|
|
| Autor |
Zpráva |
Novis-M
Registrace: 25. 05. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: Czech Republic
|
Zaslal: čt červenec 06, 2006 7:54 am Předmět: Re: US economy |
|
|
| XxX napsal: | | Novis-M napsal: | | XxX napsal: | | Novis-M napsal: | Americká ekonomika je zkrátka nejlepší  |
vtipy patrej do jiny rubriky  |
Ekonomika:
1. USA
2. Japonsko
3. Německo
4. Čína
5. Velká Británie
Pozn.: Čína předběhla Velkou Británii tento týden
Jo a tvoje kecy patří taky jinam.... |
no jo, ty uz mas vizum a ses chytrej jak radiator, vid
podivej jaky kecy vedes ty |
1) Nechápu proč sem pleteš vízum A co je ti po tom? Je to snad moje věc. Jde krásně vidět jak hltáš Navyho kecy.
2) To pořadí co jsem napsal je pravdivé, takže ať jsem chytrej nebo ne, to pořadí platí
3) Žádné kecy nevidím. Kde že je vedu?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Novis-M
Registrace: 25. 05. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: Czech Republic
|
Zaslal: čt červenec 06, 2006 7:58 am Předmět: Re: US economy |
|
|
| Marcy napsal: | | Novis-M napsal: | | Novis-M napsal: | | XxX napsal: | | Novis-M napsal: | Americká ekonomika je zkrátka nejlepší  |
Ekonomika:
1. USA
2. Japonsko
3. Německo
4. Čína
5. Velká Británie
Navíc, Spojené státy vytvořili za posledního 2 a půl roku 4,6 milionu nových pracovních míst, což je více než Japonsko a Evropská Unie dohromady. Nezamněstnanost je v USA 4,9 %... Ještě ti můžu dát pár odkazů, jestli chceš  |
Zapomnel si ale dodat ze prevazne ta pracovni mista vytvorili v Asii kde je mnohem levnejsi pracovni sila...... |
Důležité je, že v USA nebrání podnikání jako u nás, že se tam vyplatí pracovat, nevyplácí tam vysoké sociální dávky lemplům (jako u nás)...atd. atd.. Ať chceš, nebo ne, je to nejsilnější ekonomika, a ještě dlouho bude. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcy Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 06, 2006 2:52 pm Předmět: Re: US economy |
|
|
| Novis-M napsal: | | Marcy napsal: | | Novis-M napsal: | | Novis-M napsal: | | XxX napsal: | | Novis-M napsal: | Americká ekonomika je zkrátka nejlepší  |
Ekonomika:
1. USA
2. Japonsko
3. Německo
4. Čína
5. Velká Británie
Navíc, Spojené státy vytvořili za posledního 2 a půl roku 4,6 milionu nových pracovních míst, což je více než Japonsko a Evropská Unie dohromady. Nezamněstnanost je v USA 4,9 %... Ještě ti můžu dát pár odkazů, jestli chceš  |
Zapomnel si ale dodat ze prevazne ta pracovni mista vytvorili v Asii kde je mnohem levnejsi pracovni sila...... |
Důležité je, že v USA nebrání podnikání jako u nás, že se tam vyplatí pracovat, nevyplácí tam vysoké sociální dávky lemplům (jako u nás)...atd. atd.. Ať chceš, nebo ne, je to nejsilnější ekonomika, a ještě dlouho bude. |
Jak dlouho ses tady? Vis kolik mexikanu bere podpory, kolik jich tady je nelegalne a pritom studuji, maji zadarmo doktory apod.....? A ja teda nevim ze by v CR nekdo branil podnikani a tady, coz patrne jeste nemuzes vedet, je podnikani hodne tvrda rehole......necekej ze tady z tebe bude nekdo na v etvi....tady se musi daleko vic clovek otacet at neco ma.....system ti neda nic.......a nespolehej ze ti nekdo pomuze.....
pokud mas neco v hlave, prijdes s dobrym podnikatelskym napadem, zaujmes a budes se umet tzv prodat, muzes se dobre rozjet, ale i tady uz vsechno bylo.......a pokud budes pracovat pro nekoho, zapomen na volne vikendy a nejake socialni jistoty....jak rikam budes mit to, o co se sam postaras........ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: po červenec 10, 2006 6:56 pm Předmět: |
|
|
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Petr Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 27, 2006 6:28 pm Předmět: dolar |
|
|
Kusr dolaru je cilene snizovan,diky tomu se rozdeli pristehovalci na ty co tu opravdu chteji byt a ty co prijeli jen vydelat.Uz se jim to nevyplati a odjedou domu sami.
PS: neberte mne vazne  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1265 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne únor 11, 2007 8:53 pm Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
No, o konci třináctého baktunu (čtyřistaletí) se už ví od dob Morleyho, Coea, Thompsona a jiných slavných Májistů 20-tého století. Není to nic nového.
Ale je vážně když si uvědomíš že v roce 400 před Kristem, nebo i v roce 900 našeho letopočtu, lidi si tehdy povídali jak vznikl svět před prád tisíci lety, a jak za mnoho sta let jejich forma světa zanikne, tak si uvědomíš jak velice speciální tento čas je. Pro staré Máje, Datum 13.0.0.0.0 (v našem roku 2012) tito lidé považovali za víc důležitý než my považujeme datum 24.12.0000 (nebo vlastně rok 1). Alespoň já se cítím velice čestný že žiju v dnešním času.
Ohledně kalendářů: jednu dobu jsem studoval Májskou civilizaci, a je to vážně dosti těžké systému kalendářů dobře rozumět (jsou 4 různé kalendáře kteří Majové používali podle toho v jakým rámu jednali).
A ohledně kritiky že někdo nerozumí Májskému kalendáři (jako na uvedene strance): nechává mě to už klidným. Protože někteří lidi si zjistí že svět má skončit podle nějakého kalendáře v naší době, tak stráví pár hodin čtením několik článků, a myslí si že tomu rozumí a že ostatní jsou blbí. Tak budou na ostatní nadávat. Ale ve skutečnosti valná většina lidí co si myslí že tomu rozumí a píšou o tom jsou jen čarlatani kteří vážně nechápou že je to daleko víc složitější než se domnívají. Co se dá dělat, no? Nemá cenu se kvůli tomu vzrušovat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: ne únor 11, 2007 10:48 pm Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
| pdmlynek napsal: |
No, o konci třináctého baktunu (čtyřistaletí) se už ví od dob Morleyho, Coea, Thompsona a jiných slavných Májistů 20-tého století. Není to nic nového.
Ale je vážně když si uvědomíš že v roce 400 před Kristem, nebo i v roce 900 našeho letopočtu, lidi si tehdy povídali jak vznikl svět před prád tisíci lety, a jak za mnoho sta let jejich forma světa zanikne, tak si uvědomíš jak velice speciální tento čas je. Pro staré Máje, Datum 13.0.0.0.0 (v našem roku 2012) tito lidé považovali za víc důležitý než my považujeme datum 24.12.0000 (nebo vlastně rok 1). Alespoň já se cítím velice čestný že žiju v dnešním času.
Ohledně kalendářů: jednu dobu jsem studoval Májskou civilizaci, a je to vážně dosti těžké systému kalendářů dobře rozumět (jsou 4 různé kalendáře kteří Majové používali podle toho v jakým rámu jednali).
A ohledně kritiky že někdo nerozumí Májskému kalendáři (jako na uvedene strance): nechává mě to už klidným. Protože někteří lidi si zjistí že svět má skončit podle nějakého kalendáře v naší době, tak stráví pár hodin čtením několik článků, a myslí si že tomu rozumí a že ostatní jsou blbí. Tak budou na ostatní nadávat. Ale ve skutečnosti valná většina lidí co si myslí že tomu rozumí a píšou o tom jsou jen čarlatani kteří vážně nechápou že je to daleko víc složitější než se domnívají. Co se dá dělat, no? Nemá cenu se kvůli tomu vzrušovat.  |
Mlynku, pises ze jsi jednu dobu studoval Mayskou civilisaci. Znas tuto stranku?
http://www.crystalinks.com/mayancalendar.html
Ja se o tyhle veci dost zajimam. Je tam toho mnohem vice. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1265 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po únor 12, 2007 8:50 am Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
Né, s touhle stránkou seznámený nejsem, ale první polovina zní že je opsané z nějakého článku o Májském kalendáři pro laiky. Je to pěkně stručně popsané.
Knihu “A Forest of Kings” (myslím ale že jméno autorky je ale Linda Schele) mám; je to pěkné čtení které přitáhne čtenáře do světa starých Májů a zpopulirazuje suché fakty z archeologických článků na něco co se dá číst jako román.
K té druhé část stránky, kde se píše o konci světa, Harmonické Konvergencii, energii z křišťálů, jak “Timeship Earth will launch her voyage into fourth dimensional time”, si myslím svoje. Na jednu stranu kulím oči jak někteří lidé zneužívají archeologické výskumy k jejich teóriím které věda považuje za úplné nesmysly, ale na druhé straně to vidím pozitivně že Májská archeologie je tak populární a všedení; radči ať lidi mluví o oboru nesmysly než aby o tom nemluvili vůbec. Je to velice podstatné aby se v dnešním světě Májská archeologie podporovala, i když podpora je od lidí co tomu moc nerozumí nebo jí zneužívají. Když vylezeš na jakoukoliv větší pyramidu v pralesích centrálního Jukatánu, podíváš se přes tu rovinu, a víš že každý z kopečků zarostlé pralesem co vidíš je další pyramida kterou ještě žádný archeolog nevyskoumal, a víš jak rychle počet zdejších lidí roste, lidi kteří potřebují vypalovat pralesy, budovat silnice, zakládat pole aby nakrmili své rodiny na troskách májských měst, tak si uvědomíš že dnešní archeologové moc času na svojí práci nebudou už mít, a potřebují nutnou podporu na jejich badatelství. Každý člověk, každý dolar na Májskou archeologii se počítá.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 442 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: po únor 12, 2007 4:01 pm Předmět: |
|
|
| ja myslim ze maysky kalendar byl hlavne otom aby zaseli uradu a zklidili,meli na to 3 mesice,podle toho jsou staveny i mayske pyramidy kdy podle slunce urcovali spravne obdobi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: po únor 12, 2007 10:21 pm Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Né, s touhle stránkou seznámený nejsem, ale první polovina zní že je opsané z nějakého článku o Májském kalendáři pro laiky. Je to pěkně stručně popsané.
Knihu “A Forest of Kings” (myslím ale že jméno autorky je ale Linda Schele) mám; je to pěkné čtení které přitáhne čtenáře do světa starých Májů a zpopulirazuje suché fakty z archeologických článků na něco co se dá číst jako román.
K té druhé část stránky, kde se píše o konci světa, Harmonické Konvergencii, energii z křišťálů, jak “Timeship Earth will launch her voyage into fourth dimensional time”, si myslím svoje. Na jednu stranu kulím oči jak někteří lidé zneužívají archeologické výskumy k jejich teóriím které věda považuje za úplné nesmysly, ale na druhé straně to vidím pozitivně že Májská archeologie je tak populární a všedení; radči ať lidi mluví o oboru nesmysly než aby o tom nemluvili vůbec. Je to velice podstatné aby se v dnešním světě Májská archeologie podporovala, i když podpora je od lidí co tomu moc nerozumí nebo jí zneužívají. Když vylezeš na jakoukoliv větší pyramidu v pralesích centrálního Jukatánu, podíváš se přes tu rovinu, a víš že každý z kopečků zarostlé pralesem co vidíš je další pyramida kterou ještě žádný archeolog nevyskoumal, a víš jak rychle počet zdejších lidí roste, lidi kteří potřebují vypalovat pralesy, budovat silnice, zakládat pole aby nakrmili své rodiny na troskách májských měst, tak si uvědomíš že dnešní archeologové moc času na svojí práci nebudou už mít, a potřebují nutnou podporu na jejich badatelství. Každý člověk, každý dolar na Májskou archeologii se počítá.  |
Jo ja vim Mlynku, ze ty stranky jsou "hrozny".
Kdyz uz jsme tedy u te archeologie, co si myslis o Danikenovi?
Hodne lidi si mysli ze "mate" lidi. Ja ale tomu verim take. Myslis si ze jsem "snilek"?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 480 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: po únor 12, 2007 11:11 pm Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
| Nikl napsal: |
Hodne lidi si mysli ze "mate" lidi. Ja ale tomu verim take. Myslis si ze jsem "snilek"?  |
No Nikle, ty ale jsi . A na muj nazor se nezeptas a nezeptas .
Takhle; podle me Daniken se hezky cte, to zcela urcite. A jak se rika, na kazdem sprochu ...
Ale zase uplne vazne bych ho nebrala  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: po únor 12, 2007 11:59 pm Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
| Dana_MI napsal: | | Nikl napsal: |
Takhle; podle me Daniken se hezky cte, to zcela urcite. A jak se rika, na kazdem sprochu ...
Vis o tom, ze ho ctou na svete stovky milionu lidi a vetsina z nich tomu veri?
Jeden veri v mimozemstany a jinej na to, ze vyhraje v lottu. Jakej je mezi tim rozdil?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: út únor 13, 2007 1:24 am Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
| Dana_MI napsal: | | Nikl napsal: |
Nejlepsi jsou lidi co verej, ze v nekonecnym prostoru kosmu jsme jedina planeta na ktery je zivot  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
|
Zaslal: út únor 13, 2007 8:17 pm Předmět: Re: Dockej casu jako husa... |
|
|
| XxX napsal: | | Dana_MI napsal: | | Nikl napsal: |
Nejlepsi jsou lidi co verej, ze v nekonecnym prostoru kosmu jsme jedina planeta na ktery je zivot  |
To by jsi se divila kolik lidi veri tomu, ze my na zemi jsme nejaci "vyvoleni".
Ja sam verim ze ve vesmiru sami nejsme, bohuzel to nemohu dokazat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|