vysvetlit, proc uz tento clovek nema domek na vesnici a nedojizdi do petihvezdickoveho hotelu v Egypte a na dovolenou do okresniho mesta nebo naopak?
Proc tady v te zumpe loudi praci v okoli Chicaga, kdyz je to prece uplne stejne, jak v Cesku?
Jinak ten prispevek by se hodil do Rudeho prava z doby pred rokem 89. Jeste tam chybelo:

Zalijeme chrtany stvacu z Wall Streetu mirovou oceli!
Apolio

Registrace: 12. 02. 2007

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 9:24 am    Předmět: Re: To Dana_MI Odpovědět s citátem

Nikl napsal:
Apolio napsal:
Dana_MI napsal:
pdmlynek napsal:
Henku a Niklu, přece ho nebudete brát vážně. Někdo si z nás jen dělá srandu. Český humor. Very Happy

Přece nikdo nebude nadát všem jak jsou blbí, když chce pomoc.

Mlynku, ano, je tam trochu te ceske ironie, ale na druhou stranu mi take prijde, ze tenhle clovek nekomu sakra naletel - presne, jak psal Nikl ...

Dana_MI, dik, vystihla jsi to velmi dobre, jsi chytra , soudna a vnimava holka. Jinak, ne naletel, spise ten nekdo uz mnoho let je legalni a proto nedokazal propocit realne financne situaci, coz je, nedivim se, slozite.
Nicmene, je mi zatezko se smirit s pohledem na ekonomickou situaci ceske republiky u lidi, kteri ziji delsi cas v USA. Jejich pohled jim nevykresluje ani tak vzpominka na CR, jako spise nesmirna laska k americe, k jeji otevrenosti, stedrosti a proste nadrazenosti. To zpusobuje, ze pak si mysli, ze at tady clovek dela cokoli, presto je to tisickrat lepsi, nez mit nejlepsi praci v CR.
Tato laska k USA, je stejna, jako laska k cemukoli, predevsim k opacnemu pohlavi. Je proste slepa, najivni a s prominutim naprosto fanaticka.
Ma sve klady i zapory, ale tolik narodniho sebevedomi jako maji americani, zvlaste ti z rad pristehovalcu, nema nikdo z celeho sveta.
Amerika se stala nabozenstvim.
Je hlasano vsude toto nabozenstvi a je prolhane a slepe a realita stejne uboha, jako v kteremkoli jinem state.
Ne nadarmo se mnoho Americanu utapi v alkoholu a kazdy American ma sveho psychiatra.
Nicmene pravdou je, ze kdo se stane jednou Americanem, ma se opravdu lip ekonomicky v porovnani s Ceskou Republikou.
Ale o tom se mlci, mlci se o tom, ze clovek se musi stat Americanem, aby se mel opravdu lip.
A stat se Americanem, to je v dnesni dobe tak pekelna cesta, ze se z toho muze clovek posrat, nebo jeste lepe: koupit si v cesku domek na vsi, v klidu tam zit, dojizdem do mesta za obycejnou praci a v podstate mit zivot stejny, jako bezny American.
Na tu dovolenou v petihvezdickovem hotelu nekde v Egypte nebo Recku na tyden clovek za rok nasetri i v Cesku i s platem naprosto prumernym.
Hold, malo, velmi malo se v Cesku vi o dnesnim stavu pracovniho trhu v USA pro ilegaly.
Protoze kazdy tady hlasa jen to hloupe americke nabozenstvi.

Nepochopim, co te tedy v USA "drzi", kdyz to tu nemas moc rad. Rolling Eyes Praci taky nemas, psal jsi ze jsi zebrak.
Myslim si, ze pro tebe Amerika neni. Vrat se do Cech, tam ti bude dobre. Cool

Nikl, tak mi posli prachy na letenku, chytraku. Za dobu hledani prace jsem totiz utratil vse.
Apolio

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 9:27 am    Předmět: Re: To Dana_MI Odpovědět s citátem

Apolio napsal:
Dana_MI napsal:
pdmlynek napsal:
Henku a Niklu, přece ho nebudete brát vážně. Někdo si z nás jen dělá srandu. Český humor. Very Happy

Přece nikdo nebude nadát všem jak jsou blbí, když chce pomoc.

Mlynku, ano, je tam trochu te ceske ironie, ale na druhou stranu mi take prijde, ze tenhle clovek nekomu sakra naletel - presne, jak psal Nikl ...

Dana_MI, dik, vystihla jsi to velmi dobre, jsi chytra , soudna a vnimava holka. Jinak, ne naletel, spise ten nekdo uz mnoho let je legalni a proto nedokazal propocit realne financne situaci, coz je, nedivim se, slozite.
Nicmene, je mi zatezko se smirit s pohledem na ekonomickou situaci ceske republiky u lidi, kteri ziji delsi cas v USA. Jejich pohled jim nevykresluje ani tak vzpominka na CR, jako spise nesmirna laska k americe, k jeji otevrenosti, stedrosti a proste nadrazenosti. To zpusobuje, ze pak si mysli, ze at tady clovek dela cokoli, presto je to tisickrat lepsi, nez mit nejlepsi praci v CR.
Tato laska k USA, je stejna, jako laska k cemukoli, predevsim k opacnemu pohlavi. Je proste slepa, najivni a s prominutim naprosto fanaticka.
Ma sve klady i zapory, ale tolik narodniho sebevedomi jako maji americani, zvlaste ti z rad pristehovalcu, nema nikdo z celeho sveta.
Amerika se stala nabozenstvim.
Je hlasano vsude toto nabozenstvi a je prolhane a slepe a realita stejne uboha, jako v kteremkoli jinem state.
Ne nadarmo se mnoho Americanu utapi v alkoholu a kazdy American ma sveho psychiatra.
Nicmene pravdou je, ze kdo se stane jednou Americanem, ma se opravdu lip ekonomicky v porovnani s Ceskou Republikou.
Ale o tom se mlci, mlci se o tom, ze clovek se musi stat Americanem, aby se mel opravdu lip.
A stat se Americanem, to je v dnesni dobe tak pekelna cesta, ze se z toho muze clovek posrat, nebo jeste lepe: koupit si v cesku domek na vsi, v klidu tam zit, dojizdem do mesta za obycejnou praci a v podstate mit zivot stejny, jako bezny American.
Na tu dovolenou v petihvezdickovem hotelu nekde v Egypte nebo Recku na tyden clovek za rok nasetri i v Cesku i s platem naprosto prumernym.
Hold, malo, velmi malo se v Cesku vi o dnesnim stavu pracovniho trhu v USA pro ilegaly.
Protoze kazdy tady hlasa jen to hloupe americke nabozenstvi.

Nikl, krome toho pokud umis cist ty blbecky primitivni, do toho kam mam jet ci nemam ti nic neni. Ja se ptal na praci, ne na tve mozkove zkraty.
Bud mi udej kontakty na praci v Chicagu, nebo sem vubec nepis, osle, toto tema neni pro zvanily, ale pro ty, kdo maji informace o praci a chteji je poskytnout.
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Apolio>>
Vzi se do uzivatelu tohoto fora a predcti co a jakym zpusobem jsi zde napsal. Chapu, ze jsi zrejme v dost kriticke situaci, ale nemuzes se domahat pomoci tim, ze budes arogantne nadavat. S aroganci nikam nedojdes.
Bez do Polske ctvte na Belmont Milwaukee

Kup si Polske inzertni noviny denik zvestkovi a obvolej inzeraty a agentury. Toto ti zabere tak 2 hodky a budes to muset opakovat kazdy den dokud nenajdes praci. Mezi tim si dej inzerat na chicago-cz.com do inzerce a kdyz bude krize tak si budes muset stoupnout rano pred benzinkou na Belmont Milwaukee spolu s ukrajincema a cekat jestli si te vyberou na praci na stavbe. I ja jsem pred nekolika lety takto shanel praci a obvolaval denodene agentury.

Jestli se nenaucis jednat bez arogance, tak to muzes rovnou zabalit a jed domu.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

scout66 napsal:
Muze nekdo vysvetlit, proc uz tento clovek nema domek na vesnici a nedojizdi do petihvezdickoveho hotelu v Egypte a na dovolenou do okresniho mesta nebo naopak?
Proc tady v te zumpe loudi praci v okoli Chicaga, kdyz je to prece uplne stejne, jak v Cesku?
Jinak ten prispevek by se hodil do Rudeho prava z doby pred rokem 89. Jeste tam chybelo:

Zalijeme chrtany stvacu z Wall Streetu mirovou oceli!

scoute, já ani nevím co si mám o Apolio myslet. Potkal jsem hodně lidí z jiných částí světa (jak z Česka tak od jinud) co se v USA usadili kteří mají Ameriku rádi, a jiné lidi kteří se vrátili protože se jím líbilo zase jinde, ale velice nečasto slyším mluvit tak hořce o USA jako Apolio. Možná mi může někdo vysvětlit proč někdo je dobrovolně někde kde je mu tam hrozně.

Možná že jsem mimo ČR tak dlouho že vážně je mi to těžké chápat jeho styl myšlení. Zní že je naštvaný že nikdo mu neschání práci. A že to má těžké protože je tu ilegálně.

Fňuká že je to těžké pro ilegála mít stejné práva jako občané USA. A že to je téžké stát se občanem USA. Nevím co si Apolio o sobě myslí a co si myslí o jak to chodí. Dovedeš si představit že nějakej Ukrajinec byl přišel ilegálně do ČR a začal nadávat jakto že on jako ilegál nemá stejné práva jako Češi, a jakto že mu nikdo nenachází v ČR práci?

Ohledně se stát občanem USA: Been there, done that. Jo, je to těžké, ale je to daleko jednoduší než se stát občanem skoro jakékoliv jiné zemi na světě. Mám dojem že si Apólio neuvědomuje čím musí projít lidi z Turecka aby se stali Německými občany, nebo lidi z Koreji aby se stali Japonskými občany, nebo Guatemalci aby se stali Mexickými občany, nebo Ukrajinci aby se stali Českými občany. Proti nim USA má to docela jednoduché.

Ohledně těžkých začátků: Been there, done that. Ty scoute, Henek, Nikl, BigRig, i já, jsme měli těžké začátky. Nakonec všichni lidé v USA buď tim sami nebo jejich předkové tím prošli. Neznám Apolia, ale vsadil bych se jeho utrpění v USA není nijak mimořádné když si ho porovnáš s tím čím museli projít emigranti z Itálie před sto lety, nebo z Irska před 150 lety, nebo z Afriky před 300 lety. Nikomu pečené holuby do úst zde nelétali. Apolio by si měl uvědomit že Amerika není nějak zodpovědná se o něho starat.

Ohledně problému najít si práci: Been there, done that. Několikrát. Po dodělání škol (měl jsem v té době 12 let universitního studia, 3 diplomy ze špičkových programů ze světoznámých universit) taky jsem hledal práci pár měsíců. Taky mi nikdo nechtěl nic dát. Apolio si asi neuvědomuje že USA není jako ČSSR kde každýmu byla určená práce bez složitého hledání. V USA se každý musí starat o najití práce sám. Apolio by si měl uvědomit že Amerika není nějak zodpovědná nikomu najít práci, ať je tu ilegálně, nebo legálně, nebo žije v USA celý život.

Ohledně pomáhání najítí práce: Been there, done that. Skoro denně. Každý týden někdo mi volá abych mu pomohl najít práci nebo najít dobrého pracovníka, nebo volám někomu aby někomu jinému pomohl, nebo aby mi pomohl. Networking je část každé kariéry, a beru to vážně. Je to velice těžké v USA najít dobrou práci, ale je to i těžší najít dobrého pracovníka když máš místo. Podniky platí agentůrám za najití dobrého pracovníka až 4 měsíční výplaty; jo, za pár telefonátů si agentůra může vydělat 30, 60, nebo 100 tisíc dolarů. A podniky to rádi platí.

Ohledně pomoci Apolio najít práci: mám nulový zájem. Né že bych nebyl schopný mu pomoc, nebo nevěděl jak mu pomoc nebo neměl konkrétní kontakty nebo jména agentůr. To mám. Ale byla by to úplná blbost mu pomáhat. Podle toho jak on napadá lidi co mu chtějí pomoc (Henek, Nikl, a jiné), co si mám o něm myslet? Jak bych mu ho někomu mohl doporučit? Dám ho do styku s nějakým kámošem nebo s někým kontaktem, a když ten kámoš nebo kontakt zjistí co Apolio je zač, tak jak budu považován já? Jako dobrý zdroj pracovníků, nebo jako někdo kdo plýtvá jejich čas?
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dovedeš si představit že nějakej Ukrajinec byl přišel ilegálně do ČR a začal nadávat jakto že on jako ilegál nemá stejné práva jako Češi, a jakto že mu nikdo nenachází v ČR práci?
Mlynku, dovedu - ja tohle zazila (ale i to je individualni).
pdmlynek napsal:
Ohledně se stát občanem USA: Been there, done that. Jo, je to těžké, ale je to daleko jednoduší než se stát občanem skoro jakékoliv jiné zemi na světě.
100% souhlasim - ziskat obcanstvi CR je daleko tezsi, nez US.
pdmlynek napsal:
Apolio si asi neuvědomuje že USA není jako ČSSR kde každýmu byla určená práce bez složitého hledání. V USA se každý musí starat o najití práce sám.
Mlynku, asi takhle - podle me tuhle realitu v US nekdo nese lip a nekdo hur. To ovsem neznamena, ze ten, kdo nadava, by nebyl dobry pracovnik, byt je to ilegal. Ale ano, je treba se k lidem, kteri by mu mohli pomoct, chovat slusne. Ovsem na druhou stranu berme to, prosim, tak, ze je zoufaly (asi nema srovnani s ostatnimi, kteri tu take zacinali od piky a vidi vsechno cerne). Ja netvrdim dlazdit nekomu cestu, ja tvrdim mu aspon ukazat smer a rict mu 'neber to cerne, vse bude OK, jen se snaz'. A CR se take uz dost zmenila, o praci se musis rvat i tam; v nekterych lidech vsak porad preziva ten nazor 'stat se o me postara' ... a to je to, co jsem se Ti snazila vysvetlit driv - to je jedna z veci, jak nas komancove poznamenali.
Podle me mu nekdo proste nakukal, ze tady je prace na kazdem rohu, protoze Americani jsou lini pracovat a podobne nesmysly a on nalitl - a ted nevi, co ma delat (penize co mel utratil na letenku a na cast pobytu - a ten je tu daleko drazsi, nez v CR; to mohl byt jeden z prvnich soku) a je z toho ted v depresi. Podle me si nechce na nikom vylit vztek, jen nevi, jak dal (ja vim, skoro kazdy si tim projde) - ale nekdo proste jen bezmocne kope kolem sebe, jiny breci v koutku a ten dalsi se opije do nemoty a ... ja nevim jak to kdo osobne resi, kazdy jinak.
Ale, kdyby prehodnotil svuj ton a slusne pozadal o radu ci pomoc, ja bych mu ji - panove a damy - na Vasem miste dala (jenomze nemuzu, ja zadne zname nemam).

Naposledy upravil Dana_MI dne st únor 14, 2007 12:39 pm, celkově upraveno 1 krát
Apolio

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 12:39 pm    Předmět: miro Odpovědět s citátem

miro, velmi velmi ti dekuji, na me tema zde jsi odpovedel jako jediny to, na co jsem se ptal a jsem ti velmi zavazan.
Presto mi zustava zahadou, proc odpovidali vsichni ti velmi podivni lide krome tebe a Dana_MI.
Na moje tema neprinesli zadnou hodnotnou odpoved, jen tu zvanili uplne nesmysly, ktere jsou m v teto situaci k nicemu.

Jeste jednou diky.
Apolio

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 12:50 pm    Předmět: scout66 Odpovědět s citátem

scout66, chlapce, ty jsi hloupy, ze by te mohli vystavovat.
jednak jsi neprinesl zadnou odpoved na moje tema a druhak to neni ma blbost, ze jsem se dostal do USA, ale blbost tech lidi, kteri ceskym lidem propaguji USA naprosto lzive. Jsou to korunovani lhari, kteri rikaji: zadny problem, to se nejak udela, neco se najde vzdycky, bez obav, podivej se na me, mam toto a toto.

Ale tito prolhanci nikdy nereknou narovinu, jake to bude skutecne:
ze s praci je to uplne nanic, ze prace je takova, jakou by u nas nedelali ani pracovnici ze zemi tretiho sveta.

Za me reakce si muzete sami, protoze jste fanaticti amici, co neziji v realite, ale vsechno negativni v sobe popirate a nechcete videt a uz vubec o tom nechcete pravdive mluvit.

prolhanci pojebani.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Apolio: Koukni se na tuhle stranku, jednoduche a rychle vyreseni tve situace.

http://www.tatratravel.com/index.php?page=category&cid=30
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 1:19 pm    Předmět: Re: scout66 Odpovědět s citátem

Apolio napsal:
.....jste fanaticti amici, co neziji v realite, ale vsechno negativni v sobe popirate a nechcete videt a uz vubec o tom nechcete pravdive mluvit.

Jak je mozne nezit v realite a mit zamestnani a vsechno potrebne k zivotu. Jak je mozne ze ti vsichni co neziji v realite nejsou zebraci?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Apolio: Tadyhle maji urcite misto.

St. Mary Pads Homeless Shelter
794 Pearson St
Des Plaines, IL 60016
(847) 298-2846
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V rubrice Inzerce se nachazi inzerat: Uklid v Las Vegas; a popripade je moznost denni vydelek znasobit v kasinu; neni tam poskytovano ubytovani ale to muzes lehce najit na http://lasvegas.craigslist.org/ a za prijatelne ceny.
Novy do USA?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na jare 2007 se chystam do USA a procital jsem si tohle forum abych ziskal uzitecne informace a na co se pripravit. Ale nyni jsem na vazkach, je to tam opravdu tak spatne? Nechci skoncit jako zebrak.
Predem vam vsem dekuji za pravdive odpovedi.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Apolio a vsichni ostatni teto debaty,
Myslim, ze je na case uvest vsechno na spravnou miru...a to nejenom ze strany Apolia ale i ze strany pojebanych amiku.
Proc jsi vlastne prisel do Ameriky...vydelat $ nebo se naucit anglicky??? Nejak ztracim tvoji podstatu???
Amerika je takova jakou jsi ji kazdy udela!!!!!
Ano, zacatky nejsou lehke pro nikoho.... tezsi pro nekoho lehci. Ovsem jenom TVOJE SNAHA ukaze kolik jsi schopen!!!!!!!!! Jestli je s Tebe zebrak tak misto straty casu a energie stravene psanim nekonecnych vet plnych nenavisti a vymyslu > BEZ HLEDAT PRACI!!!
Protoze jestli se prace nebojis tak ji najdes. Pro schopne lidi je v USA stale prace dost a prilezitost dostat se kam kazdy chce. Ovsem TY pouze sedis u pocitace a hledas kdo Te polituje....Chudaku.
Bez nekomu odhazet snich a vydelas jsi dost na letenku zpet do CZ. Myslim ze je cas jit domu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st únor 14, 2007 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Konecne klid - doufam ze Apolio got it.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Kde a jak vydelat $ Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 2 z 7

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com