|
|
| Autor |
Zpráva |
xnarusitel
Registrace: 30. 08. 2006 Příspěvky: 1
|
Zaslal: st srpen 30, 2006 4:07 am Předmět: Práce v Kanadě |
|
|
| Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, jaké má kdo zkušnosti s prací a životem v Kanadě? Nejraději bych se tam přesunul na delší dobu (několik let) i se svou přítelkyní. Rád bych si zlepšil znalost anglického jazyka. Zatím mám znalost tak na intermediate a pasivní si myslím ještě mnohem lepší. Chtěl bych pracovat ve svém oborou, což jsou podnikové finace. Zřejmě by to nešlo hned, ale zajímalo by mne, jaké jsou tam možnosti pracovat v těchto oblastech? Případně jakou má kdo zkušenost, na co je třeba si dát pozor a zda je nějaká opravdu dobrá agentura atd. Předem všem děkuji za odpověď. Martin |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
xlud@centrum.cz Anonymní
|
Zaslal: st únor 07, 2007 2:56 am Předmět: Kanada |
|
|
Ahoj, žila jsem tam dva roky a je to paráda, chci tam ¨znovu, jestli můžete, neváhejte a jeďte!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nikl
Registrace: 30. 12. 2006 Příspěvky: 198
|
Zaslal: st únor 07, 2007 10:47 pm Předmět: Re: Práce v Kanadě |
|
|
| xnarusitel napsal: | | Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, jaké má kdo zkušnosti s prací a životem v Kanadě? Nejraději bych se tam přesunul na delší dobu (několik let) i se svou přítelkyní. Rád bych si zlepšil znalost anglického jazyka. Zatím mám znalost tak na intermediate a pasivní si myslím ještě mnohem lepší. Chtěl bych pracovat ve svém oborou, což jsou podnikové finace. Zřejmě by to nešlo hned, ale zajímalo by mne, jaké jsou tam možnosti pracovat v těchto oblastech? Případně jakou má kdo zkušenost, na co je třeba si dát pozor a zda je nějaká opravdu dobrá agentura atd. Předem všem děkuji za odpověď. Martin |
V Kanade je dobre, kdyz mas dobrou praci, jsi zdravi a mas dobrou znalost anglictiny.
Ja zde ziji jiz 18 let, takze o tom neco vim. Bohuzel o tvem oboru(podnikove finance) nic nevim. Delam instalatera-topenare. Kdyby jsi delal remeslo, tak jako ja, tak nebudes mit zadny problemy se sem dostat.
Bez pozvani a nebo pracovniho visa se sem nedostanes.
Takze se musis "pohlednout" po nejake firme, ktera by ti praci a vse potrebne mohla zaridit.
Delat ihned svoji praci se ti zrejme nepodari, ale nikdy nevis. Jestli jsi mlady, tak mas urcite vice sanci.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Trucker Alex
Registrace: 02. 01. 2008 Příspěvky: 6 Bydliště: my Truck /EU/
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 9:36 am Předmět: Re: Práce v Kanadě |
|
|
| Nikl napsal: | | xnarusitel napsal: | | Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, jaké má kdo zkušnosti s prací a životem v Kanadě? Nejraději bych se tam přesunul na delší dobu (několik let) i se svou přítelkyní. Rád bych si zlepšil znalost anglického jazyka. Zatím mám znalost tak na intermediate a pasivní si myslím ještě mnohem lepší. Chtěl bych pracovat ve svém oborou, což jsou podnikové finace. Zřejmě by to nešlo hned, ale zajímalo by mne, jaké jsou tam možnosti pracovat v těchto oblastech? Případně jakou má kdo zkušenost, na co je třeba si dát pozor a zda je nějaká opravdu dobrá agentura atd. Předem všem děkuji za odpověď. Martin |
V Kanade je dobre, kdyz mas dobrou praci, jsi zdravi a mas dobrou znalost anglictiny.
Ja zde ziji jiz 18 let, takze o tom neco vim. Bohuzel o tvem oboru(podnikove finance) nic nevim. Delam instalatera-topenare. Kdyby jsi delal remeslo, tak jako ja, tak nebudes mit zadny problemy se sem dostat.
Takze se musis "pohlednout" po nejake firme, ktera by ti praci a vse potrebne mohla zaridit.
Delat ihned svoji praci se ti zrejme nepodari, ale nikdy nevis. Jestli jsi mlady, tak mas urcite vice sanci.  |
Zdravim,
chtel bych reagovat, na to co zde bylo napsano.... Resim toto jiz nejakou chvili na truckerske strance, i kdyz jde o forum USA... Pokud zijes uz v Kanade, potom jsem se chtel zeptat jak je mozne prijit k pracovnimu povoleni, protoze bez povoleni nedostanu praci a na druhou stranu bez sehnane prace nedostanu pracovni povoleni..... Zacarovany kruh, ktery uz resim asi 2 mesice a myslim ze stracim zatim cas kontaktovat pouze dalsi a dalsi truckerske spolecnosti se zajmem jezdit long hauling truck driver...... Vzdy je to parada, jaky maji zajem z nedostatku ridicu, ale pak to schori na agenturach co maji najate na vyrizovani imigracnich veci.... Tak ze kdyz ja jako Truck driver nemuzu dosahnout zatim cile....potom s temi financemi preji jeste mnoho vice stesti pisateli prede mnou,narazim stale na problem, ze chapu ze kdo mne nezna nezna moji praxi, kterou mohu poslat milionkrat, tak mi proste neposle nikdy pracovni smlouvu nebo aspon dobrozdani k tomu abych dostal pracovni povoleni.... NEBUDU PREHANET, KDYZ REKNU ZE JSEM OBESLAL CCA 50 TRUCKERSKYCH firem...Asi polivina odepsala kladne, nemame ridice,Vasi praxi uzname, pokud si vymenite ridicak za nas po absolvani testu, jste nas a sypou na tebe samy kase jak ti daji 0.50 CAD za mili plus benefity a zubare a vse mozne, ale jadro nikdo nechce resit.....fuj az jsem se sam nad sebou rozcilil, protoze mi nekdy uz pripada ze delam veci zbytecne, kdyz proste mam co nabidnout, umim to prodat, chci delat pro Kanadskou zemi a tim si splnit nejeden klukovskej sen ridit tirak v Kanade nebo v U.S. , jsem ochotnej pro to ze sebe zedrit kuzi tady abych mel nejakou kacku sebou a pak se setkavas na druhe strane jen s otocenym zadkem.....no nic, to jen me zkusenosti a trable, ale treba nekdo z toho neco vycte co mu osvetli problematiku a vyzkousi to jinak. ......ale treba se bliskne na lepsi casy........ Zdravim vsechny co to nevzdavaji !!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 1:59 pm Předmět: Re: Práce v Kanadě |
|
|
| Trucker Alex napsal: | | Nikl napsal: | | xnarusitel napsal: | | Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, jaké má kdo zkušnosti s prací a životem v Kanadě? Nejraději bych se tam přesunul na delší dobu (několik let) i se svou přítelkyní. Rád bych si zlepšil znalost anglického jazyka. Zatím mám znalost tak na intermediate a pasivní si myslím ještě mnohem lepší. Chtěl bych pracovat ve svém oborou, což jsou podnikové finace. Zřejmě by to nešlo hned, ale zajímalo by mne, jaké jsou tam možnosti pracovat v těchto oblastech? Případně jakou má kdo zkušenost, na co je třeba si dát pozor a zda je nějaká opravdu dobrá agentura atd. Předem všem děkuji za odpověď. Martin |
Zdravim,
chtel bych reagovat, na to co zde bylo napsano.... Resim toto jiz nejakou chvili na truckerske strance, i kdyz jde o forum USA... Pokud zijes uz v Kanade, potom jsem se chtel zeptat jak je mozne prijit k pracovnimu povoleni, protoze bez povoleni nedostanu praci a na druhou stranu bez sehnane prace nedostanu pracovni povoleni..... Zacarovany kruh, ktery uz resim asi 2 mesice a myslim ze stracim zatim cas kontaktovat pouze dalsi a dalsi truckerske spolecnosti se zajmem jezdit long hauling truck driver...... Vzdy je to parada, jaky maji zajem z nedostatku ridicu, ale pak to schori na agenturach co maji najate na vyrizovani imigracnich veci.... Tak ze kdyz ja jako Truck driver nemuzu dosahnout zatim cile....potom s temi financemi preji jeste mnoho vice stesti pisateli prede mnou,narazim stale na problem, ze chapu ze kdo mne nezna nezna moji praxi, kterou mohu poslat milionkrat, tak mi proste neposle nikdy pracovni smlouvu nebo aspon dobrozdani k tomu abych dostal pracovni povoleni.... NEBUDU PREHANET, KDYZ REKNU ZE JSEM OBESLAL CCA 50 TRUCKERSKYCH firem...Asi polivina odepsala kladne, nemame ridice,Vasi praxi uzname, pokud si vymenite ridicak za nas po absolvani testu, jste nas a sypou na tebe samy kase jak ti daji 0.50 CAD za mili plus benefity a zubare a vse mozne, ale jadro nikdo nechce resit.....fuj az jsem se sam nad sebou rozcilil, protoze mi nekdy uz pripada ze delam veci zbytecne, kdyz proste mam co nabidnout, umim to prodat, chci delat pro Kanadskou zemi a tim si splnit nejeden klukovskej sen ridit tirak v Kanade nebo v U.S. , jsem ochotnej pro to ze sebe zedrit kuzi tady abych mel nejakou kacku sebou a pak se setkavas na druhe strane jen s otocenym zadkem.....no nic, to jen me zkusenosti a trable, ale treba nekdo z toho neco vycte co mu osvetli problematiku a vyzkousi to jinak. ......ale treba se bliskne na lepsi casy........ Zdravim vsechny co to nevzdavaji !!!!! |
Dostat se v dnesni dobe do Kanady snadne neni.
Kdyz si vsimnes co napsal NIKL, tak zjistis ze kdyz on to psal, tak uz byl v Kanade 18 let. To znamena, ze odesel z byvaleho Ceskoslovenska jeste za komunistu. V te dobe to bylo o neco "snadnejsi".
V dnesni dobe je v Cechach demokracie, cili uz nikdo nema duvod odchazet z politickych duvodu.
Zeme jako Kanada, USA, Australie Novy Zeland a jine emigrantske zeme uz pristehovalce moc nechce.
Kdyz nekdo zajem, ma tak si musi zazadat o pracovni visum. Tady je visum do Kanady.
http://www.migrationexpert.com/canada/Visa/work_visa_canada.asp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|